Kelsjuk katt och besviken ponny

Publicerad 2014-04-30 20:44:22 i Allmänt,

Vår lilla stallkatt Missy kom flera gånger när jag stod och mockade och ville bli klappad. Så när jag var klar gick jag in i sadelkammaren och gosade lite med henne. Problemet var bara att hon tyckte det var så mysigt att hon somnade i mitt knä och ville inte alls gå därifrån, och jag hade inte hjärta att flytta på henne på en bra stund.
 
Men sen kom jag i alla fall ut en sväng på Flimmra. Hon var lycklig över att jag pyssla med henne och njöt av både borstning och kli. Men sen när vi passerade ridbanan utan att gå in blev hon jättebesviken. Hon ville tydligen jobba dressyr och inte alls gå ut. Men jag tvingade med henne på en tur ändå med löfte om ett dressyrpass imorgon. Knasiga djur haha.
 
 

Lång galopp i solnedgången

Publicerad 2014-04-29 23:25:04 i Allmänt,

Jag kom sent till stallet idag så det blev bara en liten sväng ute för Flimmra. Men jag tror att hon var nöjd ändå. Passade på att ta en lång galopp över fälten och njöt av solens sista strålar samtidigt som Flimmra fick sträcka ut lite. Hur härligt är det inte att kunna göra sånt.
 
 

Favoritblomma

Publicerad 2014-04-29 17:58:13 i Allmänt,

Jag har några favoritblommor som har levt kvar sen jag var liten, bl a förgätmigej och tusensköna. Varje gång jag ser någon av dem spricker munnen upp i ett litet leende och jag tänker på trädgården där jag växte upp. På ett ställe i trädgården fanns en liten kulle där det växte ett äppelträd, en enbuske och en massa blommor. Kullen var som en blomsteräng i miniatyr och vi kallade den för Floras kulle.
 
På Floras kulle brukade jag gå och plocka små buketter, ligga och njuta av sommaren, klättra i äppelträdet och försöka stå på händer eller huvudet. En dag hoppas jag på att själv kunna ha en stor trädgård liknande denna.
 
Så underbart med dessa små tusenskönor som växer utanför vårt hus

Livet med katt

Publicerad 2014-04-28 22:05:00 i Allmänt,

Man ska tydligen inte vända ryggen åt en påse med ren tvätt, inte ens ett par sekunder. Då är risken stor att påsen har fått en innevånare och den som ska lägga in tvätten får fördriva lite tid med att ta bort katthår först...
 
 

Riktigt rolig dressyrträning

Publicerad 2014-04-27 15:07:14 i Allmänt,

Idag kom bästa Jenny ut till stallet och höll en dressyrträning. Massa bra övningar och vi fick verkligen jobba på det som Flimmra behöver. Mycket variation, ställa och flytta undan. 
 
Riktigt roligt var det och Flimmra var så duktigt! Visst att hon inte orkar hålla formen och inte riktigt får in baken alla gånger, men hon var positiv genom hela passet och försökte verkligen.
 
Min stjärna <3

Mys i kvällssolen

Publicerad 2014-04-26 21:37:32 i Allmänt,

Det är så underbart att det är ljust så länge nu. Jag passade på att utnyttja det och red ut en mysig tur på Flimmra. Tog det ganska lugnt för imorgon väntar dressyrträning så då behöver hon lite extra energi.
 
Efter ridturen gick vi ut och betade lite. Lycklig ponny och så härligt att bara stå i solen och mysa.
 
 

Lite galet trött sådär

Publicerad 2014-04-26 08:30:15 i Allmänt,

Blev lite extrajobb i natt och nu springer jag mellan lägenheten och tvättstugan, så ingen sömn ännu. Jag är lite trött kan jag väl erkänna, men jag tycker ändå om den här dagen. Det är fint väder, jag är ledig och ska rida bästa ponnyn och mina tyg är snart tvättade och då ska jag sy. Svårt att slå en sån dag faktiskt.
 
 

Framsteg med världens bästa ponny

Publicerad 2014-04-25 10:02:39 i Allmänt,

Idag kunde vi (nästan) hoppa över "steg 1" som vi har tragglat så mycket med på dressyrbanan. Poletten har trillat ner och musklerna börjar stretchas ut lite grann, så idag ställde hon hur fint som helst i hörnen och lyssnade uppmärksamt på min skänkel hela passet. Visst glömde hon bort ibland, men mesta tiden gick det hur bra som helst och vi kunde gå över till trav nästan på en gång och det fungerade ändå.
 
Visst tycker hon fortfarande att det är jobbigt att sätta in höger bakben under sig, men nu har vi i alla fall kommit så långt som till att vi faktiskt kan jobba med det. Flyttade undan för skänkeln och jobbade med ställning och rakställning. Testade även att lägga in en galoppfattning här och där när jag "tvingade" henne att gå inåtställd för att verkligen få in bakbenen. Hon orkar inte ännu, men hon FÖRSÖKER faktiskt ändå. Så stolt över min ponny idag! Och det bästa av allt är att hon verkar tycka att det är kul. Jag fick övertala henne att passet var slut och vi skulle gå hem haha.
 
 
 

Morgontur i solen

Publicerad 2014-04-24 10:07:21 i Allmänt,

Passade på att ta en lite tur ut i solen på Flimmra imorse. Så mysigt. Kul också att känna att alla hårda dressyrpass kanske har gjort lite nytta i alla fall, för hon frågade om vi inte kunde gå in på banan när jag red iväg. Men hon accepterade snällt att vi skulle ut istället och gick på fint. Hon lyssnade riktigt bra hela vägen och höll inte på att bråka i närheten av så mycket som hon brukar. Både dike och lerpöl gick alldeles utmärkt att ta sig över, och både vänster och höger galopp fungerade perfekt över ängen.
 
Visserligen kanske det spelade in att jag tror hon har lite träningsvärk, men jag är trots det imponerad över hur fint hon skötte sig. Ska bli kul att fortsätta jobba med dressyren imorgon. Idag blev mest aktiv vila. Välbehövligt tror jag (både för henne och mig haha).
 
Idag var hon dyr <3

Dressyrponny och pås-katt

Publicerad 2014-04-23 18:25:53 i Allmänt,

Jag började dagen på bästa sätt i stallet. Myste med både ponnyn och lilla Missy. Flimmra fick gå ett dressyrpass på banan. Hon var lagom pigg efter att ha vilat igår så det var som att sitta på en dynamitklamp som exploderade lite då och då. Så det var inte helt lätt att få henne koncentrerad på jobb. Men efter mycket om och men och lirkande med nya övningar och variationer gick det till slut ganska bra.
 
Missy var så klart med överallt och undersökte påsen jag hade med mig. Problemet var att hon inte själv klurande ut hur hon skulle ta sig ur påsen, så jag fick lyfta ut henne. Haha sötnos.

Sytt en liten t-shirt

Publicerad 2014-04-22 21:13:01 i Allmänt,

Jag hittade ett bra mönster på en liten t-shirt och var så klart tvungen att prova. Lite svårt att få till det här med kantband, men jag jobbar på att lära mig.
 
 

Hej pollensäsong

Publicerad 2014-04-22 09:13:47 i Allmänt,

Enda nackdelen med våren är ögon och hals som kliar och näsa som rinner. Jag fick tydligen min beskärda del i natt när alla symtom kom akut. Usch, inte välkommet. Det fick bli en tur förbi affären direkt på morgonen för att köpa medicin. 
 
 

Bakslag och framsteg

Publicerad 2014-04-21 16:32:40 i Allmänt,

Varje pass med Flimmra börjar verkligen på ruta 1. Det känns lagom roligt när man kämpar för att komma vidare och får börja om från början varje dag. Men ändå har vi gjort framsteg för trots att vi hela tiden börjar om så går det fortare och fortare att ta sig till ruta 2. Kanske är det bra så att jag aldrig kan glömma bort att allt bygger på grunden, finns ingen grund finns inget att jobba vidare på. Men samtidigt är det så klart frustrerande.
 
Idag lyckades vi i alla fall ta oss så långt som till att så smått börja med skänkelvikningar. Hon har alltså börjat lyssna på mina hjälper på ett helt annat sätt än för ett par veckor sen, men fortfarande jobbar vi verkligen hårt för att få igenom ställningen och få med bakdelen och in med bakbenen.
 
Men nu känns det ändå som vi är på rätt väg och så får vi hoppas att vi så småningom kan börja skörda frukterna av allt hårt arbete vi lägger ner nu.
 
 
 

Deklarationstider

Publicerad 2014-04-21 11:42:42 i Allmänt,

Jag brukar inte ha några problem med att deklarera eller så, men jag tycker ändå att det är lika krångligt varje år och jag får alltid gnugga geniknölarna lite extra. Hitta alla papper, kontrollera alla uppgifter, fylla i det som saknas och så småningom skicka in.
 
Men nu har jag i alla fall klarat av det för i år. Puh!
 
Så nu när jag har varit lite duktig ska jag bege mig mot stallet och rida en svettigt dressyrpass med ponnyn. Kan vara att hon kommer vara lite trött efter uteritten igår och att det är ganska varmt, men det ska nog lösa sig ändå. Jag vet ju hur man hittar hennes små turboknappar haha.

Mysig tur i solen

Publicerad 2014-04-20 15:09:15 i Allmänt,

Passade på att sticka ut på en lugn och mysig tur med Flimmra i det vackra vädret. Vi red ganska långt och ponnyn var pigg och glad. Dock stressade hon en del på hemvägen, så när vi kom tillbaka hem var hon helt genomsvettig och såg ut som om vi hade varit ute och tokgalopperat. Men vi hade mest bara skrittat och tagit det jättelugnt.
 
 

Försökte mig på att sy en tröja

Publicerad 2014-04-19 11:49:18 i Allmänt,

Jag hade ett mönster och en idé om lite ändringar så jag satte igång. Inte för att jag någonsin har sytt en tröja förut, eller sysslat med mönsterkonstruktion. Men utrustad med en portion tålamod och en tanke om "hur svårt kan det vara" och "alltid kan man kärast nånting" började jag rita och klippa till tyget.
 
Resultatet blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig, men med tanke på att jag som sagt aldrig gjort något liknande förut är jag ändå relativt nöjd. Dessutom har jag lärt mig hur jag ska ändra och göra annorlunda nästa gång.
 
 

Glad påsk!

Publicerad 2014-04-18 19:11:44 i Allmänt,

Önskar er alla en riktigt GLAD PÅSK!! Själv ska jag tillbringa kvällen idag med lite pyssel framför Let's dance och imorgon ska jag ha trevligt med lite släkt.
 
 

Inställt

Publicerad 2014-04-18 16:05:35 i Allmänt,

Tyvärr blev träningstävlingen idag inställd. Lite trist, men kanske samtidigt lite bra för då kan jag och Flimmra jobba vidare på dressyren och försöka få till nåt stabilt i galoppen. Framstegen på den punkten är än så länge ganska obefintliga, men vi stressar heller inte fram något. Att backa i utbildningen och lära om tar givetvis tid. Likaså att bygga nya muskler och att sträcka ut gamla. 
 
Men vi kämpar på och Flimmra anstränger sig faktiskt för att försöka bli lite dressyrponny. Och jag får verkligen anstränga mig och gnugga geniknölarna och plocka fram gamla kunskaper. Det blir nog bra det här så småningom.
 
 

Säkra vårtecken

Publicerad 2014-04-15 18:59:16 i Allmänt,

Nu känns verkligen att våren är här för att stanna och sommaren närmar sig med stormsteg. Jag blir alltid lika lycklig när våtecknen poppar upp högt som lågt. Några av mina säkra vårtecken som jag stött på ännu i år är:
 
* Snödroppar. Abolut första tecknet på att vintern börjar släppa sitt grepp.
 
* Tussilago. Åh jag älskar dem! Självklara och underbara vårtecken som lyser upp med sin gula färg i den annars ännu ganska färglösa naturen.
 
* Blåsippor och påskliljor. Små glädjespridare där de står.
 
* Lamm. På vägen till stallet åker jag förbi en gård med en massa får och nu har de släppt ut alla får och lamm på grönbete. Hela ängen kryllar av dessa små luddiga varelser.
 
* Kalvar och föl. Studsar runt i sina hagar och leker med kamraterna. Så söta och får mig ofta att skratta med sina skutt och påhitt.
 
* Ljusa kvällar och morgnar. Underbart när ljuset kommer tillbaka och solens strålar börjar försöka värma upp alla det når. Både min energi och motivation höjs automatiskt av ljuset och de vackra färgerna man får njuta av i soluppgång och -nedgång.
 
* Fågelkvitter. Fåglarna är som galna och sjunger som om de just upptäckt att de kan.
 
* Videkissar. Dessa små mjuka och luddiga knoppar som jag så gärna har ett ris av hemma och smeker mjukt.
 
* Knoppar på träden. Skvallrar om att träden kommer att bli fantasktiskt sprakande gröna även i år.
 
Helt enkelt går jag bara runt och njuter av livet och naturens prakt. Varje årstid har sin charm, men just våren när ljuset kommer tillbaka och allting vaknar upp från sin vinterdvala njuter jag nog nästan allra mest.
 
 

Känner mig lite trött i mössan, men jag sitter ändå på tåget

Publicerad 2014-04-14 08:50:58 i Allmänt,

Min chef hörde av sig till mig igår kväll och frågade om jag visste om att jag skulle på kurs idag. Så klart visste jag inte det och undrade vad jag i så fall gjorde på jobbet under natten.
 
Det hade tydligen blivit nån miss och dum som man är gick jag med på att åka in till stan och gå på kurs hela dagen trots att jag har jobbat natten. Så nu får vi bara hålla tummarna för att det blir en lärorik kurs så jag inte kämpar med att hålla mig vaken i onödan...

Projekt förbättra galoppen: back to basic

Publicerad 2014-04-13 15:30:27 i Allmänt,

Jag har verkligen tänkt efter och samlat på mig lite tips på hur jag ska lyckas förbättra Flimmras galopp. De flesta tips innefattar dock att man ska galoppera, men i dagsläget fungerar ju inte det. Så nu kör vi verkligen back to basic, ett steg i taget. Idag började vi med skritt och att hon skulle lyssna på mina hjälper. Både gas och broms måste fungera. När det fungerade började vi jobba med övergångar mellan skritt och trav. När även det fungerade jobbade vi med tempoväxlingar i trav. Galoppen struntade vi helt i.
 
Korta intervaller, bara några steg, innan vi ändrade någonting. Allt för att inte bli statiskt hängande i någon övning. Mycket volter och variation i vägarna för att Flimmra hela tiden skulle få tänka. Avslutade efter bara ett kort pass av samma anledning.
 
Nu ska vi jobba vidare i samma anda och verkligen ta små myrsteg framåt sakta men säkert för att bygga upp både muskler och psyke. Sen får vi bara hålla tummarna för att det går bra och att det är rätt väg att gå.
 
Hon var i alla fall ganska nöjd med att få stå helt lös i gången och mumsa hö medan jag borstade och gjorde iordning henne

Ibland behövs det en kvinna

Publicerad 2014-04-12 16:22:11 i Allmänt,

Jag fick hjälpa till i bärgningsarbetet av en bil som hade åkt av vägen. Föraren hade klarat sig utan skador, men det hade inte bilen. 
 
Hur bärgaren än försökte dra upp bilen fastnade den på stenarna i kanten på diket och till slut stod både föraren och bärgaren och kliade sig i huvudet. Bilen satt fast och kom varken framåt eller bakåt. Då kom jag och tänkte lite mindre rakt och enkelspårigt.
 
Bilen stod så att den riskerade att falla över på taket och det ville vi undvika så det var lite klurigt. Men genom att sätta vinchen i en hjulet på den nedre sidan och låta vajern gå lite under bakdelen på bilen lyckade vi vrida den över stenarna och få upp den.
 
Så ibland behövs det tydligen en kvinna som inte tänker lika fyrkantigt som männen här gjorde haha.
 
 

Busponny på tur

Publicerad 2014-04-11 18:53:05 i Allmänt,

När jag red Flimmra idag var det mulet och ganska blåsigt ute, vilket resulterade i en väldigt pigg ponny som studsade för allt och inget. Självklart var det också ett gäng änder i vattnet bredvid bron som flög iväg just när vi var mitt på bron. Behöver jag säga att ponnyn flög? Hon hoppade, vände och kröp ihop samtidigt haha. Men eftersom vi var just mitt på bron kom hon ju inte så långt och jag satt tack och lov kvar. Men den händelsen gjorde ju inte direkt att hon var mindre spänd under turen. Så även att vi inte red någon lång tur så blev vägen lång när Flimmra kastade sig runt små lerfläckar eller girade iväg för ett troll(?) bredvid ängen.
 
Hur mycket jag än förväntar mig att hon ska vara trött (eller pigg) så vet man verkligen aldrig med Flimmra. Dessutom kan det skifta efter ett halvt pass, eller några minuter. Man har i alla fall aldrig långtråkigt. :)
 
 

Öron på plats

Publicerad 2014-04-11 15:58:19 i Allmänt,

Nu har tyget äntligen kommit till öronen så jag provade att sy på ett par. Det blev faktiskt riktigt bra.
 
 
 

Markarbete och galoppproblem

Publicerad 2014-04-10 20:41:01 i Allmänt,

Idag lade vi fram lite bommar och jobbade på tempo och vägar. Tempot gick bra och var kontrollerbart, men vägarna gick sådär. I ena varvet gick det jättebra, men i det andra var det näst intill omöjligt att få ut henne på kortsidorna och få igenom någon hörnpassering. När vi sen kom fram till galoppen och jobbade med lite upphöjda bommar och små hinder kastade hon sig in och kom heltokigt och snett på bommarna. Till slut tröttnade jag och satte en tunna i ena hörnet som vi skulle runda. Då blev det hörnet lite bättre, men det andra var fortfarande katastrof.
 
När vi sen började närma oss slutet av passet och hon var lite småtrött orkade hon inte hålla galoppen alls i ena varvet. Det andra gick hur bra som helst, men i det svåra varvet gick ingenting. Så fort det kom en kortsida eller en sväng bröt hon av. Ska jag vara ärlig vet jag inte riktigt hur jag ska komma förbi det och få henne starkare i den galoppen. Tips mottages tacksamt!
 
 

Hej du långa dag

Publicerad 2014-04-09 10:33:26 i Allmänt,

Imorse ringde klockan 4 för att jag skulle hinna släppa ut hästar och fixa boxen innan jobbet. Jag får gå lite tidigare sen från jobbet för att hinna in till ett möte i stan ikväll. Då ska jag äntligen få träffa han som är min "chef" där jag jobbar som väktare. Det ska bli intressant med tanke på allt jag har hört om honom.
 
Och slutligen ska jag hem och stupa i soffan. Förhoppningsvis kan jag virka lite på tåget till och från stan, för ikväll lär jag inte orka.
 
Förresten har jag precis beställt hem lite material för att lära mig knyta hundhalsband. Det är något jag har sneglat på ett tag, så ska bli riktigt kul att testa när det kommer hem. 
 
 

Men en fantastisk hoppträning

Publicerad 2014-04-07 22:32:34 i Allmänt,

Jag fick låna fina Mondrian och följa med på träning idag. Det var markarbete och lite hoppning. Mondrian var jättetrevlig och gick fram bra. Även om vi fuskade lite i hörnen när tränaren tittade bort gick han fint över bommarna och hoppade fantastiskt. På slutet flög vi över en oxer som låg på 1m. En höjd som jag bara har hoppat en gång tidigare och det var med min första häst när jag var typ 16 år. Visst kändes det lite högt, men det var faktiskt mest roligt. 
 
 Från den lilla fuxen till den stora

Inte alls nåt bra dressyrpass

Publicerad 2014-04-07 09:27:46 i Allmänt,

Tänkte att Flimmra och jag skulle få jobba lite så här på morgonkvisten idag så vi tog dressyrkläderna och gick ut på banan. Men det var tydligen inte alls någon bra idé för det gick inget bra alls. Flimmra kan verkligen få mig att känna mig som en nybörjare ibland och det var precis vad som hände idag. Hon gick inte dör jag styrde och ställde åt fel håll. Några gånger sprang hon bara och andra gånger fick jag inte fram henne alls.
 
Det spelade ingen roll vad jag gjorde för ingenting funkade idag. Men för att inte sluta när det går dåligt tog vi det i skritt, ett steg i taget och ställde igenom en hörna i varje varv. Sen får vi väl bara hoppas på att det går bättre imorgon...
 
Haha hittade ett tips på fb på hur man kan göra om man lätt glömmer banan 😜

Då var vi anmälda

Publicerad 2014-04-06 18:37:38 i Allmänt,

Nu är anmälan skickad till träningstävlingen på långfredagen. Den är på samma ställe som förra gången och Flimmra ska hoppa samma klasser. Jag vill bara att hon ska få rutin och samtidigt bygga självförtroende så vi hoppar höjder som hon lätt tar sig över, 50 och 60 cm. Förhoppningen är att hon ska vara lite mer fokuserad på uppgiften och lite mindre på alla omkring.
 
Om någon känner att hon/han gärna vill komma och titta (och skratta åt oss) eller hjälpa till som hästskötare är det bara att höra av sig ;)
 
 

Filosof-ponny

Publicerad 2014-04-05 08:34:55 i Allmänt,

När jag kommer till stallet på morgnarna och släpper ut hästarna måste Flimmra alltid stanna och filosofera lite på vägen till hagen. Ibland vänder hon om och går runt lite medan hon gör det. En liten egenhet hos ponnyn som gör att utsläppet tar lite längre tid, men eftersom hon är så söt får hon hållas. ;)
 
 

Vårvindar friska

Publicerad 2014-04-02 18:14:31 i Allmänt,

Nu känns det verkligen som våren är här och påsken är nära. Utanför stallet blommar blåsipporna och hemma har påskliljorna slagit ut. Så även om nätterna fortfarande är kyliga njuter jag i fulla drag.
 
 

Timmar i stallet

Publicerad 2014-04-01 21:41:36 i Allmänt,

Det är så mysigt att passa på och vara några timmar i stallet när jag är ledig. Idag fick jag leka lite hovslagare och dra av ett par skor på en häst, innan jag plockade fram lite bommar åt Flimmra. Vi jobbade med grunden verkligen, att hon skulle gå rätt vägar och i bra tempo. Fick jobba extra mycket i hörnen för att få ut henne och få till bra vägar. Vänstervarvet var lättare än höger, framför allt i galoppen. I högervarvet finns mycket att jobba på för att hon alls ska orka hålla en stadig galopp genom hörn och volter.
 
Men jag tror nu i alla fall att jag börjar förstå lite hur jag ska jobba för att stärka upp henne. Hon är ju lite klurig för antingen går det i 180 eller så typ dör hon. Jag föredrar ju helt klart att jobba utifrån farten, men utmaningen är charmig och om jag löser det hela kommer jag lära mig massor.
 
 

Ett stort fett ris

Publicerad 2014-04-01 18:25:01 i Allmänt,

Jag vet att det är 1 april idag och folk inte tar nåt seriöst, men helt seriöst och ärligt måste jag ge dagens (månadens/årets) största ris till Däckia i Märsta. Jag har fått vänta 3,5 veckor på nya däck som de först glömde bort att beställa och sen aldrig ringde om. Efter evigt tjat från min sida kom dem till slut på bilen idag. Jag lovar dyrt och heligt att ALDRIG åka dit igen.

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela