Feel like I've been hit by a train

Publicerad 2014-08-31 22:33:00 i Allmänt,

Johan tyckte i morse att jag lät som om jag blivit överkörd av ett tåg. Alltså låter jag ungefär som jag känner mig.
 
Har tillbringat hela dagen nerbäddad i soffan. Bästa Johan har skämt bort mig och servat med te och vatten och sett till att jag fick lite mat i mig. Sover, hostar och snyter mig om vartannat. Hoppas verkligen att det går över snart.
 
Har den här lilla luddbollen som ser efter mig också 💕

Usch ja

Publicerad 2014-08-31 08:49:27 i Allmänt,

Min förkylning har om möjligt nått nya höjder, men nu har jag i alla fall med dubbla tjocktröjor, jacka och mössa släppt ut hästarna och fixat stallet. Så nu säger jag god natt igen och hoppas på att vakna upp om några timmar och må åtminstone lite bättre.
 
 

Tydligen dags för en riktig dunderförkylning

Publicerad 2014-08-30 17:12:24 i Allmänt,

Har haft lite ont i halsen några dagar, men idag har förkylningen typ exploderat i kroppen med alla tänkbara symtom.
 
Tog mig i alla fall bort till Mälarhöjuden och tittade på tävlingarna en stund och pratade med massa trevliga människor. Hoppas jag får tillfälle att möta dem snart igen.
 
Att rida idag är ingen bra idé tyvärr, så hästarna får vila. Imorgon är ordningen återställd och jag har "bara" Flimmra igen. Resten av dagen idag ska jag tillbringa i horisontalläge (om hostan tillåter det) och inte göra fler knop än vad som krävs för att koka te. Men undantag för en snabb sväng för att ta in hästarna då.
 
Fick umgås med den här snyggingen idag också, fina Joplin.

Kickade igång dagen tidigt

Publicerad 2014-08-30 09:10:24 i Allmänt,

Var tidigt i stallet och släppte ut hästarna och mockade. Kollade Flimmra och hon är tyvärr fortfarande halt. Hon får vila nu under helgen och så kollar jag igen på måndag. Är hon fortfarande halt då blir det till att ringa veterinär.
 
Resten av hästarna får gå ikväll för nu ska jag snart åka och plocka upp Karin och sen vidare till Mälarhöjden. De har hopptävlingar där idag som vi ska kika på och förhoppningsvis träffa lite kända ansikten. Riktigt roligt ska det bli.
 
Livsnjutare 💕

Somliga blir tydligen modigare på äldre da'r

Publicerad 2014-08-29 17:52:37 i Allmänt,

Jag slog mitt personliga rekord i att hoppa högt till häst idag. Mondrian är så snäll och duktig att jag inte ens reflekterade över att det skulle vara läskigt att hoppa en hel bana på 110 cm. Nej det är inte så högt om man tänker tävlingssammanhang eller så, men om man tänker att jag alltid har varit en ponnyryttare på hobbynivå så ÄR det högt. Inte ens med Fina (min första häst som jag typ vågade göra allt med) hoppade jag den höjden. Så lite kul var det. Hade kunnat höja också om inte Mondrian hade blivit trött, haha. Det gick i alla fall bra. Han var duktig och verkade tycka det var kul.
 
Faith är ju lite pensionär så han fick ta det lite lugnt i skogen, vilket han inte verkade ha något emot. En riktig mystur blev det.
 
Men efter att ha ridit alla fyra hästarna var jag väldigt hungrig och trött. Jag kan säga att det inte örngott bra idé att rida fyra hästar utan att äta något emellan. Jag såg typ stjärnor efter, haha.
 
Nu har jag i alla fall fått i mig lite mat och känner hur mör kroppen är efter en ansträngning den inte är van vid. Så kanske att jag blundar en liten stund...
 
Mystur med Faith
 
Duktiga Mondrian var sist ut och fick hoppa.
 

Två hästar klara, två kvar

Publicerad 2014-08-29 11:21:03 i Allmänt,

Angenämt jobb idag. Började med att rida ut en sväng på en mycket pigg och lycklig Flimmra. Mycket galopp tyckte hon var kul, haha. Tyvärr gick hon inte rent och var halt på ena bakbenet när jag släppte ut henne sen. Har verkligen ingen aning om varför eftersom hon har vilat en vecka pga tappskon. Suck.
 
Sen var det i alla fall Vias tur. Fina jättestora och jättesnälla Via. Hon fick gå ett lättare dressyrpass på banan. Lätt enbart för att jag inte orkade mer, haha. Hon var pigg och alert och ville gärna springa. Men himmel vad mycket häst hon är. Då hon tyvärr har tappat lite ryggmuskler orkade hon inte riktigt gå i den formen jag ville utan att jag fick bråka lite för det. Ena varvet gick till slut bra, men i andra fick jag typ kramp i ena armen och lyckades inte riktigt att få henne med mig. Men jag förstod hur jag skulle tänka, så jag hoppas på att det går bättre imorgon.
 
Nu passar jag på att vila några sekunder innan det är dags för de andra två.
 
Lillskrutten ❤️
 
 Stora fina Via 💕

När det sista ljuset försvann bakom horisonten

Publicerad 2014-08-28 21:50:37 i Allmänt,

...släppte jag utehästarna i sin hage och tog in innehästarna. Mest bråttom hade så klart Flimmra. Hon är mycket nöjd över att få sova inne nu och står alltid och väntar vid grinden när man kommer. 
 
Hovslagaren slog på hennes sko, så imorgon får jag äntligen rida henne igen. Då har jag planerat en fartfylld uteritt så hon får springa av sig lite överskottsenergi. Det brukar vara uppskattat. Har även Maddes hästar att rida under helgen eftersom hon är bortrest, så det blir en häftig helg för min del.
 
 

Kändisar, förebilder och vanliga människor

Publicerad 2014-08-28 12:17:49 i Allmänt,

Jag tror att det är bra att ha förebilder, personer man ser upp till och gärna lär sig av. Kändisar får ofta stämpeln som bra eller dålig förebild. Jag tror att det ofta är något som de själva inte har valt, utan att det med kändisskapet lätt följer att folk förväntar sig att kändisar ska vara bra förebilder.
 
Ens första förebilder brukar oftast vara föräldrar eller äldre syskon. Man sätter dem lite på en piedestal och apar efter det de gör. På det sättet lär man sig om livet.
 
Senare inser man att även dessa personer är människor och kan göra fel. Att begå ett misstag är inte hela världen, det händer och är mänskligt. Man lär sig om mänsklighet och förstår att misstag är okej, så länge man försöker göra något åt dem och inte upprepar samma sak igen och igen.
 
Man får andra förebilder, ofta flera som man ser upp till. Man lär sig något av var och en. Det kan lika gärna vara en jämnårig kompis som en vuxen i ens närhet eller en kändis.
 
Jag har själv haft många olika förebilder genom åren. Jag har lärt mig att plocka bitar och skifta fokus. Alla är vi människor och kan inte vara "perfekta" (vad som nu är perfekt). Jag har försökt att ta de bästa bitarna från var och en och göra till en del av mig och mitt liv. Ett tag under mina tonår hade jag en identitetskris där jag kände det som om jag inte var en egen person, utan bara delar av alla andra som hade fogats samman. Jag pratade med Mamma om detta och hon sade något klokt. Hon sade att det är ju just dessa delar som har fogats samman på ett speciellt sätt och som utgör mig. Jag har ju själv valt dessa delar och valt att skapa mig med hjälp av dem.
 
Men just det att ha förebilder, oavsett om det är en kändis, en person man har träffat eller läst om eller någon i ens närhet tror jag är bra. Jag har, som sagt, flera personer jag ser upp till och försöker lära mig av eller inspireras av. Olika personer för olika områden i livet. Om jag hamnar i en situation som jag inte vet hur jag ska hantera kan jag ibland tänka "Hur skulle (den) eller (den) personen ha gjort?".
 
Har ni några förebilder? Har ni haft "nytta" av det någon gång?

Väntar och väntar

Publicerad 2014-08-28 08:18:39 i Allmänt,

Lyckades pallra mig ur sängen rätt tidigt även att jag var sååå trött. Så nu sitter jag i stallet och väntar på att hovslagaren ska dyka upp. Inte min vanliga hovslagare, så får väl se om jag kan övertala honom att slå på Flimmra en sko ändå. Hoppas det.
 
Förhoppningsvis kan han fixa lite fort så jag kan få stressa hem och hoppa i duschen innan jobbet. 
 
 

Alltid kul med beröm

Publicerad 2014-08-27 21:52:46 i Allmänt,

Även idag har det varit kaos på jobbet, så pass att jag faktiskt var tvungen att gå och skälla lite på en av teamledarna. Jag fick springa och göra både mina och flera andra arbetsuppgifter för att alla hade så mycket. Men till slut löste det sig även idag.
 
Lite roligt var också att både min teamledare och   handläggaren i mitt team kom och ville prata med mig. Båda två berömde mig jättemycket och sa att de tycker jag gör ett väldigt bra jobb. Teamledaren sa också att han i framtiden kanske kommer lägga lite mer jobb på mig. Inte så ofta man får höra sånt, så det var verkligen roligt.
 
Men nu ska jag smälta dagen lite och sen hoppa i säng. God natt! :)
 
 

Sovmorgon i brist på hovslagare

Publicerad 2014-08-27 09:40:40 i Allmänt,

Alltså visst var det skönt med sovmorgon och lugn frukost, men jag hade hellre gått upp tidigt, kastat i mig lite frukost och åkt och ridit. Men men, hovslagare är ju ett släkte för sig. Ska försöka övertala en annan hovslagare imorgon att slå på Flimmra skon. Segt att inte kunna rida när ponnyn börjat bli så fin.
 
I helgen är jag häst- och stallvakt så då kan jag rida i vilket fall. Jippi! 👍😃 
Men först lite jobb idag och imorgon.
 
I do 💐
 

Som gröt i huvudet

Publicerad 2014-08-26 19:28:32 i Allmänt,

Efter den här dagen på jobbet där till och med teet hann bli kallt innan jag ens hade hunnit smaka på det och jag har gjort saker utan att egentligen riktigt veta hur man gör är jag helt slut i huvudet. Vi skulle egentligen ha åkt och storhandlat, men jag landade i soffan istället. Sen blir det tidig sänggång ikväll. Så trött så trött. Tur det är en ny dag imorgon.
 
 

Lite stressigt idag

Publicerad 2014-08-26 14:38:54 i Allmänt,

Har farit full fart hela dagen på jobbet idag. Inte ens den planerade lunchen blev av, utan jag kastade i mig lite mat stående på fem minuter. Nu fullt ös igen.
 
Men efter jobbet är det stallet som gäller. Pyssla om ponnyn och andas lite.
 
 

My bitch

Publicerad 2014-08-25 20:02:59 i Allmänt,

Haha fick ett coolt och passande pannband till Flimmra idag av världens bästa Madde. <3 Har inte hunnit prova det än, men det kommer passa perfekt. 😉
 
 

Vi har alla våra skelett i garderoben

Publicerad 2014-08-25 15:14:38 i Allmänt,

Jag tror att alla människor har en historia, man har gjort och upplevt saker som man inte pratar om. Kanske att man skäms och kanske att man inte vill såra andra genom att berätta.
 
Självklart har jag också sådant i mitt liv. Upplevelser och känslor som jag inte pratar om. En del för att jag tycker det är för privat att berätta och en del för att jag inte vill såra eller skada någon.
 
Jag har på många vis haft det väldigt bra i mitt liv. Jag har inget att klaga på, även om jag trots det har upplevt en del. Jag blev "vuxen" tidigt och flyttade hemifrån innan jag tagit studenten. Visst kanske jag idag skulle ha handlat annorlunda i vissa situationer, men samtidigt är jag glad för att allt var som det var och blev som det blev.
 
En viktig historia i mitt liv är den om hur det gick till när jag flyttade hemifrån. Eller flyttade är nog inte riktigt rätt ord, snarare drog iväg. Jag hade en papperskasse med kläder, ungefär 1000 kr på kontot och that's it. Olika händelser ledde fram till att jag blev så besviken på (framför allt) Mamma att jag inte ville åka hem och inte ville prata med henne. 
 
Jag sov en natt i stallet och flyttade sedan hem till hon som drev stallet. Dock fungerade det bara i två månader, innan jag var tvungen att flytta vidare. På något mirakulöst sätt löste sig allt så att jag kunde bo inneboende hos ett trevligt äldre par i närheten av skolan och fick en stallplats till min ponny jag hade då. På omvägar via soc fick jag min hyra betald av Mamma tills jag tog studenten.
 
Första månaden i mitt inneboenderum gjorde jag nog en sorglig figur. Jag hade ingenting utom mig själv. När jag inte gick i skolan satt jag bara i fotöljen i mitt rum och tittade ut genom fönstret timmar i sträck. Sov, åt och överlevde. Ingenting var roligt längre.
 
Men det löste sig. Jag kom ur det och började leva igen. Starkare än innan, precis som efter varje motgång i livet. Trots allt är det våra erfarenheter som har format oss till dem vi är. Alla mynt har två sidor, och likaså våra erfarenheter. Det ligger något i uttrycket att det som inte dödar, det stärker. Bara man lär sig av och vågar ta ansvar för sina "skelett" tror jag att erfarenheter är bra.

Ny vecka, ny sjal

Publicerad 2014-08-25 07:38:12 i Allmänt,

God morgon! Lite trött så här på morgonkvisten, men ändå taggad för en ny vecka. Jag har haft så lugn och skönt i helgen att det nästan var lite skönt att åka till jobbet idag, haha. 
 
Jag fick i alla fall klart min hjärtsjal igår och hittade lite annat där trådarna inte var fästa än. Så nu har jag två par raggsockor till och ett par disktrasor. Perfekt. :)
 
Fick tillfälle att inviga den nya sjalen direkt idag eftersom det var rätt så kallt när jag åkte till jobbet. Så mjuk och skön att det var värt varje krona på fingarnet och minut av jobb.
 
(Tyvärr svårt att fånga färgen på bild.)

Helheten vilar i detaljerna

Publicerad 2014-08-24 21:18:09 i Allmänt,

Tog en liten promenad i skogen bakom huset när jag kom hem från stallet och fotade lite. Älskar skogen och att kunna fånga det lilla på bild.
 
 
 
 
 
I det lilla vilar det stora och i helheten vilar detaljerna.

Lugn söndag

Publicerad 2014-08-24 12:31:05 i Allmänt,

Även att jag vaknade ganska tidigt låg jag kvar i sängen mellan <3 och katten och myste. Slumrade lite, kollade fb, läste bloggar och njöt av att bara vara. Tyvärr säger min rygg ifrån när jag ligger kvar för länge i sängen, men ibland är det värt det ändå.
 
Nu sitter jag och äter en väldigt sen frukost i lugn och ro. Tänkte titta på ett avsnitt av PLL och virka klart min sjal. Det är bara något varv kvar, men eftersom den är så bred tar det lite tid. Speciellt när man har en liten katt i knät som vill vara med, haha.
 
Stallet blir inte förrän ikväll eftersom hovslagaren ännu inte har varit ute. Får se hur vädret blir om jag kanske tar med kameran ut och fotar lite också.
 
Ha en bra dag nu och njut av söndagen utan ångest.
 
 
 

Pussat ponny och klippt lite kantband

Publicerad 2014-08-23 20:08:09 i Allmänt,

Eftersom jag inte kunde rida pga Flimmras tappade sko tog jag bara in och pysslade lite med henne. Hon tyckte det var mysigt, men det bästa var att hon fick gå in och äta sen, haha.
 
Kom hem och klippte ut lite kantband i lagom bredd för den nya symaskinen. Sen var jag så klart bara tvungen att testa den. Tråden strular lite för den som kom med var inte så bra kvalitet, men det hade jag räknat med. I vilket fall är jag SÅÅÅ GLAD över den nya maskinen. Det kommer bli hur bra som helst för den löser uppgifterna som jag har tyckt absolut minst om att göra innan. Nu kommer även de uppgifterna att vara ett nöje. Så roligt! Tack, tack, TACK snälla Pappa, Eva och Axel för att ni gjorde det möjligt för mig att köpa den!!
 
Kommer kunna sy snygga tröjor passande kjolarna nu :D

Välkommen lördag

Publicerad 2014-08-23 12:02:28 i Allmänt,

Jag njuter av att ha helg och tog lite sovmorgon. Passade på att ta en lång frukost och har egentligen inte gjort så mycket alls.
 
Under helgen ska jag försöka mig på att rita upp mönstret på en kofta till mig och självklart prova min nya symaskin. Men det får vänta till ikväll så att jag inte väcker Johan som har jobbat natt.
 
Ingen ridning i brist på sko lär det bli, men jag ska så klart ändå dit och pussa på mitt troll.
 
Nej, nu ska jag fortsätta njuta av att det är helg. Sätta igång ett avsnitt av PLL och virka på min sjal. Jag fick repa upp ännu mer på den igår, så nu får jag sätta lite fart så den blir klar till kylan kommer.
 
 

Så typiskt

Publicerad 2014-08-22 21:34:44 i Allmänt,

Jag hade lagt upp en plan för Flimmras träning under helgen och kommande vecka, men den föll tyvärr. Flimmra råkade nämligen trampa av sig en sko när hon snubblade till lite i skogen idag. Så typiskt! Hoppas hovslagaren kan komma snabbt och slå på en ny, men tyvärr blir det nog inte förrän nästa vecka för han brukar inte jobba på helgen.
 
Hur som helst hade vi en mysig tur ute i skogen, men både lugnt lunk och lite fartfyllt bus. Precis som en bra uteritt ska vara, speciellt om man frågar Flimmra haha. Och nu har jag duschat och precis landat i soffan med min middag(!). Hungrig som sjutton ska jag njuta av Johans korvstroganoff, mums. Sen lite kvällsmys tillsammans med katterna med en film och virkningen.
 
 

Eller kanske inte alls nån vanlig dag

Publicerad 2014-08-22 17:19:44 i Allmänt,

Bara för att jag skrev som jag gjorde i morse så blev det kaos på jobbet. Lite incidenter, men allt slutade som tur var bra.
 
Nu har jag i alla fall slutat och kommit till stallet. Det ska bli skönt med en uteritt och rensa huvudet lite. På Flimmras rygg går det liksom inte att tänka på nåt annat för då är risken väldigt hög att man ramlar av eller hamnar någon helt annan stans än man tänkt sig, haha.
 
 

TGIF

Publicerad 2014-08-22 07:42:01 i Allmänt,

God morgon! Nu får jag också njuta av att det är fredag med en ledig helg framför mig. Visst saknar jag väktarjobbet lite, eller framför allt objektet jag har varit på senaste året, men helt ärligt så är det faktiskt ganska skönt att jobba dag och att ha 15 min till jobbet istället för 2 timmar.
 
Hur som helst ska jag njuta av att det är fredag idag. Ta det lite lugnt på jobbet (som om jag kunde göra så mycket annat, haha) och sen åka till stallet. Rida ut en härlig sväng på Flimmra och sen hem och göra myskväll.
 
Inför helgen har jag egentligen inga direkta planer. Stallet ska så klart fixas, jag ska skura boxen inför hösten och Flimmra ska ridas. Annars tror jag det blir en lugn helg med lite sömnad (Jag måste ju testa min nya maskin!) och virkning. Kanske kanske att min hjärtsjal blir färdig.
 
Vad har ni för planer för helgen?
 
 
 

En vanlig dag

Publicerad 2014-08-21 20:34:22 i Allmänt,

För det är väl vanligt att man jobbar hela dagen, åker till stallet och rider, för att sen åka hem, peta i sig lite mat och gå och lägga sig. Eller? Det är i alla fall min vardag nu och jag gillar det.
 
Flimmra var järteduktig idag. Värmde upp en liten sväng ute, innan hon fick gå in och jobba på ridbanan. Fokus låg på galoppen. Galopperade på stora mittvolten och jobbade med att gå in bakdelen, sänka huvudet och höja ryggen. Mycket jobbigt sa Flimmra, men hon var verkligen duktig ändå. Det är så kul när hon gör framsteg och när träningen faktiskt ger resultat.
 
 

Missförstå mig rätt och andra uttryck

Publicerad 2014-08-21 12:13:28 i Allmänt,

Det finns vissa uttryck i svenskan som jag tycker är lite lustiga och motsägelsefulla. Vissa använder jag själv, kanske mest med ironi åt uttrycket, men de flesta försöker jag undvika.
 
Missförstå mig rätt var ett uttryck som en kompis under tonårens pappa använde. Jag tycket alltid att det lät helt fel. Antingen missförstår man eller så förstår man rätt. Vari ligger det logiska?
 
Ett annat sådant uttryck som jag ofta hörde hemma var brukar ibland. Hur kan man bruka göra någonting, men samtidigt bara göra det ibland? Eller är det något man brukar göra i perioder, vilka infaller ibland?
 
Jätteliten är också ett lustigt uttryck. En jätte är ju stor. Jag tror att de som använder uttrycket egentligen menar pytteliten, men det är ju inte det de säger.
 
Vet ni några fler liknande uttryck?

Trött i mössan

Publicerad 2014-08-21 07:22:46 i Allmänt,

God morgon! Visst är jag trött, men jag får nog skylla mig själv som inte gick och la mig tidigt igår. Försök till bättring ska göras ikväll. 
 
Men jag fastnade lite i min virkning igår. Eller virka gjorde jag inte så mycket, mest repade jag upp. Lite mer än ett nystan från en sjal repade jag upp för att få ett bättre avslut på den. Men nu tror jag att den kommer bli bra.
 
Jaja. Idag väntar jobb och sen stallet. Tror att Flimmra ska få jobba lite dressyr idag. Arbeta igenom kroppen ordentligt och bygga muskler. 
 
 

Livet utan bredband

Publicerad 2014-08-20 20:28:48 i Allmänt,

Flimmra fick lov att vila idag för att jag skulle hinna åka och köpa spån innan affären stängde, men det tar vi igen imorgon. 😉 
 
Så jag kom hem tidigt och hann pussa Johan innan han åkte till jobbet. Själv hade jag planerat en kväll med en film och lite virkning. Men tji fick jag, vårt bredband ligger nere - igen. Beräknas inte vara fixat förrän sent i kväll/natt. Suck. Tur man har mobilen i alla fall. Får se om jag lyssnar på en ljudbok kanske medan jag virkat i stället.
 
Önskar er en trevlig kväll!
 
 

Dags för jobb igen

Publicerad 2014-08-20 08:08:54 i Allmänt,

Jag jobbar nu tre dagar, men nu är det normala arbetstider som gäller. Slutar vid 16 idag och då ska jag till stallet och rida Flimmra. Tack och lov känns ryggen lite bättre idag. Det är fortfarande lite stelt i musklerna och känns lite som träningsvärk, men det kan jag leva med.
 
Jag fick hem mitt nytillskott till symaskinsfamiljen igår, men har inte hunnit packa upp och testa den ännu. Det får bli helgens uppgift. Det ska bli så roligt att testa den och se om den underlättar så mycket som jag hoppas och tror. Sen börjar "produktionen" på riktigt, haha.
 
 

Duktig ponny idag

Publicerad 2014-08-19 21:59:07 i Allmänt,

Jag har i princip aldrig longerat Flimmra, och definitivt aldrig med inspänning. Den enda inspänning hon någonsin har haft är korta stunder med graman. Men idag tänkte jag jobba hennes rygg men spara på min, så jag satte på en gummisnodd och longerlina. Jag drog inte åt den hårt alls, utan ville bara att hon skulle få lite stöd och söka sig neråt.
 
Först förstod hon inte alls vad jag menade, men polletten trillade ner snabbt. Sen gick hon jättefint med sänkt huvud och jobbade bra med ryggen (förutom vissa okoncentrerade stunder förstås, men det är ju trots allt Flimmra). Skritt och trav i båda varven funkade utmärkt. Galoppen har hon svårt för ändå på volt, så det testade jag inte alls. 
 
En en kort stund bara fick hon jobba på lina innan jag tog av den och gummisnodden och satt upp för att fortsätta jobba så. Riktigt roligt var det att rida för hon var så mjuk och fin. Jobbade på bra i en stadig form i båda varven och till och med så att jag kunde jobba henne korrekt även i galoppen. Ingen stadig form där, men på rätt väg i alla fall. Duktiga ponny! ❤️
 
 

Väljer mina fighter

Publicerad 2014-08-19 16:21:52 i Allmänt,

Jag brukar vara ganska diplomatisk och välja mina fighter med omsorg. Jag gillar inte bråk och onödiga diskussioner som inte leder någon vart. Däremot lyssnar jag gärna på personer som har en annan åsikt än mig och tycker det är intressant att lyssna på deras argument. Ofta kan jag lära mig nya saker och få nya infallsvinklar. Men om personen inte är öppen för att jag kan ha en annan åsikt eller inte har lust att lyssna på mina frågor eller motargument blir det svårt. Jag gillar att kunna diskutera ett ämne utan att bli överkörd och påtryck någon annans åsikter.
 
Nu har jag en person i min närhet med väldigt starka åsikter om mycket och inte är intresserad av att lyssna på andra alternativ. Det är en person som jag kommer att samarbeta med och tillbringa en del tid med framöver, vilket skapar ett litet dilemma. Frågan är hur jag ska hantera detta. Någonstans kanske jag måste dra en gräns och säga ifrån, men samtidigt är det svårt. Det vore inte bra alls om det uppstod en konflikt mellan oss, då vi som sagt ska samarbeta. 
 
Hittills har jag låtit varje sak bero. Jag har inte hållit med och heller inte sagt emot. Det funkar som metod, ett tag i alla fall. Men när personen säger saker som är fel känns det som om jag borde rätta det. Känns lite som jag sitter fast i en rävsax här.

Följer mitt eget råd

Publicerad 2014-08-19 11:16:30 i Allmänt,

Jag började dagen idag med lite yoga för ryggen. Efter kiropraktorbesöket igår sitter det inte fast längre, men musklerna värker fortfarande. Det känns att ryggen inte är som den en gång var. När jag började gå till min kiropraktor för över tio år sen räckte det med att han lossade det som satt fast och så blev ryggen bra. Nu räcker det inte riktigt längre. Musklerna har stelnat och allt läker lite långsammare. Men det blir nog bra ändå.
 
Idag ska jag annars försöka ta det lite lugnt. En promenad är planerad om det inte börjar ösregna. Skogen lockar med bär och svamp. Flimmra ska få röra lite på sig och så ska jag gå igenom nåt kapitel på fotokursen.
 
Lilla söta fröken Smulan somnade i mitt knä medan teet står och kallnar på bordet, börjar kännas som en tradition.

Halvårsavstämning på årsmålen

Publicerad 2014-08-18 23:25:00 i Allmänt,

Som jag skrev har lite mer än halva året gått nu, så det är dags att se över målen jag satte vid årsskiftet. Jag behåller kategorierna och går igenom dem en och en.
 
Jobb
Målet att byta jobb är uppnått i och med att jag gick tillbaka till Migrationsverket. Det är förvisso bara ett vikariat fram till årsskiftet, men det ger mig mer fritid nu och tid att tänka igenom vad jag vill göra sen.
Någon webshop eller så har jag inte öppnat, men vi får se vad som händer. Året är ju inte slut än. Resten av året ska jag försöka tänka igenom ordentligt vad jag vill göra framöver och vad jag egentligen vill jobba med.
 
Hästarna
Söta lilla Bibi är borta som planerat. Jag saknar henne så klart, men jag tror ändå att det var ett riktigt beslut. Jag var med och vet att hon hade det bra till sista andetaget.
Flimmra har kommit igång bra och börjar få riktigt bra kondition och bli fin i musklerna. Jag har jobbat på att stärka upp hennes rygg och rumpa som målet var. Hon orkar mycket mer nu och orkar bära sig på ett annat sätt än tidigare. Problemet nu är bara att hon nu inte har känts helt hundra fräsch. Hon är inte halt eller så, men det känns som om det är nånting. För stunden jobbar vi vidare och ser vad som händer, men ett mål för resten av året är att försöka luska ut vad det är som inte stämmer.
 
Träning
Här har inte hänt mycket alls egentligen. Jag har inte kommit igång med träningen (utom ridningen då) och jag hade inga magrutor till sommaren. Men det vadet avblåstes faktiskt.
I och med att jag nu har häst på fulltid och verkligen har kommit igång med Flimmras träning kommer jag att satsa på det i första hand. Om jag hinner med något annat ska jag försöka att stretcha och yoga regelbundet. Speciellt nu efter att min rygg har sagt upp sig för femtioelfte gången. Jag hoppas på att ökad rörlighet i den ska hjälpa till att hålla den i schack.
 
Pyssel och handarbete
Sytt har jag ju gjort en del och jag har hunnit lära mig massor. Overlocken är på plats och nu har jag beställt ytterligare en maskin som jag delvis fick i födelsedagspresent. Ska bli så roligt att fortsätta lära mig ännu mer och utveckla min teknik.
Stickning och virkning har det inte blivit så mycket av för det har prioriterats ner. Men jag har några alster på gång ändå. Sen behöver jag sticka några fler raggsockor framåt vintern.
Planer finns att stå på julmarknad och sälja mina mössor, så om ni ser mig kom gärna fram och säg hej. Kommer förhoppningsvis stå alla tillfällen i Sigtuna och eventuellt något mer ställe.
 
Kärlek
Kärleken blomstrar och jag trivs fortfarande väldigt bra med Johan. Love of my life. Vi hittar på saker eller sitter hemma och myser. Lika härligt båda två.
 
Övrigt
Jag försöker verkligen tänka på att prioritera mig själv även om jag tycker att det är svårt. Men jag tar ett litet steg i taget och jobbar vidare på det.
Ett nytt mål förresten är det här med fotokursen. Jag ska gå klart den och lära mig ta bättre bilder. Sen ska jag gå en kort kurs i Photoshop och lära mig att redigera dem. Så bli inte förvånade om det börjar dyka upp fler fotoinlägg här under hösten.
 
Sammanfattningsvis har jag nog kommit en bra bit på vägen. Kanske satte jag upp för låga mål eftersom merparten är uppnådda eller till största del nådda. Men jag tycker det är svårt att se så långt fram och lägger nog hellre upp målen på detta sätt. Livet förändras och jag likaså. Samtidigt var nog dessa mål bra och i "rätt riktning" eftersom jag nådde dem så pass lätt. I vilket fall ska det bli spännande att se vad resten av året bjuder på. Stor vikt kommer att läggas på att komma fram till vad jag ska göra efter årsskiftet. Jag har så klart lite drömmar, men ingen som i dagsläget har någon direkt verklighetsförankring. Så vi får väl se.
 
 Vackra Gripsholm och Mariefred där jag var med Johan i somras.

Nu kommer hösten på riktigt

Publicerad 2014-08-18 22:14:24 i Allmänt,

Nu kan vi nog konstatera att hösten är här. Folk har börjat jobba, skolorna har börjat och från och med i natt kommer Flimmra att sova inne. Den som är gladast är nog ponnyn för hon gillar att sova inne och trivs inte när det är för varmt.
 
Förresten ska det bli spännande att se hur hon kommer vara när det blir ännu kallare. Redan nu är hon superpigg och har ganska bra kondition. Med kylan brukar hon bli ännu piggare och lagra överskottsenergi på några minuter. Hoppas på att hennes ålder och erfarenhet hjälper för att hon ska lägga energin på rätt saker, annars för jag öva rodeo, haha.
 
 

Filosoferar lite

Publicerad 2014-08-18 15:43:45 i Allmänt,

Har tyvärr inte hunnit skriva klart min halvårsavstämning än, men ska försöka göra det ikväll. 
 
Nu är franspåfyllningen klar (jippi kände mig naken) och jag sitter i solen och njuter lite innan det är dags för kiropraktorbesöket. Man vet att man varit många gånger hos kiropraktorn när han känner en vid namn och båda har koll på vad den andre gör på fritiden trots att varje besök bara är ca 15 min. Så jag ska fråga om hans galopphästar idag och hur det går för dem, haha.
 
Vi har en vacker stad med många fina parker

Utmanade ryggen och tog en tur med Flimmra

Publicerad 2014-08-18 11:50:47 i Allmänt,

Igår kväll åkte jag direkt från jobbet till stallet och red ut en sväng med Flimmra. Så skönt att komma ut lite och ponnyn var pigg och glad. Dock blev det lite mörkt på slutet så Flimmra blev lite tittig, men jag satt kvar i alla fall, haha. (Tack Marianne för alla balansövningar! 😉) Ryggen funkade faktiskt förvånansvärt bra på hästryggen, bättre där än på marken.
 
Idag ska jag först iväg och fylla på mina fransar och sen direkt vidare till kiropraktorn. Förhoppningsvis kan han fixa min rygg så den blir bra snabbt.
 
 

Halvårsavstämning

Publicerad 2014-08-17 18:46:51 i Allmänt,

Vid nyår skrev jag ju ett inlägg om mina mål för 2014. Nu har drygt halva året gått så jag tänkte göra en halvårsavstämning och se hur jag ligger till med dem målen. Kanske några är uppnådda redan, några behöver göras om och några kanske inte alls är aktuella längre.
 
De områden jag hade mål inom var följande:
* jobb
* hästar
* träning
* pyssel och handarbete
* kärlek
* övrigt 
 
Mycket har hunnit hända på ett halvår så det ska bli spännande att se hur jag ligger till. Ska jag vara ärlig minns jag faktiskt knappt vad jag skrev för mål och har alltså inte tittat på dem eller haft dem "i kikaren". Kanske ni minns målen? I vilket fall ska jag kika på dem ikväll och göra avstämningen. Återkommer med hur det ser ut sen.

Varför har Flimmra vita prickar?

Publicerad 2014-08-17 15:39:46 i Allmänt,

 
 
Jag får ofta kommentarer och frågor om Flimmras prickar, så jag tänkte berätta lite om dem här.
 
Flimmra är född med några enstaka prickar, men inte förrän hon var runt 6-7 år började de märkas. Det blir fler och fler för varje år och särskilt de år som solen skiner mycket oavsett om det är sommar eller vinter. Nej, hon kommer inte att bli vit när hon blir äldre, bara mer prickig.
 
Prickarna kommer av en sjukdom som heter Discoid lupus som innebär ungefär som en allergi mot UV-ljus. Sjukdomen är inte så vanlig, särskilt inte på hästar, men den förekommer både bland hästar, hundar och människor. Varken jag eller merparten av alla veterinärer jag har träffat kände ens till den innan Flimmra fick träffa veterinär Kerstin Bergvall som är specialist på hud.
 
Jag antar att sjukdomen kan visa sig lite olika på olika individer, men på Flimmra gör den att när solen skiner påverkas huden så att pigmenten "försvinner". Framför allt utsatt är partier med tunn hud som mulen, runt ögonen och under svansen, och partier utan päls som hennes brännmärkning. På kroppen är det inte så farligt på Flimmra eftersom pälsen skyddar. Hon får sina vita prickar, men det blir inte värre än så.
 
Då solen skiner de känsliga ställena på Flimmra blir huden först rosa. Om jag då inte gör något åt det bildas det som brännsår. Enligt Kerstin Bergvall finns det någon form av behandling man kan ge om det blir illa, men än så länge har jag inte behövt det på Flimmra. Istället räcker det med att jag är noga med att smörja in de känsliga områdena (ansiktet, brännmärkningen och under svansen) med solskyddskräm. Bäst är den med hög solskyddsfaktor som är för barn (brukar använda ACOs från apoteket).
 
Prickarna är alltså ingenting som har med rasen att göra. Haflingrar får enligt rasstandarden inte ha några vita prickar, så om de har det ger det poängavdrag. (Det var faktiskt den främsta orsaken till att jag slutade ställa ut Flimmra.) Men annars gör prickarna ingen skada, utan är mer ett charmigt kännetecken på min söta lilla ponny.

God morgon :)

Publicerad 2014-08-17 10:15:43 i Allmänt,

Jag har i och för sig varit vaken och på jobbet i några timmar redan. Ryggen är väl så där, men jag lever med det. Annars tänkte jag göra den här dagen till nåt bra. Ska kika på lite jobb och fundera på vad jag egentligen vill göra och bjuda på ett inlägg och Flimmras prickar och var de kommer ifrån. Så ha en bra dag nu så hörs vi sen.
 
 

Home sweet home

Publicerad 2014-08-16 21:02:14 i Allmänt,

Äntligen hemma efter denna långa dag på jobbet. Vi hade i princip ingenting att göra på hela dagen så timmarna sniglade sig fram. Hoppas på att det är liiite mer imorgon. 
 
Hann med en sväng förbi stallet på vägen hem och pussade Flimmra. Hon hade tydligen varit på rymmen idag, men det verkar ha gått bra.
 
Ganska skönt att andas lite utomhusluft efter att ha varit instängd på jobbet, plus att det så klart alltid är mysigt att pussa ponnymule. 💖
 
Men nu ska det bli mysigt att dricka en kopp te med mitt <3 innan sängdags.
 
 

Hej ryggskott

Publicerad 2014-08-16 08:42:46 i Allmänt,

Redan igår kväll kände jag hur hela min rygg låste sig. Jag försökte stretcha lite försiktigt för att få loss det, men det blev bara värre. Under natten låg jag så still som möjligt för att det inte skulle göra så ont, och nu kan jag knappt röra mig. Men på jobbet är jag i alla fall. Hoppas på att ryggen håller sig lite i schack under helgen så jag kan överleva jobbet. Sen får jag ringa kiropraktorn på måndag. 
 
Hoppas att ni har en bättre morgon än jag och att dagen blir fin.
 
 

Gymnastikhoppning med glad ponny

Publicerad 2014-08-15 20:53:50 i Allmänt,

Byggde upp lite kombinationer och studshinder åt Flimmra idag. Inga höjder alls, utan bara att hon skulle få jobba igenom sig över små skutt. Första gången blev hon överraskad av studsen och hoppade grodhopp igenom den haha, men sen var hon riktigt duktig och hoppade jättefint. Jag kunde även påverka henne bättre så att hon kom in bra mot hindren och fick fina språng. Det har ju varit lite si och så med det innan då varken hon eller jag varit så duktiga på avstånd och taxering.
 
Johan var snäll och följde med och fotade. Tack älskling! Har tyvärr inte orkat fixa alla bilderna, så det får bli en bildbomb imorgon. Men ett smakprov kommer här i alla fall.
 
 
 
 

Minneskort beställt

Publicerad 2014-08-15 13:45:22 i Allmänt,

Jag har bara ett väldigt litet minneskort till min kamera så jag kan inte ta många bilder alls om jag vill ha dem i bra kvalitet, alltså gick jag in och beställde ett till större. (Hoppsan, jag som hade köpstopp på typ allt.) Det borde komma om några dagar, så nästa vecka blir det fotopromenad. Yeay :D
 
Men nu ska jag hoppa i ridkläderna och åka mot stallet. Markarbete/gymnastikhoppning står på schemat för ponnyn.
 
 
 

Sista lediga dagen

Publicerad 2014-08-15 11:30:16 i Allmänt,

Eftersom jag har "söndag" idag passar jag på att tvätta och fixa lite. Har hela förmiddagen varvat tvättstugan med min fotokurs. Ju mer jag lär mig desto mer sugen blir jag att gå ut och fota. Ska se om jag kanske kan få med mig kameran till stallet idag och fota lite blandade bilder. Med lite tur kanske Johan följer med och fotar lite när jag rider också.
 
Hoppas ni har en bra fredag och njuter av att helgen är i antågande.
 
Sällskap vid fotokursen 💖

Bra dag = lycklig jag

Publicerad 2014-08-14 20:23:52 i Allmänt,

Vi rullade som sagt in till stan och mötte upp min syster och systerbarn som hade kommit upp från Helsingborg. Det är alltid lika trevligt att träffa dem, så härliga. 
 
Vi tog en promenad genom Gamla stan och upp på höjden vid Slussen, för att sen gå genom Kungsträdgården och kulturfestivalen på vägen tillbaka. Stannade i Gamla stan och åt lite lunch och åt världens godaste desserter på Fridays. 
 
Helt enkelt en väldigt trevlig dag! Så trevligt hade jag att jag glömde bort att fota. Men fick en bild på en lusig karusell där några av de som åkte fick trampa runt den med cyklar.
 
 

Jag älskar (oftast) mina katter

Publicerad 2014-08-14 10:47:25 i Allmänt,

Allt jag hade skrivit raderades precis, men ska försöka komma ihåg vad jag skrev...
 
Det är jättemysigt med husdjur, förutom när man har en liten Devil som tycker att man ska vara vaken och prata med honom. Hela morgonen har han stått på mig i sängen och jamat i mitt öra och slickat mig i ansiktet. Tur i alla fall att man kan få honom lugn genom att fånga honom i famnen och hålla fast honom. Då börjar han spinna istället, haha.
 
Snart ska jag i alla fall väcka Johan och så ska vi bege oss mot stan för att möta upp min bästa syster och hennes barn. Vet inte riktigt vad vi hittar på, men det ska bli så roligt!😃 
 

Han ser ju oförarglig ut, men i de lugnaste vatten 😉

Trotsade regnet

Publicerad 2014-08-13 21:44:37 i Allmänt,

Jag väntade ut åskan, men trotsade regnet och gav mig ut med Flimmra en sväng. Hon var jättepigg och tyckte det var kul att få komma ut och springa lite. Hon har faktiskt börjat använda sin energi på rätt sätt nu och jobbar framåt istället för att vara hispig och gå bakåt (även om det så klart fortfarande händer ibland också). 
 
Tyvärr kunde vi inte göra av med så mycket av överskottsenergin för vägarna var så blöta och leriga, men vi var båda nöjda ändå när vi kom tillbaka. Och dyngsura av regnet, haha.
 
Nu väntar en kväll med myshäng i soffan. Ska se nån bra film och njuta av att vara ledig tillsammans med mitt <3.
 
 

Fotokurs på nätet

Publicerad 2014-08-13 15:32:40 i Allmänt,

Jag beställde ju för ganska länge sen en fotokurs på nätet för att lära mig min systemkamera bättre och kunna ta bättre bilder. Men jag har inte tagit mig tid att sitta med det förrän idag. Eller jag såg inledningen till den och förstod ingenting så jag gav upp för stunden. Men nu har jag gjort första delen av den och tror att den kan vara riktigt bra. Jag använder visserligen inte samma kamera som hon gör i utbildningen, men funktionerna är ju desamma.
 
Jag tror att jag börjar förstå vad ISO, bländare och slutartid innebär och hur man ställer in dem. Men jag behöver så klart en massa övning. Inser också att jag kanske inte har den bästa kameran eller de bästa objektiven. Kameran kommer jag inte göra något åt, men jag tror jag ska börja spara pengar till ett nytt objektiv (eller två, haha). Behöver också ett större minneskort om jag ska kunna ta bilder med bra kvalitet. Det jag har rymmer inte alls så mycket.
 
Men ska försöka ta med mig kameran ut och fota lite mer nu. Jag gjorde det en hel del för några år sen, men nu var det länge sen. Jag har blivit bekväm med att mobilkameran alltid är med och att den ändå tar helt okej bilder. För bilder tar jag ju, det gillar jag. Men vore kul att kunna lite mer och att kunna leka lite med fokus, ljus och skärpa. Så det här får vara ett första steg i alla fall med den här kursen.
 
 

Jag har gjort "helg"

Publicerad 2014-08-13 11:30:08 i Allmänt,

Eftersom jag jobbar i helgen har jag min "helg" nu mitt i veckan istället. Ganska skönt faktiskt.
 
Så idag började jag med sovmorgon. Det kan vara så skönt att bara sova ut ibland, så kan jag vara pigg resten av dagen sen. Dessutom har det ju slagit om och blivit markant mycket svalare ute. Det gör att jag sover bättre.
 
Självklart hade jag gärna haft sommar och varmt ett tag till, men efter att ha haft en så hör varm och fin sommar som i år är jag ändå taggad inför hösten. Längtar nästan lite efter stora stickade tröjor och att krya ihop under en pläd och mysa. Trots allt uppskattar jag att vi har olika årstider i Sverige. Jag njuter på nåt vis mer av varje period då.
 
 
 

Som bomull i huvudet

Publicerad 2014-08-12 21:06:20 i Allmänt,

 
 
 
Jag är helt slut i huvudet efter de här dagarna. Det könns verkligen att jag inte är van att jobba så här. Jag är van vid att ha ett jämnt flöde med uppgifter under hela arbetspasset och att då vara ute och röra på mig. Här sitter jag inne i en stängd miljö med halvdålig ventilation och gör ingenting under flera timmar. Sen helt plötsligt händer tusen saker på en gång, innan det blir helt dött igen. Men jag vänjer mig snart.
 
Hur som helst var jag för seg i huvudet när jag slutade för att orka rida. Men jag gick ut och pussade och kliade Flimmra i hagen, så hon var nöjd ändå.

An other day at work

Publicerad 2014-08-12 07:31:18 i Allmänt,

Ser ut att kunna bli en lugn dag idag också. Skönt det för jag är rätt trött. Inte van att jobba såna här pass och gå upp så tidigt, så jag har inte kommit in i rutin att gå och lägga mig tidigt ännu.
 
Nå ja, det löser sig. Jobb nu fram till ikväll och sen stallet. Ska rida ut en sväng med Flimmra tänkte jag.
 
 

Ensam hemma

Publicerad 2014-08-11 21:58:50 i Allmänt,

 
 
Vad hittar man på när man kommer hen från jobbet och har några timmar kvar innan sångdags? Jo, jag bakar blåbärskaka och syr mössor. Haha, så typiskt mig att antingen köra gärnet och göra massor, eller bara ligga i soffan och göra ingenting. Svart eller vit, skarpa kontraster och inget där emellan. 
 
Men nu hägrar sängen så jag orkar jobba imorgon. Har hunnit lära mig lite nytt idag som jag förhoppningsvis kan få praktisera imorgon. Önskar er alla en fortsatt trevlig kväll och en god natt!
 

Knasponnyn ska bli väluppfostrad på kurs

Publicerad 2014-08-11 13:58:25 i Allmänt,

Fick precis erbjudande att vara med på en kurs i kommunikation med Flimmra i september. Det är John Ricketts som ska hålla den och han är tydligen typ expert på hästkommunikation. Jag hade aldrig hört talas om honom förut, men har läst lite på nätet nu och sett filmer på youtube. Han verkar vara duktig, så det ska bli kul att åka dit med Flimmra. Kanske kan vi få bukt på problem som jag inte ens har tänkt på att vi har, haha. Det är inte helt klart ännu att det blir av, men jag hoppas det för det vore kul.
 
 
 

Ny vecka, nya tag

Publicerad 2014-08-11 07:58:25 i Allmänt,

Jag loggade ut lite tidigt igår och passade på att ha helg. Flimmra gick ett pass på banan, men kändes inte helt fräsch tyvärr. Vet inte riktigt vad det är för hon är inte halt eller så, bara lite ojämn och stel. 
 
Nu är det i alla fall jobb hela veckan. Långa pass från morgon till kväll, så Flimmra kommer få vila lite. Men det gör inget, hon har gått bra ändå.
 
 

Välbehövlig sovmorgon

Publicerad 2014-08-10 13:28:10 i Allmänt,

Vi hade en jättetrevlig kväll igår. Åt gott, pratade och hade trevligt. Några badade och bastade, men jag stod över. Blev i alla fall ganska sent innan vi kom hem, så idag sov vi jättelänge. hela förmiddagen försvann, haha. Tur att jag ändå inte hade tänkt rida förrän ikväll. 
 
Dagen bjuder nog på mycket pyssel och sömnad för min del, innan det är dags för stallet.
 
 

Ponnyn motionerad och nu grillkväll

Publicerad 2014-08-09 17:07:25 i Allmänt,

Fick sällskap och red ut en sväng med Flimmra. En trevlig liten tur för jag hade lite bråttom.
 
Nu är vi i alla fall på plats i Skokloster och väntar på grillsällskapet och grillmästaren. Han vet nog inte om att han ska få stå vid grillen, men han kommer bli varse när de kommer, haha. Så blir det antagligen en del bad också. 😃🍸
 
 

Jag förstår inte hur folk hinner med allt

Publicerad 2014-08-09 11:38:47 i Allmänt,

Nu är jag ledig idag och imorgon innan det är jobb igen. Precis som "vanliga" människor. De flesta jobbar ju trots allt måndag till fredag och är ledig på helgen.
 
Idag har hela förmiddagen gått åt till tvättstugan.  Nu ska jag strax stressa lite till stallet och rida för att sen snabbt hoppa i duschen och åka och handla inför kvällens grillning. Inget utav det är något jag kan eller vill välja bort, men det kommer bli himmel så stressigt. 
 
Jag förstår inte hur vanliga människor gör..? Är det alltid så stressigt på helgerna när man är ledig eller finns det nåt hemligt knep? Jag vill ju hinna med mitt liv också även att jag jobbar på dagarna.
 
Haha, dagens i-landsproblem. Jag får försöka hitta nån bra lösning så småningom. Men nu ska jag stressa lite. 💖
 
En utav alla fina presenter jag fick när jag fyllde år

Kvällstid i stallet

Publicerad 2014-08-08 22:33:02 i Allmänt,

Efter jobbet var det raka vägen till stallet. Flimmra stod inne när jag kom. Snällt! Så jag gjorde iordning henne och red ut en sväng. Riktigt mysig och rolig tur på en pigg ponny med nåt kilo överskottsenergi. Jag höll på att flyga av två gånger när hon kastade sig åt sidan, men det gick bra, haha. 
 
Hon fick i alla fall galoppera av sig det mesta, så hon var glad. Pysslade om henne ordentligt efteråt och släppte ut henne.
 
Nu ska jag bara ta det lite lugnt en stund innan det är dags för sängen. Imorgon väntar nya äventyr. 😃
 
 

Lite tvångstankar, javisst

Publicerad 2014-08-08 17:17:44 i Allmänt,

Jag kan ibland ha dom mest konstiga tvångstankar. Inget jag lider av på nåt sätt, utan mest skrattar åt. Jag kan givetvis bryta dem om jag vill, men oftast följer jag dem bara. Inget som gör nån skada ändå ju. Dock kan det ibland gå ut över Johan, men han har lärt sig leva med det, haha.
 
Några exempel på mina tvångstankar är vår kryddhylla där alla kryddor "måste" stå i bokstavsordning med lika stora avstånd och etiketterna utåt, min oordning blir jag "galen" om nån rör runt i för då hittar jag inget längre, mina grejer i stallet är lite "rör och du dör" haha. Även om allt kan se lite kaos ut ibland så har jag någonstans en logik där jag har full koll. Jag vet nästan exakt hur jag lägger saker och kan direkt se om någon har rört dem.
 
Sen "måste" jag alltid borsta tänderna innan jag går ut nånstans. Haha sjuka saker, men inget som skadar.
 
Är det bara jag som håller på så här eller är det någon annan också?

Godmorgon underbara värld

Publicerad 2014-08-08 06:03:41 i Allmänt,

Okej jag kan ske överdrev lite, men jag är på gott humör idag. Jag har pussat mitt <3 godmorgon/godnatt, solen skiner och jag ska snart iväg till jobbet. Som det ser ut kommer även denna dag att bli en lugn jobbdag, även att den är lång.
 
Det märks i alla fall att jag har hunnit återhämta mig ordentligt under sommaren för mitt huvud sprutar ut idéer och förslag på saker att göra. Jag måste bara få min kropp att faktiskt göra något av allt detta, haha. 
 
Nå ja, nu frukost och sen iväg och ha en bra dag på jobbet. Önskar er också en fantastisk dag oavsett om ni ska jobba, plugga eller vara lediga!
 
 
 

Första dagen avklarad

Publicerad 2014-08-07 22:33:44 i Allmänt,

Ja, det blev ju som sagt en lång dag på jobbet. Men ändå rolig för jag jobbade med riktigt roliga kollegor. Tyvärr är det inte dem jag kommer jobba med sen, men det blir nog bra ändå. De som jag kommer jobba i samma team som har jag ännu inte träffat. Får se när de kommer tillbaka från semestern så jag får göra det.
 
Åkte förbi och fixade stallet och släppte ut hästarna på vägen hem. Men rida orkade jag inte. Får göra det imorgon kväll när jag inte behöver sova så tidigt för att orka upp tidigt och jobba dagen efter.
 
 

En lång första dag

Publicerad 2014-08-07 15:03:01 i Allmänt,

Började kl 8 i morse och får jobba till 20 ikväll. Det hade jag inte riktigt räknat med, men men. Dagen än så länge har varit lugn och det verkar som om den tänkte fortsätta i samma anda. Skönt det.
 
Jag har också sett till att få mitt schema. Innan var det lite svårt att planera sitt liv när det enda jag hade var en startdag och -tid. Men nu vet jag. Det kommer bli tufft den här och nästa vecka, då är passen 13 timmar. Men sen blir det "normalschema" igen så då blir det bättre.

Då så, då kör vi

Publicerad 2014-08-07 07:10:27 i Allmänt,

Äter frukost och tittar ut på spöregn och åska, samtidigt som jag förbereder mig för att börja jobba. Nu är årets semester slut och det blir jobb åtminstone fram till årsskiftet.
 
Självklart var det svårt att sova i natt. Det är ju nästan alltid så när man vet att man måste upp tidigt. Jaja, det löser sig. Ska bli spännande att börja "nytt" jobb. Alltså jag har ju jobbat där förut och kan jobbet, men det är ny avdelning och nya människor. Så lite pirrigt känns det nog trots allt, haha.
 
Ha en bra dag nu allihop! Det ska jag försöka ha 😃
 
 

Röklukt och bad

Publicerad 2014-08-06 16:19:37 i Allmänt,

Över Skokloster känns röklukt från den stora skogsbranden i Västmanland. Hoppas verkligen de får den under kontroll snart. Det är illa nog att en har fått sätta livet till och många har förlorat sina hem och ägodelar. Önskar man kunde hjälpa till, men just nu är det mest att vänta och hoppas. Hålla tummarna för alla duktiga brandmän får retsida på det hela.
 
Killarna tog varsin öl och hoppade i poolen direkt vi kom ut hit, men jag var så hungrig så var tvungen att äta lite först. Känner mig lite som femte hjulet för deras "boysnight" men men. Det blir inte roligare än man gör det.. 😉
 
Inviger nya kjolen idag

Sista "semesterdagen" idag

Publicerad 2014-08-06 14:02:16 i Allmänt,

Ja, alltså jag jobbade ju i helgen men imorgon börjar nya jobbet så det känns som sista dagen idag. Självklart har jag även idag tillbringat förmiddagen i stallet och ridit ett svettigt dressyrpass på Flimmra. Egentligen var nog inte själva ridningen så jobbig, men i den här värmen svettades vi bort både jag och Flimmra. 
 
Månen nu har jag nyss kommit hem från stallet och ska hoppa in i duschen innan jag väcker Johan (han har jobbat i natt). Sen åker vi ut till Skokloster och möter upp några vänner för lite grillning och bad i poolen.
 
 

Hemmasydda kjolar

Publicerad 2014-08-05 20:33:43 i Allmänt,

Jag berättade ju förut att jag hade sytt ett par alternativ till min födelsedag. Till slut valde jag att använda klänningen som jag visade bild på. Men jag har ju glömt att visa kjolarna jag sydde. Tyvärr fick jag inte riktigt färgåtergivningen korrekt på bilderna för ljuset var lite dåligt. Men här är de i alla fall.
 
 
 
Den blommiga är nog min personliga favorit, men kag gillar båda. Perfekta på sommaren med bara ben under, men funkar också i höst med ett par leggings under.
 
 

Jaha och nähe, det blev ingen ridning idag

Publicerad 2014-08-05 18:31:13 i Allmänt,

Jag var ganska glad att jag bestämde mig för att inte rida i morse eftersom himlen öppnade sig och åskan rullade över. Men en i stallet tog ner hästarna till sommarbetet igen redan tidigt på eftermiddagen. Antar att det var för att vara snäll, men eftersom jag hade planerat att rida på kvällen var det ju inte lika bra. Det slutade med att jag mockade och fixade stallet, innan jag tog bilen ner till hagen och fyllde vatten och tittade till hästarna. Hästarna fick vila och så får jag rida hårt imorgon istället.
 
Så nu är det fortsättning på städningen hemma som gäller. En hel del grejer ska ner i källaren och en del rensas. Får se om jag kanske hinner sy lite också.
 
 

Morningsession i stallet

Publicerad 2014-08-05 11:46:56 i Allmänt,

Många skriver om sina morningsessions på gymmet men jag kör mig i stallet istället, haha. Tog in hästarna från betet och såg till att de har lite att tugga på inne. Hade egentligen tänkt rida också, men det var det lite för varmt och klibbigt för så det får vänta till ikväll. De verkade i alla fall nöjda över att få komma in.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen iväg på några ärenden. En aning trött i mössan är jag, för det blev lite sent igår. Men lika bra att hålla igång så att jag får dygnsrytmen rätt. Jag börjar ju jobba på dagarna snart.
 
 

Några timmar i stallet

Publicerad 2014-08-04 23:28:04 i Allmänt,

Båda hästarna fick varsitt dressyrpass på banan. Höll de ganska korta eftersom det var så varmt. Började med Flimmra. Hon var faktiskt riktigt pigg och tyckte det var kul att jobba. Tränade mycket på tempoväxlingar och övergångar. Fast i galoppen jobbade vi mest på att hon faktiskt skulle hålla den. Riktigt duktig var hon och försökte verkligen.
 
Mondrian fick jobba mycket på volter och böjda spår för han var lite stel i bogen. Självklart också tempoväxlingar och att försöka höja hans grundtempo lite. Han jobbade också på bra även att han tyckte att det var ganska jobbigt.
 
Efter ridningen släppte jag ut hästarna och mockade. Sen gick jag runt och bara myste lite i stallet. Ibland är det skönt med lite egentid och bara få gå runt och filosofera.
 
Men det gjorde att jag kom hem rätt sent, så jag har inte hunnit med så mycket sen. Har börjat röja lite grann eftersom jag har lovat, men det mesta får jag nog ta imorgon.
 
Fuxligan :)

Inställningen betyder (nästan) allt

Publicerad 2014-08-04 14:45:41 i Allmänt,

Man kan aldrig ändra på andra människor, men man kan ändra sin egen inställning och attityd. 
 
Vissa dagar känner jag mig så klart nere, allt är grått, trist, jobbigt, frisyren blir inte bra, jag känner mig ful osv. Jag kan verkligen dra ner mig själv riktigt ordentligt. För när jag fokuserar på det som är dåligt eller svårt ser jag allt ur den vinkeln och då kan jag inte se något bra alls.
 
Fördelen med det är att även det motsatta gäller. Om jag fokuserar på ljusglimtar, glädje och möjligheter ser jag mer av det och mår bättre. 
 
Genom att ändra sin inställning kan man få hela världen att bli nattsvart eller att glittra och skimra. Allt går att vända och vrida på och genom att vända den ljusa sidan uppåt gör man allt så mycket lättare och roligare för sig.
 
Jag brukar tänka att det är så väldigt lite vi egentligen vet helt säkert, så genom att välja att se det positiva så hålls alla möjligheter öppna och allt känns lite lättare och bättre. Hinder på vägen blir spännande utmaningar och motvind ger ytterligare fart till seglen, liksom nedförsbackar blir roliga rutschkanor. Ingenting är omöjligt, det är bara en fråga om tid. 
 
Det svåra är bara att vända en sån där mörk period till en ljus. Jag har några olika knep som fungerar olika bra vid olika tillfällen. Några av mina sätt kan vara att släppa allt och göra något roligt en stund, fatta pennan och skriva av sig i en dagbok, ta sig något gott att äta eller dricka, träna eller göra sig riktigt fin. Har ni några andra tips? Hur gör ni för att vända en situation till något positivt?
 

Sista natten i skogen och många snälla ord

Publicerad 2014-08-04 05:45:16 i Allmänt,

Då är strax min sista natt här ute i skogen slut. Jag kommer sakna det på många sätt, och kanske särskilt alla trevliga människor jag har träffat. Men samtidigt ska det bli skönt att gå tillbaka till att jobba dag. Jag kan ju alltid ta nåt extrapass här ibland ändå.
 
Eftersom jag har trivs så bra skrev jag ett sms och tackade för min tid här. Till svar fick jag många snälla ord och beröm för mitt arbete. Så snällt och verkligen inget jag räknat med.
 
Idag väntar några timmars sömn när jag kommer hem och sen stallet. Två hästar ska ridas. Sen tror jag att jag råkade lova att jag ska städa lite hemma, så jag får nog försöka hålla det.. 😉

Svårt att sova

Publicerad 2014-08-03 14:27:16 i Allmänt,

Det märks att det är sommar med ljus och varmt för jag har inte kunnat sova så mycket idag. Jag har i och för sig alltid lite svårt att sova på dagen, men när man jobbat natt måste man ju. Sen var det nog extra svårt också eftersom jag har varit daginställd så länge. Nej, det ska bli skönt att jobba dag från och med nästa vecka. 
 
 

Blixt och åska

Publicerad 2014-08-03 05:26:15 i Allmänt,

Himlen öppnade sig och Tor blev arg när jag skulle ut på mina sista ronder på jobbet. Lugnade några uppstressade hästar och stängde deras fönster som stått öppna för värmen. Sen ville jag helst inte gå ut mer. Men gick självklart de sista ronderna och nu njuter jag av att vara inomhus och kunna se ut på blixtarna som far över himlen. Naturens krafter är häftiga.

Det här med cancer - bjuder på lite tankar kring detta

Publicerad 2014-08-02 16:49:18 i Allmänt,

Cancer är en obehaglig och lömsk sjukdom som jag förlorade min Mamma i för några år sen. Den smyger runt och kastar sig på oskyldiga.
 
Men så har jag inte alltid tänkt. Jag har levt med vetskapen om att många i släkten har haft cancer och att de flesta dog av det förut. Men bröstcancer har både min Mormor och Mamma opererats för och blivit friska ifrån, likaså blev Mormor frisk från hudcancer. Alltså har jag alltid tänkt på cancer som någonting som går att bota.
Därför tänkte jag inte så mycket på det när Mammas kom tillbaka. Det gick ju att bota förra gången. Dessutom var läkarna optimistiska under hela behandlingen och allt såg bra ut tyckte dem. Ändå lyckades den sprida sig och till slut förlorade hon kampen.
 
Jag håller just nu på och läser Kristian Gidlunds bok I kroppen min, som handlar om hans kamp mot cancern (vilken han tyvärr förlorade) och följer den här bloggen, som skrivs av en tjej som just nu kämpar mot cancer. Självklart väcker det tankar om hur Mamma hade det när hon var sjuk. Hon ville ju inte direkt prata om det. Hon ville, precis som jag upplever att även andra drabbade vill, klara sig själv och leva som om cancern inte fanns.
 
Den här typen av sjukdom tvingar fram styrkan både hos de drabbade och hos personer i dess omgivning. Jag har ingen aning om hur jag själv skulle reagera om jag fick reda på att jag fått någon livshotande sjukdom. Det vet förmodligen ingen som inte har varit i den situationen. Men ibland tror jag det kan vara bra att ägna en tanke åt att livet inte är evigt. Det kan ryckas ifrån oss när vi minst anar det och på alla tänkbara (och otänkbara) sätt. Man måste planera både för att man kanske kommer dö imorgon men också som om man kanske kommer leva i åtskilliga år till. En ekvation inte alldeles enkel att lösa.

Svettigt dressyrpass

Publicerad 2014-08-02 13:50:55 i Allmänt,

Eftersom jag ska jobba i natt fick jag rida i värmen på dagen. Ett dressyrpass på banan blev det. Försöker variera mellan konditionsträning ute och uppbyggande på banan.  I perioder går det bra och Flimmra är duktig och jobbar på och gör stora framsteg, men sen kommer de obligatoriska(?) bakslagen där jag ärligt undrar vad jag håller på med. Men idag gick det bra. Flimmra var jätteduktig och jobbade på fint trots värmen.
 
 

Och så en liten kvällsritt på det

Publicerad 2014-08-01 21:36:18 i Allmänt,

Avslutar kvällen på bästa sätt med en mysig uteritt på Flimmra. Det märks förresten att Flimmra börjar komma upp lite i kondition plus att det är lite svalare nu för hon travade och galopperade på bra ganska långa sträckor och blev inte så värst flåsig eller svettig.
 
Kom nyss hem från stallet och ska hoppa in i duschen och sen mysa lite i soffan innan sovdags. Men det blir nog inte alltför sent ikväll för jag är rätt trött.
 
Världens sötaste troll ❤️

Hämtar andan och njuter

Publicerad 2014-08-01 11:27:55 i Allmänt,

Det var verkligen en fantastisk födelsedag igår. Tack så mycket alla som kom och alla ni som tyvärr inte kunde komma! Och tack så mycket för alla jättefina presenter! Jag är så lycklig över att ha så fina släktingar och vänner.
 
Kvällen blev sen och vi lyckades inte få med allt hem igår, så vi får åka en vända idag och hämta resten. Men först ska vi vakna till och ta det lite lugnt. Jag ska njuta av sista semesterdagen idag också. Imorgon är det tillbaka till allvaret. Två nätter ute i min skog och sen börjar "nya" jobbet på torsdag. 
 
Söta lilla Castor var en av gästerna igår 💖

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela