Timmar i stallet

Publicerad 2014-04-01 21:41:36 i Allmänt,

Det är så mysigt att passa på och vara några timmar i stallet när jag är ledig. Idag fick jag leka lite hovslagare och dra av ett par skor på en häst, innan jag plockade fram lite bommar åt Flimmra. Vi jobbade med grunden verkligen, att hon skulle gå rätt vägar och i bra tempo. Fick jobba extra mycket i hörnen för att få ut henne och få till bra vägar. Vänstervarvet var lättare än höger, framför allt i galoppen. I högervarvet finns mycket att jobba på för att hon alls ska orka hålla en stadig galopp genom hörn och volter.
 
Men jag tror nu i alla fall att jag börjar förstå lite hur jag ska jobba för att stärka upp henne. Hon är ju lite klurig för antingen går det i 180 eller så typ dör hon. Jag föredrar ju helt klart att jobba utifrån farten, men utmaningen är charmig och om jag löser det hela kommer jag lära mig massor.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela