Fotokurs på nätet
Jag beställde ju för ganska länge sen en fotokurs på nätet för att lära mig min systemkamera bättre och kunna ta bättre bilder. Men jag har inte tagit mig tid att sitta med det förrän idag. Eller jag såg inledningen till den och förstod ingenting så jag gav upp för stunden. Men nu har jag gjort första delen av den och tror att den kan vara riktigt bra. Jag använder visserligen inte samma kamera som hon gör i utbildningen, men funktionerna är ju desamma.
 
Jag tror att jag börjar förstå vad ISO, bländare och slutartid innebär och hur man ställer in dem. Men jag behöver så klart en massa övning. Inser också att jag kanske inte har den bästa kameran eller de bästa objektiven. Kameran kommer jag inte göra något åt, men jag tror jag ska börja spara pengar till ett nytt objektiv (eller två, haha). Behöver också ett större minneskort om jag ska kunna ta bilder med bra kvalitet. Det jag har rymmer inte alls så mycket.
 
Men ska försöka ta med mig kameran ut och fota lite mer nu. Jag gjorde det en hel del för några år sen, men nu var det länge sen. Jag har blivit bekväm med att mobilkameran alltid är med och att den ändå tar helt okej bilder. För bilder tar jag ju, det gillar jag. Men vore kul att kunna lite mer och att kunna leka lite med fokus, ljus och skärpa. Så det här får vara ett första steg i alla fall med den här kursen.
 
 
Kajsa

Fin bild! :)

Svar: Tack! :)
Anky

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress