Nyårslöften 2014

Publicerad 2013-12-31 20:22:16 i Allmänt,

Min vana trogen har jag inga som helst planer på att avge några nyårslöften för 2014. Men däremot har jag både mål, planer och förhoppningar på året.
 
Jobb
Där hoppas jag på att kunna byta till något som ger mig mer fritid och större möjlighet att ta hand om hästarna och satsa på både studier och att faktiskt kunna slå upp portarna på en webshop. För tillfället behöver jag inte ett utvecklande och stimulerande jobb, så länge jag får möjlighet att göra allt det andra jag vill. Istället önskar jag mig just nu en tjänst där jag är utbytbar och det inte ställer till problem om jag skulle åka bli sjuk eller så.
 
Hästarna
Med Bibi har jag fattat det jobbiga och tråkiga beslutet att jag kommer ta bort henne senast till våren/sommaren. Detta pga att hon har haft så stora problem med eksem samtidigt som hon nu är halt. Hon är inte ung längre och minsta lilla förändring stressar henne enormt. Jag vill att hon ska ha det så bra det bara går den sista tiden och hon ska få avsluta sina dagar i lugn och ro hemma. 
Flimmra ska sättas igång lugnt och försiktigt så hon kommer upp i kondition och muskler. Målet är framför allt att stärka upp hennes rygg och rumpa så att hon orkar bära sig bättre. Innan 2014 är slut hoppas jag att hon kan gå i samlad galopp och fungerar bättre i svängarna på hoppbanan.
 
Träning
Här är mest målsättningen att jag ska komma igång igen. Första halvan av året kommer att ägnas åt ren styrka varvat med konditionsträning, för till sommaren "måste" jag ha magrutor så jag kan vinna ett vad ;)
Samtidigt ska träningen självklart vara rolig och jag ska lägga in både zumba/danspass och linedance.
Något som jag också ska försöka få in är yoga och mer stretch för att öka min rörlighet och smidighet. Jag behöver det för att min rygg ska fungera.
 
Pyssel och handarbete
Jag ska fortsätta lära mig mer om sömnad och försöka mig på mer avancerade saker. En symaskin till (en overlock) ska också införskaffas.
Nya stick-tekniker ska provas på och kanske att jag skriver ett eget mönster så småningom.
Om jag tycker att det känns roligt ska jag sälja lite av mina alster antingen på marknad eller på nätet. Vi får se...
 
Kärlek
Självklart ska tid ägnas åt kärleken. Jag och Johan ska gå på dater och hitta på roliga saker tillsammans. Bl a inleder vi året med en weekend i London över Johans födelsedag. Ska bli så mysigt! Och kanske att jag har en ring på fingret innan året är slut, vi får väl se. ;)
 
Övrigt
Mer tid och energi ska läggas på mig och på att ta reda på vad JAG verkligen vill och behöver. 2013 var som sagt ett år med lite kaos, balansgång på gränsen och alldeles för lite sömn. Det ska ändras under 2014 så att jag mer kan njuta och vila i mig själv och i nuet.
 
Ungefär så hoppas jag på att mitt 2014 kommer att se ut. Hur tänker ni? Har ni några nyårslöften?
 
 

Läxor jag lärt mig 2013

Publicerad 2013-12-31 16:55:00 i Allmänt,

2013 har varit ett år där jag pga - eller möjligen tack vare - kaos har lärt mig några läxor. Det här är några av dem:
 
* Prioritera, prioritera, prioritera.
* Lägg energin där den gör skillnad och stånga inte pannan blodig över sådant du inte kan påverka.
* Oro och stress hjälper inte, lös problemen om/när de dyker upp istället.
* Välj med omsorg och var inte rädd för att byta/förändra om det inte blev bra.
* Man fungerar inte i längden med för lite sömn.
* Det går inte att hjälpa någon annan om man inte mår bra själv.
* Ingen kan hjälpa dig om du inte vill själv.
 
Lär av det gångna och gör nuet till den bästa platsen att vara på

Skriver lite

Publicerad 2013-12-31 01:05:15 i Allmänt,

Snart är det nytt år och vad passar då inte bättre än att sammanfatta det gångna och planera för det nya. Ni har sett mitt gångna år i sammanfattning, men jag tänkte också bjuda er på vilka läxor jag lärt mig under 2013 och hur jag ser på 2014. Så nu sitter jag och skriver lite på dessa inlägg som kommer under dagen imorgon. Tills dess ska jag jobba pass nr 11 av 14 i rad och ni får sova så gott!
 
 
 

Dee daa dee daa

Publicerad 2013-12-30 22:01:25 i Allmänt,

Så söt julklapp jag fick - ett mobilfodral med Carl, den minion i Dumma mej 2 som gör ljudet för brandkåren. Liknar visst mig haha :D
 
 

Året som gått - höst och vinter

Publicerad 2013-12-29 16:38:58 i Allmänt,

Efter att till slut ha fått lite ledigt väntade en jobbhöst. Flimmra fick en låsning i höften och fick promenader och behandling.
 
 
 
Vi var iväg och tittade på en hundtävling.
 
 
Och var iväg på en supermysig släktträff på Friibergh där vi träffade släktingar som jag inte har träffat på tio år och andra som jag träffar oftare. Men så roligt och mysigt!
 
 
Jag började plugga igen för att försöka komna fram till en examen så småningom, och tog upp linedancen igen. Kul med dans och roligt att ta upp något som jag och mamma gjorde tillsammans förut.
Jag kom igång med lite mer handarbete och började sticka disktrasor. På symässan fick jag upp ögonen för sömnad och började sy mössor. Köpte även mitt första "fin-garn".
 
 
Lilla Bibi kom hem. Hemsk i fötterna och stressad, men åtminstone hemma.
 
 
 
Som avslutning åkte vi på en weekend till Berlin och myste och gick på julmarknader. Väl där passade vi även på att besöka zoo för att undkomma resterna av stormen Sven(?).
 
 
Så sammanfattningsvis har det varit ett något turbulent år, men i det stora hela har vi hunnit med en massa roliga saker och jag hoppas nästa år kommer med lika mycket roligheter. :)

Året som gått - sommaren

Publicerad 2013-12-28 09:20:54 i Allmänt,

 hade långt till jobbet och det var hela tiden oklart om jag skulle få någon semester och i så fall när. Jag kom i alla fall iväg till Gotland och fick ta det lugnt med hästar och maten serverad. Fint väder hade vi, utan att det var obehagligt varmt att rida.
 
 
Väl hemma från Gotland lyckas jag byta tjänst igen inom Securitas och hamnar ute i skogen. Men det är bra mycket bättre då jag sparar ett par timmar varje dygn på det. Nackdelen var bara att jag inte fick semester som planerat. Istället blev det senare och med kort varsel så vi inte hann planera någon resa. Vi höll oss inom Sverige och besökte häftiga Vaxholms fästning. I Vaxholm hittade vi också typ världens godaste glass och fyndade några kopparsaker.
 
Vi var även en sväng till Strängnäs och besökte pansarmuseet, där vi fick testa att åka pansarvagn.
 
 
 
Kolmården fick ett besök.Och fina Gripsholm med en fantastisk guidad tur genom hjorthägnet.
 
 
Arbogas medeltidsdagar hann vi också med och passade på att sova över på stadshotellet där.
 
 
Och självklart blev det många härliga turer på Flimmra, som jag flyttade tillbaka till mysiga Rosenbacka. Där under sommaren blev med stallkatter efter att någon dumpat dem i en kartong i närheten. En av dem var dräktig, så sen möttes man även av några ursöta och busiga kattungar när man kom till stallet.
 
 

Året som gått

Publicerad 2013-12-27 12:32:02 i Allmänt,

Tydligen ska man göra någon slags sammandrag av året som gått för att sammanfatta och avsluta innan det nya året börjar, så jag gör väl det ;)
 
Året startade jag på jobbet. Jag gick ut på parkeringen utanför vaktlokalen jag satt i och tittade på fyrverkerierna samtidigt som jag önskade Johan gott nytt år i telefon. Sen flöt tiden i sitt gilla mak utan att jag minns något särskilt egentligen under våren.
 
 
Jag började känna mig rastlös på min väktartjänst och sökte inom Securitas en tjänst som skyddsvakt, vilken jag fick. Utbildningar planerades in och  jag fick lära mig om lagar och för första gången i mitt liv hålla i ett vapen och lära mig skjuta pistol.
 
Dessvärre ledde den nya tjänsten till att det blev lite kaos på flera områden i mitt liv. Flimmra fick byta stall för att jag skulle hinna med och även kunna träna mer tack vare att där fanns ridhus m.m.
 
 
Och till sist tvingades jag att radera min blogg.

Drömsadelkammare?

Publicerad 2013-12-26 20:56:27 i Allmänt,

Hur sadelkammaren ser ut kan vara väldigt viktigt. Själv gillar jag att ha ordning och reda så jag lätt hittar det jag ska ha. Tyvärr kan det vara svårt om det är litet och trångt. Fast även om jag kan vara lite slarvig ibland med att ta upp saker på loftet och sådär så brukar jag ändå försöka hålla lite ordning. Sen vore ju drömmen att ha en stor fräsch sadelkammare, vilket jag har sett en som jag går runt och drömmer om...
En hylla för allas hjälmar, handskar och stövlar. Mitt emot en diskbänk i marmor och i andra delen av rummet sadelhängare och en stor smörjbock. I rummet bredvid finns gagantiska garderober med rymliga hyllor för täcken. Åh om man ändå vore rik ;)
 
 

Inflammation i axeln?

Publicerad 2013-12-25 15:37:50 i Allmänt,

Jag har sedan några dagar tillbaka haft ont i ena axeln och den är varm och spänd. Allt som gör att jag måste spänna den gör ont och till och med mobilen känns tung. Tror att det är en inflammation eller nåt och typ det enda som hjälper är liniment. Men det har jag så klart glömt hemma så jag får överleva dagen ändå...

Trots jobb

Publicerad 2013-12-24 23:36:57 i Allmänt,

Även att jag jobbar måste jag ändå säga att denna julafton varit bra. Vi gick upp lite tidigare än vanligt och lagade till ett litet julbord som intogs framför Kalle Anka. Sen fanns tid för lite mys innan det var dags att bege sig till jobbet.
 
I natt är sista natten för denba vända. Dock jobbar jag extra på Migrationsverket under mellandagarna och den 30:e tillbaka i skogen igen. Jag kommer nog dö av trötthet, men lönen lär bli trevlig hehe ;)
 
Åh, jag har förresten fått världens bästa julklappar! Av Johan har jag tidigare fått en del hästgrejer, typ täcken och ridbyxor, och ska få en till symaskin (en OL) som jag suktat efter ett tag. Av tjejerna i stallet fick jag utsöta matchande grimmor till ponnyerna. Jag måste ta kort på dem och visa! Och från Lina även body butter som luktar mums och ponnyerna fick godis. Bortskämda både hästar och matte haha
 
Bob och jag önskar en god fortsättning på julen

Tillbaka på ruta 1

Publicerad 2013-12-23 21:37:30 i Allmänt,

Eftersom Bibis ben inte alls är lika svullet längre tänkte jag att jag skulle jobba lite med henne. Jag satte på sadel, träns och longerlina utan några förväntningar alls egentligen. Det bästa som skulle ha kunnat hända vore om jag kunde sitta upp och skritta några steg.
 
Jag började att gå lite med henne och kolla så hennes förtroende för mig fortfarande fanns kvar. Hon litade på mig och det gick jättebra så jag släppte ut lite lina och motade ut henne på en volt. Men då fick hon panik och sprang typ så fort hon kunde på volten, tills jag lyckades lugna henne så pass att hon stannade. Testade ett par gånger till, men med nästan samma resultat. Hon blev något lite lugnare på slutet, men fortfarande panik. Dock litade hon fortfarande på mig så jag kunde lugna henne snabbt varje gång med lite kel. 
 
Avslutade med att se om jag skulle kunna hänga på henne, men det gick inte. Hon var för rädd. Så då gick vi en sväng och gosade jättemycket istället.
 
Så lugnt konstaterat är vi tillbaka precis där vi var när jag köpte henne. Då tog det nästan 2 månader med intensivt jobb att få henne fungerande i ridning och (nästan) i tömkörning. Jag tycker så synd om henne att behöva vara så rädd. Undrar verkligen vad hon har blivit utsatt för, lilla skruttan.

 

En stor korg

Publicerad 2013-12-21 21:56:54 i Allmänt,

Jag sydde en till korg som skulle vara till julklappar, men den blev lite stor så ser mest ut som en kattkorg. Blir nog till att sy en ny tror jag och så får kanske katterna denna med en filt i eller nåt...
 
 

Existensiella funderingar i natten - brutalt och ärligt

Publicerad 2013-12-21 00:26:37 i Allmänt,

Når man någon gång en punkt när man är nöjd? När blir man egentligen vuxen? Vad definierar vuxen?
 
Typ så går mina tankar. Jag har en bild av att jag kan göra allt jag vill, alltså om jag verkligen vill något så kan jag. Det finns alltid en väg. Men frågan är vad jag verkligen vill? Jag har egentligen allt jag kan önska: en underbar pojkvän, fina vänner, två söta katter och två knasiga men fantastiska ponnyer, roliga hobbies, en bra lägenhet, en praktisk bil och ett jobb som ger mig en hyfsad lön varje månad. Jag är oerhört tacksam över detta, men ändå känner jag mig rastlös. Jag vill liksom mer, fast jag vet inte vad. Jag vill en faslig massa saker och har massvis med drömmar, men ingen tillräckligt stark för att jag ska vara beredd att offra det som krävs och satsa helhjärtat.
 
Istället funderar jag på om jag kanske ska bara nöja mig så. Låta det vara och låta livet ha sig gilla gång. Är det det som är att vara vuxen? Att helt enkelt nöja sig och sluta leta efter drömmen och framtiden? Eller ska man fortsätta söka och leva livet som det kommer längs vägen? Men tänk om man då jagar en dröm som inte finns.
 
Jag ser verkligen upp till människor som har storslagna drömmar och verkligen lever efter dem. Det är något jag inspireras av och önskar att jag kunde vara. Men för att vilja offra vad som krävs för att få sin dröm uppfylld krävs både mod och beslutsamhet. Jag har ännu inte hittat en dröm som gör mig beredd på det. Ska jag fortsätta leta eller ska jag vara nöjd?
 
Båda delarna ger mig panikkänslor. Att nöja sig gör mig rastlös, medan sökandet tre sig ändlöst. Hur ska man tänka?

Julhandlat och nu joooobb

Publicerad 2013-12-20 21:25:46 i Allmänt,

Började dagen med en uteritt på en väldigt pigg Flimmra tillsammans med två andra överpigga hästar. Höll på att sluta i katastrof då det blev lite kaos med hästar som sparkade, stegrade och studsade, men det löste sig som tur var. 
 
Sen en åkte jag förbi affären och handlade massa julmat. Dock var jag ju inte direkt den enda i affären så det tog jättelång tid och alla gick omvägar för att inte krocka med sina överfulla matvagnar. Men nu är i alla fall kylen proppad med mat för hela julhelgen. Mums :D
 
Och så jobb nu då. 14 dagar i rad bara jobb och jobb. Men det kommer bli trevligt för plånboken så jag ska inte klaga ;)

Städat och julpyntat lite

Publicerad 2013-12-19 22:10:53 i Allmänt,

Jag fick ett ryck efter att ha stört mig ett tag på att saker som ska vara nere i källaren kommer upp i lägenheten och fastnar där. Så nu åkte en massa ner i källaren och en del i soporna. I farten passade jag på att julpynta lite också så nu är det riktigt mysigt här hemma.
 
 
Den här fina ljuslyktan fick vi i julklapp av min moster och morbror

Lufta ponnyn lite

Publicerad 2013-12-18 23:35:35 i Allmänt,

Flimmra har ju fått lite höst-/ vintervila, men nu tänkte jag börja sätta igång henne igen. Så idag tog vi en tur i skymningen. Ponnyn var mycket pigg och tyckte att det fanns Flimmra-ätande monster överallt haha.
Den lilla har jag tyvärr inte kunnat börja jobba med och sätta igång för hon är varm och tjock i ett ben. Inget sår och ingen feber, så jag hoppas det gör över snart.
 
 

Sydde lite igår

Publicerad 2013-12-17 23:58:45 i Allmänt,

Vi skulle ge bort lite olika småsaker i julklapp så då tyckte jag det vore kul att sy en korg att ge bort det i. Sagt och gjort satte jag mig och klurade lite och fick ihop den här igår:
 
 

Bävern Bob

Publicerad 2013-12-17 14:22:16 i Allmänt,

Efter bävern på jobbet var vi lite inne på det där med bävrar så när vi hittade en liten bäver på julmarknaden igår var vi bara tvungna att köpa den. Han döptes snabbt till Bob :)
 
 

Knäet var helt av

Publicerad 2013-12-16 21:41:07 i Allmänt,

Jag började dagen med en liten tur på en överpigg Flimmra. Hon var så pigg att hon inte visste vart hon skulle ta vägen så det gick fort åt alla håll haha.
 
Efter det var vi en sväng till Steninge slotts mysiga julmarknad och hittade lite julklappar och ett te som verkade jättegott. Mums :)
 
När vi var på väg hen från marknaden såg vi en man som låg med en filt över sig och med några personer runt om på vår parkering hemma. Självklart gick vi dit för att se om vi kunde hjälpa till med något. Det visade sig att mannen hade gått nedför en liten trappa när hans ena fotled vek sig och han slog i backen med ena knäet före. Sen kunde han inte röra benet och hade väldigt ont. En annan man hade hittat honom liggande där och sprungit och hämtat filt och ringt ambulans. Vi pratade med dem och hjälpte till att få in filten lite mer under mannen. 
När ambulansen sen kom satte de direkt en kanyl i handen på honom och gav smärtstillande. Sen fick vi hjälpa till att lyfta upp honom på båren för han låg ganska dumt till. Benet var helt av vid knäet och hängde och fladdrade när vi lyfte upp honom. Usch, stackaren. Hoppas verkligen han kryar på sig ordentligt.

Inte varje dag...

Publicerad 2013-12-16 04:13:41 i Allmänt,

Jag har nog ändå ett ganska varierat jobb. Först rapporterar jag en olåst dörr och sen en bäver som håller på att fälla ett träd. Det är inte varje dag man rapporterar en bäver haha
 
Den är effektiv också den lilla terroristen

Vart tog tiden vägen?

Publicerad 2013-12-14 19:11:27 i Allmänt,

Nyss var det oktober och nu är det snart jul, vad hände? Jag har på nåt vis typ missat att tiden gått. Lucia var IGÅR och på måndag måste julkorten skickas. Julafton är om tio dagar, TIO DAR! Hur gick det till?? Jag har inte hunnit fixa julkorten än, blir nog till att åka och köpa även om jag hade tänkt göra egna, och sista chansen att köpa julklappar är under veckan. December ska ju vara en lugn och mysig månad, men halva försvann. Haha typiskt mig att lyckas få något stressigt även att det borde vara gott om tid...
 
 

Jag kanske överlever fredag den 13:e

Publicerad 2013-12-13 16:23:33 i Allmänt,

Jag tänker att om jag gör så lite som möjligt kanske jag överlever fredag den 13:e utan några större missöden. Så idag blir det bara jobb och förhoppningsvis lugnt. Jag ska försöka hinna plugga lite också, men det blir inte så hårt.

Med hopp om en händelselös dag

Publicerad 2013-12-13 05:18:53 i Allmänt,

Idag vill jag inte ha några konstiga händelser, utan hoppas på lugn och ro. Trött i mössan efter nattens jobb ska jag försöka få med mig Flimmra ut på en liten tur i blåsten innan jag hoppar i säng. Sen väntar en till med jobb. Så helst inget konstigt idag, tack.

Det låg en kvinna tvärs över vägen

Publicerad 2013-12-12 16:29:51 i Allmänt,

När jag var på väg hem från jobbet i morse såg jag plötsligt någonting som låg på vägen. Det var mörkt ute och det som låg på vägen var mörkt samtidigt som jag fick möte av en annan bil så jag såg först inte vad det var. Men eftersom det låg och blockerade hela vägen stannade jag för att se vad det var. Den andra bilen stannade också. Då såg jag att det var en kvinna som låg där. Helt chockad var jag på väg att gå ut för att se vad som hänt, men föraren i den andra bilen hann före och så fort hon gick ut ur sin bil reste sig kvinnan på gatan upp och började gå snabbt därifrån och mot huset där hon förmodligen bor. Den andra föraren följde med henne och eftersom jag vet att det är ett hvb-hem där och det verkade som om ingen skada hade skett körde jag vidare. Men tusan vad läskigt det var att hon låg där. Tänk om någon hade råkat köra på henne.

Hur lyckas jag?

Publicerad 2013-12-11 23:04:19 i Allmänt,

Satt i lugn och ro i bilen medan biltvätten återställde bilens färg och möjligheten att se ut genom rutorna när den plötsligt stannar och börjar blinka. Jag väntar en stund och konstaterar att det händer ingenting och den har stannat i ett läge så att jag inte kan komma ut med bilen. Skrattar lite för mig själv när jag konstaterar att jag sitter fast i en biltvätt och börjar sen leta efter en knapp att kalla på personal eller en väg ut. hinner precis gå ut genom dörren när en personal kommer och frågar vad som händer och varför det tjuter. "Tjuter?" sa jag. "Nej, det blinkar och ingenting händer." 
Så han fick bryta strömmen till hela tvätten för att kunna nollställa den och återställa så att jag skulle kunna komma ut. Han erbjöd sig att starta om tvätten, men eftersom bilen var ren och det bara var torken kvar tyckte jag det kunde vara. Då öppnade han dörrarna manuellt och släppte ut mig.
Så nu har jag provat på att fastna i en biltvätt också. Haha hur lyckas jag?

Julbord igår och fullt upp idag - som vanligt

Publicerad 2013-12-10 11:34:02 i Allmänt,

Vi var ju på julbord med jobbet igår. Det var jättetrevligt och massa bra mat. Synd bara att det var så få som kom. Vi var sist kvar men åkte ändå inte senare än vid typ tio, så det var en lugn kväll. Men, som sagt, trevligt ändå. 
 
Idag har jag hunnit med både tvättstugan och stallet på förmiddagen för snart ska jag åka mot stan för att träffa min bror med flickvän och sen en kompis. Nånstans där emellan ska jag skicka in min skoluppgift och börja titta på den nya uppgiften också. Med andra ord fullt upp som vanligt :P
 
Får se om det kanske blir jobb sen i natt också, men det är inte klart ännu...
 
Den här fina ljuslyktan i trä köpte vi i Berlin. De hade massa olika träprydnader som var jättefina

Att göra om en uppgift

Publicerad 2013-12-09 11:13:58 i Allmänt,

Den uppgiften jag sitter med nu till skolan känns lite hopplös. Jag har gjort uppgiften en gång utan att få godkänt på den. Det är väl i och för sig inget konstigt i att behöva göra om den då, men problemet är att jag fortfarande inte vet vad det var jag gjorde för fel och vad jag missade på. Alltså sitter jag nu och famlar i blindo och skriver en massa som jag inte vet om det behövs eller om det ens är det de frågar efter. Det känns lite tröstlös, men jag måste ju ändå försöka för även att jag frågat har jag inte fått nåt svar som gjort mig klokare. Antar att det bara är att göra mitt bästa och sen hålla tummarna...

Åter till vardagen

Publicerad 2013-12-09 09:07:15 i Allmänt,

Eller nästan i alla fall. Idag måste jag skriva en uppgift till skolan som jag måste få godkänt på för att på godkänt på kursen. Känner mig en aning stressad över det, men det får lov att lösa sig. Sen ska jag hinna med stallet en sväng och pussa på ponnyerna innan vi ska iväg på julbord med jobbet. Det ska blir trevligt att träffa kollegor och äta gott på Tyrol. Men nu måste jag ta tag i min skoluppgift...

Hemma på svensk mark

Publicerad 2013-12-08 17:34:28 i Allmänt,

Vi hade ställt bilen på långtidsparkeringen på Arlanda så att det skulle vara enkelt att ta oss hem. Problemet var bara att den hade frusit. Bakluckan och ena bakdörren gick att få upp så jag klättrade in och startade den för att värma upp den, medan Johan skrapade och hackade fram den. Sen fick jag öppna passagerardörren inifrån. Såg säkert kul ut men vi var rätt frusna efter haha. Så laddade med pizza på vägen hem för att slippa gå ut nåt mer idag.

En kvällsdrink

Publicerad 2013-12-07 21:22:33 i Allmänt,

Gick till baren i hotellet för en kvällsdrink och bara prata och mysa lite. Enda problemet var att de inte inte hade någon god drink på drinklistan, men Johan rekommenderade mig att testa en så det gjorde jag. Det var bara det att den smakade hemskt. Så vi gick till baren granne med hotellet och tog in varsin drink. Men det hela slutade med att drinkarna fanns över hela bordet, golvet och över oss. Fråga inte hur det gick till, men det kan vara något med ett ostadigt bord tillsammans med höga stolar och en kort Annika att göra haha
 
Det var ganska gott så länge det varade i alla fall :P

En HINK med chips

Publicerad 2013-12-07 19:33:18 i Allmänt,

Trött och kall jag i hotellrummet med en hink med chips. Helt seriöst - en HINK?! De stod i ett stånd på ena julmarknaden och tillverkade dessa sjukt goda chips så vi köpte med oss en hink haha

Julmarknad med stort J

Publicerad 2013-12-07 16:35:00 i Allmänt,

Vi har precis hittat Julmarknaden med stort J! Helt galet stor och man kan hitta precis allt där. Insåg också att vi egentligen hade behövt lite mer tid här, men nu vet vi i alla fall var resten av tiden ska spenderas. 
 
Innan idag var vi på historiska museet och gick vilse så att vi hamnade vid checkpoint Charlie, där vi såg det som finns kvar av muren.
Vi har ätit donuts och träffat svenskar på Dunkin donuts och såg en anlagd skidbacke mitt på en julmarknad där man kunde åka gummiring ner (tyvärr blev det inte att vi gjorde det, men det såg kul ut!).
 
Sen har vi varit inne i världens mysigaste teaffär. Det enda de sålde var te av alla möjliga sorter och personalen var jättegullig. Direkt när vi kom in blev vi bjudna på varsin kopp te som vi smuttade på medan vi gick runt och luktade på alla fantastiska teer. Vi valde ut 3 sorter som vi köpte och fick med oss ytterligare en gratis.
 
Det är roligt här också för de är inte alltid så duktiga på engelska men de försöker verkligen hela tiden och servicen i alla sammanhang är fenomenal. Något vi skulle kunna lära oss en hel del av i Sverige.
 
Varför finns inte det här i Sverige? Mums :P
 
Deras version av glögg som finns att köpa överallt på julmarknaderna. Men här snålar de verkligen inte med mängden utan alla dricker ur stort glas eller stor kopp

Ny dag, mer att utforska

Publicerad 2013-12-07 10:13:08 i Allmänt,

Det roliga med att åka till en storstad är att det alltid finns mer att utforska och göra. Igår kväll gick vi genom hela stan bort till östsidan och Brandenburg tower och Brandenburg gate. Vi såg också markeringen för var muren gick och gick på en "traditionell" julmarknad. Några affärer här är enbart inriktade på julsaker och det finns verkligen hur mycket som helst. Jag har nog inte sammanräknat i hela mitt liv sett så många olika sorters julkulor förut och deras julprydnader i trä är helt fantastiska.
På julmarknaden hade de livemusik på kvällen. Två afroamerikanska gubbar som körde gärnet och alla dansade. Så kul haha.
Idag ska vi också ta oss bort till östsidan och gå på fler julmarknader. De har massa god mat på sina marknader också. Mums :D
 
Brandenburg gate
 
I en affär med bara julsaker

Maneter i djurparken

Publicerad 2013-12-06 13:42:56 i Allmänt,

Akvariet i djurparken här är tydligen det enda i världen som har maneter. Inte för att jag kanske egentligen gillar de så mycket, men måste ändå erkänna att de är fina att titta på och häftigt att ha dem i akvarium och de får ungar där!
 
De små är ungar
 
Visst är de fina

Hej regn, snö, slask och storm

Publicerad 2013-12-06 13:37:56 i Allmänt,

Resan ner gick bra men vädret vi möttes av var dessvärre ganska trist. Det snöar och blåser som sjutton och marken består av slask och vattenpölar. Inte riktigt enligt planen när vi ska vara utomhus och gå på julmarknader. Men vi gick ut en sväng ändå efter att vi hade lämnat väskorna på hotellet. Men eftersom klocka. Inte var så mycket ännu så var allt fortfarande stängt. Då gick vi bort till djurparken och strosade runt där, överlyckliga varje gång det gick att gå in inomhus och titta på nåt djur.
Efter det var vi hungriga och kalla och passade på att smita in på KFC och åt en hink(!!) kyckling ocv värmde oss lite.
På vägen tillbaka till hotellet sen gick vi på en jättemysig, men kall och blöt, julmarknad.
Nu har vi precis bytt till torra kläder (vi såg ut som dränkta katter haha) och ska vi värma oss lite på hotellrummet innan vi ger oss ut igen.
 
En HINK med kyckling och cheese frise mums
 
 

Hejdå Sverige

Publicerad 2013-12-06 05:51:00 i Allmänt,

Uppe långt före både solen och tuppen, men nu en fika på Arlanda innan vi vinkar hejdå till Sverige för ett par dagar. Destination är Berlin och frossa i julmarknader. Ska bli hur mysigt som helst! Får se om jag kan uppdatera er nånting därifrån, annars hörs vi på söndag kväll :)
 
Jag satsar på vaniljlatte och raspberry cheesecake medan Johan grundar med öl ;)

Snart sova

Publicerad 2013-12-05 19:18:18 i Allmänt,

Jag bestämde mig nånstans på vägen i förmiddags att jag skulle vänta med att sova till nu för att kunna vakna och åka till flygplatsen imorgon. Planet går 06.30 så klockan står på 03.00. Hiskeligt tidigt, men det ska bli kul att se Berlin och deras julmarknader. Men nu godnatt.

Helt galet trött

Publicerad 2013-12-05 00:35:30 i Allmänt,

Jag har inte sovit så bra de senaste dygnen men idag måste ha tagit priset. Jag fixade hästarna på morgonen efter jobbet i morse innan jag åkte hem och sov. Jag kom i säng ganska sent och kunde då inte somna på en gång. Men till slut somnade jag, men blev väckt en timme senare av dörrklockan. Bara att gå upp och se vad det var. Sen kom jag i säng igen och hann sova knappt två timmar innan det var dags att göra sig iordning för jobbet. Fattar inte hur jag ska lyckas hålla mig vaken hela natten, men det löser sig förhoppningsvis.
Imorgon kan jag lova att jag kommer sova gott ;)

Grattis Mamma

Publicerad 2013-12-03 22:27:09 i Allmänt,

Idag skulle mamma ha fyllt 69 år, men det fick hon ju tyvärr aldrig uppleva. Åh vad jag önskar att det gick att ringa henne och bara prata lite ibland <3 Även att det har gått snart fem år sen hon gick bort saknar jag henne fortfarande jättemycket. Det finns så mycket jag skulle vilja berätta eller diskutera med henne. Men oavsett så hoppas jag hon har det bra var hon än är, det är huvudsaken. <3
 
 

Pysselsaker

Publicerad 2013-12-02 09:35:00 i Allmänt,

Jag var på Panduro häromdagen och införskaffade lite pysselsaker. Tyvärr har jag inte hunnit göra någon pysselkalender åt er då det har varit lite mycket med jobb och skola, men jag lovar att det kommer att komma upp en del julpyssel ändå.
Igår var det ju första advent. Vi var i Globen på horse show och hade en trevlig dag/kväll tillsammans med Johans syster. Men eftersom vi var iväg så hann jag inte plocka fram några adventsljusstakar eller nånting. Hallå, vad händer? Jag brukar ju alltid fixa med det under första advent och sen är det nedräkning och mer och mer julsaker som kommer upp. Jag får försöka hinna nu under veckan trots jobb, tenta och att vi åker till Berlin på fredag.
Ikväll väntar i alla fall jobb och innan dess ska jag skriva så fingrarna glöder på min tenta.
 
 

Första advent

Publicerad 2013-12-01 09:40:03 i Allmänt,

Idag är det den 1 december och första advent. Jag tycker ändå att lite julstämning börjar infinna sig. Kanske beror det på att jag tjuvstartat pysslet lite och börjat tillverka lite egna julklappar och lyssnat på lite julmusik. Idag tänder vi i alla fall ett ljus i adventsstaken (som vi tyvärr inte har någon så det får bli ett vanligt ljus istället) och tittar på första avsnittet av årets julkalender.
Jag tittade även i CD-hyllan (ja, jag har kvar en hel massa skivor) och hittade inte mindre än NIO stycken julskivor haha. Har visst samlat på mig en del... Men av alla jullåtar så tycker jag nog faktiskt bäst om adventslåtarna. Men tyvärr är de inte så vanliga och de som finns är svåra att hitta. Men här är några jag hittade i alla fall:
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela