Nåt är inte riktigt som det ska med ponnyn.. Förslag nån?

Publicerad 2013-09-13 10:16:11 i Allmänt,

Jag har precis börjat komma igång ordentligt med ridningen och Flimmra har känts pigg och positiv till arbete. Jag har tänkt lite nytt och vi har tillsammans börjat komma in i en bra rutin. Men självklart är det då som saker och ting visar sig. Jag har i ett par dagar känt att det är något som inte riktigt stämmer när jag rider, men jag har tänkt att det bara är typ träningsvärk och att det löser sig. Men igår på uteritten ville hon inte gå fram som vanligt och saktade gärna av och skrittade. Det är inget som Flimmra normalt gör självmant, utan hon vill helst springa så fort som möjligt. Och efter ridpasset ville hon inte riktigt gå alls och stod typ som om hon försökte avlasta ryggen/höften. Inte normalt. Först trodde jag att det var typ korsförlamning, men efter ett par sekunder gick hon in helt som vanligt. Men för säkerhets skull så fick hon ha täcke på sig, plus att hon var ganska svettig.
 
Sen idag så tänkte jag rida igenom henne lite på banan. Bara böja och känna så att gas och broms funkar. Lite gymnastikövningar och lite förberedelse för hoppningen på söndag. Men hur mycket jag än försökte och jobbade på alla olika sätt så ville hon inte ställa till höger och fick inte in det högra bakbenet ordentligt under sig. I vänster varv gick det ganska bra, men inte i höger. När jag testade trav eller galopp så gick hon utåtställd och typ låg ner i kurvorna hellre än att ställa sig inåt.
 
Så just nu ser min plan lite mörk ut med promenader, back on track och typ kiropraktor/massör/equiterapeut... Min magkänsla säger att det är nåt knas som sitter i höften, men jag är inte säker. Nån som har nån idé eller förslag på vad det kan vara eller vad jag kan göra?

Kommentarer

Postat av: Jenny

Publicerad 2013-09-13 11:07:44

Låter som någon låsning eller så...testa att ta ut ET och se vad de säger (de kommer ju säga till om det är något som ska behandlas av veterinär också).

Postat av: lina

Publicerad 2013-09-13 15:35:28

va nej vad tråkigt, finaste Flimmra. Men testa ta ut håkan (han som kollade via och mondrian) han är riktigt bra eller testa ta ut en osteopat, dom är högre utbildade än ET. Mirre tipsade om en bra för ett tag sen. kommer inte ihåg vad hon heter just nu men kan kolla upp det om du vill :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela