Vem var Kristian Gidlund?

Publicerad 2013-09-20 09:17:37 i Allmänt,

Jag hade aldrig hört talas om någon Kristian Gidlund när det plötsligt stod överallt att han hade gått bort. Vem var han? De sade i nyheterna att han var artist och författare, men jag hade fortfarande ingen aning. Jag googlade på hans namn och fick fram lite bilder och artiklar. Men jag hade fortfarande ingen aning om vem det var.
 
Jag bestämde mig i alla fall att lyssna på hans sommarprat från P1 i somras. Där berättade han hur han hade blivit känd genom sin blogg där han skrev om sin resa och kampen mot cancern. Hans sommarprat berörde mig då jag ju levt ganska nära cancern i och med att mamma gick bort i det för några år sen. Jag och mamma pratade ibland om det och mamma berättade lite om hur hon upplevde det hela, men aldrig så djupt som Kristian Gidlund gjorde.
 
När man hör något sånt här tänker jag alltid på hur skört livet är och hur lätt det kan tas ifrån oss. Man vet aldrig vem som drabbas, om det är du eller jag som står näst på tur. Jag vet inte hur jag skulle hantera en svår sjukdom. Hur förbereder man sig egentligen på döden? Jag vet inte. Kristian Gidlund tog upp hur han gjorde. Han städade och rensade och planerade sin egen begravning. Han hade drömmar om saker han skulle vilja göra och uppleva, samtidigt som han visste att många av dem aldrig skulle gå att uppfylla.
 
När jag påminns om sjukdom och döden kan jag inte låta bli att tänka på hur man kan ta vara på livet ordentligt och verkligen leva det fullt ut. Jag vill inte på min dödsbädd ligga och känna att jag inte tog vara på de chanser om erbjöds mig. Jag vill leva fullt ut i varje minut och ta vara på de chanser som livet har att erbjuda. Det finns så mycket där ute som man inte vet och inte har gjort. Men kanske får man börja med de små sakerna. Säga hur mycket man älskar sina närmaste och hur mycket ens vänner betyder för en. Försöka träffa dem man tycker om och göra roliga saker innan det är för sent.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela