Borta från världen

Publicerad 2013-08-31 19:26:51 i Allmänt,

Jag var ledig i två dagar och typ sov i två dagar. Nu är jag tillbaka och jobbar och känner mig typ helt frånvarande från världen. Dagarna är bara jobb och lite sova. Vädret passar min sinnesstämning; grått och slätstruket, med lite glimtar av sol och regn/åska. Igår natt var vädret ganska häftigt. Jag kunde se ljusskenet från blixtar som lyste upp himlen på avstånd, men det var så långt bort att jag inte kunde höra mullret. Vi får se vad natten idag har att bjuda på...
 

Ölprovning och bryggerivisning

Publicerad 2013-08-29 23:47:43 i Allmänt,

Ikväll var vi på Sigtuna brygghus/St Eriks bryggeri och fick gå runt och titta i bryggeriet. Det var spännande att se hur de brygger och han berättade även om bryggeriet och hur bryggningen går till. Medan vi gick på rundturen fick vi även smaka en ny öl som ännu inte har släppts direkt ur jättebehållaren det finns i innan de tappar upp det. Med det ölglaset fortfarande i handen gick vi ut och fick prova ytterligare 4 sorter av deras öl, plus en veteöl som bonus. Det var riktigt trevligt och Anders, han som visade oss, var väldigt kunnig och berättade spännande och svarade på våra frågor. Det är något jag varmt kan rekommendera! Jag gillar visserligen inte öl, men det var ändå kul :) Och sen som extra bonus fick vi en varsin goodiebag med oss hem med jättefina ölglas. Kan som sagt varmt rekommendera detta.
 

Väntar på bilen

Publicerad 2013-08-29 07:22:00 i Allmänt,

Jag gillar verkligen Subaru. Jag fick ett brev hem att de i nåt land hade hittat rost på nån del av bilarna, så att de för säkerhets skull vill kontrollera alla Subaru i Sverige. Detta helt kostnadsfritt för bilägarna.
 
Alltså sitter jag nu på verkstan och väntar på att de ska kolla min bil. Det skulle ta 30-45 min. Känns överkomligt även att jag är trött som en gnu och helst av allt inte alls hade gått upp ur sängen. Men men, kickstart av dagen och kanske att jag hinner med att vila lite sen under dan.

Tittar i taket

Publicerad 2013-08-28 23:30:29 i Allmänt,

Var tvungen att sätta igång min gamla dator för att kunna skriva ut en grej. Men både den datorn och skrivaren står på golvet i ett rum utan möbler och jag orkar inte bära ut båda i vardagsrummet eller köket. Alltså blev det till att ligga raklång på mage på golvet. Enda problemet är bara att datorn är så gammal och så seg så jag snurrade runt på rygg och tittar i taket medan den laddar...

Nya idéer - igen

Publicerad 2013-08-28 01:10:36 i Allmänt,

Haha jag älskar att jag alltid får nya idéer som jag vill genomföra och sitter i timtal och kollar upp info om det. Jag kommer ofta på nya affärsidéer och tankar på saker som jag skulle vilja prova på. Just nu är det en ny idé om en annan typ av webshop (med "egen tillverkning") som ligger och lurar i mitt huvud. Det vore ju bara så kul att komma igång med alla mina idéer och projekt. Jag önskar att jag hade all tid i världen till att bara sitta och komma på nya idéer att genomföra. De allra flesta idéer är sådant jag verkligen tror på och säkert skulle kunna leva på efter lite inledande tid och engagemang. Jag måste bara försöka ta mig den tiden... Borde försöka bli bättre på att planera och organisera mig tror jag. Då borde jag kunna få tid att åtminstone ta tag i något av alla projekten. Webshopen jag skrev om förut har jag ju påbörjat, en bok har jag ligger hemma påbörjad o.s.v. Skärpning nu Annika och ta tag i saker och ting!
 

Mera jobb och lite stress

Publicerad 2013-08-27 18:44:49 i Allmänt,

Jag fick sova lite längre idag, för jag kom i säng sent i morse pga att jag hade tvättstugan. Ganska skönt att sova, men jag blir alltid så stressad när jag vaknar sent. Den känns som om jag har glömt en massa saker som jag borde ha hunnit göra. Men men. Kan iaf konstatera att morgondagen inte riktigt kommer att bli som jag hade tänkt eftersom vi nu måste åka iväg på lite ärenden som inte har hunnits med idag. Men nu måste jag göra mig iordning för jobbet. Later
 
Ja, jag gillar pannkakor :P

Byte av bloggportal..?

Publicerad 2013-08-27 00:32:39 i Allmänt,

Funderar på att byta bloggportal, men har inte riktigt bestämt mig ännu. Finns för- och nackdelar. Just nu överväger fördelarna med att byta, för det skulle bli mycket enklare att blogga typ från mobilen och så. Men som sagt så finns det nackdelar också. Mitt domännamn t ex. Det följer ju så klart med, men det kommer inte att synas i adressfältet när man är inne på bloggen. Sen vet jag inte hur det funkar med länkningen till fb. Ska i så fall försöka lösa det, men annars får ni klicka in på min adress direkt istället ;)
Äsch, jag vet inte. Ska i vilket fall försöka få med mig Johan och gå ut och fota lite i veckan. Med lite tur kanske det blir lite bra bilder som jag kan bygga header av. Hoppas.
 
Nu ska jag försöka hitta en annan dator på jobbet så jag kan ha ljud på och sen ska jag se senaste avsnittet av PLL. Har inte hunnit göra det ännu. Bra när det är lugnt på jobbet hehe
 

Gosponny och snälla människor

Publicerad 2013-08-26 17:23:15 i Allmänt,

Jag var och pussade på Flimmra i hagen idag. Hade egentligen tänkt hoppa med henne idag, men tyvärr hinner jag inte det för jag råkade lova att jobba i natt. Ska jobba på Migrationsverket, så blir förhoppningsvis lugnt och trevligt. Flimmra var iaf jättesöt när jag kom till hagen och gnäggade. Hon ville så klart ha kli och kel. Mys pys. Smög åt henne ett äpple också när hon hade varit duktig och stått still när jag smorde hennes ansikte med solskyddsfaktor.
 
Sen fick jag toppentips av en mycket snäll människa nyss. Jag gillar när man kan hjälpas åt och lära av varandra. Jag gläds gärna åt andras framgångar och ser hellre att jag kan lära av dem, än att man ska försöka trycka ner varandra.
 
Så sammanfattnings är jag på bra humör idag. Ska strax läsa ut min braiga bok, äta god middag och sen åka och jobba lite. :)
 
 

Broöppning

Publicerad 2013-08-25 18:11:43 i Allmänt,

Jag fastnade självklart i broöppning på väg till jobbet, så passar på att blogga ;)
Sista natten nu iaf innan lite ledigt. Har en massa inbokat under ledigheten, men det ska bli kul.

Idag fick jag med mig kameran så ska försöka få lite fina bilder på morgonkvisten..

Ähm..

Publicerad 2013-08-25 07:19:15 i Allmänt,

Alltså det här känns ju inte riktigt rätt. Typ "sov du lilla nyponros, snart så är det vinter"...

Älvornas dans på ängarna

Publicerad 2013-08-24 07:16:41 i Allmänt,

Jag får ofta se när älvorna dansar på mornarna när jag åker hem från jobbet. Jag tycker att det är jättevackert med den låga dimman och förknippar den med en sagovärld med feer och älvor. Jag blir alltid på bra humör när jag ser det och brukar le för mig själv i bilen och drömma mig bort lite.
 
Men jag fick lära mig för inte så länge sen att det inte alls bara förknippas med något positivt. En vän till mig berättade att hon tycker att det är lite obehagligt med älvornas dans. Hon tyckte att det påminner om Ronja Rövardotter när vildvittrorna kommer och vill röva bort Ronja. Tänk så olika man kan se på samma fenomen. Hur som helst tycker iaf jag att det är vackert och det förgyller min morgon lite.
 
Inte helt lätt att fånga på bild så att det gör sig rättvisa dock

Det går mot kallare tider

Publicerad 2013-08-23 19:43:21 i Allmänt,

Det känns verkligen i luften nu att det börjar gå mot kallare tider. Det mörknar tidigare och löven börjar så sakteliga att gulna. När jag var liten var hösten min favoritårstid. Det är fortfarande så pass varmt att man kan vara ute på kvällarna, det är vackert med alla färger och man har full rätt att sätta på sig stora mysiga stickade tröjor. Jag gillar det väl iofs fortfarande, men inte på samma sätt.

Just idag känner jag mest för att krypa upp i soffan med en kopp te och en bra bok. Tyvärr blir det inte så, eftersom jag jobbar. Men jag får passa på att njuta av att vara ute nu innan vintern och kylan kommer på allvar.

Konstig dygnsrytm

Publicerad 2013-08-23 07:17:21 i Allmänt,

Jag har inte riktigt kommit tillbaka till att vara vaken på nätterna och sova på dagarna igen efter semestern, så mesta tiden går jag runt som i en dimma. Och på mornarna när jag ska sova är jag inte trött. Helt knasigt, men det blir bättre. Nu ska jag iaf försöka sova lite... God natt :P
 

Pay and jump

Publicerad 2013-08-22 16:48:25 i Allmänt,

Jag har bestämt mig nu för att starta en pay and jump med Flimmra den 15 sept. Men kan inte riktigt bestämma mig för vilken höjd jag ska ta. Jag tänkte att två höjder vore nog bra så man får ett nytt försök om det första skulle gå åt skogen. Tänkte göra en start på 60 cm, vilket är ungefär vad vi brukar träna på. Men sen vet jag inte om jag ska utmana oss lite och starta på 70 cm också, eller om jag ska köra safe och ta 50 cm. Men det känns istället lite lågt och då har Flimmra en tendens att slarva. Men med tanke på att det är första gången vi åker så kanske det ändå vore bättre. Äsch jag vet inte, får fundera lite mer på det...
 
 

Nytt pannband

Publicerad 2013-08-22 08:21:13 i Allmänt,

Jag har ju glömt att visa det nya pannbandet jag köpte till Flimmra. Eftersom hon aldrig kommer bli någon tävlingsponny så får hon ha rosetter på pannbandet istället ;) Nej då, skämt åsido, tycker det är riktigt snyggt och passar på ponnyn. Funderar på om jag skulle köpa ett till i nån annan färg också hehe. Kanske måste köpa nåt gulligt till Bibi också när hon kommer hem. Vi får se... :P
 
Hittade det iaf på www.elinspannband.blogg.se  Man får själv välja färger och om man vill ha med eller utan rosett.
 

Inventeringsenkät, kurslitteratur och jobb

Publicerad 2013-08-21 13:53:04 i Allmänt,

Nu är äntligen enkäten vi fick om renoveringsbehovet i lägenheten ifylld. Låt oss säga att vi har en del synpunkter och lite klagomål över hur de har skött hela grejen, framför allt med möglet vi har i badrummet (som fortsätter att sprida sig mer och mer över vägg och tak). Men det är väl bara att hålla tummarna för att de löser problemet och gör en korrekt bedömning av vilken renovering som behövs göras.
 
Snart ska vi gå ner till gymmet och köra lite hårt. Då ska jag även passa på att hämta ut två paket med kursitteratur som jag ska ha till första delmomentet under hösten. Även att jag vet att det kommer bli tufft att hinna med både plugg, jobb och uppstart av webshop så ser jag ändå fram emot det. Det ska bli kul att komma igång med studier igen och speciellt egna arbeten och inlämningsuppgifter där man får tänka och resonera själv. Jag ska verkligen försöka fixa det och att hinna med allt i tid. Vore så kul också att kunna få min kandidatexamen om 1 eller möjligen 1,5 år.
 
Sen ikväll är det ju åter till verkligenheten med jobb igen. Helt ärligt är det inget jag riktigt ser fram emot när allt är som det är på jobbet, men det är bara att bita ihop. Det är ju trots allt lönen jag får för det jobbet som gör det möjligt för mig att göra allt annat jag vill göra och att kunna ha ponnyn kvar och så...
 
Åh förresten kommer jag med största sannolikhet att starta en pay and jump med Flimmra i september. Det har jag aldrig gjort förut så det är lite nervöst, men det ska ändå bli riktigt roligt!

Jobb jobb

Publicerad 2013-08-20 10:28:20 i Allmänt,

Idag måste jag först betala min fina p-bot som jag fick när vi var i Stinsen. Vi råkade vara där lite längre än den tiden man får parkera. Typiskt oss haha
 
Sen blir det jobb hela dagen. Usch, nu börjar allvaret igen.

Kvällspromenad

Publicerad 2013-08-19 23:54:37 i Allmänt,

Vi tog en kvällspromenad i Sigtuna och utforskade lite. Gick och pratade och hade mysigt. En perfekt avslutning på semestern. Usch, nu fick jag lite ångest för att börja jobba igen. Men men.. Nu sova iaf så jag orkar. God natt :)

Bygga webshop

Publicerad 2013-08-19 17:02:15 i Allmänt,

Måst bara säga att det är en hel vetenskap att bygga en webshop, inte alls så enkelt som jag hade föreställt mig. Man måste lära sig en massa saker om allt möjligt, typ meta-taggar, sökmotoroptimering, produktbilder, betalningsvillkor, cookies, webdesign, marknadsföring m.m. m.m. Så om ni undrar var jag är eller vad jag gör så går jag vilse i webshopsdjungeln....
 

Far hit och dit

Publicerad 2013-08-19 13:08:06 i Allmänt,

Idag har jag hunnit med att rida ponnyn. Det blev ett dressyrpass på banan. Vi var lite sega båda två, så det blev inte jättehårt. Men jobbade iaf igenom båda sidorna och tränade lite galoppfattningar.
 
Sen åkte vi och hämtade hem Johans bil från verkstan. Skönt att de hann fixa den så pass snabbt med tanke på att det är sommar och så.
 
På vägen hem åkte vi förbi gymmet och nu väntar tvättstuga och jobb på datorn resten av dagen. Mindre kul, men nödvändigt. Imorgon börjar allvaret igen med jobb. Jag har lyckats koppla bort det helt under semestern, så måste försöka tagga igång mig själv igen.
 
Hon är ju iaf inte osocial i hagen ;)
Kattungarna bara växer och växer, snart kommer de fara runt överallt och busa

World war Z

Publicerad 2013-08-19 00:56:34 i Allmänt,

Det var jättetrevligt att träffas och catcha upp över en fika. Och filmen var bra. Rätt verklighetstrogen för att vara en zombiefilm måste jag säga. Men nu måste jag sova, ska upp tidigt imorgon för att hinna med allt innan jag börjar jobba på tisdag...

Fika och bio

Publicerad 2013-08-18 13:08:21 i Allmänt,

Nu ska vi strax bege oss mot Stinsen för en fika med en kompis som det var alldeles för länge sen vi träffade. Det ska bli kul! Johan ska förmodligen passa på att klippa sig och jag ska se om jag kanske kan shoppa lite. Det saknas lite kläder i garderoben...
 
Sen är planen att rulla vidare mot Kista och äta middag där och sen gå på bio. Vi ska se World war Z.
 
 

Dags för myskväll

Publicerad 2013-08-17 22:30:34 i Allmänt,

Red ut en sväng med Flimmra. Hon var lite överpigg så vi hade lite meningsskiljaktigheter i början, men sen gick det bra. Lite fort bara haha. Men vi njöt nog båda två av att hon fick sträcka ut lite på grusvägarna och busa lite i skogen.
 
Sen blev det en liten löptur och gymmet. Det var kul på gymmet idag för vi taggade verkligen varandra att ta i lite extra och lyfta lite tyngre. Ska försöka fortsätta med det så kanske man kan bli lite stor och stark ;)
 
Men nu är myskläderna på och jag är beredd att krypa ner i soffan och bara njuta av en mysig kväll.
 
Busponny i skogen

Lillponnyn kommer hem

Publicerad 2013-08-17 13:16:11 i Allmänt,

Lilla Bibi kommer att komma hem igen. Jag pratade precis med fodervärden som sade att hon hellre lämnar tillbaka ponnyn än köper den. Jag vill inte stå med risken att hon kommer hem när som helst utan förvarning, så därför ställde jag henne för de alternativen. Alltså kommer hon hem om en månad eller två, skulle jag tro. Fodervärden ska få en chans att hitta en annan ponny som sällskap till hennes galoppör bara.
 
Det ska bli skönt att få hem henne och se hur hon mår. Sen måste jag ta ställning till vad jag ska göra med henne... Enligt fodervärden har Bibi fått eksem på somrarna och varit väldigt svår att fånga i hagen. Det är problem som jag inte märkte av i så hög grad när jag hade henne. Men vi får ju se när hon kommer hem och fått lugna ner sig lite efter flytten hur det är med allt. Det ska iaf bli väldigt mysigt att få hem henne och kunna pussa på henne och gå på promenader och så.
 
Bibi <3

Kräftskiva

Publicerad 2013-08-17 12:33:58 i Allmänt,

Igår kväll åkte vi hem till Johans pappa och hade lite kräftskiva med hans familj. Det var jättetrevligt! Vi åt kräftor och grillat och pratade. Blev lite yatzy också för vi var tvungna att slå Johans pappa, han hade varit så kaxig hehe.
 
Idag blir det en lugn dag. Ska en sväng till stallet, förbi gymmet och springa en sväng. Sen blir det nog myskväll i soffan med film eller bok.
 
Vi hittade Johans pappas glasögon. Johan fick prova dem och låt oss
säga att de var en aning sneda :P 

Höjdhoppning med liten ponny

Publicerad 2013-08-16 19:12:12 i Allmänt,

Det råkade bli lite höjdhoppning på slutet av ridpasset idag haha. Vi började med att hoppa lite bana med olika kluriga svängar på varierad höjd 40-70 cm. Flimmra var riktigt duktig och hoppade jättefina språng (oftast). Även att det ibland gick lite fort så lyckades vi ändå hitta hoppningen. Så då höjde jag lite på ena hindret så det blev 80 cm. Det har Flimmra bara hoppat någon enstaka gång och jag har inte hoppat det sen Fina (min första häst) när jag var typ 16 år. Men det gick jättebra, så jag höjde igen. Men 90 cm lyckades vi inte ta oss över ännu. Så vi sänkte igen och hon flög över 80 cm som ingenting :D
 

Väntar på hovslagaren

Publicerad 2013-08-16 10:16:03 i Allmänt,

Idag kommer hovslagaren till Flimmra, mycket välbehövligt. Han kommer inte förrän kl 12 så jag passade på att ta lite sovmorgon. Men nu måste jag snart åka mot stallet så jag hinner ta in henne och spola av hovarna.

Efter att hon har fått nya skor tror jag att det blir lite arbete med bommar på ridbanan :)

Jag har fått för mig nåt...

Publicerad 2013-08-15 21:07:00 i Allmänt,

Jag har fått för mig att vi ska ha en hylla i köket med lite gamla saker i koppar. Jag tycker det är jättefint som inredningsdetaljer! Det var dessutom något vi hade när jag var lite, så känns lite hemma... Jag har letat en del, men inte hittat det jag ville ha. Men sen när vi var i Arboga hittade jag i en antikhandel två jättefina kannor som jag köpte. Och i Vaxholm idag hittade jag tre små typ fat att hänga på väggen och en jättesöt liten kittel. Så nu måste jag bara försöka få upp en hylla också att ha dem på... :)
 
 

Vaxholms fästning

Publicerad 2013-08-15 18:02:39 i Allmänt,

Åkte ut till Vaxholm och tog en tur till kastellet. Var hur länge sen som helst som jag var där, så det var kul. Det fanns massa tunnlar och gångar överallt som vi gick runt och undersökte. Johan hittade en massa kanoner som han blev fascinerad av och sprang runt och undersökte. Det var häftigt att gå ner i gamla fängelsehålan och att gå upp i tornet och titta på utsikten.
 
Självklart avslutade vi besöket i Vaxholm med att äta fantastisk mat på en restaurang och helt otroligt god hemgjord glass. Mums :)
 
Kastellet
 
 Johan hittade en kanon haha
 
Instängd i en fängelsehåla :P
Pausar lite uppe på en kanon *varför inte* :)

Morgonmys med ponnyn

Publicerad 2013-08-15 09:03:09 i Allmänt,

Åkte till stallet tidigt idag och skrittade ut en sväng barbacka så hon fick sträcka lite på sig efter träningen igår. Hon står i hagen så långt bort från stallet så jag tog med träns och hjälm till hagen och red ut direkt därifrån. Det var för jobbigt att ta henne fram och tillbaka haha
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och peta i mig nåt ätbart, och sen åker vi mot Vaxholm och ska gå och titta där och på kastellet. Det var jättelänge sen jag var där så det ska bli kul.
 
Trött ponny i hagen
 
 Mystur :)
 

Långritt med inbakad dressyrträning

Publicerad 2013-08-14 23:55:06 i Allmänt,

Det var så blött på vår ridbana så det blev bestämt att vi skulle träna i ett ridhus i närheten istället. Problemet var bara att vi inte hade någon som kunde köra hästarna dit, så det blev till att rida. Det tog en bra stund och då var vi ändå tvungna att trava och galoppera där det gick för att vi inte skulle bli alltför sena haha

Väl där så red vi en relativt lugn träning. Flimmra gick ganska bra trots att hon både värmt upp hela vägen dit och att det var länge sen. Det svåraste momentet var att galoppera henne på volt i höger varv. Då sprang hon utåtställd och jag var tvungen att stå i lätt sits och hålla ett ganska högt tempo. Men jag var, som sagt, ändå imponerad av henne :)

Sen skrittade vi i lugnt tempo hem. Det var mysigt att bara skritta och prata. Men vi var ordentligt trötta både hästar och ryttare när vi kom hem efter typ 3,5-4 timmar i sadeln :P

Duktig jag är.. not

Publicerad 2013-08-14 13:09:00 i Allmänt,

Satte mig och skulle försöka ta tag i och faktiskt bygga lite på min webshop så att den kan bli klar nån gång, men på har jag så klart glömt användarnamnet. Suck, det går heller inte att få fram på nåt sätt så nu har jag mailar dem och väntar på svar...
 
Då tänkte jag att jag skulle börja kika lite på böckerna som jag ska läsa under kursen jag ska läsa i höst. Jag hade kollat lite i litteraturlistan och konstaterat att jag nog hade den boken vi ska läsa först, men när jag nu gick till bokhyllan för att hämta den så finns den inte där. Antingen har jag slängt den eller lånat ut den, jag är inte säker. Så nu måste jag alltså sätta mig och försöka köpa samtliga böcker i litteraturlistan. Dubbelt suck. Både dyrt och tar tid ju...
 
Inte riktigt min dag än så länge, men det blir förhoppningsvis bättre. Ser iaf fram emot dressyrträningen ikväll. Det var länge sen.

Okunniga experter

Publicerad 2013-08-14 11:16:02 i Allmänt,

Vår hyresvärd har skickat ut ett brev att de skulle låta några experter komma och titta på alla lägenheter i området för att inventera behovet av renovering (som är stort!). De skulle framför allt titta på kök och badrum. Och eftersom vi faktiskt har mögel i badrummet som vi har anmält (och bara fått en extra fläkt installerad) samt att det läcker in vatten i köket när det regnar, så är det ju perfekt. Det behövs, som sagt, renoveras. Vi sade till om regnet i köket och de fixade det provisoriskt så att det inte blir en vattenpöl på golvet, men de ville inte byta ut hela fönsterna (som egentligen behövs). Så nu regnar det mellan fönsterna istället..
 
Hur som helst så kom de här så kallade experterna hit. De stod utanför och tittade och fotade fasaden en stund innan de gick in. Det var ett helt gäng med människor som klampade in i lägenheten och sprang runt och stampade i golvet, knackade i väggarna och fotade här och där. De sa att lägenheten ju var jättefin och i fint skick, så jag påpekade både om möglet och fönsterna. Men de verkade inte ha nån koll alls. Tyvärr är det ju inte första gången vår hyresvärd skickar "experter" som inte vet nåt. Det är bara att hålla tummarna för att det blir nåt bra med renovering och så i slutändan iaf.
 
Den bet inte så hårt den här krokodilen ;)
 

Långväga djurparksbesök

Publicerad 2013-08-13 21:51:17 i Allmänt,

Var ju ända bort till Norrköping och gick på Kolmården idag. Det var kul och vi såg en massa djur som man inte ser så ofta, typ lodjur, järv, björn m.m. Verkligen jätteroligt! Jag klappade en stingrocka också. Den var slemmig, men ändå coolt, och den nya delfinshowen var fantastisk. 
 
Men nu känns det i kroppen att det varit en lång dag så ska bli riktigt skönt att få krypa ner i sängen och sova snart... Måste ju också ladda lite för dressyrträning med ponnyn imorgon. :)
 
En ung varg
 
Två lodjur som busade/gosade lite
 
Man fick sticka ner handen till "doktorsfiskarna", men de var nog inte så hungriga
för ingen orkade simma upp till min hand

Kolmården

Publicerad 2013-08-13 08:32:48 i Allmänt,

Idag bär det av mot Norrköping och Kolmården. Det var några år sen jag var där så det ska bli kul. Jag hoppas att man fortfarande får rida kamel. Där är ju bara så kul haha :D Kameran åker så klart med så får se om det blir några bra bilder... :)

Home sweet home

Publicerad 2013-08-12 14:12:00 i Allmänt,

Är hemma och passar på att ta det lugn - riktigt skönt! Men det var en jätterolig helg med hundtävling på fredagen, medeltidsdag på lördagen med utgång och övernattning i Arboga och söndag i Mariefred med hjortsafari på Gripsholm som avslutades med middag hos pappa. Har massa bilder som ska kollas igen, bjuder på några sen. Vi tog lite knasbilder också haha.
Nu ska jag iaf läsa lite god bok uppkrupen i soffan. Mys.

Lång dag ute

Publicerad 2013-08-09 23:43:02 i Allmänt,

Har tillbringat dagen på hundtävling och tittat på när retrivrar jagar och hämtar tygpåsar. Sjukt duktiga hundar, så kul att se! En kompis var med och tävlade. Tyvärr blev de tvungna att bryta, men innan dess var de jätteduktiga. Flera i publiken var imponerade. Kul!

När vi kom hem därifrån var jag jättetrött så jag slocknade i soffan och sov typ 2,5 timmar. Oups haha, nu sängen :)

Blandade dagar

Publicerad 2013-08-07 18:20:43 i Allmänt,

Igår passade jag på att rida Flimmra på morgonen. Lade ut lite bommar och arbetade henne i varierat temo över dem. Hon var lite trött och seg av värmen, så hon orkade inte riktigt lyfta fötterna. Men hon var ganska duktig ändå och snubblade iaf inte över bommarna så ofta :P
 
Min fina "bana" XD 

Sen åkte vi ut till Johans pappa i Skokloser och tog det lugnt. Försökte få lite färg i solen och badade i poolen. Efter några timmar kom Johans syster med familj och vi hade en trevlig kväll där. Fast jag var så sjukt trött att jag somnade i soffan och sov någon timme haha.
 
Så viiiita ben, måste jobbas mer på B)
 
Idag har det varit en lugn dag med lite tvätt och städning. Sen kom Johans kompis över och de skulle hitta på nåt, så jag "flydde" iväg på lite extrajobb...

Första dagen på semestern

Publicerad 2013-08-05 21:16:24 i Allmänt,

Fast jag har fortfarande inte riktigt fattat att jag har semester ännu. Jag var taggad förra gången, men nu känns det mest som om vi behöver vila upp oss. Sen finns det så klart en massa saker att göra och massa "måsten". Men det blir nog bra. Nu har vi ju iaf lite tid... :)
 
Första dagen tillbringades med sovmorgon, uteritt med ponnyn och gos med de nyfödda supersöta kattungarna i stallet. Så lugn och ro, perfekt :)
 
Hur söta <3
 

Inte Johans dag...

Publicerad 2013-08-03 22:30:22 i Allmänt,

För att bättra på allt annat rörigt så lyckades ett rådjur ta sig upp på vägen precis framför Johans bil i morse så han var på väg hem från jobbet. Rådjuret dog på en gång, och bilen fick en vacker buckla. Jag åkte så klart dit direkt, så jag kom bara några minuter efter att det hade hänt. Det såg typ ut som om bilen hade fått en snyting på näsan, så den började blöda näsblod. En fin pöl blev det under bilen och vi var inte helt säkra på om det bara var spolarvätskan som rann ut, eller om det var kylarvätska också eller annat trasigt. Så det slutade med ett samtal till polisen för att anmäla olyckan och ett samtal till bärgare. Men bärgningsbilen så tog det ganska låg tid för de var ju tvungna att köra bilen till en märkesverkstad pga nybilsgarantin. Men till slut åkte de och vi kunde ta min bil hem. Kunde ju ändå inte göra mer med bilen idag eftersom verkstan är stängd hela helgen. Vi ska ringa dem på måndag så fort de öppnar och få tidsplan och så.
 
Tur i oturen så har vi ju min bil och jag hade inget jätteakut på jobbet, så jag fick skjutsa Johan, åka till ett annat ställe några timmar och sen åka tillbaka till där Johan är. Sen kommer jag förhoppningsvis få sitta på samma ställe som Johan resten av natten idag och imorgon natt.
 
Men vi får hålla tummarna ändå för bilen, och att inte alla våra semesterpengar behöver gå till att fixa den...
 
Ja du, ingen kan iaf säga att våra liv är händelselösa... :P

Snaaart semester :D

Publicerad 2013-08-03 03:15:29 i Allmänt,

Vart lite ytterligare knas med semestern så nu jobbar jag över helgen, men från och med måndag är det SEMESTER! Det är mycket efterlängtat kan jag säga, även att vi inte har nåt särskilt inplanerat. Ska bli så skönt att bara ta det lite lugnt och förhoppningsvis få lite sol på kroppen. Ska också passa på att rida och mysa med ponnyn ordentligt.

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela