Med hopp om ett bättre 2015

Publicerad 2014-12-31 17:39:38 i Allmänt,

Nya året närmar sig med stormsteg, bara några timmar kvar. 2014 har varit ett år där hopp och förtvivlan avlöst varandra. Och i och med allt det senaste har jag inte hunnit sätta upp några mål för 2015, men det kommer. Oavsett vilket hoppas jag att 2015 blir en år med mer hopp och mindre förtvivlan och önskar alla mina vänner, bekanta, släktingar, bloggläsare och eventuella ovänner ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!! 🎆🍸🎊

Jag lever...

Publicerad 2014-12-31 10:58:05 i Allmänt,

Igår var nog en av de absolut värsta dagarna i mitt liv. Jag kom till sjukhuset vid 7 på morgonen och fick tabletter regelbundet för att få sammandragningar och stöta ut det döda fostret. Smärtan var i princip den samma som förlossningssmärta, så ni som har fött barn kan förstå... Jag fick smärtstillande tabletter som knappt hjälpte, elbehandling som mest var obehaglig och så småningom värmekudde som var det som hjälpte mest.
Trots tabletterna och smärtan i kombination med att jag försökte vara uppe och gå så mycket som möjligt (ja, jag har varit runt nästan hela Danderyds sjukhus) fick person efter person åka hem, men jag blev kvar. 
 
Vid tre stängde den avdelningen jag var på och jag fick flytta till en annan. Nya undersökningar, fler tabletter och prat om hur vi skulle gå vidare (fler tabletter, skrapning, övernattning osv). Men till slut, efter lite extra hjälp från en läkare, kom det mesta ut. Jag fick vänta ytterligare, men sen fick jag äntligen beslutet att jag fick åka hem.
 
Så runt nio ungefär på kvällen kom jag hem. Helt slut efter smärtorna jag haft under hela dagen och yr. Jag tvingade i mig lite mat efter att ha fastat så gott som hela dagen (för ifall jag skulle behöva sövas) och slocknade direkt.
 
Nu efter närmare tolv timmars sömn är jag fortfarande trött och seg och ska bara vila och göra så lite som möjligt de närmaste dagarna...
 
Snällaste och bästa Annelie ❤️ var med mig hela dagen och gav mig en jättesöt liten häst som vi döpte till Stjärna

Året som gått del 4 - målavstämning

Publicerad 2014-12-29 10:38:53 i Allmänt,

Innan 2013 tog slut satte jag upp några mål för mig själv och för 2014, så nu är det dags att se hur det har gått.
 
Jobb
Jag har, som planerat, bytt jobb och jag har skrivit högskoleprovet för att kunna söka in på utbildningar framöver. Så här finns egentligen inte så mycket att säga.
 
Hästarna
Lilla Bibi bestämde jag mig för att ta bort, vilket jag gjorde väldigt snabbt efter att beslutet var taget. 
Flimmra hade jag en massa planer för, men tyvärr blev det ju som det blev så nu får vi bara vänta och hoppas.
 
Träning
Oj då... Jag kom igång som jag hade tänkt, men sen kom det en massa annat emellan så det slutade med att jag helt sade upp mitt gymkort.
 
Pyssel och handarbete
Jag har precis som jag tänkte fortsatt att lära mig mer. En ny symaskin hade jag önskat mig, men det slutade med två, hehe. Och precis som jag önskade fick jag möjlighet att stå på marknad och sälja.
 
Kärlek
Vi skulle väl kunna säga att kärleken går bra, även om jag ännu inte bär någon ring. Men istället var ju ett barn planerat, som tyvärr valde att inte komma den här gången.
 
Övrigt
Jag har fått möjlighet att vila ordentligt och trots allt tagit det ganska lugnt under året. Nya önskningar och drömmar har vuxit och börjar ta form, så nu ser jag fram emot att få sätt upp målen för 2015.

Första tabletten idag

Publicerad 2014-12-28 19:41:25 i Allmänt,

I morse var jag iväg till sjukhuset och fick den första tabletten. Jag var tvungen att stanna där en timme efteråt, så jag satt i väntrummet och läste under tiden. Egentligen kände jag väl inte av den så mycket då, men sen har jag haft en molande värk i magen som ibland ökas då jag får som lite sammandragningar. Men det här är ju bara en pytteliten försmak på vad som komma skall på tisdag. Den här tabletten var bara för att förbereda för den andra. Skönt i alla fall att jag sett till att kunna ta det lugnt idag och inte göra så mycket alls egentligen.

Året som gått del 3 - hösten/vintern

Publicerad 2014-12-28 07:51:59 i Allmänt,

Hösten kom och med det bytte jag jobb. Efter 2,5 år av nattjobb insåg jag att det inte fungerade längre. Jag blev liksom aldrig riktigt pigg hur länge jag än sov, så jag bytte bort min plats som jag verkligen trivdes på i skogen och gick tillbaka till Migrationsverket.
 
Min finaste, bästa, knasigaste och mysigaste ponny blev halt. (Åh som jag saknar att rida Flimmra och jag hoppas verkligen att hon kan bli smärtfri igen.) Efter många turer fram och tillbaka och en del svårigheter åkte vi till slut till kliniken med henne och de konstaterade spatt i båda haserna.

Hon fick behandling och vila. Därefter promenader och försiktig igångsättning, som tyvärr ledde tillbaka till ruta ett och vila.
 
Jag fick den glada nyheten att jag var gravid. Massa tankar kring det, men tyvärr slutade det som ni vet med missfall.
 
Vi var på jättetrevlig halloweenfest vid stallet.

Årliga traditionen med horseshow tillsammans med Johan och Annelie. Fast i år fick jag en bonusdag där tillsammans med Madde som bara var med shoppinginriktining.
 
Mössor, mössor, mössor var temat då jag provade på att stå på julmarknad. Kallt, regnigt och ibland ingen vidare försäljning. Men så roligt ändå, så det kommer jag absolut att göra om!

Och som avslut en julafton där jag kastades mellan känslorna, men som var väldigt mysig trots alls.
 

Kollat Flimmras hälta

Publicerad 2014-12-27 21:57:54 i Allmänt,

Jag passade på idag, när det var kallt och lite snöigt så det inte var så halt, att ta ner Flimmra till ridbanan för att kolla statusen på hennes hälta. Först trippade hon runt jätteförsiktigt och kände på underlaget, men när jag bad henne trava och hon kände att underlaget var okej blev hon överlycklig. Hon visste inte till sig av lycka och överskottsenergi så hon stod mest och bockade på stället, haha. Men när hon hade lugnat sig lite såg hältan ut ungefär som jag hade räknat med. Den är något bättre eftersom hon bara har stått, men den finns fortfarande där. Vi får se hur det går och vad veterinären säger när jag ska ringa tillbaka till henne om ett par veckor.
 
 

Året som gått del 2 - sommaren

Publicerad 2014-12-27 12:15:35 i Allmänt,

Vi fortsätter med 2014...
 
Jag pysslade en hel massa och kokade både sylt och saft av alla de sorter nästan och gjorde hundhalsband.

Självklart åkte jag till Gotland och blev bortskämd med mat och fjordningmys. Bästa Sindarve, hoppas jag kan åka dit i sommar igen.
 
Eftersom större delen av stallgänget var på Gotland och jobbade var jag "hästvakt" och red massor hela sommaren.

På grund av hästarna fick jag tillbringa lite tid med ett par kryckor, men det hindrade mig inte från att åka till stallet ändå.

Vi kom aldrig iväg utomlands, men vi tog bilen söderut och gick loss inne på Ullared och hälsade på min underbara syster.

Vi var till Parken zoo och träffade Bosse med frisyren.

Vi njöt av livet i Mariefred, gick i Gripsholms hjorthägn, bodde fint på värdshuset och blev förflyttade tillbaka i tiden under ett tornerspel. Även Skoklosterspelen fick ett besök.

Mycket tankar snurrade i mitt huvud inför min 30-årsdag. Men när den väl kom hade vi en jättetrevlig dag ute hos Johans pappa i Skokloster med fint väder och massa trevliga gäster.
 

Året som gått del 1 - våren

Publicerad 2014-12-26 19:01:20 i Allmänt,

Nu börjar 2014 lida mot sitt slut så jag tänkte att det börjar bli dags för en liten sammanfattning. Jag delar upp det i fyra delar för att få med allt, så här kommer den första.
 
Året 2014 började sorgligt genom att jag tog bort lilla Bibi. (Usch, hoppas det dröjer länge innan Flimmra kommer dit!)
 
Men vägdes upp av en weekend i London över Johans födelsedag.

Jag lärde mig sticka raggsockor och fick en ny symaskin som gjorde att jag började sy mer.

Jag red en hel massa, både dressyr och hoppning. Fick möjlighet att hoppträna med fina Mondrian och var iväg på träningstävling med Flimmra.
 
 

God morgon!

Publicerad 2014-12-26 08:53:34 i Allmänt,

Annandagen idag och jag hoppas ni har både sovit gott och ätit gott under julen. Det är ju en högtid med både lite stress och uppladdning inför den, och sen lugn och avslappning när stressen är över. Min jul har ju kastats mellan ytterligheter, men jag vet att jag lever i alla fall... ;) 
 
Jag lever vardagsliv några dagar nu med jobb, men är samtidigt ganska nervös inför sjukhusbesöket och behandlingen i nästa vecka. Håller alla tummar jag kan för att det ska räcka med tabletter och att jag slipper skrapning.
 
Så nu laddar vi för att göra 2015 till det bästa året hittills tycker jag

Stort spektrum av känslor

Publicerad 2014-12-25 12:31:52 i Allmänt,

Jag inbillar mig i alla fall att jag ser ganska nyktert på det som hänt. Shit happens liksom. På många sätt var det lite för bra för att vara sant, allt gick lite "för lätt". Jag är glad för att det inte gick längre in i graviditeten, jag är glad för att den dog innan jag hann lära känna den och jag är glad att jag slapp föda ett barn som kanske var svårt sjukt eller skadat.

Vi är fortfarande unga och har inga problem att försöka igen så småningom. Går det så går det och går det inte så gör det inte. Det är trots allt inte hela världen. Jag har det egentligen väldigt bra som jag har det. Ett barn hade så klart varit pricken över i, men det kommer nya chanser och världen går inte under.

Men självklart blir man påverkad. Det är många känslor som spelar och mycket är väl lite svårt att ta in. Det tar kanske lite tid att landa i allt, men samtidigt är det egentligen ingen större skillnad än att vi får lägga om framtidsplanerna lite. Tror det hade varit jobbigare om vi hade försökt länge och planerat ännu mer...

Tack för allt deltagande!

Publicerad 2014-12-25 00:11:14 i Allmänt,

Tack alla fina människor som visar er omtanke om oss! Vi är nog lite chockade, men tänkte försöka ta oss igenom detta så bra som möjligt. Saker händer och det är väl livets gång, oavsett vad vi tycker om det.
 
Vi har i alla fall haft en mysig julaftonskväll tillsammans med Johans familj ute i Skokloster. Ätit gott, pratat massa och haft det trevligt. Hoppas ni också haft en bra julafton och önskar er en trevlig fortsättning på julen!
 
 

En tråkig nyhet :(

Publicerad 2014-12-24 10:50:57 i Allmänt,

Åkte in till gynakuten i morse efter att ha fått en ny blödning igår kväll. Där konstaterade de via ultraljud att det inte såg ut som det borde. Det fanns ett foster, men det var väldigt litet och hade inga hjärtslag. Så faktum är att det skett ett missfall, men min kropp har inte stött ut det. Jag kommer att få komma tillbaka och få tabletter och behandling för att det ska komma ut.
 
Inte den roligaste nyheten precis så här på julafton, men samtidigt har jag väl haft det lite på känn.

GOD JUL!!

Publicerad 2014-12-24 06:28:51 i Allmänt,

Önskar er alla en riktigt god jul med en ponny som ogärna ville samarbeta på en selfie ;) 
 
 

Sista julklapparna klara

Publicerad 2014-12-23 21:12:03 i Allmänt,

Puh, jag hann klart med de sista bonusjulklapparna också. Många paket blev det, även att jag tycker det är ovanligt lite i år. Men nu ska jag krypa i säng för det är tidig morgon och till jobbet som gäller imorgon.
 
Inte riktigt som jag ville ha dem, men man får helt enkelt låta bli att syna dem i sömmarna ;)

Måste bara visa...

Publicerad 2014-12-23 14:11:01 i Allmänt,

Jag såg världens sötaste julgranskulor när vi var förbi Steninge slotts julmarknad igår. Synd bara att vi skippade julgranen i år, men jag fotade dem i alla fall 😃
 
Alltså, tänk er en gran full nedsupna här åsnor och kossor 😍
 
 

Mörker och tystnad

Publicerad 2014-12-23 10:11:13 i Allmänt,

God morgon! Min gårdagseftermiddag och kväll bestod av kraftig huvudvärk som blev till migrän och illamående, så det jag hade planerat för att göra var bara att glömma. Jag försökte en stund, men gav upp till slut och bäddade ner mig i sängen omgiven av mörker och tystnad. Minsta ljus eller ljud blev som explosioner i mitt huvud. Kattens spinnande kändes som någon borrade i min tinning med en slagborr. Ingen behaglig känsla.
 
Men i dag vaknade jag upp utan huvudvärk, så skönt. Men jag ska ändå ta det lugnt idag och inte stressa med nåt. Det mesta är klart inför julen, så enda måstena idag är att slå in några paket och fixa stallet. Sen får vi se om jag orkar och har lust att koka lite mer knäck och fixa ett par bonusjulklappar (som är på gång i symaskinen).
 
 
 

Dan före dan före dopparedan

Publicerad 2014-12-22 13:24:07 i Allmänt,

Två dagar till julafton! Har ni handlat alla julklappar, julmat och allt? Jag har flängt runt nu på förmiddagen för att förhoppningsvis hinna handla det allra sista vad gäller både julklappar och julmat. 
 
Sen saknas bara lite sömnad och paketinslagning så ska allt vara klart sen. Puh! Vad hände med framförhållningen liksom? Haha, men det blir nog bra. 
 
När det är jul ska man vara snäll 🐱❤️

Riktigt kallt idag

Publicerad 2014-12-21 19:12:23 i Allmänt,

Hua, vad kallt det var att stå på marknaden idag. Men roligt ändå och bra mycket hellre dagens kyla än regnet vi fick för två veckor sen.
 
Tänkte jag skulle vara lite duktig sen efter julmarknaden idag och skruva i Flimmras broddar innan allt blir isbana i hagen. Men det gick inte alls som jag hade tänkt mig för hovslagaren hade borrat för små hål i skorna. Tur att han kommer ut snart och så får vi väl hålla tummarna för att det går bra till dess.
 
 

Fjärde advent och sista dagen på julmarknad

Publicerad 2014-12-21 09:29:22 i Allmänt,

God morgon! Hoppas ni har en fin helg och laddar ordentligt inför julafton. Bara tre dagar kvar nu.
 
Jag står för sista gången i år på julmarknaden i Sigtuna. Det har verkligen varit jätteroligt och jag har lärt mig en massa och försökt utveckla så gott jag har hunnit mellan varje gång. Hoppas på nya chanser nästa år och att då kunna erbjuda ett större urval och sortiment efter de förfrågningar som har kommit in.
 
Men först ska vi genomföra den här söndagen med ett glatt leende och (förhoppningsvis) nöjda marknadsbesökare och kunder. Vädret verkar vara på vår sida i alla fall med sol och blå himmel. Hoppas det håller i sig.
 
Flimmra tjuvstartar julen lite och drömmer om att få dra tomtens släde 😉

Mer julförberedelser

Publicerad 2014-12-21 00:19:24 i Allmänt,

Idag har jag handlat de sista julklapparna (tror jag) och börjat slå in paket. Druckit tomte-latte i stan med bästa sällskap och fodrat mössor till julmarknaden imorgon. Nu ska det bli riktigt skönt att sova lite innan marknaden imorgon. Sista för i år, men det kommer garanterat bli fler nästa år för det var riktigt roligt.
 
Tomte-latte 😍
 
 Vackert med ett upplyst Stockholm
 
 En av alla julklappar som ska med på julafton

Solnedgång över Stockholm

Publicerad 2014-12-20 15:51:54 i Allmänt,

Jag tror faktiskt alla delar till allas julklappar är inhandlade nu. Men en del pyssel med dem återstår förstås ändå. "Råkade" visst köpa en julklapp till mig själv också 😏
 
Nu väntar snart fika innan jag åker hemåt igen. Så länge roar jag mig med att titta på folk som stressar runt i julklappsvimlet.
 
Vi har en rätt vacker stad ändå

Hej lördag

Publicerad 2014-12-20 11:27:03 i Allmänt,

Ju tidigare jag tänker gå upp desto längre sovmorgon verkar det bli. Men ingen fara, jag har ju inte direkt bråttom nånstans. Ska fixa stallet lite snabbt och sen åka in till stan. Hoppas på att kunna fixa de sista julklapparna (tillsammans med alla andra människor i trängseln) och sen fika med en vän. 
 
 

Julpyssel

Publicerad 2014-12-19 20:52:43 i Allmänt,

Ikväll har jag både gjort mer äppelglögg och kokat knäck. Äntligen knäck, haha. Det är nog det jag gillar allra bäst på julbordet, så vi får väl se hur länge den här satsen räcker.😜
 
Har påbörjat fodringen av mössor till julmarknaden på söndag, men jag få sy klart dem imorgon. För nu är det soffmys med katten och lite applikationssömnad som gäller.
 
Äppelglögg to be 😍
 

"Jullov"

Publicerad 2014-12-19 10:51:00 i Allmänt,

Jag har gett mig själv lite jullov nu eftersom jag är ledig fram till julafton. Mycket fix att göra och så, men passar på att ta sovmorgnar och ta det lite lugnt också.
 
Igår sydde jag klart en liten t-shirt som ska bli julklapp och lade med en matchande mössa också. Kul att kunna göra några av klapparna själv!
 
Men jag lyxade till det lite också och lade en skön ögonmask i 24 karats guld från Bonnybonny. Den var riktigt svalkande och skön för min trötta vinterhud.
 
Med ögonmask i 24 karats guld 💁😍

Vecka 18

Publicerad 2014-12-18 21:45:56 i Allmänt,

Graviditeten har gått in i vecka 18 och min mage börjar faktiskt få en liten bula, med betoning på liten men ändå. Fick faktiskt en försiktig fråga igår om jag är gravid, men jag tror han hade hört svaret innan, haha.
 
Folk frågar hur bebisen mår. Ingen aning, tänker jag, men jag antar att den gör det eftersom jag inte märker av graviditeten så mycket. Jag ser fram emot ultraljudet den 2 jan och att få se den lilla där inne och se om den har det bra.
 
 

Vitt landskap

Publicerad 2014-12-18 10:39:26 i Allmänt,

God morgon, eller kan man fortfarande säga det ens? God dag kanske passar bättre 😏 
 
Hur som helst somnade jag med frosten bitande utanför och vaknar till ett snöigt och vitt landskap. Bra eller dåligt kan man tycka vad man vill om, men det är onekligen ljusare i alla fall och ger mer julkänsla.
 
Jag är ledig idag så jag passade på att ta lite sovmorgon. Ska iväg om en stund på lunch och sen fixa bilen. Sen hoppas jag på en fortsatt lugn dag med bara lite pyssel och stök inför julen.
 
 

God natt

Publicerad 2014-12-17 22:29:00 i Allmänt,

Har haft konferens med jobbet hela dagen och umgåtts med trevliga kollegor på julbordet efteråt. En förvånansvärt bra dag, även om det blev lång på grund av att jag inte är van att sitta och lyssna på det sättet längre. 
 
Men hua vad kallt det var när vi åkte hem. Det tog en bra stund att med stelfrusna fingrar skrapa och hacka fram bilen under frost och is. Men den var i alla fall snäll nog att starta idag också. Imorgon ska den förhoppningsvis få nytt batteri, så sen borde den bli lite gladare.
 
Nu ropar sängen på mig så jag önskar er en god natt!
 
Här är bara en liten del av efterrättsbordet. Mums! 😍
 
Isbit eller bil? Tror det var båda i ett.

Mötesdag

Publicerad 2014-12-17 06:55:30 i Allmänt,

God morgon! Jag vaknade lite lagom trött efter att inte ha kunnat somna igår. Men nu är det dags att bege mig mot stan för en dag med konferens och möten. Och ikväll julbord. Mums :)
 
 

Ingen mer ridning på ett tag då

Publicerad 2014-12-16 20:02:53 i Allmänt,

Pratade med Flimmras veterinär idag som trodde att Flimmra själv gjort hältan värre genom att inte hålla sig lugn och i skritt. Vi diskuterade lite fram och tillbaka och kom fram till att jag inte får varken rida eller gå promenader eftersom hon inte kan hålla sig i skinnet. Istället får Flimmra gå i hagen och jag får visa att jag ändå bryr mig om henne genom att ta in och borsta och pyssla.

Om två veckor ska jag ta ut henne på longerlina och se om hältan är bättre eller sämre. Är det sämre ska jag ringa veterinären igen, annars två veckor till med vila i hagen och därefter en ny koll på longerlina. Då ska jag ringa veterinären i vilket fall och berätta hur det går.

Så ingen ridning på Flimmra nu på ett bra tag, och i värsta fall kanske aldrig mer. Vi får väl helt enkelt hålla tummarna och se hur det går. Men som veterinären sa så gör ju Flimmra tyvärr inte så mycket för att hjälpa till att bli bra med all sin energi, och oavsett är den ridningen som eventuellt kan bli aktuell i framtiden lugn promenadridning. Mer verkar inte benen hålla för. :(

Saknar detta ❤️
 

Sista riktiga arbetsdagen

Publicerad 2014-12-16 09:11:31 i Allmänt,

God morgon! Tisdag idag och kaos väntas på jobbet. Men vad gör det när det idag är sista riktiga arbetsdagen för mig fram till julafton. Imorgon är det möten och julbord, så det räknas liksom inte 😉
 
För övrigt gillar jag verkligen att vakna upp till solens första strålar som skiner in och skapar ett varmt och fint ljus i lägenheten.
 
 

Inte helt lätt att få tag på veterinären

Publicerad 2014-12-15 16:32:40 i Allmänt,

Det var ju ungefär en månad sen vi var på återbesök på veterinärkliniken med Flimmra och då var hon så gott som ohalt. Men nu är hon mer halt än innan första besöket på kliniken så jag har försökt få tag på veterinären vi var hos. Tyvärr med begränsad framgång. Idag när jag ringde igen trodde de att hon skulle ringa upp mig imorgon, så vi får väl hoppas på det. Men känns ju sådär att ponnyn är sämre...
 
Mitt lilla troll ❤️

Måndag igen

Publicerad 2014-12-15 09:19:38 i Allmänt,

God morgon! Himmel vad tiden går fort, snart är julafton här och sen lär ju tiden rinna iväg och vips är det sommar igen. Men först en lite grå och ganska regnig måndag. Så glad att det här vädret inte var igår när vi stod på marknaden.
 
Jag trodde jag skulle jobba nästan hela den här veckan, men så kom jag på att det ska jag ju inte alls. Jobb idag och imorgon, jobbmöte på onsdag som avslutas med julbord, men sen är jag ledig fram till julafton. Skönt! Då ska det julpyntas, kokas knäck, skapas och köpas julklappar, slå in julklappar och en massa annat stök. Härligt! 
 
Önskar er en härlig måndag och en bra vecka med julstämning (trots regnet) och förväntan.
 
Fina sol, hoppas få se dig snart igen.

En dag på julmarknad

Publicerad 2014-12-14 18:30:15 i Allmänt,

Tiden på marknaden gick snabbt idag. Det kom massa folk och många som stannade och kikade och några som handlade, så det var kul. 
 
Till nästa vecka ska jag försöka hinna med att fodra lite fler mössor för det var populärt och kanske sy lite fler i mellanstorlek. Kul att se vad som går och lära sig mer och mer.
 
 

Tredje advent

Publicerad 2014-12-14 08:36:29 i Allmänt,

God morgon! Det ekade visst tomt här igår kväll, men jag var helt slut när jag kom hem från jobbet. Det var en intensiv dag med mycket att göra, men jag satte mig ändå vid symaskinen när jag kom hem och sydde klart de sista mössorna inför dagens julmarknad. 
 
Nu finns alltså mössor i tre storlekar och även några fodrade i barnstorlek, så idag hoppas jag på fint väder och mycket folk.
 
Önskar er en fin tredje advent! Och vill ni ha extra julstämning och kanske köpa några julklappar rekommenderar jag Sigtunas julmarknad. Glöm inte att komma förbi och säga hej om ni kommer 😉
 
 
 

Glad Lucia

Publicerad 2014-12-13 09:57:19 i Allmänt,

God morgon och hoppas ni har en trevlig Lucia! Själv tillbringar jag min på jobbet, men jag fick i alla fall se luciafirandet på tv i morse. Får lite flashbacks från när jag gick i grundskolan. Vi hade så fint luciafirande där med en långt luciatåg, små tomtar som satt och dinglade med benen och mycket skönsång. Ser fram emot när vi får gå på luciafirande med vårt eget barn så småningom.
 

Mera mössor

Publicerad 2014-12-12 22:34:12 i Allmänt,

Det som har varit efterfrågat men saknats på mitt mössbord är en ytterligare storlek samt fodrade mössor. Och jag ska väl inte vara sämre än att försöka möta kundernas önskemål. Så ikväll har jag sprättat, klippt, sytt och sytt om för att förhoppningsvis kunna presentera ett större utbud av mössor på marknaden på söndag.
 
 

Halt ponny och gosig katt

Publicerad 2014-12-12 14:18:27 i Allmänt,

Igår när jag red kändes Flimmra mer halt igen, så idag tog jag henne på lina för att kolla. Mycket riktigt var hon halt, nästan mer än första gången vi åkte till kliniken. Så nu blir det till att ringa veterinären igen och se vad hon tycker att vi ska göra.
 
Men bara för att jag är färdig med Flimmra för idag betyder inte det att jag kan åka hem. Vår lilla stallkatt Missy tyckte att vi skulle gosa, så nu ligger hon i mitt knä och spinner medan jag klappar hennes luddiga och mysiga mage.
 
 

Det börjar närma sig

Publicerad 2014-12-12 10:26:40 i Allmänt,

God morgon! Julen närmar sig med stormsteg, så idag tänkte jag försöka få iväg lite julkort. Det är en tradition jag startade samma år som jag flyttade hemifrån, så den håller jag i.
 
Jag hade egentligen först tänkt fota ett eget julkort och sen tänkte jag skapa det, men tyvärr försvann tiden iväg så nu hinner jag inget av det. Men förhoppningsvis kan vi börja fota egna från nästa år när vi har en liten att visa upp.
 
Sen tänkte jag att det är dags att julpyntat lite och kanske även koka knäck om jag hinner. Så snart har vi jul i vårt hus. :)
 
Har ni några särskilda traditioner ni håller på inför julen?
 
 

Vecka 17

Publicerad 2014-12-11 17:02:09 i Allmänt,

Det känns som om tiden går fortare och fortare utan att jag riktigt hänger med. Erkänner att jag var tvungen att dubbelkolla vilken vecka det är nu.
 
Fysiskt mår jag alldeles utmärkt, utom min begynnande förkylning som ligger och lurar. Men nu har gravidhjärnan börjat spela mig små spratt. Jag tänker en tanke och öppnar munnen för att berätta, men innan jag hinner börja säga något har jag hunnit glömma bort vad det var jag skulle säga. Det hände inte bara en gång, utan kan bli så flera gånger om dagen. Mycket störande för det kan lika gärna vara nåt viktigt som jag glömmer.
 
För övrigt var det första gången idag när jag inte längre kunde knäppa ridbyxorna. Jag fick välja mellan att knäppa eller att kunna andas, haha. Men jag har inte någon riktigt bra lösning på, men jag får fundera ut nåt. Uppknäppta ridbyxor glider liksom ner...
 
 

God morgon ☀️

Publicerad 2014-12-11 09:31:12 i Allmänt,

Om man har bestämt sig för att ge bort lite hemgjort i julklapp är det bra om det hinner bli klart till jul. Således satt jag igår och ritad, klippte och pysslade för att åtminstone ha börjat. Tanken är att jag ska fortsätta ikväll, men en del kan jag inte göra för att jag saknar vissa tillbehör. Blir till att lägga en beställning och hoppas på snabb leverans.
 
Annars ska ponnyn få komma ut en sväng idag och så ska jag försöka vila lite. Det har blivit lite för intensivt och lite för lite sömn den senaste tiden. Det kan ju lätt bli så när det händer massa skoj.
 
Önskar er alla en fin dag!
 
 

Veckorna flyter ihop

Publicerad 2014-12-10 17:14:51 i Allmänt,

I början av graviditeten hade jag stenkoll på vilken vecka, och nästan till och med vilken dag, jag var i. Nu har jag inte så bra koll längre. Veckorna flyter ihop och om någon frågar måste jag tänka efter. Jag tror i och för sig att det är ett gott tecken, för det betyder (förhoppningsvis) att allt flyter på som det ska. Nu är det gravidappen som påminner mig om när jag går in i en ny vecka och vilken vecka det är. Lite förvirrad jag kanske, men jag är glad ändå... :)
 
 

Trött och lite stressig morgon

Publicerad 2014-12-10 09:11:59 i Allmänt,

God morgon från ett stormigt Sigtuna! Efter att det blev lite sent vid julbordet igår och vädret är som det är vaknar jag upp mer död än levande. Funderade på om jag skulle ligga kvar i sängen, men insåg att det bara är dumt. Bättre att skynda lite så jag hinner med stallet före jobbet för att sen kunna åka raka vägen hem ikväll och veta att min arbetsvecka är avklarad. Eller nästan i alla fall, på lördag jobbar jag också. 
 
 

Julbord

Publicerad 2014-12-09 22:14:13 i Allmänt,

Fick på nåder följa med på julbord med mitt gamla jobb idag. Massa godsaker fanns det så nu rullar vi nästan fram. Trevligt sällskap också med alla halvgalna människor. 😜
 
 

Ibland känner jag mig lite ensam

Publicerad 2014-12-09 09:51:13 i Allmänt,

Ibland rullar en tår ner för min kind när jag i tanken får små återblickar och kommer att tänka på olika minnen av Mamma. Likaså kan jag bli djupt berörd när jag tänker på allt som Mamma inte hann uppleva och saker jag gärna vill berätta eller fråga henne om.
 
Vilka meningsskiljaktigheter vi än har haft är hon ändå min Mamma som jag älskar och kunde berätta allt för (nåja, nästan i alla fall). Jag önskar så att hon hade fått stanna hos oss lite längre och jag saknar henne nog lite extra nu under min graviditet.
 
Jag pratade med en kollega för ett tag sen vars fru är gravid och de pratade om att fruns mamma skulle komma och bo med dem den sista tiden under graviditeten och den första tiden efter förlossningen för att avlasta och finnas till hands.
 
Många tankar snurrar i huvudet nu och det är många frågor och funderingar. Hur gör andra med [...]? Är [...] normalt? Hur tänker andra om [...]? Visst finns all möjlig information på nätet och man kan bolla med andra via sociala medier och hos barnmorskan, men det blir aldrig riktigt samma sak ändå.
 
Jag skulle vilja ha någon som känner mig och som vet hur jag fungerar, men som ändå har gått igenom samma själv: Mamma. Andra har sina mammor närvarande och stöttande, men tyvärr har inte jag det och kommer aldrig mer att ha.

Gyllene ansiktsmask i 24 karat

Publicerad 2014-12-08 20:39:11 i Allmänt,

 Åh, jag fick hem en helt underbar ansiktsmask och kräm härifrån idag, båda innehållande 24 karats guld. Jag var så klart tvungen att testa på en gång. Johan skrattade åt mig när jag gick runt med ett förstelnad guldansikte, haha. Själv tyckte jag att jag spenderade kvällen på bästa sätt med lite lyx. 💁😉
 
Förstelnat guldansikte 😜
 
 Lyx på påse

Måndag och ny vecka

Publicerad 2014-12-08 06:29:02 i Allmänt,

God morgon! Jag är så trött att jag fick tänka efter vilken dag det är, men eftersom jag vet att jag ska jobba idag borde det vara måndag. Hoppas ni haft en bra helg! Det har jag verkligen haft och ser fram emot en förhoppningsvis lika bra vecka.
 
Ifall någon undrar kan jag säga att det är dumt att läsa Läckberg på kvällen när väckarklockan ringer strax efter fem dagen efter. Det var så spännande att jag bara var tvungen att läsa lite till och lite till, tills boken var utläst. Jag lade mig inte förrän runt midnatt och då såg ögonen i kors av trötthet. Inte mycket bättre nu, men får se till att göra en tidig kväll ikväll. Men en först jobb och stall.
 
Lite för bra för att lägga ifrån sig, åtminstone när man börjar närma sig slutet...

Regnigt och blött, men nöjd ändå

Publicerad 2014-12-07 17:02:35 i Allmänt,

Tyvärr har det varit regnigt och trist hela dagen, men vi höll ut och hade det trevligt på marknaden ändå. Dock gick försäljningen inte lika bra, men det gör inte så mycket. Dessutom är det ju två söndagar kvar. 😊
 
Trött är jag i alla fall efter att ha stått ute hela dagen, men jag ska försöka hänga upp alla mössor och dukar på tork innan jag stänger av för idag. Allt som var med ute är fuktigt eller blött så det behöver torkas för att det inte ska bli förstört.
 
Hoppas ni har/haft en bra andra advent!
 
 

Julmarknad

Publicerad 2014-12-07 12:02:08 i Allmänt,

Idag är det julmarknad igen och idag delar mina mössor bord med fantastiskt fina glas- och silversmycken. 
 
 

Trevlig dag och kväll

Publicerad 2014-12-07 00:18:31 i Allmänt,

Fick mumsiga lussebullar och pepparkakor hos Karin och sen smaskig middag hos min moster. Och så klart trevligt sällskap på båda ställena! Så trevligt att klockan redan hunnit bli midnatt och jag måste försöka sova så jag orkar med julmarknaden imorgon. Allt är packat och jag är taggad så det blir nog bra.
 
Med ett av mina söta kusinbarn Vera 💖

God morgon!

Publicerad 2014-12-06 10:32:36 i Allmänt,

Lördag, helg och roliga saker inbokade. Jag passade på att ta sovmorgon idag eftersom Flimmra inte kändes helt fräsch igår. Lika bra att hon får vila då, hon går ju ändå i hagen hela dagen. Men jag ska strax dit och fixa stallet och ge ponnyn en morot och en puss på mulen.
 
Sen hem och fixa iordning mig lite för att åka vidare på trevligt adventsfika och sen middag. 
 
Förresren kom Johan hem igår med en påse godsaker. Han hade köpt Steningeviks egna knäckebröd, müsli och saffransskorpor. Mums!
 
😍

Lite dressyr och lite foglossning

Publicerad 2014-12-05 20:06:06 i Allmänt,

Flimmra fick komma ut ett pass på banan. Tog det ganska lugnt för hon kändes inte riktigt fräsch idag. Ville inte ställa höger och tog inte för sig ordentligt. Får se om det är bättre imorgon. Hoppas det i alla fall.
 
Men när jag satt och red och började rida lätt i traven kände jag hur det liksom drog i ländlyggen/rumpan så japp, en föraning av foglossning. Det gjorde inte direkt ont, men jag kan inte påstå att det var särskilt behagligt heller. Hoppas verkligen inte det kommer bli värre. Jag vägrar bli sängliggande eller så!
 
 

Fredag hela dagen lång 😗🎶

Publicerad 2014-12-05 07:43:02 i Allmänt,

God morgon! Fredag idag och sista dagen på arbetsveckan för de flesta och så även för mig. Efter jobbet idag ska jag pyssla i stallet och pussa ponnyn. Om jag orkar ska Flimmra få gå ett litet dressyrpass också.
 
I helgen har jag massa roligt inbokat. Imorgon är det först adventsfika och sen vidare till middag med delar av släkten och lite firande eftersom Mamma skulle ha fyllt 70. 
 
Söndag är det julmarknad igen i Sigtuna och jag ska stå och sälja mina mössor. Men nu tillsammans med min moster som har med sig lite smycken att sälja, så det ska bli kul.
 
Har ni nåt roligt att se fram emot i helgen?
 
 

Tired, just tired

Publicerad 2014-12-04 21:21:45 i Allmänt,

Har jobbat 13 timmar och efter det fixat stallet och kvällsfodrat så nu tackar jag för mig. Trött som en...äsch jag har ingen aning, trött är jag i alla fall. 
 
Sov gott alla! 💖
 
 

Vecka 16

Publicerad 2014-12-04 09:04:02 i Allmänt,

Graviditeten har gått in i vecka 16 och det känns faktiskt mest overkligt. Jag känner inte av det, mår inte konstigt och har inga särskilda sug. Däremot har magen vuxit lite igen och börjar bli en liten bula.
 
 

Idag skulle en väldigt betydelsefull person ha fyllt 70 år 🎈👼

Publicerad 2014-12-03 18:53:23 i Allmänt,

För precis 70 år sen föddes en av de mest betydelsefulla personerna i mitt liv, min mamma. Tyvärr fick hon inte möjlighet att uppleva fler än 64 födelsedagar. Men jag hoppas av hela mitt hjärta att hon upplevde dem som bra (även att jag gärna skulle ha fått göra om den sista och krama henne istället för att bli osams) och jag hoppas att hon har det bra nu, var hon än befinner sig.
 
Jag saknar henne så hjärtat gråter och skulle göra mycket för att ha henne här igen. Men när det inte går försöker jag på bästa sätt att förvalta det dyrbaraste jag fick av henne: mitt liv.
 
Var du än befinner dig Mamma önskar jag dig den bästa av födelsedagar och det största av alla grattis!!
 
❤️❤️❤️

Tillbaka till verkligheten

Publicerad 2014-12-03 06:28:40 i Allmänt,

God morgon! Jag har inte sovit många timmar i natt för jag hade väldigt svårt att somna igår. Varför är det alltid så när man vet att man ska upp tidigt?
 
Jaja, ingen idé att klaga. Ska iväg till jobbet strax. Efter en veckas ledigt känns det lite kul att komma tillbaka igen. Och se vad som har hänt tänkte jag skriva, men på en statlig myndighet förändras ju inte så mycket. I varje fall kul att träffa kollegorna igen.
 
Önskar er en fin dag och njut av lill-lördag! 😉
 
 

Hemma igen

Publicerad 2014-12-02 19:04:37 i Allmänt,

Det tog lite tid i stallet för jag fastnade och pratade, som vanligt, haha. Men jag gillar mitt stall och människorna i det så mycket så det blir lätt så. 
 
Flimmra var som vanligt en liten turbo-ponny. Hon uppförde sig ju exemplariskt igår så då häste hon busa desto mer idag, haha. Hon bestämde att galopp är en bra gångart som man gärna kan gå i så mycket som möjligt. Trav tyckte hon var helt onödigt idag. Men som tur var kändes hon inte halt eller nåt även att det blev en del fart idag, så det var i alla fall skönt.  Hon verkade också rätt nöjd efteråt. Kunde lugnt stå och vänta medan jag mockade.
 
Fröken lurv, snart dags för rakning igen tror jag...

Hoppsan, tiden försvann

Publicerad 2014-12-02 12:05:18 i Allmänt,

Lite sent att säga god morgon nu kanske, men hej! 😊 Jag var uppe tidigt imorse och har tvättat undan allt i tvättkorgen. Varvat med det självklart gosat med en liten katt som gärna vill ligga i knät. 
 
På viset har hela förmiddagen flugit iväg. Nu ska jag få i mig lite lunch tänkte jag och sen en sväng till stallet. Tror vi passar på att rida ut en sväng idag också för sen blir det banan när jag jobbar och kommer ut sent. Planen är väl att försöka få på henne broddar snart också.. 
 
Måste säga att jag gillar lediga dagar! Så jag ska passa på att njuta idag innan det är tillbaka till verkligheten imorgon.
 
Man kan hitta allt möjligt spännande i vår tvättstuga. Idag satt den här och tittade på mig.

Fortsätter min mys-dag

Publicerad 2014-12-01 18:08:01 i Allmänt,

Ingen stress idag nånstans. Jag har i lugn och ro myst med katterna och pysslat i stallet. Fick sällskap på en uteritt där Flimmra skötte sig riktigt bra trots all energi. Duktiga lilla skrutt! 
 
Provade nya täckena på henne också och båda låg riktigt bra. Skönt det, för nu får hon inga mer täcken på ett tag. 
 
När jag kom hem var maten klar så det var bara att sätta sig till bords. Så lyxigt! Och nu ska jag inte göra så mycket mer idag alls. Ska krypa upp i soffan under en pläd, läsa bok, dricka te och bara njuta.
 
 
 

Skön och välbehövlig sovmorgon

Publicerad 2014-12-01 11:52:02 i Allmänt,

Idag börjar min verkliga helg, den andra gick för fort med massa inbokat även att den var riktigt rolig. Men jag var lite slut, slocknade nästan innan huvudet nått kudden igår och sov lääänge idag. Skönt! 
 
Nu har jag intagit mysläge i soffan tillsammans med en gosig katt och min Läckberg-bok. Så tänker jag tillbringa ett par timmar innan jag rullar mot stallet. Ponnyn ska ridas ut så det lär bli lite fartfyllt vad jag än försöker säga... Tyr hon är söt i alla fall 😉
 
Önskar er en fortsatt bra måndag och start på veckan!
 
Dagdrömmer lite om att en dag kanske kunna äga en sån här fin haflinger...
(Flimmra kommer ju tyvärr aldrig kunna gå att utbilda så mycket högre pga sin spatt.)

Intensiv men bra första advent

Publicerad 2014-12-01 00:15:00 i Allmänt,

Allt har gått i ett idag. Julmarknaden var riktigt rolig med mycket folk. Kul också att många kom förbi och tittade på mina mössor och tyckte de var fina. Sålde ganska bra, men det var mest bonus. 
 
Dock höll vi på att frysa ihjäl och mina fötter hade ingen känsel alls, så vi packade ihop lite tidigare än tänkt. Sen blev det lite stress att tina upp lite snabbt i duschen innan vi rullade till Friends arena för att se finalen av Horse show. 
 
Det var en fartfylld och bra show i år så det var uppskattat av oss alla. Tyvärr hann vi inte gå nästan nåt alls på mässan, men jag fick ändå med mig lite mer hästgodis och ett Svea-täcke till ponnyn i alla fall. 
 
Men nu är jag helt slut och ser verkligen fram emot att få komma hem och sova.
 
Ravelli var ju klart roligast ikväll med sina kommentarer och en kanske inte helt klockren ritt, haha. Här är en prima vägran.
 
 Franska Garde Republicaine visade hästar och motorcyklar i samspel. Bland annat hoppade motorcyklarna över hästarna och hästarna över motorcyklarna.
 
 Fullt ös i fyrspannet när Tomas Eriksson gjorde sin sista tävling.
 

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela