En sväng till Uppsala

Publicerad 2014-02-28 18:10:43 i Allmänt,

Johan hade fått för sig att hobbybutiken i Uppsala skulle vara fantastisk så vi begav oss dit. Tyvärr hade de haft inbrott nyligen och skulle inte få leverans förrän nästa vecka, så de hade inte så mycket som han hade hoppats. Men några modeller fick han ändå med sig hem.
 
Sen fick jag gå ett varv i tygaffären och "råkade" få med mig två tyger att sy av. Tanken är ett par pyamasbyxor/mjukisbyxor till Johan och en tunika till mig. Men vi får se om jag klarar det...
 
När vi sen var på väg tillbaka till bilen hittade vi ett konditori och köpte med oss semlor till ikväll. Mums :)
 
Lycklig pojkvän som får husera bland hyllorna i hobbybutiken

Då backar vi några steg i utbildningen

Publicerad 2014-02-27 10:28:07 i Allmänt,

Flimmra betedde sig ju ganska ouppfostrat och instabilt på hoppträningen så idag backade vi ordentligt i utbildningen och jobbade enbart på att hon ska gå rätt väg och med näsan åt rätt håll. Det tog en stund innan hon förstod vad jag ville, men jag tog det lugnt och metodiskt en gångart i taget. Skritt och trav funkade jättebra efter en stund, men i galoppen måste hon bli starkare först innan hon kan korta och göra ordentliga hörnpasseringar. Men det är bara att jobba på och vara mer konsekvent.
 
 

Det svider i plånboken

Publicerad 2014-02-26 10:16:58 i Allmänt,

Satte mig och betalade månadens räkningar på morgonen och kunde konstatera att det sved i plånboken. Både försäkringen och skatten på bilen skulle betalas och sen kommer nya sommardäck på det eftersom ett av de gamla har punktering. Aj aj, tur att jag har jobbat lite extra i alla fall för det är uppenbart inte gratis att ha bil..

Efterlyser fler timmar

Publicerad 2014-02-25 23:12:59 i Allmänt,

Jag skulle verkligen behöva fler timmar på ett dygn för att hinna med. Just nu skulle jag nig helst använda dem till sömn, men det hade ju varit mysigt att kunna tillbringa lite mer tid med ponnyn också.. Tyvärr får hon ofta "lida" när jag har mycket jobb. Lida i det här fallet innebör givetvis inte bristande skötsel, utan nedkortade mysstunder, mindre eller ingen ridning och mindre eller ingen borstning. Hon får helt enkelt bli lite vildhäst, vilket hon inte brukar ha så mycket emot, även om hon så klart gillar pyssel och ridning också.
 
Nej, imorgon blir det en puss på mulen och en godis för Flimmra och åtminstone en timmes mer sömn för jag fixade matlådor för ett par dagar igår.

Vi var i alla fall på gymmet

Publicerad 2014-02-23 17:05:44 i Allmänt,

Jag klev upp lite tidigare idag och så åkte vi till gymmet. Jag klev upp på löpbandet och utmanade mitt onda knä och onda fot, medan Johan körde lite styrka. Men jag hann inte löpa klart mitt pass för Johan kom och var närapå svimfärdig efter att ha fått näsblod. Eftersom jag har varit med om att han har svimmat förut och vill helst inte uppleva det igen klev jag direkt av bandet och såg till att få med mig honom hem.
 
Nu har han fått i sig ett glas vatten och ligger och vilar i soffan. Den värsta yrseln verkar ha släppt i alla fall.

Dåligt samvete

Publicerad 2014-02-22 20:40:13 i Allmänt,

Jag vet inte vad som har hänt de senaste åren, men jag har blivit hopplös på att hålla koll på födelsedagar och namnsdagar. Innan hade jag allt uppskrivet i kalendern och hade full koll, men nu har jag tappat det helt. Likaså har jag blivit riktigt dålig på att höra av mig till mina nära och kära. Jag vet inte varför egentligen och ber verkligen om ursäkt om någon känt sig försummad. Jag ska försöka bättra mig, men jag törs inte lova något. 

Hjärtformad rygg

Publicerad 2014-02-21 20:25:55 i Allmänt,

Flimmra har lite muskler ändå för hon samlar en vattenpöl på ryggen haha. Tyvärr syns det inte så bra på bilden, men det mörka längs ryggraden är en liten vattenpöl.
 
 

Händelserik natt

Publicerad 2014-02-21 09:02:20 i Allmänt,

Ingen kan i alla fall påstå att det varit en händelselös natt. Det började med att några av mina kollegor fick hjälpa till att förlösa ett barn. En havande kvinna som inte hann in till sjukhuset. Tack och lov gick allting bra och jag är glad över att mina kollegor tog det så jag slapp.
 
Sen när jag kom till stallet på morgonen så har Flimmra under natten skaffat sig ett husdjur. Det var en liten fågel som hoppade runt i hennes box. Jag vet inte om den var skadad eller nåt för den hann hoppa iväg och försvinna innan jag hann kolla. Men söt var den i alla fall.
 
Flimmras fågel
 
När jag sen var klar i stallet och skulle hem upptäckte jag att Gunnar hade skaffat sig huggtänder...
 
 (Ja, jag VET att han är smutsig men titta på tänderna istället ;)  )

Hallå där

Publicerad 2014-02-20 10:36:13 i Allmänt,

Medan jag snabbt gick ber till tvättstugan hann jag bli av med min plats i soffan. "Någon" tyckte att det var hans plats nu. Tur att han är söt.
 
 

Lite trött ja

Publicerad 2014-02-20 04:36:27 i Allmänt,

Jag var nog lite slut efter allt jobb för jag kom inte upp förrän sent igår och slocknade i soffan efter stall och gym. Nackdelen med det är att jag nu är pigg och klockan är typ 4.30. Wtf jag ska ju ha tvättstugan kl 7. Haha typiskt mig, men det var verkligen skönt att sova och jag tror att jag behövde det.
 
Ikväll väntar lite extrajobb så förhoppningsvis kan jag sova några timmar på dagen idag. Ska försöka ta mig ut och rida Flimmra lite i den nyfallna snön också. Enda fördelen med snö att det är både bra och roligt att rida i ;)

Jaha ja

Publicerad 2014-02-17 09:21:28 i Allmänt,

Flimmra har kommit på att man måste rulla sig så fort man kommer ut i hagen. Helst ska det också vara på hennes särskilda rullplats. Haha sötponny.
 
Och mysiga lilla Missy var med mig överallt i stallet idag. Och passade också på att smaka lite på Flimmras vatten :)
 

Alltid lika mysigt

Publicerad 2014-02-16 15:40:19 i Allmänt,

Inte mycket annat som hinns med när man är inne i en jobbvända. Speciellt när jag är så trött och seg som nu. Då brukar jag försöka prioritera sömn så mycket som möjligt. Men då är det också lite extra mysigt att mötas av en katt som glatt kastar sig omkull och vänder upp magen för klapp och gos närmande kommer hem.
 
 

Kärlek och kaos på jobbet

Publicerad 2014-02-15 06:13:49 i Allmänt,

I natt har jag jobbat på ett konferenshotell och när jag kom vid halv tolv var det fullt party. Ett konferenssällskap hade dragit på musik och stod och dansade för fullt. När jag såg det konstaterade jag direkt att det skulle bli en lång natt, men det gick faktiskt förvånansvärt bra med bara ett missöde. En person som försvann och inte gick att hitta. Men det löste sig sen det med.
 
Personalen på hotellet är supergulliga och jag fick både godishjärtan och vaniljhjärtan eftersom det var alla <3-ans dag. Mums :)
 
 

Utmanade min träningsvärk

Publicerad 2014-02-14 19:50:50 i Allmänt,

Efter veckans styrketräning och hoppträning har jag galen träningsvärk både i magen och benen. Men eftersom jag fick "sovmorgon" på jobbet idag så tog jag mig iväg till gymmet och ställde mig på löpbandet. Jag har nu sprungit 3 dagar både den här veckan och förra och det är jätteskönt att ha kommit igång. Nu måste jag bara se till att hålla i det här. 
 
 

Alla hjärtans dag

Publicerad 2014-02-13 23:39:55 i Allmänt,

Min gulliga älskling kom på igår att vi jobbar på alla hjärtans dag imorgon så vi firade lite igår. Vi hade myskväll och jag fick ett jättegulligt brev och ett par fina örhängen. Små och diskreta som jag gillar och kommer använda flitigt. Tack världens bästa <3
 
 

Sytt lite

Publicerad 2014-02-13 00:23:29 i Allmänt,

Jag försökte mig på ett par taights och blev i alla fall ganska nöjd med resultatet med tanke på att det var det första jag sydde. Lite finns självklart kvar att önska och mycket att lära. Men övning ger färdighet :)
 
 

Hoppträning avklarad

Publicerad 2014-02-12 21:17:00 i Allmänt,

Flimmra var riktigt duktig och gick in i transporten nästan på en gång. Antagligen för att Mondrian redan var där inne, men ändå. Väl där var hon så klart väldigt pigg och glad och ville gärna springa runt och titta på allting istället för att lyssna på mig. Då sade tränaren att jag skulle korta tyglarna, vilket gjorde det hela ännu värre.
 
Sen började vi i alla fall hoppa och skulle hoppa en liten bana på 6 språng. Men då var jag och Flimmra så osynkade att hon vägrade på varenda(!) hinder. Jag blev jätteförvånad för hon brukar ju aldrig vägra, men jag förstod ju att det berodde på att vår kommunikation blev så konstig. Tränaren gav några råd som jag försökte följa, men på något vis blev det i mitt huvud att hon sade emot sig själv så det blev ändå helt fel.
 
Ungefär samma hände gången efter, men då bestämde jag mig någonstans på vägen att jag skulle försöka göra mer "som jag brukar" och då hoppade hon i alla fall. Även om jag inte hade någon vidare kontroll och det gick i 200 blås så tog vi oss över resterande hinder den gången och även den sista och vi fick en bra känsla på slutet.
 
Vi får nog öva lite mer hemma innan vi vågar oss dit igen, men det var bra träning ändå och bra för Flimmra att få åka iväg och se att det inte är nåt farligt att åka transport. Så tack snälla Madde och Lisa för att vi fick följa med! :)

Iväg på hoppträning

Publicerad 2014-02-12 14:07:49 i Allmänt,

Idag ska jag och Flimmra få följa med Madde på hoppträning. Jag måste erkänna att jag är lite nervös både för lastningen eftersom Flimmra har fått för sig att inte gå in, och för själva träningen. Det var flera år sen Flimmra var iväg på träning och flera månader sedan hon hoppade, så vi får väl se hur det kommer gå... Men kul ska det i alla fall bli! :D
 
 

Maskinen invigd

Publicerad 2014-02-11 22:16:01 i Allmänt,

Då har jag efter lite om och men invigt min nya symaskin. Det blev lite trixande och till slut en mössa sydd på ingen tid alls. Jag älskar maskinen! Nu ska jag se om jag vågar mig på nåt svårare...
 
 

Huvudvärk och yrsel

Publicerad 2014-02-11 01:00:33 i Allmänt,

Tyvärr har mitt huvud spökat idag så jag har legat i soffan och omväxlande vilat och sovit, istället för att leka med den nya symaskinen som jag hade velat.
 
Johan fixade en romantisk lyxmiddag med oxfilé och tända ljus. Gudomligt gott var det och jag blev verkligen proppmätt (som alltid när Johan lagar kött haha).
 
Nej, nu ska jag vila lite till i soffan innan det är dags att krypa till sängs. Imorgon väntar en tur in till stan.
 
Gos-katt som ska vara med överallt

Jag klarade det!

Publicerad 2014-02-09 21:06:56 i Allmänt,

Jag lyckades med mycket hjälp av youtube och lusläsning av mönstret fixa hälen även om jag fick repa upp några gånger.
 
 
Sen flöt det på och ett, tu, tre så var båda klara och jag kan stolt säga att jag har stickat mitt första par raggsockor. :)
 
 

Upphöjda bommar

Publicerad 2014-02-09 18:33:42 i Allmänt,

Jag hade tänkt att Flimmra skulle få kliva över lite upphöjda bommar idag, men det tyckte tydligen inte hon. Jag vet inte vad det var med henne idag för det fanns knappt någon framåtbjudning alls och  det var inte mycket jag lyckades locka fram heller trots både tempoväxlingar, galoppfattningar och bommar.
 
Så i slutändan fick det bli ett väldigt lugnt pass där jag egentligen bara lösgjorde lite och samlade lite. Så får vi hoppas att det bara var humöret som spökade och att hon är sig själv igen imorgon.

Kanske inte så smart

Publicerad 2014-02-08 17:35:00 i Allmänt,

Jag fick för mig att jag skulle börja rita upp ett par byxor på mönsterpapper innan jobbet. Dock insåg jag för sent att det kanske inte var så smart för mina händer är svarta nu av färg som inte går bort i första taget. De lär ju undra på jobbet vad jag har gjort....
 
Oups :P

Nöjd ponny

Publicerad 2014-02-07 17:04:53 i Allmänt,

Jag chansade och red ut med Flimmra idag även att hon vilade igår. Hon var pigg och ville gärna springa, så det fick hon. Det blev faktiskt inga bocksprång alls, men det gick undan haha. Jag lät henne hållas så hon fick springa av sig ordentligt och sen skrittade vi av länge. Ponnyn var i alla fall nöjd och frustade. :)
 
Nöjd ponny efter ridturen 

En stolpe som saknar den NEDRE delen

Publicerad 2014-02-06 20:01:58 i Allmänt,

Häromdagen när jag var på väg till stallet på morgonen efter att ha jobbat natt satt jag och pratade med Johan i telefon. Lite lagom trött såg jag en stolpe som saknade den nedre(!) delen. Jag berättade det för Johan samtidigt som jag kliade mig i huvudet och försökte förstå vad det var jag hade sett. Johan skrattade och undrade vad sjutton jag hade tagit, men jag kunde svära på att jag sett rätt. Dock förstod jag inte hur den kunde hållas uppe i luften ändå. Jag var tvungen att titta igen på den senare för att kunna konstatera hur det hängde ihop, men Johan trodde inte på mig innan han fått se en bild.
 
Ni får tänka er att det var ganska mörkt ute och jag var lite trött, men så här såg det i alla fall ut:
 

Dressyrponny? Javisst.

Publicerad 2014-02-05 22:20:20 i Allmänt,

Idag jobbade jag verkligen igenom Flimmra på banan. Eftersom det inte längre är lika kallt hade hon lite lättare att koncentrera sig och göra som jag ville.
 
Visst är hon stel men det är ju inte så konstigt efter vintern. Men hon kämpade på och var riktigt duktig. Dock är det ju fortfarande Flimmra så hon var tvungen att lägga in ett ordentligt bocksprång vid de första galoppfattningarna haha.
 
 

Landar lite

Publicerad 2014-02-04 22:34:52 i Allmänt,

Efter jobbet gjorde jag bara en snabb mellanlandning hemma och hoppade i träningskläderna innan jag drog till gymmet. Idag spökade axeln lite men benen kändes lätta. Efteråt riktigt njöt jag av att stretcha och tänja lite. Och det fick bli inledningen på en lugn kväll.
 
Snälla Johan hade lagat mat innan han åkte till jobbet, så det var bara att mumsa för mig när jag kom hem. Men nu väntar en lugn kväll i soffan. Smulan har redan intagit platsen i mitt knä :)
 
 

Känner mig duktig

Publicerad 2014-02-04 14:59:12 i Allmänt,

Har kommit igång bra med styrketräningen nu, även om jag fortfarande kör på "uppvärmningsvikter". Men vill göra det ett tag till för att komma igång ordentligt utan skador och verkligen känna efter så att allt är okej i axeln. 
 
Schemat ser ser ut som innan med uppdelning av de stora muskelgrupperna på 4 dagar. Igår var det bröst och mage och idag blir det armar.
 
Men jag ska också försöka komma igång med lite mer konditionsträning. Jag har ju ridningen, men ska komplettera det med lite löpning tänkte jag. Så igår började jag med ett mjukt löppass på bandet när jag var klar med styrkan.
 
Känner verkligen nu att NU KÖR VI! Tagga beach 2014 :D

Beställt en ny kompis till syhörnan

Publicerad 2014-02-03 15:28:14 i Allmänt,

Nu har jag skickat iväg beställningen på en till symaskin till min lilla syhörna, en overlock. Sen ska jag försöka lära mig sy tröjor och mjukisbyxor tänkte jag. Men nu är det bara att vänta på leveransen och hoppas att det går snabbt.
 
 

Ponnymys

Publicerad 2014-02-03 10:41:06 i Allmänt,

Var förbi stallet på morgonen innan jobbet och lät Flimmra göra av med lite överskottsenergi. Men det märks att det är plusgrader nu för energin är inte riktigt lika stor längre. Nu går det att galoppera utan så mycket bockningar och luftsprång haha.
 
Vi höll oss till banan för jag ville jobba henne lite också. Dock gick det väl så där. Hon lyssnade bra och gjorde det jag bad om, men hon ville inte gå ordentligt i form och inte ställa sig. Hur mycket jag än försökte lösgöra så flöt hon ut eller motställde. Men men, hon har ju sina dagar. 
 
Funderar på att plocka fram lite bommar någon dag. Det skulle nog uppskattas av lilla fröken. Fast det vore ju kanske bra om hon är lite mer lösgjord innan... Vi får se :)
 
Annars var hon så där jättemysig idag och ville vara med och gosa och få kli hela tiden. Sötis.
 
 

En dag i Uppsala

Publicerad 2014-02-02 18:21:06 i Allmänt,

Eftersom både jag och Johan var lediga idag åkte vi upp till Uppsala och gick på mässa. Det var en kombinerad mässa med syfestival, antik, hälsa och hem/trädgård. Egentligen så var nog inte mässan så mycket att hurra för, men jag köpte i alla fall en gammal hantverksbok om hur man flätar korgar och en natursalva som de sa kunde hjälpa mot eksem. Jag är skeptisk, men alltid värt att testa.
 
Efter mässan åkte vi till centrala Uppsala för att försöka hitta nåt trevligt ställe att äta på. Det visade sig dock inte vara helt enkelt. Vi var inne och vände på flera ställen av olika anledningar innan vi hittade en restaurang som verkade bra. Och tur var det, för där var maten helt fantastisk och servicen bra. Vi åt båda entrecote och blev så mätta att vi knappt kunde röra oss. Fast jag var förstås bara tvungen att testa en efterrätt och den var också ljuvlig. Så det stället kan jag verkligen rekommendera att besöka om man har vägarna förbi Uppsala! Edenbergs restaurang hette det.
 
Rekommenderas :)

Dumma lilla rådjur, man ska inte springa ut i gatan när det kommer bilar

Publicerad 2014-02-02 00:01:12 i Allmänt,

Dagen började med allmän kaos på jobbet med mycket att göra och stökiga människor. Lite lagom trött efter det åkte jag till stallet och nattade ponnyn. På vägen hem därifrån åkte jag den kortaste vägen som är en ganska liten "skogsväg". Självklart ska det från ingenstans komma ut ett rådjur precis framför bilen. Jag ställer mig på bromsen och konstaterar att det är för halt och rådjuret för nära för att jag ska kunna göra något. Min tanke var typ att det här kommer inte gå bra. Mirakulöst nog missar jag det rådjuret, men upptäcker i princip samtidigt som det smäller att det kom ett till bakom. Typiskt. Jag stannade bilen så gott det gick åt sidan med varningsblinkers och gick för att se hur det hade gått för rådjuret och för bilen. Jag visste att jag hade tagit rådjuret rakt i sidan, så det borde ligga nånstans. Men jag hittade det inte förrän jag gav upp och började gå tillbaka mot bilen. Då såg jag hur båda rådjuren skuttade långt bort på åkern. Inte vet jag hur rådjuret klarade sig, men det måste ha ordentliga skador även om bilens hastighet inte var så hög.
 
Då gick jag tillbaka och tittade på bilen. Lite päls och möjligen nån liten repa bakom smutsen, men helt seriöst en pansarbil. Jag gillar den!
 
Så klart ringde jag polisen också som skulle skicka ut en viltvårdare. Platsen hade jag märkt upp med en plastpåse runt en gren i ett träd på sidan av vägen. Bättre än inget i alla fall. Det svåra var dock att försöka förklara var jag befann mig. Så vitt jag vet har den vägen inget namn, det fanns inga busshållplatser i närheten och ingen vägskylt. Men med lite bollande och förklarande så tror jag att han fick det på ett ungefär rätt i alla fall.

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela