Vi har alla våra skelett i garderoben
Jag tror att alla människor har en historia, man har gjort och upplevt saker som man inte pratar om. Kanske att man skäms och kanske att man inte vill såra andra genom att berätta.
 
Självklart har jag också sådant i mitt liv. Upplevelser och känslor som jag inte pratar om. En del för att jag tycker det är för privat att berätta och en del för att jag inte vill såra eller skada någon.
 
Jag har på många vis haft det väldigt bra i mitt liv. Jag har inget att klaga på, även om jag trots det har upplevt en del. Jag blev "vuxen" tidigt och flyttade hemifrån innan jag tagit studenten. Visst kanske jag idag skulle ha handlat annorlunda i vissa situationer, men samtidigt är jag glad för att allt var som det var och blev som det blev.
 
En viktig historia i mitt liv är den om hur det gick till när jag flyttade hemifrån. Eller flyttade är nog inte riktigt rätt ord, snarare drog iväg. Jag hade en papperskasse med kläder, ungefär 1000 kr på kontot och that's it. Olika händelser ledde fram till att jag blev så besviken på (framför allt) Mamma att jag inte ville åka hem och inte ville prata med henne. 
 
Jag sov en natt i stallet och flyttade sedan hem till hon som drev stallet. Dock fungerade det bara i två månader, innan jag var tvungen att flytta vidare. På något mirakulöst sätt löste sig allt så att jag kunde bo inneboende hos ett trevligt äldre par i närheten av skolan och fick en stallplats till min ponny jag hade då. På omvägar via soc fick jag min hyra betald av Mamma tills jag tog studenten.
 
Första månaden i mitt inneboenderum gjorde jag nog en sorglig figur. Jag hade ingenting utom mig själv. När jag inte gick i skolan satt jag bara i fotöljen i mitt rum och tittade ut genom fönstret timmar i sträck. Sov, åt och överlevde. Ingenting var roligt längre.
 
Men det löste sig. Jag kom ur det och började leva igen. Starkare än innan, precis som efter varje motgång i livet. Trots allt är det våra erfarenheter som har format oss till dem vi är. Alla mynt har två sidor, och likaså våra erfarenheter. Det ligger något i uttrycket att det som inte dödar, det stärker. Bara man lär sig av och vågar ta ansvar för sina "skelett" tror jag att erfarenheter är bra.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress