Säkra vårtecken
Nu känns verkligen att våren är här för att stanna och sommaren närmar sig med stormsteg. Jag blir alltid lika lycklig när våtecknen poppar upp högt som lågt. Några av mina säkra vårtecken som jag stött på ännu i år är:
 
* Snödroppar. Abolut första tecknet på att vintern börjar släppa sitt grepp.
 
* Tussilago. Åh jag älskar dem! Självklara och underbara vårtecken som lyser upp med sin gula färg i den annars ännu ganska färglösa naturen.
 
* Blåsippor och påskliljor. Små glädjespridare där de står.
 
* Lamm. På vägen till stallet åker jag förbi en gård med en massa får och nu har de släppt ut alla får och lamm på grönbete. Hela ängen kryllar av dessa små luddiga varelser.
 
* Kalvar och föl. Studsar runt i sina hagar och leker med kamraterna. Så söta och får mig ofta att skratta med sina skutt och påhitt.
 
* Ljusa kvällar och morgnar. Underbart när ljuset kommer tillbaka och solens strålar börjar försöka värma upp alla det når. Både min energi och motivation höjs automatiskt av ljuset och de vackra färgerna man får njuta av i soluppgång och -nedgång.
 
* Fågelkvitter. Fåglarna är som galna och sjunger som om de just upptäckt att de kan.
 
* Videkissar. Dessa små mjuka och luddiga knoppar som jag så gärna har ett ris av hemma och smeker mjukt.
 
* Knoppar på träden. Skvallrar om att träden kommer att bli fantasktiskt sprakande gröna även i år.
 
Helt enkelt går jag bara runt och njuter av livet och naturens prakt. Varje årstid har sin charm, men just våren när ljuset kommer tillbaka och allting vaknar upp från sin vinterdvala njuter jag nog nästan allra mest.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress