Existensiella funderingar i natten - brutalt och ärligt
Når man någon gång en punkt när man är nöjd? När blir man egentligen vuxen? Vad definierar vuxen?
 
Typ så går mina tankar. Jag har en bild av att jag kan göra allt jag vill, alltså om jag verkligen vill något så kan jag. Det finns alltid en väg. Men frågan är vad jag verkligen vill? Jag har egentligen allt jag kan önska: en underbar pojkvän, fina vänner, två söta katter och två knasiga men fantastiska ponnyer, roliga hobbies, en bra lägenhet, en praktisk bil och ett jobb som ger mig en hyfsad lön varje månad. Jag är oerhört tacksam över detta, men ändå känner jag mig rastlös. Jag vill liksom mer, fast jag vet inte vad. Jag vill en faslig massa saker och har massvis med drömmar, men ingen tillräckligt stark för att jag ska vara beredd att offra det som krävs och satsa helhjärtat.
 
Istället funderar jag på om jag kanske ska bara nöja mig så. Låta det vara och låta livet ha sig gilla gång. Är det det som är att vara vuxen? Att helt enkelt nöja sig och sluta leta efter drömmen och framtiden? Eller ska man fortsätta söka och leva livet som det kommer längs vägen? Men tänk om man då jagar en dröm som inte finns.
 
Jag ser verkligen upp till människor som har storslagna drömmar och verkligen lever efter dem. Det är något jag inspireras av och önskar att jag kunde vara. Men för att vilja offra vad som krävs för att få sin dröm uppfylld krävs både mod och beslutsamhet. Jag har ännu inte hittat en dröm som gör mig beredd på det. Ska jag fortsätta leta eller ska jag vara nöjd?
 
Båda delarna ger mig panikkänslor. Att nöja sig gör mig rastlös, medan sökandet tre sig ändlöst. Hur ska man tänka?
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress