Dumma lilla rådjur, man ska inte springa ut i gatan när det kommer bilar
Dagen började med allmän kaos på jobbet med mycket att göra och stökiga människor. Lite lagom trött efter det åkte jag till stallet och nattade ponnyn. På vägen hem därifrån åkte jag den kortaste vägen som är en ganska liten "skogsväg". Självklart ska det från ingenstans komma ut ett rådjur precis framför bilen. Jag ställer mig på bromsen och konstaterar att det är för halt och rådjuret för nära för att jag ska kunna göra något. Min tanke var typ att det här kommer inte gå bra. Mirakulöst nog missar jag det rådjuret, men upptäcker i princip samtidigt som det smäller att det kom ett till bakom. Typiskt. Jag stannade bilen så gott det gick åt sidan med varningsblinkers och gick för att se hur det hade gått för rådjuret och för bilen. Jag visste att jag hade tagit rådjuret rakt i sidan, så det borde ligga nånstans. Men jag hittade det inte förrän jag gav upp och började gå tillbaka mot bilen. Då såg jag hur båda rådjuren skuttade långt bort på åkern. Inte vet jag hur rådjuret klarade sig, men det måste ha ordentliga skador även om bilens hastighet inte var så hög.
 
Då gick jag tillbaka och tittade på bilen. Lite päls och möjligen nån liten repa bakom smutsen, men helt seriöst en pansarbil. Jag gillar den!
 
Så klart ringde jag polisen också som skulle skicka ut en viltvårdare. Platsen hade jag märkt upp med en plastpåse runt en gren i ett träd på sidan av vägen. Bättre än inget i alla fall. Det svåra var dock att försöka förklara var jag befann mig. Så vitt jag vet har den vägen inget namn, det fanns inga busshållplatser i närheten och ingen vägskylt. Men med lite bollande och förklarande så tror jag att han fick det på ett ungefär rätt i alla fall.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress