Inställningen betyder (nästan) allt
Man kan aldrig ändra på andra människor, men man kan ändra sin egen inställning och attityd. 
 
Vissa dagar känner jag mig så klart nere, allt är grått, trist, jobbigt, frisyren blir inte bra, jag känner mig ful osv. Jag kan verkligen dra ner mig själv riktigt ordentligt. För när jag fokuserar på det som är dåligt eller svårt ser jag allt ur den vinkeln och då kan jag inte se något bra alls.
 
Fördelen med det är att även det motsatta gäller. Om jag fokuserar på ljusglimtar, glädje och möjligheter ser jag mer av det och mår bättre. 
 
Genom att ändra sin inställning kan man få hela världen att bli nattsvart eller att glittra och skimra. Allt går att vända och vrida på och genom att vända den ljusa sidan uppåt gör man allt så mycket lättare och roligare för sig.
 
Jag brukar tänka att det är så väldigt lite vi egentligen vet helt säkert, så genom att välja att se det positiva så hålls alla möjligheter öppna och allt känns lite lättare och bättre. Hinder på vägen blir spännande utmaningar och motvind ger ytterligare fart till seglen, liksom nedförsbackar blir roliga rutschkanor. Ingenting är omöjligt, det är bara en fråga om tid. 
 
Det svåra är bara att vända en sån där mörk period till en ljus. Jag har några olika knep som fungerar olika bra vid olika tillfällen. Några av mina sätt kan vara att släppa allt och göra något roligt en stund, fatta pennan och skriva av sig i en dagbok, ta sig något gott att äta eller dricka, träna eller göra sig riktigt fin. Har ni några andra tips? Hur gör ni för att vända en situation till något positivt?
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress