Projekt förbättra galoppen: back to basic
Jag har verkligen tänkt efter och samlat på mig lite tips på hur jag ska lyckas förbättra Flimmras galopp. De flesta tips innefattar dock att man ska galoppera, men i dagsläget fungerar ju inte det. Så nu kör vi verkligen back to basic, ett steg i taget. Idag började vi med skritt och att hon skulle lyssna på mina hjälper. Både gas och broms måste fungera. När det fungerade började vi jobba med övergångar mellan skritt och trav. När även det fungerade jobbade vi med tempoväxlingar i trav. Galoppen struntade vi helt i.
 
Korta intervaller, bara några steg, innan vi ändrade någonting. Allt för att inte bli statiskt hängande i någon övning. Mycket volter och variation i vägarna för att Flimmra hela tiden skulle få tänka. Avslutade efter bara ett kort pass av samma anledning.
 
Nu ska vi jobba vidare i samma anda och verkligen ta små myrsteg framåt sakta men säkert för att bygga upp både muskler och psyke. Sen får vi bara hålla tummarna för att det går bra och att det är rätt väg att gå.
 
Hon var i alla fall ganska nöjd med att få stå helt lös i gången och mumsa hö medan jag borstade och gjorde iordning henne
Jenny

Mitt tips för att stärka galoppen är fattningar, fattningar och fattningar. En triljon fattningar helt enkelt på en lösgjord och mjuk häst. :)

Det har gjort underverk med Tingeling! :)

Svar: Tack! Problemet är att jag nog måste jobba lite innan, för så fort jag fattar galopp nu (i höger varv framför allt) spänner hon sig och ställer utåt och går inte att styra ordentligt. Men så fort hon blivit ordentligt mjuk och följsam i traven tänkte jag börja lägga in fattningar och avbrott. :)
Annika Lindström

Jenny

Jo, som sagt, det gäller ju att hon är mjuk och lösgjord innan. ;-)

Svar: Ja, jag får jobba och jobba och så når vi förhoppningsvis dit snart. Annars får du kanske komma ut och hålla lite lektion för oss ;)
Annika Lindström

Jenny

Jag kommer gärna, det är bara att hojta till. :-)

Svar: Tack! :)
Annika Lindström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress