Tillbaka på ruta 1
Eftersom Bibis ben inte alls är lika svullet längre tänkte jag att jag skulle jobba lite med henne. Jag satte på sadel, träns och longerlina utan några förväntningar alls egentligen. Det bästa som skulle ha kunnat hända vore om jag kunde sitta upp och skritta några steg.
 
Jag började att gå lite med henne och kolla så hennes förtroende för mig fortfarande fanns kvar. Hon litade på mig och det gick jättebra så jag släppte ut lite lina och motade ut henne på en volt. Men då fick hon panik och sprang typ så fort hon kunde på volten, tills jag lyckades lugna henne så pass att hon stannade. Testade ett par gånger till, men med nästan samma resultat. Hon blev något lite lugnare på slutet, men fortfarande panik. Dock litade hon fortfarande på mig så jag kunde lugna henne snabbt varje gång med lite kel. 
 
Avslutade med att se om jag skulle kunna hänga på henne, men det gick inte. Hon var för rädd. Så då gick vi en sväng och gosade jättemycket istället.
 
Så lugnt konstaterat är vi tillbaka precis där vi var när jag köpte henne. Då tog det nästan 2 månader med intensivt jobb att få henne fungerande i ridning och (nästan) i tömkörning. Jag tycker så synd om henne att behöva vara så rädd. Undrar verkligen vad hon har blivit utsatt för, lilla skruttan.

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress