Blöt ponny

Publicerad 2013-10-31 17:30:49 i Allmänt,

Flimmra försökte på alla sätt säga att hon var blöt och inte alls ville vara ute i regnet När jag kom till stallet. Men hon fick liv att vänta tills jag hade mockat och lagt in mat. Sen red jag ett dressyrpass på banan. Hon var pigg så jag passade på att träna lite galoppfattningar och galopp på volt. Det gick faktiskt riktigt bra :)
 
Efter ridningen tänkte jag att Flimmra skulle få gå ut en stund till i hagen för klockan var inte så mycket, men hon vägrade haha. Så hon fick gå in istället och fick lite extra hö.
 
Tror hon försöker säga nåt... ;)
 
Hon hade gjort sig lite fin i hagen
 
 Nöjd!

God morgon!?

Publicerad 2013-10-31 13:09:14 i Allmänt,

Jag vet att klockan är eftermiddag, men jag gick upp nyss haha. Skulle haft tvättstugan i morse, men jag var så trött så jag bestämde mig för att boka om det och sova istället. 
 
Nu väntar en tur till stallet. Flimmra ska få springa lite tänkte jag. Och sen ska vi till Johans pappa ikväll. Får se om jag hinner plugga nåt också. Måste skriva klart min tenta innan helgen så annars blir det till att plugga massor imorgon.
 
 

Mums

Publicerad 2013-10-30 20:37:26 i Allmänt,

Hemmagjorda köttbullar med hemmagjort potatismos, brunsås och lingon. Mums :)
 
 

Men vad f-n

Publicerad 2013-10-29 15:35:00 i Allmänt,

Äntligen efter ungefär en månad(!!) kom det en (mupp) och mätte fukten i väggarna i hålet i köket. Förvånande nog (eller inte) så var det fukt i väggen. (Det har ju regnat och fasaden är ju som sagt inte så tät...) Alltså har vi nu fått en stor mackapär (läs avfuktare) som brummar och låter HÖGT och som ska stå där i minst en vecka. Hur vi ska kunna laga mat, sova eller bara leva i ljudet hade muppen (hantverkaren) inget svar på. Dessutom verkar det som om vi ska betala elen för åbäket. Måste säga att det känns sådär bra. 
 
Hoppas det fortsätter regna till nästa fuktmätning så de själv också kan konstatera att de borde fixa fasaden. Å andra sidan måste vi då stå ut med mackapären och ljudet ett tag till, men det vore skönt om de fixade allt så vi kanske slipper frysa ihjäl i vinter. Fast det lär ju inte hända...
 
Behöver jag säga hur trött jag är på vår hyresvärd?
 
Vårt kök just nu :/ 

Har börjat virka lite

Publicerad 2013-10-29 09:31:11 i Allmänt,

Vill bara börja med att be om ursäkt för min frånvaro. Mitt huvud tog semester från världen. Ganska skönt, men inte helt godkänt :P
 
Jag var i alla fall tvungen att testa det nya garnet jag köpte på Syfestivalen. Jag hade en vision om en sjal, men jag ville ha en med lite liv i. Efter lite velande bestämde jag mig för att prova på att virka en hjärtesjal med det. Det började visserligen med att jag fick slåss lite med katten om garnet för att få nysta första härvan. Hon ville ha garnet lika mycket som jag haha
 
Men när jag hade vunnit över katten började arbetet med att försöka förstå mönstret. Jag har nästan aldrig virkat efter mönster förut så det var lite klurigt, men jag tror att jag har konmit på set nu. Annars blir det en egen variant av det ;)
 
Så här långt kom jag på en härva i alla fall:
Självklart ville Smulan vara med när det var garn inblandat :)
 

Måste säga att dagen varit mycket bra än så länge

Publicerad 2013-10-27 17:44:40 i Allmänt,

Jag gick upp tidigt i morse och åkte till stallet. En mysig tur ute i skogen var en  perfekt start på dagen för mig och Flimmra.
 
Sen åkte jag till Älvsjö och gick på Syfestivalen. Oj oj oj vad mycket fint det fanns. Massor av hantverk och pyssel av alla de slag. Jag önskar att jag hade haft hur mycket pengar som helst att handla för, men så var ju tyvärr inte fallet. Fick ändå med mig lite garn, en del tygstuvar för lappteknik och några böcker hem. Fick också prova på ett hantverk som jag länge önskat lära mig med inte kommit mig för: knyppling. (Gietta, min mammas faster, hade varit stolt. Hon ville att jag skulle lära mig det och nu har jag i alla fall provat.) Det såg helt galet svårt ut när man först tittade på de som var duktiga, men när jag fick prova själv och fick en grundlig förklaring på hur man gör så verkade det inte lika svårt längre. Men jag kan tänka mig att det så klart blir svårare om man gör något mer avancerat än den snodd jag fick testa på. Kul var det i alla fall! Så vi får se om den dyna och böcker jag har i källaren kanske kommer fram här nånting framöver... :)
 
Böcker, garn och tyg i en härlig blandning i kassarna som fick följa med hem

God morgon

Publicerad 2013-10-26 10:00:20 i Allmänt,

Väckte upp mig själv med lite morgonyoga(!) och himmel vad stel jag är. Känns att det var länge sen kroppen sträckte ut på det sätter, så är kanske dags att börja igen.
 
Idag väntar först en sväng till stallet och en tur med ponnyn. Sen blir det plugg för hela slanten.

December-ångest

Publicerad 2013-10-25 21:15:43 i Allmänt,

Jag har någon slags hatkärlek till december. Lika mycket som jag älskar allt pyssel, julmusik och julmarknader, så ogillar jag själva julen och julafton. Jag tycker det är för mycket förväntningar och måsten. Man måste göra det och hinna det, samtidigt som man förväntas att handla det ena och fixa det andra. Sen är det säkert lite också att jag ändå är ett skilsmässobarn. Alla vill så klart att man ska träffa just dem på julafton och jag kan ju omöjligt vara överallt samtidigt. Den som man inte är hos blir besviken och jag har t o m fått höra någon gång att jag har "förstört julen" och "svikit familjen". Nej, det ger mig bara ångest. Nu har det de sista åren blivit så att jag ofta har jobbat på julafton, vilket jag inte har något emot. Det brukar vara lugnt och mysigt. Sen kan jag dela upp och träffa släkt och vänner innan eller efter i en mer avspänd atmosfär.
 
Dessutom känns december som den sista månaden jag hade med mamma. Jag vet att det inte är så, men det känns ändå så på nåt sätt. Det var hennes sista födelsedag, vilken blev helt fel. Jag blev osams med massa människor, vilket i slutändan ledde till att mamma blev besviken på mig och allt blev bara fel. Jag försökte göra nåt bra, men det blev bara fel i slutändan. Och det kändes så klart inte bra då, och det kan fortfarande ge mig ångest när jag tänker på det.
 
Sen var det mammas sista jul. Det fortskred i mångt och mycket som våra jular brukade. Mamma pysslade och fixade som vanligt. Jag minns inte alla detaljer, men jag minns det ändå som en trevlig dag. I julklapp till mamma hade jag virkat en sjal som jag skulle ge. Hon visste inte att jag hade lärt mig virka för jag ville överraska henne och det blev lite stress för att få den klar i tid. Jag hoppades att hon skulle bli glad, men efter födelsedagen var jag inte säker. Det var med blandade känslor jag gav den, men hon verkade bli uppriktigt glad och jag andades ut.
 
Nyåret minns jag inte heller så mycket av faktiskt. Vi har aldrig gjort lika stor grej av det som av julen. Nyår minns jag mest från tidigare år när vi suttit uppe och ätit långa middagar och väntat in tolvslaget. Då har vi tittat på nyårsklockorna på tv och sen gått ut och skålat med grannarna på gatan och tittat på fyrverkerier. Så länge mormor levde var hos oftast hos oss på nyår. Kvällen avslutades alltid med att vi satte oss till bords igen och åt hummer och ost och kex. Det har alltid varit trevligt.
 
I år har jag faktiskt redan tjuvstartat lite med julpyssel och tillverkning av egengjorda julklappar. Jag hoppas det blir uppskattat, men vi får väl se. Det är inte helt lätt att hitta på bra julklappar till vuxna för man brukar ha det man behöver redan. På julafton jobbar jag, men jag hoppas det kommer något bra tillfälle att träffas och ha trevlig och byta julklappar ändå.
 
 

Nu väntar plugg, plugg och mera plugg

Publicerad 2013-10-25 17:26:46 i Allmänt,

Min snälla planerare på jobbet löste så jag kunde få vara ledig under helgen, vilket var bra för jag har en massa plugg att göra. Måste skriva en inlämningsuppgift till ett seminarium och börja skriva på hemtentan. Om jag är riktigt duktig och hinner med mycket så kanske kanske jag kan bli klar med tentan också. Och om jag kommer långt ska jag unna mig att gå på Syfestivalen på Älvsjömässan på söndag. Hoppas hoppas! Nej, nu plugg.
 
Smulan och jag är laddade för plugg haha

Ridning + dans = bra dag

Publicerad 2013-10-24 21:56:48 i Allmänt,

Dagen har varit bra trots min fortsatta brist på energi. Jag red ut på en mycket pigg ponny i blåsten och sen vidare till linedancen. Det var första gången jag gick på den här kursen Men det gick bra. De flesta av danserna hade jag dansat tidigare så det var skönt och alla verkade jättesnälla. Så det blir nog bra :)
 
 

Effektiv värmekälla

Publicerad 2013-10-23 21:59:06 i Allmänt,

Eftersom vi fortfarande lider brist på yttervägg i köket har temperaturen i hela lägenheten, och framför allt i köket, sjunkit nu när det har blivit kallare ute. Visserligen är lägenheten kall ändå pga dålig isolering och sånt, men ett hål i väggen gör definitivt inte saken bättre. Tur att vi har gott om ljus för det är typ vår enda värmekälla just nu...
 
 

Mötte skogens konung

Publicerad 2013-10-23 20:40:17 i Allmänt,

Vi red bara en liten tur idag innan vi mötte en älgko med kalv. Vi kom i galopp över en äng när älgarna sprang över ängen strax framför och snett emot oss. Så vi vände och skrittade hem på två uppspelta ponnyer. Haha Flimmra är söt, hon var inte rädd för älgarna utan tog bara chansen att försöka springa på vägen hem.

Helt galet trött

Publicerad 2013-10-23 12:59:43 i Allmänt,

Tror det är min ickeutbrutna förkylning som spökar för jag är verkligen jättetrött och har ont i huvudet. Vill bara sova, så ska nog vila lite i soffan. Det gör väl heller inte saken bättre att det är så kallt här hemma. Vi har tänt en massa ljus bara för att få lite värme. Helt galet egentligen... Men med ljus, plädar och varma katter i knät håller vi värmen något sånär.

Välinpackad ponny

Publicerad 2013-10-21 19:56:33 i Allmänt,

Jag hann precis ut en sväng med Flimmra innan det blev helt mörkt. Ponnyn var pigg idag så på vägen hem drog hon över en äng. Hon tog i allt hon hade och sprang så fort de små benen kunde bära henne. Haha så söt. Men sen när vi kom hem var hon så klart genomsvettig. Hon är ju lurvig som en björn, så det är inte så konstigt. Men för att hon inte ska frysa och bli sjuk så packade jag in henne som ett paket i dubbla täcken så hon fick stå och torka lite.
 
Välinpackad ponny haha

Trött och seg

Publicerad 2013-10-21 16:10:45 i Allmänt,

Jag känner mig verkligen jättetrött och seg idag. Skulle helst vilja bara sova och vila hela dagen. Men det går ju inte. Ponnyn ska ridas och sen har jag massa plugg. En uppgift som måste in senast imorgon.
 
Nej, nu ska jag ta mig i kragen och åka till stallet så jag hinner rida innan det blir mörkt.

Bullar :D

Publicerad 2013-10-20 22:14:00 i Allmänt,

Världens bästa stallkompisar kom med en påse bullar till mig i morse. Så snällt! Jag sparade dem och passar på att mumsa nu på jobbet. De var verkligen goda :) Tack snälla Madde och Lina! <3

Världens bästa frukost

Publicerad 2013-10-20 08:26:38 i Allmänt,

Har helt fastnat för bananpannkakor. Enkla att göra, nyttiga och framför allt goda. Jag gör dem med bara banan, ägg och lite vanilj. Sen äter jag dem med lite kanel på. Mums :D 
 
 

Galopp över frostnupet gräs

Publicerad 2013-10-19 09:08:16 i Allmänt,

Passade på att ta ut ponnyn en sväng på morgonen. Fast just är är det lite oklart om det är en ponny eller en björn med all päls haha
Hon har bestämt att det är vinter nu så hon var galet vinterpigg och med humör därefter. Galoppen gick snabbt med inbakade bocksprång, men det var härligt ändå haha
Vintern börjar ju komma och gräset var så där härligt frostigt samtidigt som solen smög sig upp bakom trädet. Så vackert.
 
 

Regn regn regn

Publicerad 2013-10-18 01:49:01 i Allmänt,

Igår sken månen upp som en strålkastare, men nu bara regnar det. En perfekt dag för att sitta hemma och mysa i soffan framför en film, men det går ju tyvärr inte. Jag går ute i regnet på jobbet. Men ska väl inte klaga, det är faktiskt rätt mysigt ändå. 
 
Månen igår natt

Idag är jag långsam

Publicerad 2013-10-16 14:51:12 i Allmänt,

Har varken lust eller ork till nånting idag känns det som, så allting går jättesakta. Huvudet känns som ett moln och tankarna går som i sirap. Så det blir väl till att ta det lite lugnt idag... Men i natt väntar jobb så förhoppningsvis piggnar jag till lite till dess.

Små skutt

Publicerad 2013-10-15 22:21:42 i Allmänt,

Flimmra fick hoppa några små skutt idag. Det högsta låg på ca 50 cm, så det var mest bara för lite gymnastik och kontroll. I början var hon inte riktigt med på noterna, men sen tyckte hon det var kul och hoppade fint.
 
Haha failbild från i somras när vi hoppade. Varsågod Madde ;)

Mönster på disktrasan

Publicerad 2013-10-15 19:13:11 i Allmänt,

Mönstret till disktrasan jag stickar hittade jag hos Hildurs barnbarn och återfinns här.
Jag stickade min i ett bomullsgarn, vilket jag tycker funkar riktigt bra. Det går att tvätta den i 60 grader i tvättmaskin.
 
 

Första färdigstickade disktrasan

Publicerad 2013-10-14 23:09:14 i Allmänt,

Måste säga att jag var mycket skeptisk till det här med att sticka sin egen disktrasa, men jag blev verkligen positivt överraskad. Den funkade riktigt bra. Ja, jag var givetvis tvungen att testa på en gång :P 
 
Tyvärr blev färgerna inte riktigt rättvisa på bild

Lite dressyr

Publicerad 2013-10-14 15:31:13 i Allmänt,

Flimmra fick gå ett lättare dressyrpass idag. Tyvärr kändes hon inte helt fräsch, men jag kör på lite försiktigt så får vi se vad som händer... Håller tummarna för att det blir bra snart. Jag är trött på att ha en skadad häst :/
 
Vi jobbade i alla fall mest med typ lydnad och att hon ska lyssna på mig. Men hon blev lite uttråkad så då fick hon springa lite också. Det uppskattades haha.
 
 
 
Himlen var som en vägg när jag åkte hem. Först klarblått och sol och sen helt mörkgrått.
Tur jag hann med stallet innan det börjar regna :) 

Nu är benen helt slut

Publicerad 2013-10-13 20:13:44 i Allmänt,

Började ju med att jag red Flimmra. Sen var jag iväg och dansade linedance för jag funderar på att ta upp det igen. Gillar ju verkligen att dansa! Och som avslutning på det blev det ett benpass på gymmet. Bra så, förutom träningsvärken jag kommer få haha.
 
Men nu ska benen få vila resten av kväll i soffan och händerna ska få jobba lite med stickningen istället.
 
 

Det är spännande att rida på en Flimmra som är på skumt humör

Publicerad 2013-10-13 15:17:44 i Allmänt,

Jag red ut själv med Flimmra idag så vi hade lite diskussion innan vi kom iväg. Men sen var hon lite skum och ville inte trava eller galoppera, fastän jag vet att hon är pigg. Det gick att trava om jag verkligen drev i varje steg, men så fort jag lade på en galoppskänkel så bockade hon. Det är i och för sig inget konstigt att hon bockar i fattningen när hon är pigg, men efter bocksprången så ville hon inte galoppera mer. Hon tog nåt språng om jag verkligen drev på, men sen saktade hon av. Det gör hon normalt bara om något är fel. Så jag ville inte tvinga henne då.
 
På vägen hem gick vi över vår terrängbana (små terränghinder som är uppsatta i ena sommarhagen). Då drog hon så fort vi kom in där och jag hade svårt att stanna henne. Så hon fick springa av sig lite och även över en upphöjd bom (den var max 20 cm hög). Över den hoppade hon som om det var typ 60 cm och drog sedan iväg. Jag kunde knappt styra henne, men det löste sig haha. När hon hade fått springa av sig lite där skrittade vi hem. Men då från ingenstans kastade hon sig åt sidan så att jag precis bara lyckades sitta kvar. Sen fortsatte hon som om inget hade hänt. Det gjorde hon två gånger. Skumma ponny.
 
Jag vet inte heller vad detta berodde på för så här har hon aldrig betett sig förut. Så imorgon tänkte jag känna lite på henne på banan så kanske jag kan lyckas klura ut ifall det är nåt som är fel, eller om hon bara var på nåt konstigt humör...
 
Flimmra <3

Mysig uteritt

Publicerad 2013-10-12 18:45:09 i Allmänt,

Jag och Flimmra fick sällskap på uteritten idag av Lina och Mondrian. Vi red en jättemysig lugn tur i det vackra höstvädret. 
 
Sen ville knasponnyn självklart hålla spöt lite, då det fick hon haha.
 
 

Lite stressig dag men mycket trevlig kväll

Publicerad 2013-10-12 02:03:01 i Allmänt,

Det blev lite stressigt idag på grund av att jag tog lite sovmorgon. Jag hade egentligen tänkt gå upp lite tidigare, men eftersom vi har jobbat och precis gått av så var jag lite trött. Ponnyn fick vila, men fick en puss och ett äpple i alla fall. Sen svängde jag förbi textilhandeln och köpte ett par garnnystan som jag ska testa en grej med.
 
Men dagen avslutades på bästa sätt med middag hos några vänner. Maten var fantastiskt god. Tack Anna! Och sällskapet trevligt :)
 
Imorgon står tvätt och plugg på schemat. Har massor att läsa till skolan... Och så ska ponny så klart få röra lite på sig. Får se om jag hinner påbörja mitt test med garnet jag köpte också, när jag har tröttnat på pluggandet.

Dagens i-landsproblem

Publicerad 2013-10-10 17:52:06 i Allmänt,

Jag har haft lurar i öronen mer eller mindre konstant de senaste dagarna så nu har jag ont i öronen haha. Finns det några lurar som inte trycker och gör ont/skaver? Eller är det bara jag som har det här problemet? Mina öron är kanske inte gjorda för lurar, eller så är jag bara inte van...

Lyssnar på podcast och blir inspirerad

Publicerad 2013-10-09 19:03:36 i Allmänt,


Jag har verkligen börjat uppskatta att lyssna på podcasts. De gör mig ofta sällskap både i bilen och på jobbet. Jag har hittat en som gör mig taggad för att pyssla och handarbeta. Bl a började jag virka på en sjal igår tack vare att jag blev så inspirerad. Och nu har jag en podd i öronen som inspirerar mig till att verkligen komma igång med mitt företag. Så fort jag får lite tid över efter att skolarbetet är avklarat under helgen så ska jag sätta mig och jobba lite med företaget. Har några saker jag måste skriva och måste kolla upp en grej som ska beställas. Men jag är verkligen taggad att fixa allt nu. Nej, nu ska jag återgå till min podcast :)
 
 
 

Helt galet trött

Publicerad 2013-10-08 20:53:41 i Allmänt,

Hur ska detta gå? Jag är sjukt trött och ska jobba hela natten. Tur det finns Redbull haha. 
 
Passar på att lyssna igenom mina gamla låtar på mobilen, som omväxling till podcasts en stund. Vissa gamla typ 90-talslåtar. Kul minnen haha

Ingen, en eller flera hobbys

Publicerad 2013-10-08 08:30:53 i Allmänt,

Det pratas ju ibland om folk som inte har något direkt intresse eller hobby. Jag har lite svårt att tänka mig det, för mitt problem är snarare tvärtom. Jag har för mycket saker jag är intresserad av och vill göra. Tiden räcker inte till riktigt. (Någon som vet var man kan köpa fler timmar på ett dygn eller fler dagar i veckan?) Mina främsta intressen är nog hästar och ridning, träning, handarbete och pyssel, dans och att skriva. Som det är just nu hinner jag knappt ens med två av dessa... Jag har ju Flimmra som jag försöker rida så mycket jag hinner, sen har jag träningen som jag också försöker prioritera och ett och annat påbörjat handarbete som ligger och skräpar. Dock hinner jag inte alls gör allt så mycket och så ofta som jag egentligen skulle vilja. Jag har insett att det kan vara bra att sova lite ibland också, så lite fokus har jag försökt lägga på det också. Jag kan egentligen inte påstå att detta är något tråkigt eller jobbigt problem, det är ju egentligen ganska angenämt. Men åh vad jag skulle önska att det fanns mer tid till att göra allt roligt som finns att göra. Allt jag vill göra och allt nytt jag vill prova på. Hur mycket kostar en extra timme per dygn? Jag tror jag tar två... ;)
 
 

Träningsvärk from hell

Publicerad 2013-10-07 15:00:06 i Allmänt,

Haha benpasset igår var tydligen riktigt bra för min träningsvärk jag har nu i rumpa och lår är inte att leka med. Det tillsammans med lite rester av träningsvärk i armar och mage gör att det känns som hela kroppen värker. Men det är bara att ge sig på't igen. Idag stod bröst och mage på schemat.
 
 

Jag har en blå tå :/

Publicerad 2013-10-06 23:14:07 i Allmänt,

Johan har varit duktig och tvättat (skrubbat!) bort möglet i vårt badrum. Vi passade då på att dra bort de fula klistermärkena vi hade på kaklet och satte upp en hylla för schampot och det. Enda problemet med hyllan är att väggarna är lite låga, så självklart ramlade den största flaskan med duschtvål ner rakt över min fot och tå igår när jag duschade igår. Det gjorde lagom ont kan jag säga och typ halva foten och tån blev blå och svullen. Idag har svullnaden gått ner, men det är fortfarande ömt och tån är blå. Hur lyckas jag? Haha

Äntligen :D

Publicerad 2013-10-06 22:25:02 i Allmänt,

Jag fick äntligen sitta på ponnyn igen. Vi tog en mysig liten tur ute i det vackra höstvädret. Så härligt! Nu ska vi öka träningen successivt så hon kommer igång ordentligt igen. Hon visar ingen hälta nu så jag hoppas att allt är som det ska bara musklerna kommer igång ordentligt. Håller tummarna för det i alla fall så att hon snart kan få springa fort och hoppa som hon älskar.
 


Två av tre avklarade

Publicerad 2013-10-06 15:43:04 i Allmänt,

Då är tentan inskickad och däcken bytta. Håller tummarna för att tentan gick bra och att hjulen sitter kvar på bilen. Jag bytte ju själv haha 
 
Nu är det här avhjälpt i alla fall :)
 

God morgon

Publicerad 2013-10-06 10:48:13 i Allmänt,

Jag såg till att sova så länge jag bara kunde eftersom jag måste ställa om lite. Imorgon är det dags för jobb igen. Men först idag så står en massa på schemat. Tentan ska finslipas det sista och skickas in, däcken på bilen ska bytas och ponnyn ska motioneras. Kanske inte låter som så mycket, men det lär ändå ta lite tid varje sak... Så see you :)
 
 
 

Klappar mig själv på axeln

Publicerad 2013-10-05 22:29:46 i Allmänt,

Pallrade mig iväg till gymmet i regnet och körde två dagars pass i ett eftersom jag pluggade hela dagen och kvällen igår, så nu känner jag mig lite duktig. Nyduschad, fräsch och nästan klar med tentan tackar jag nu för idag. Resten av kvällen ska tillbringas i soffan med en kopp te.
 
 
 

Ponnyn var bättre idag

Publicerad 2013-10-05 19:45:20 i Allmänt,

Jag satte lina på Flimmra idag också för jag ville inte sitta på henne om hon har ont. Så vi gick över lite bommar på banan för att hon skulle få lyfta lite på fötterna innan hon fick jogga på volt. Idag var det mycket bättre än igår och hon började trampa under sig med det inre bakbenet i båda varven. Så förhoppningsvis var hältan igår bara för att hon fortfarande var stel efter låsningen och att musklerna inte hade kommit igång ordentligt. Så skönt! 
 
Dagens pass avslutades med att göra Flimmra lite lycklig för jag släppte lös henne på ridbanan och så fick hon springa lite. Hon valde att byta varv lite då och då och galopperade fint i båda varven. När hon var klar kom hon till mig och ville ha beröm. Haha sötnos.
 
 

Hunnit med en massa idag

Publicerad 2013-10-05 17:36:57 i Allmänt,

Gick upp rätt tidigt i morse och åkte till Biltema. Där blev det lite shopping till bilen, bl a en ordentlig domkraft så jag kan byta mitt dumma däck med punka. Och så en del annat...
Sen var jag till stallet en sväng och motionerade ponnyn och nu har jag precis bytt om och ska ta mig till gymmet. Efter det måste jag plugga. Ska skriva klart tentan idag tänkte jag. Vore så skönt att kunna skicka in den.
 
Massa Biltema-shopping :D

På utflykt

Publicerad 2013-10-05 09:35:41 i Allmänt,

Sitter i bilen på väg mot Uppsala och Biltema. Ska köpa lite verktyg för att kunna fixa min punktering. Och så klart titta på hästsakerna ;)

Fråga till alla duktiga hästmänniskor...

Publicerad 2013-10-04 18:55:17 i Allmänt,

Flimmra fick ju en behandling av equiterapeut/kiropraktor igår för att hon hade en låsning i SI-leden på höger sida. Han sade då att det skulle vara helt bra direkt efter, men att musklerna behövde "komma igång" lite. Men idag när jag lät henne jogga lite på lina för att hon skulle få röra på sig och göra av med lite energi så markerade hon på höger bak. I början var det ganska mycket, men på slutet var det bara lite. Någon som vet ifall det kan bero på låsningen och behandlingen? Bör jag fortsätta röra på henne och se om det går över eller ska jag ta ut en veterinär?
 
 

Sliter mitt hår lite

Publicerad 2013-10-04 13:08:35 i Allmänt,

Sitter och försöker få till nåt bra på min hemtenta, men det är inte lätt. Förutom innehållet i texten ska jag referera till litteraturen och befästa mina argument med exempel och referenser. Men i det stora hela var det nästan enklare än att försöka installera Office på datorn. Jag hatar windows 8. De har bara krånglat till allt. Det gör väl i och för sig inte saken bättre att jag hela tiden hör hantverkarna i köket också. Men nu tror jag att Words funkar så nu ska jag höja musiken i lurarna och börja ordbajsa lite. Sen är det bara att hålla tummarna för att jag får godkänt.
 
Det här skulle jag känna för just nu...

Tomtarna jobbar låååångsamt

Publicerad 2013-10-04 11:29:39 i Allmänt,

Hantverkaren som var här häromdagen och rev lite tapet tyckte att de behövde komma kl 8 i morse för att hinna göra nånting. Och jag måste säga att jag börjar förstå varför. På tre och en halv timme har rörmokaren varit här och tagit bort elementet (tog ca 10 min) och sen har de varit iväg en sväng, varit uppe på taket en liten sväng och sen kommit och plastat in vårt kök. Sen åkte de iväg för att ta lunch. Hallå, de har ju inte gjort nåt! Men tydligen så är planen i alla fall att de ska slipa bort färgen i halva taket och riva bort färg, tapet och gips på två väggar. Min fundering är då hur lång tid det kommer ta..? Sen måste de ju på nåt sätt fixa det så att det blir fint igen också. Och varför då inte passa på att riva allt och fixa allt på en gång? Då skulle de ju slippa riva och återställa allt två gånger istället för en. Jag mailade dem om det så får vi väl se om jag får nåt svar...
 
Köket just nu

Nu är det dags igen

Publicerad 2013-10-04 08:49:06 i Allmänt,

Tomtarnas julafton i vårt kök med hantverkare som ska fixa. Jag är inte helt säker på vad det är de ska fixa, men jag tror att de skulle riva lite mer tapet. Just nu har de ställt ut elementet på balkongen och står och mäter väggen. Vi får väl se vart detta slutar... Jag hoppas i alla fall att de återställer och fixar efter sig.

Då har jag varit lite duktig också

Publicerad 2013-10-03 21:20:04 i Allmänt,

Pallrade mig upp ur soffan och iväg till gymmet. Det var alldeles för länge sen, men nu ska jag verkligen ta mig i kragen. Det är ju skönt när man väl är där och framför allt efteråt. Ska bara försöka motivera Johan också så jag får någon att träna med...

Våga vägra frysa

Publicerad 2013-10-03 16:00:41 i Allmänt,

Jag fick alltid höra att "man ska frysa in vintern och svettas in sommaren", men fy för det. Jag gillar verkligen inte att frysa. Så idag när jag visste att jag skulle vara i stallet länge och även stå/sitta still och vänta på hovslagaren så var det dags att plocka fram alla varma vinterkläder.Jag  hade dubbla underställ, en fleecetröja, en stickad tröja och två(!) jackor. På fötterna satt dubbla raggsockor och vinterkängor. Haha jag gillar som sagt inte att frysa. Gamla "morfar" på gården påpekade att jag såg tjock ut med alla kläder haha. Lätt värt det för jag höll värmen :D
 
Och till er som oroar er för vad jag ska göra när det blir ännu kallare: Ingen fara, jag har både termobyxor och fler underställ att dra på mig ;)

Ponnyn är lagad :D

Publicerad 2013-10-03 12:44:21 i Allmänt,

Nu har equiterapeuten äntligen varit här och lossat på låsningen Flimmra hade i bäckenet. Så nu ska hon skrittas för hand idag och imorgon och sen får jag börja sätta igång henne. Så skönt! Och tur att det inte var något värre än så.
 
Nya skor får hon också idag :)

Kort dag

Publicerad 2013-10-02 19:35:25 i Allmänt,

Eftersom vi gick av jobbvändan i morse så åkte jag förbi stallet på vägen hem, så det var avklarat tidigt. Sen (ja förutom punkteringen då, som jag jobbar på att förtränga just nu...) sov jag några timmar innan det var dags att gå upp och tvätta. Vi hade inte så mycket tvätt idag, så det gick relativt snabbt. Och nu har vi precis ätit middag. Det känns som om dagen har varit väldigt kort eftersom det redan är kväll. Men det gör inget :) Under kvällen väntar lite plugg och sen ska jag pyssla. Åh vad kul det ska bli! Fick hem ett nytt garn idag som jag ska skapa med. Visar sen :)
 
Flimmra ;)

Dagen börjar ju så där

Publicerad 2013-10-02 09:10:34 i Allmänt,

Jag lyckades få punktering på ena däcket på bilen när jag var på väg hem i morse. Som tur var hände det när jag var nästan hemma. Men jag har liksom ingen lust (eller råd) att köpa nya sommardäck nu. Det är ju dessutom dags för vinterdäck snart. Men man får ju inte byta till det ännu. Åh suck. 

Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig och hoppas på att det inte blir mer strul idag..

Nu packar han i alla fall

Publicerad 2013-10-01 15:19:53 i Allmänt,

Nu har vi ingen tapet, byggdamm i hela köket och fortfarande en svälld balkongdörr sponsor knappt går att öppna eller stäng. Sömn blev det ju inte så mycket, så vi lär ju vara lagom döda på jobbet i natt.
 
Men nu packar han ihop i alla fall och dammsuger lite av byggdammet. Men han måste tydligen ta med sig en rörmokare och komma tillbaka en annan dag för att fortsätta riva bakom elementet. Suck.

Inte kul :(

Publicerad 2013-10-01 13:04:06 i Allmänt,

Det är inte helt kul att bli väckt efter 3,5 timme av en hantverkare som kommer och ringer på och ska riva lite i köket. Han kom helt oannonserat och börjar bara hålla på. Det är liksom inte som om vi kommer att kunna somna om nu. Det hade ju varit lite smart av dem att höra av sig i förväg. Tänk om vi inte hade varit hemma eller nåt.

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela