Missförstå mig rätt och andra uttryck

Publicerad 2014-08-21 12:13:28 i Allmänt,

Det finns vissa uttryck i svenskan som jag tycker är lite lustiga och motsägelsefulla. Vissa använder jag själv, kanske mest med ironi åt uttrycket, men de flesta försöker jag undvika.
 
Missförstå mig rätt var ett uttryck som en kompis under tonårens pappa använde. Jag tycket alltid att det lät helt fel. Antingen missförstår man eller så förstår man rätt. Vari ligger det logiska?
 
Ett annat sådant uttryck som jag ofta hörde hemma var brukar ibland. Hur kan man bruka göra någonting, men samtidigt bara göra det ibland? Eller är det något man brukar göra i perioder, vilka infaller ibland?
 
Jätteliten är också ett lustigt uttryck. En jätte är ju stor. Jag tror att de som använder uttrycket egentligen menar pytteliten, men det är ju inte det de säger.
 
Vet ni några fler liknande uttryck?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela