Födelsedagskalas

Publicerad 2014-07-31 22:19:24 i Allmänt,

Vi har haft en fantastiskt lyckad eftermiddag och kväll med god mat, fina tårtor och jättetrevligt sällskap. En väldigt brokig skara med släkt och vänner som blev förvånansvärt lyckad. 
 
Kvällen är inte slut än, men än så länge har jag haft jättetrevligt!
 
I min hemmasydda klänning. 
Foto: Karin Hedberg (jag lånade den)
 
 Mat i mängder hade vi.
 
 Annelie gjorde jättefina tårtor.

Uppe med tuppen och massor att göra

Publicerad 2014-07-31 09:26:45 i Allmänt,

Gick upp rätt tidigt och åkte till stallet för att ta in hästarna och pussa på Flimmra. Hon ska inte behöva "lida" för att jag råkar fylla år. Hon fick mat, kli och mys för rida hann jag tyvärr inte. Men det gör henne nog inget. Hon har gått ganska hårt ändå nu.
 
Nu frukost och duschen, för att sen hinna åka och handla det sista inför kalaset. Klockan fyra kan folk börja droppa in och då ska allt vara klart och jag helst se lite fin ut. Det ska i alla fall bli riktigt roligt!
 
Två som gärna ville komma in.
 
 Missy följde med nästan ända till hagen när jag gick för att hämta hästarna.

Outfiten klar i symaskinen men dåligt med bilder

Publicerad 2014-07-30 21:05:12 i Allmänt,

Jag sydde klart två olika alternativ till outfit inför imorgon. Får se vilken jag känner för, men det blir nog bra vilket som.
 
Annars har kvällen mest bestått av fix och fnul inför imorgon och nu är vi på väg ut till Skokloster med bilen fullpackad. 
 
Tyvärr har det varit dåligt med bilder här idag, men lovar bättring imorgon och även bilder på min hemsydda outfit :)

När det regnar inne i köket

Publicerad 2014-07-30 14:25:22 i Allmänt,

Jag flög ur bilen och in för det blev bara mer och mer regn. Hann bli dyngsur på vägen in och såg när jag kom in att vi började få en vattenpöl i köket. Snabbt stängde jag både det och ett annat fönster som det lätt regnar in från. Men kunde konstatera att i köket räckte inte det. Det blåste så att det även regnade in genom vädringsfönstret, så det var bara till att stänga det också.
 
I och med busvädret försköts dagens planer lite. Vi avvaktar med att åka ut till Skokloster och hoppas på bättre väder framåt kvällen. Vi har ju en hel del att leverera ut och att fixa där...

Jag hann före regnet

Publicerad 2014-07-30 13:09:47 i Allmänt,

Plockade in hästarna och gjorde iordning Flimmra för ett pass på banan. Hon var inte riktigt samarbetsvillig, men till slut gick det bra ändå.
 
Hann sätta mig i bilen och börja åka innan himlen öppnade sig. Just nu sitter jag i bilen hemma och hoppas på att det kanska avtar lite så jag kan gå in utan att bli dyngsur.
 
Vi som hade hoppats på fint väder idag så vi kunde passa på att hoppa i poolen medan vi förbereder inför imorgon. Jaja, kanske blir lite mer effektiva nu istället. 😏

Ridit ponnyn

Publicerad 2014-07-29 19:45:26 i Allmänt,

Flimmra fick gå ut en sväng idag och gå i lite valfritt tempo. Men det blev mycket trav för att komma ifrån insekterna. Det var en mysig tur i alla fall och vi njöt av kvällssolen.
 
Ikväll står det sömnad på schemat. Jag fick en idé som jag bara måste testa, haha.
 
 

Det börjar dra ihop sig och tankar om livet

Publicerad 2014-07-29 10:16:36 i Allmänt,

Ja, nu är det inte många dagar kvar tills jag fyller 30. Visst skapar det en del tankar i huvudet, även om jag faktiskt inte kan säga att jag har någon direkt ålderskris. Den hade jag mellan 23 och 25, 30-årskrisen alltså. Nu känns det mest spännande och som ett nytt kapitel i livet tar form. Självklart har jag många tankar och idéer om hur jag tror och hoppas att det kommer bli, men sen vet jag av erfarenhet att man aldrig kan vara säker. Livet har ju en tendens att föra en ut på helt okända stigar. Ibland faller man och lär sig något och ibland flyter det bara på.
 
Förut var jag ofta orolig över vad som skulle hända och tänkte väldigt mycket på alla förändringar som sker i livet. Jag bekymrade mig över om det ena eller andra skulle hända. Samtidigt tänkte jag ofta på vad det värsta som skulle kunna hända är. Det absolut värsta som skulle kunna hända för mig är egentligen inte döden. Då kan jag ju ändå inte göra nåt åt situationen, så det är jag inte så rädd för (även om jag självklart är rädd om livet). Istället skulle jag säga att det absolut värsta vore att mina närmaste har det svårt eller att jag förlorar en närstående eller alla mina materiella resurser som jag har samlat på mig. Det skulle putta ner mig i ett djupt hål.
 
Men nu har jag ju faktiskt varit med om det. I samband med min Mammas bortgång förlorade jag både min närmaste närstående, min bostad och mitt jobb. Jag stod kvar med allting som måste göras efter en närståendes bortgång (med begravning, papper, bostad att rensa och sälja osv), räkningar att betala, vardag att reda upp och samtidigt min egen sorg. Det var bara att bita i det sura äpplet och ta tag i allt som behövde göras. Jag vet inte var jag fann styrkan ifrån, men jag löste det. Det som måste göras det måste liksom göras oavsett. Bitarna föll på plats en efter en mycket tack vare hjälp från vänner och släkt, men även genom tur och att jag faktiskt tog tag i det och jobbade för att lösa allt.
 
Och även om jag kanske har gått lite krokiga vägar i livet och kastat mig över bergskanter ibland finns det faktiskt inget jag ångrar. (Självklart skulle jag av hela mitt hjärta önska att Mamma fortfarande fanns kvar och fick vara med och uppleva våra fortsatta äventyr i livet, men det kan jag ju inte göra något åt.) Jag har lärt mig av alla händelser i livet. Jag har varit på botten i olika djup och jag har tagit mig upp. Jag lever på många sätt ett drömliv med allt jag kan önska och är evigt tacksam för det. Men samtidigt har jag också drömmar och mål som för mig vidare i livet. Jag kommer nog aldrig sätta mig ner och bara vara nöjd, men jag kommer att på alla sätt jag kan njuta av vägen och dansa i regnet och se solen som glimmar i de små vattendropparna och sandkornen på vägen.
 
 

Massa handling och lite blåbärssyltskokning

Publicerad 2014-07-28 21:17:17 i Allmänt,

Det är en hel massa som behöver handlas inför en större mottagning. För stort lär det visst bli när jag fyller år på torsdag. Vi har handlat en del idag; engångstallrikar, bestick, torr varor och lite annat. Resten får vi ta på torsdag morgon.
 
När vi kom hem kokade jag en del av blåbären till sylt. Med syltsocker är det löjligt enkelt. Sen får vi hoppas det blir gott. Provsmakning får bli i morgon till frukostgröten.
 
Vinbärssaften från igår blev i alla fall riktigt god. Förhoppningsvis kanske jag kan göra gelé på resten ikväll eller möjligen imorgon förmiddag.
 
Älska naturens eget skafferi. Allt möjligt finns där, bara att plocka och mumsa. 🙊

Och så lite blåbär

Publicerad 2014-07-28 12:20:32 i Allmänt,

Eller nja, så lite är det nog inte egentligen. Har nästan 5 liter att rensa nu. Ska förhoppningsvis räcka till både sylt, saft och kaka. Annars finns det ju alltid mer i skogen. 😃
 
 

Fyra trötta och nöjda hästar

Publicerad 2014-07-28 09:54:49 i Allmänt,

När jag gick ut för att ta in hästarna imorse kom alla fyra till grinden och ville gå in. De står inne på dagarna nu när det är så varmt och så får de en chans att sova ordentligt. Flimmra tar gärna den möjligheten och brukar ligga ner och sova  rätt mycket. Så söt!
 
Jag hade egentligen tänkt rida också, men det är redan så varmt så jag tror att Flimmra får vila idag. Kanske om jag åker tillbaka och rider ikväll, vi får se.
 
Det behövs mycket vatten i värmen, även till Missy 😉

Det blev ingen gelé idag

Publicerad 2014-07-27 22:32:45 i Allmänt,

Det är svårt att göra gelé när man saknar ingredienser. Men jag gjorde ett försök till saft. Får se imorgon hur den smakar, när den har svalnat ordentligt. Så länge tar jag ett glas rosé och cheese balls innan det är dags för sängen. Gäller att njuta ordentligt de sista dagarna på semestern. Eller hus? ;)
 
 

Ärligt stulna bär

Publicerad 2014-07-27 21:03:12 i Allmänt,

Jag fick (nästan) lov att plocka vinbär från några buskar i närheten av stallet. Ingen annan tänkte plocka dem och nu börjar de nästan bli övermogna, så jag tog tillfället. En hel massa vinbär blev det, så nu ska jag försöka hitta på nåt kul att göra med dem. Eftersom jag fick så mycket räcker det förhoppningsvis till både gelé och saft. Inget av det har jag gjort förut så det ska bli spännande.
 
Måste snart bege mig ut i skogen för att plocka blåbär också. Har sett att de börjar bli riktigt stora och fina nu. Ser så mycket fram emot att få baka blåbärskaka på färska blåbär. Mums!
 
 
 
 
 
 

Uppe och ridit på förmiddagen

Publicerad 2014-07-27 14:52:50 i Allmänt,

Jag passade på att gå upp när Johan kom hem och åt frukost tillsammans. Sen åkte jag till stallet och plockade fram lite bommar. Både Flimmra och Mondrian fick jobba på och lyfta lite på benen. Eller mest Mondrian för honom red jag först. Han var jätteduktig och jobbade på bra. Efrer det var vi båda två genomsvettiga. Mondrian fick duscha och jag drack lite vatten.
 
Sen var det Flimmras tur, men då hade varken hon eller jag så mycket energi i värmen. Så det blev ett halvhjärtat försök till jobb innan vi gav upp och gick in och vilade i svalkan i stallet istället.
 
 

Sen kväll i stallet

Publicerad 2014-07-26 23:38:00 i Allmänt,

Grabbarna fick galoppera lite. Mondrian gick på riktigt bra och tyckte det var riktigt roligt. Faith hade vissa åsikter om att det var lite jobbigt, men taggade till han också efter en stund. Så det var en rolig tur. Det blev lite sent i stallet så solen hann gå ner innan jag åkte därifrån. Men vad gör det, jag har ju semester. 😃

En häst klar, två kvar

Publicerad 2014-07-26 19:25:03 i Allmänt,

Flimmra är så rolig. Alltid när man rider ut kommer hon tillbaka genomsvettig, även om hon bara har skrittat. Hon stressar upp sig lite kan man väl säga. Det är som om både gasen och bromsen ligger i samtidigt och hon ömsom står nästintill stilla och ömsom springer allt vad hon har. Haha lilla knasboll. Hon var i alla fall duktig idag. Gick fram fint och hoppade fint över några diken. Just det börjar hon faktiskt bli ganska duktig på. Jämfört med förut när hon tog världens sats och sen landade mitt i diket istället för på andra sidan, haha. 
 
Nu väntar jag bara på Lovisa så ska vi rida ut på Mondrian och Faith. Jag ska rida lilla Faith, eller så liten här kan kanske inte egentligen. Han är ju högre än Flimmra i alla fall. Men ändå. Det ska bli spännande för Lisa sa att han var pigg igår och gick och laddade för nåt hyss. Så det är väl bara att hoppas på att jag sitter kvar antar jag, haha.
 
 

God morgon

Publicerad 2014-07-26 09:33:30 i Allmänt,

Jag håller mig hemma en stund idag. Orkar inte riktigt gå ut i värmen. Hästarna får också vänta till ikväll med sin motion. Tror att jag kanske ska försöka sy lite idag. Men jag får försöka göra det lite tyst för Johan sover eftersom han jobbar på nätterna nu.
 
 

Fast i en ljudbok och har inte tid att sova

Publicerad 2014-07-26 00:08:23 i Allmänt,

Jag har verkligen fastnat i bokserien Sagan om Isfolket. De första 20 böckerna gick jag igenom i rask takt på jobbet och nu under sommaren har de släppt ytterligare 5 stycken. På två dagar har jag redan hunnit med 1,5 av dem och jag vill inte sluta lyssna. Men jag borde verkligen sova, så jag får försöka slita mig och ta en paus till imorgon. Så om ni gillar sagor, historia och spänning så kan jag varmt rekommendera dem!

Lite ridning

Publicerad 2014-07-25 21:59:19 i Allmänt,

Mondrian fick gå ut en sväng ändå idag för det var så varmt. Men vi jobbade lite sidförande och lösgörande ändå.
 
Flimmra fick gå på banan. Jobbade mycket lösgörande även med henne. Hon kändes tyvärr inte helt fräsch, men heller inte halt. Vet inte riktigt vad det är som spökar nu. Tror jag kör på ändå och ser vad som händer. Går ju heller inte att komma till veterinären med en "känsla" om att nåt är fel.
 
 
 

Fransarna påfyllda och jag lite bortsmält

Publicerad 2014-07-25 16:30:46 i Allmänt,

Alltså det är ju helt galet varmt nu. Jag klagar verkligen inte för jag gillar det, men hade behövt en ac eller nåt inomhus hemma. På vägen ner till salongen hann jag bli en blöt liten pöl innan jag kom in och fyllde på fransarna. Nu får jag inte bada på 24 timmar medan limmet torkar, men så värt det. Det är ju så snyggt!
 
Har i alla fall försökt svalna lite hemma nu och ladda inför stallet. Båda hästarna ska gå lite lättare gympapass på banan.
 
 

Favorit i repris

Publicerad 2014-07-25 09:32:26 i Allmänt,

Kör på stranden några timmar idag också. Så skönt att vara på plats innan det blir fullt av barnfamiljer och lämna när det börjar fyllas. Fast idag bytte jag strand, måste ju testa alternativen och få lite omväxling. 😉
 
I eftermiddag ska jag få mina fransar påfyllda också. Hög tid för det börjar bli väldigt glest nu.
 
 

Bästa och knasigaste ponnyn

Publicerad 2014-07-24 23:04:30 i Allmänt,

Bästa platsen att vara på! Både roligt, härligt och spännande att få flyga fram i galopp med manen fladdrande och hovarna dundrande, liksom att i sakta lunk skritta framåt.
 
 Lagom svettig och nyduschad efter ridningen är det nästan obligatoriskt att rulla sig ordentligt.
 
 
 
 
 

Helt fantastisk och kontrastrik dag

Publicerad 2014-07-24 22:58:13 i Allmänt,

Började ju med sol och bad på stranden, sen tittade jag på riddare och tornerspel i ösande regn, och avslutade med helt underbara uteritter med hästarna i kvällssolen. Mondrian en lugn mystur och Flimmra konditionsträning med mycket härlig  dundrande galopp. Helt enkelt en fantastiskt underbar dag!
 
Så fint på väg till stranden.
 
 
 
Fartfyllt tornerspel.
 
 
 
 Den sötaste hästen var lätt den här lilla tinkern.
 
 Den klart duktigaste riddaren. Jättetrevlig var hon också när jag pratade lite med henne efteråt.
 
 

Eftersom jag inte har fått nog av medeltid och tornerspel

Publicerad 2014-07-24 14:35:41 i Allmänt,

 
Måste ju självklart åka till Skokloster också och se spelen där, så sagt och gjort rullade bilen dit idag.
 
 
Marknaden var ganska liten så den gick jag snabbt igenom. Hittade dock symönster på jättefina medeltida klänningar som jag bara var tvungen att köpa. Måste ju testa. 😏
 
 
Hälsade på en jättesöt riddarhäst också och nu sitter jag och väntar på att spelet ska börja.

Morgon på stranden

Publicerad 2014-07-24 10:03:59 i Allmänt,

Passar på idag också att njuta av det fina vädret med några timmar på stranden. Idag ensam med en bra ljudbok i öronen.
 
 

Mutter mutter morr och fräs

Publicerad 2014-07-23 22:32:20 i Allmänt,

Självklart när jag ska sätta mig i soffan och ta det lite lugnt framför tvn så ligger bredbandet och tvn nere. Det är inte direkt första gången och man blir ju inte mer nöjd för varje gång precis. Dessutom har kundtjänst stängt för en halvtimme sen. Men hallå, hur felanmäler man då? Tack för iPhonen då i alla fall, den är bra mycket mer driftsäker än vårt bredband och tv hemma.

Min prickiga tjockis

Publicerad 2014-07-23 20:55:57 i Allmänt,

Jag trotsade värmen och tog med Flimmra ut och red ett lättare dressyrpass. Kände att jag inte kunde kräva så mycket mer när det var så varmt. Jag har börjat tänka om lite grann när jag rider henne och rider mer framåt. Tror att det kan vara bra även att hon är pigg. Vi får väl se. Idag var hon i alla fall duktig och fick som avslut en sval dusch eftersom hon blev så svettig.
 
Sen fick både jag och hästarna lite panik på väg tillbaka till hagen för insekterna var helt rabiata. Det var både flugor, broms och mygg som slogs om att få äta oss. Så vi småsprang hela vägen. Stackars hästarna i hagen, men förhoppningsvis är det lite bättre där när det är mer öppet och kan blåsa. Sen har dem så klart flugspray på sig också.
 
Hon är lite tjock, men hellre det än för smal. Det jobbar vi bort ändå snart (hoppas jag iaf haha).

Det blev stranden

Publicerad 2014-07-23 14:57:02 i Allmänt,

Mötte upp Petra med barn och hade mysigt på stranden i Kairo. Jag har aldrig varit där förut, men det var en mysig liten strand perfekt för barnfamiljer. Riktigt skönt i vattnet också så det var inga problem att vara i och leka med barnen.
 
 

Börjar bli bra på att ändra planer

Publicerad 2014-07-23 08:53:11 i Allmänt,

Jag hade tid bokad för att fylla på mina fransar idag på förmiddagen, men nu hade hennes dotter blivit sjuk så det blev framflyttat. Skönt med semester och ledighet så att jag slipper känns nån stress när mina planer rörs om hela tiden, haha.
 
Jaha, en ledig förmiddag idag alltså. Funderar på om jag ska njuta av vädret och ta mig till stranden eller om jag ska stanna inne och pyssla med mitt tyg... Tror jag äter frukost först i lugn och ro i alla fall och så får vi se vad jag känner för sen.
 
 

Energin störtdök

Publicerad 2014-07-22 21:56:45 i Allmänt,

Vet inte riktigt vad som hände, men energin tog helt slut. Hade tänkt rida ponnyn, gå och träna, skära mer tyg och skriva ett tankeinlägg till er. Men inget av det blev det, så nu säger jag god natt och gör tidig kväll.
 
 

Mössutskärningen fortsätter

Publicerad 2014-07-22 12:10:07 i Allmänt,

Det går så mycket enklare med skärmatta och rullkniv än med sax. Så nu är det riktigt kul att göra av med tyg, eller det var det i och för sig innan också, haha. 
 
Jag pysslar på i alla fall samtidigt som olika poddar pratar på i lurarna.
 
 

Lite ändring av planer idag också

Publicerad 2014-07-22 09:33:43 i Allmänt,

Hovslagaren var bokad til idag på morgonen, men han ringde och bad att få ändra till eftermiddagen. Så nu är hästarna inne i alla fall och mumsar lite hö och vilar. 
 
Jag får åka hem en sväng och fortsätta med mitt tyg, innan det är dags att åka tillbaka till stallet igen. Typiskt att Flimmras sko är lös så jag inte kan rida innan hovslagaren kommer, men men.
 
Det blir nästan heldag med hästarna. Tur att jag gillar det. :)
 
 

Film och virkning

Publicerad 2014-07-21 22:36:14 i Allmänt,

Blev lite kvällsmys i soffan idag med ett par tårar framför Les Miserables och en virkning i knät. Jag påbörjade en sjal av garnet jag köpte på Ullared. Tror den kommer bli riktigt fin när den blir klar i sin härliga blå färg.
 
 

Mycket tyg var det

Publicerad 2014-07-21 20:00:59 i Allmänt,

Har inte kommit igenom allt ännu, men har ändå en bra hög med mössor att sy nu. Tror det blir bra det här. (Ja jag har en plan, om nån undrade 😏)
 
 

Blixt och dunder

Publicerad 2014-07-21 16:16:02 i Allmänt,

Inga planer gick visst som det var tänkt idag. Först var det ponnyn med en lös sko, sen vaknar Johan förkyld och nu rullar åskan in. Vi hade ju egentligen tänkt oss både till Stadshuset och till Täby galopp idag. Men eftersom Johan är hängig är det bäst att han vilar och jag har ingen lust att gå på galopp i regn och åska.
 
Det dundrar så pass här att fönsterrutorna skallrar. Skönt att vara inomhus då och pyssla med min nya skärmatta och rullkniv. Massor med mössor ska det bli inför hösten och vintern.
 
 
 

Livet som hästtjej

Publicerad 2014-07-21 10:46:12 i Allmänt,

Åkte till stallet på morgonen och tog in hästarna. Planen var att rida lite dressyr. Åker från stallet utan att ha ridit eftersom ponnyn hade en lös sko. Men pysslade om dem och smorde nya tränsen igen. Tur att hovslagaren är bokad till imorgon.
 
Så nu är det väl bara att hoppa i duschen och se om jag kan få liv i Johan så vi kan hitta på nåt.
 
 

Två ridpass och en hög kantareller

Publicerad 2014-07-20 23:05:03 i Allmänt,

Flimmra fick jobba lite på banan. Jag lade fram en upphöjd bom och jobbade med tempo och volter. Hon har ju inte så bra kondition så jag tänkte försöka förbättra den nu. 
 
Mondrian fick gå ut en sväng. Han hade nog lite träningsvärk eller nåt för han var segare än vanligt. Tog det ganska lugnt för han kommer att gå hårt under veckan.
 
Men under uteritten hittade vi kantareller så Lisa var tvungen att sitta av och plocka. Jag fick offra min jacka som "korg", haha.
 
 

Tygpyssel

Publicerad 2014-07-20 16:29:20 i Allmänt,

Jag har ju lyckats köpa på mig en hel del tyg, så jag har egentligen ingen bra plats att lägga allt på. Så just nu håller jag och klipper mig igenom lådan med spillbitar. Det kommer bli mössor, barnkläder och det som är för litet klipper jag i 10*10 cm stora rutor som kanske kan bli nåt lapptäcke eller så. Ganska kul faktiskt.
 
Men jag längtar fortfarande till jag kan köpa den nya symaskinen som jag har spanat in. Kommer underlätta en hel del i sömnaden, och framför allt hoppas jag på att den ska kunna hjälpa mig att sy snygga kantband (runt linnen t ex).
 
Bild från pansarmuseet Arsenalen i Strängnäs.

Like a lady

Publicerad 2014-07-20 13:08:37 i Allmänt,

Utvald av Tidernas riddare och eskorterad till högsätet av hans väpnare.
 
 
 
"Min" riddare: Tidernas riddare.
Alla ladys i högsätet tillsammans med Kungen.
Tidernas riddare gjorde bra ifrån sig i de flesta grenar och vann slutligen riddarspelet i kampen Man mot man.
 
Fram för att ta emot äran av sin vinst från Kungen.
 
 Vinstkransen som han fick av Kungen gav han till sin Lady, mig.
 Och jag bjöds att följa med på "segertåg" runt arenan. (Tyvärr inte till häst utan gående, men det var så klart roligt ändå.)
 
Stort leende lycklig vinnar-riddare och lika lycklig lady :D
 
Det var verkligen en upplevelse av rang att få bli utvald som riddar-lady och få vara med lite i spelet. Något som jag har drömt om sen jag var liten som gick i upplevelse, haha. Hade gärna bytt några ord med riddaren efteråt och klappat hans häst, men det blev tyvärr inte så.
Tur att Johan är snäll och gick med på att låna ut mig för en stund, haha. Väpnaren frågade faktiskt och tackade för lånet efteråt.

Hemma efter två fantastiska dagar

Publicerad 2014-07-20 01:54:00 i Allmänt,

Vi hade verkligen en jättetrevlig kväll tillsammans med Pappa med familj och min "plastkusin" med flickvän. Åt gott och hade trevligt sällskap. Kanske att Johan lärde sig lite mer om sina dataspel, han fick i alla fall en massa bra info (eller jag tror den var bra för det lät så och de såg glada ut, haha). Jag följde med på en mysig promenad och sen satt vi och pratade till ganska sent. Så vi kom precis hem, trötta men mycket nöjda.
 
Tyvärr verkar min kamera inte riktigt vilja vara med längre för många av bilderna från resan blev rätt suddiga. Men jag hoppas kunna visa några i alla fall...
 
Rosé utanför värdshuset.

Pansarmuseet

Publicerad 2014-07-19 13:52:10 i Allmänt,

När vi ändå var i närheten passade vi på att göra Johan lycklig och gå på pansarmuseet Arsenalen.
 
 

God morgon

Publicerad 2014-07-19 09:54:09 i Allmänt,

Vaknar upp till en härlig dag här i Mariefred. Solen skiner och hotellfrukosten var fantastisk.
 
Idag ska vi först en sväng på stan här i Mariefred och kika på Bondens marknad och se omvi hittar några riddarhästar. Jag vill klappa, haha.
 
Sen åker vi mot Strängnäs och pansarmuseet en sväng, innan vi blev inbjudna till en lite spontan middag på Pappas lantställe. 
 
Så blir ytterligare en underbar semesterdag idag.
 
 

Med trubadur och allt

Publicerad 2014-07-18 22:00:08 i Allmänt,

Har ätit en fantastiskt god middag på värdshuset och sitter nu och njuter av kvällen medan vi lyssnar på en duktig trubadur med hamnen och Gripsholms slott som inramning.
 
 

Hur nice liksom

Publicerad 2014-07-18 18:56:15 i Allmänt,

 
 
Kan inte klaga på den här mini-semestern. Lagom väder, vacker natur, riddarspel, söta hjortar och trevligt sällskap. Har höga förväntningar på middagen också efter en supergod lunch.

Jag blev riddar-lady!

Publicerad 2014-07-18 16:30:55 i Allmänt,

Jag blev utvald av Tidernas Riddare och fick både ett gult band och cape. Sen fick jag sitta framme vid "kungen" tillsammans med de andra riddarnas ladys under riddarspelet och bli serverad dricka och nötter. 
 
Självklart vann ju "min" riddare så jag fick en blomsterkrans och fick gå ett varv runt banan med honom, haha. Jag är bara lite ledsen att jag inte fick rida hans fina riddarhäst 😉
 
 

Hej Mariefred

Publicerad 2014-07-18 12:47:11 i Allmänt,

Vi ska bo på typ världens mysigaste hotell. Det var jättefina rum och mysig atmosfär. Sen råkar vi ha turen att det är riddardagar här just nu. 
 
Så först lite lunch och kall rosé, och sen slottet, hjortarna och riddarspel. 😃
 
 

Markarbete med Mondrian och nu åker vi

Publicerad 2014-07-18 10:53:50 i Allmänt,

Började morgonen med en sväng till stallet och red ett markarbetespass på Mondrian. Han ska sättas igång ordentligt, så han fick jobba lite hårdare idag. Lade upp ett litet skutt och två markbommar. Han jobbade på riktigt bra och gick på bra framåt. Jobbade en del i galopp på volterna med byte över hindret. Han är ju som han är när det är skuggor vid hindrena, så han var tvungen att stanna och titta på allt en gång innan han gick över. Men sen gick det riktigt bra. Duktiga Mondrian!
 
Efter stallet var det bara att skynda hem och hoppa in i duschen och packa lite snabbt. För nu åker vi mot Mariefred och Gripsholm. Idag ska vi gå på slottet och i hjortparken och sen sover vi på värdshuset. Ska bli riktigt roligt.
 
Kallt i vattnet i Helsingborg, haha.

Fått hem en ny "leksak"

Publicerad 2014-07-17 21:41:58 i Allmänt,

Jag fick en för tidig födelsedagspresent av Johan (som jag i och för sig beställde själv). När jag hämtade ut den på utlämningsstället var den lite större än jag trodde så paketet gick precis in i bilen, någon cm till och det hade inte gått, haha.
 
Men nu har jag i alla fall min efterlängtade skärmatta och rullkniv. Så glad 😃
 
 

Minions

Publicerad 2014-07-17 17:43:35 i Allmänt,

Då är två till minions-tröjor färdiga. Eller nästan i alla fall, ska bara pressa sömmarna på dem. Så mycket mer än så hann jag inte med idag, för nu ska jag ut och rida. :)
 
De var rätt lika i storlek, så jag märkte dem för att kunna hålla skillnad, haha.

Pysselmorgon

Publicerad 2014-07-17 11:49:30 i Allmänt,

Jag glömde bort att jag hade tvättstugan idag och kom på det ett par timmar för sent. Men det gick bra ändå, ingen hade tagit min tid och jag hade inte så mycket i tvättkorgen.
 
Annars har jag roat mig med att rita lite klädesmönster, så nu ska jag precis börja klippa tyg. Två beställda minions-tröjor tänkte jag hinna klart med idag, och sen får vi se hur mycket mer jag hinner innan stallet.
 

 

När alla möjligheter finns blir valet svårt

Publicerad 2014-07-16 16:40:54 i Allmänt,

Om endast två alternativ finns blir valet ganska enkelt, men om möjligheterna är oändliga är valet desto svårare.
 
Just nu står jag inför ett sånt val. Jag har sagt upp mig från min trygga fasta anställning för att den började kännas som en för liten tvångströja. Självklart hoppar jag inte blint över stupet, utan har en tillfällig anställning fram till årsskiftet. Men istället för en för liten tvångströja har jag nu miljarder små stigar att välja mellan som jag inte vet vart de leder.
 
Jag vet inte varför jag utsätter mig för sånt här för det skapar en oerhörd stress i mig och en önskan att "välja rätt". Men jag gör det gång på gång i större eller mindre frågor.
 
Men hur sjutton ska man kunna veta vad som är rätt, åt vilket håll man ska vända sig? Hur vet man egentligen vad man verkligen vill och när det är läge att ångra sig eller välja en ny väg?
 
I yrkeslivet skulle jag vilja prova allt. Men det är inte möjligt, så långt är inte livet. Alltså måste man välja en väg och välja bort de andra. 
 
Hur tänker man egentligen vid ett sånt här val? Vilken väg ska man ta?
 

Ponnyn motionerad och provridningen klar

Publicerad 2014-07-16 14:58:39 i Allmänt,

Flimmra hade fått ett nytt stort sår på rumpan idag. Vet inte hur hon lyckas. Tack och lov var inte heller detta så djupt så jag tvättade det bara ordentligt.
 
Sen fick hon gå ut en sväng och busa. Lite trött och seg av värmen, men annars gick hon bra.
 
Provridningen gick också bra. Det var en jätteduktig tjej, så vi får väl se om Mondrian åker iväg sen för en period eller inte...
 
 

Vaknar till en rätt så fullplanerad dag

Publicerad 2014-07-16 10:34:08 i Allmänt,

Det råkade bli lite mer sovmorgon än vad jag hade tänkt, men det var nog rätt bra ändå. Förkylningen hänger kvar som en skugga, men inte värre än så tack och lov.
 
Har i alla fall hunnit rita upp lite mönster på mänsterpapper och hoppas på att hinna sy lite idag. Det var ju ett tag sen nu.
 
Annars ska ponnyn motioneras, läder smörjas, hjälpa till vid en provridning i stallet och iväg på middag. Så en fullplanerad, men angenäm, dag helt enkelt.
 
 

Lugn hemmakväll

Publicerad 2014-07-15 20:42:43 i Allmänt,

Eftersom middagen vi skulle iväg på blev framflyttad fick vi en lugn och mysig hemmakväll idag istället. Johan lagade lövbiff som vi mumsade i oss och nu har vi intagit soffläge för resten av kvällen.
 
Igår såg vi förresten Disneys Frozen. Den var rätt bra, så kan rekommendera den om någon inte har sett den än.
 
 

Mysig morgonritt

Publicerad 2014-07-15 12:08:52 i Allmänt,

Idag fick hästarna gå ut en sväng. De verkade glada och det blev en mysig tur. Flimmra och Faith fick galoppera ikapp. Både tyckte det var lite kul (även om Faith också tyckte att det var lite onödigt jobbigt, haha). Först prejade Faith Flimmra i första kurvan när hon skulle gå om och sen vågade hon inte försöka igen så Faith vann. Men kul var det! 😃
 
 

Jag lyckades inte lika bra

Publicerad 2014-07-14 22:23:15 i Allmänt,

Försökte jobba lite med Flimmra idag på samma sätt som Annelie gjorde igår, men det gick inte alls lika bra. Hon var i alla fall mjuk och fin i skritt och trav. Galoppen får vi jobba vidare med.
 
Avslutade med en liten tur ute. Men då öppnade sig himlen över oss och vi hann bli dyngsura innan vi var hemma igen. Livet som hästtjej... 😉 Kall och blöt fick det bli en riktigt lång och riktigt varm dusch när jag kom hem. Sen myskläder och filmkväll.
 
 

En dröm jag har

Publicerad 2014-07-14 16:13:15 i Allmänt,

Jag har länge haft en dröm om att någon gång i framtiden äga ett hus vid vattnet. Det ska finnas skog runt omkring med mysiga skogsstigar, klippor med utsikt över vattnet och en strand där man kan bada. Kanske stenar där man kan sitta med fötterna i vattnet och filosofera. Helst ska det vara lite enskilt utan att vara alltför långt ifrån en (gärna lite större) stad. 
 
Det får gärna vara en liten gård med flera hus och ett mindre stall. Eller ett litet torp som kan fungera som sommarställe. Fast oavsett vill jag ha det vinterbonat så man kan bo där när man känner för det.
 
Tyvärr har jag inte hittat ett sånt ställe ännu, men det vore verkligen en dröm.

När orken inte riktigt finns

Publicerad 2014-07-14 13:37:00 i Allmänt,

Idag har förkylningen tagit ut sin rätt och blåst bort all ork. Allt blir jobbigt och energin är på noll. Till frukost har jag precis fått i mig två ägg och klockan är, ja sent.
 
Nu ska jag förflytta mig mot soffan och ta med mig en bra bok tror jag. Det är ungeför vad jag orkar... Hoppas ni mår bättre än jag och har haft en bra morgon.
 
 

En dag på Parken zoo

Publicerad 2014-07-13 22:59:09 i Allmänt,

Galen, men rolig, dag på Parken zoo. Vi såg en massa djur, åkte lite karuseller, gjorde av med pengar på lotteri, lyssnade på Anton Ewald och Annelie blev kär i en alpacka som hette Bosse. 
 
 
Ett gulligt litet miniföl som hette Presley
 
 
 
Vi köpte en hatt också :)
 
❤️ Bosse och Annelie ❤️ 

Flimmra fick jobba hårt

Publicerad 2014-07-13 21:35:21 i Allmänt,

Annelie följde med ut till stallet och hjälpte mig att jobba igenom Flimmra. Det gick jättebra och Flimmra fick verkligen jobba. Till och med i galoppen lyckades hon samla ihop ponnyn och få henne att jobba jättebra. Hon orkar ju inte så mycket, men ändå.
 
 

På utflykt till Parken zoo

Publicerad 2014-07-13 11:33:41 i Allmänt,

Rullade iväg mot Eskilstuna och Parken zoo i morse. Titta på djur och mysa. Tydligen ska det vara nån konsert i eftermiddag också. Får se om vi går på det.
 
 

Mysig dag och sen kväll

Publicerad 2014-07-13 01:03:58 i Allmänt,

Landade precis hemma efter en supertrevlig dag och kväll. Vi har grillat lite, badat och pratat en massa. Jag fick också följa med Annelie ut och se hennes fina häst Baron. 
 
Nu är huvudet fullt av tankar och kroppen trött. Ska snyta mig för femtioelfte gången och krypa i säng. Imorgon väntar en rolig dag med utflykt till Parken zoo.
 
Annelie och Baron

Snörvel och host

Publicerad 2014-07-12 09:39:08 i Allmänt,

Jaha då var det dags för mig tydligen. Igår kväll slog en förkylning ner med full kraft, och den är knappast bättre idag. Så typiskt att jag åkt på en förkylning nu när vi har massa roliga planer och vädret är kanonfint. Dessutom en sommarförkylning som alltid brukar bli lite långdragna. Men vi får väl hoppas på att den här ger sig snabbt och inte blir så jobbig.
 
Hur som helst hoppas jag att ni känner er friska och har en god morgon. 
 
Min lilla väckarklocka :)

Lite kvällsträning

Publicerad 2014-07-11 21:33:29 i Allmänt,

Både hästarna och jag fick lite kvällsträning idag. Hästarna på banan och jag på gymmet. Det är rätt skönt på gymmet nu under sommaren för det är nästan helt tomt.
 
Gymselfie 💪😜

Dagens sysslor

Publicerad 2014-07-11 16:35:37 i Allmänt,

Har ägnat dagen hittills åt att tvätta och sortera tidningar och mönster. Tror att det börjar bli lite ordning nu, men frågan återstår vart jag ska göra av allt, haha. Kommer antagligen bli tvungen att rensa nån annanstans för att få plats. Men det löser sig nog.
 
 

Rosensaft

Publicerad 2014-07-11 10:56:00 i Allmänt,

 
Jag passade på att ta hjälp av smågrabbarna och plocka lite rosenblad när vi var ute i Skokloster. Jag hade hittat ett recept på rosensaft och var bara tvungen att testa. Det var riktigt enkelt och gick väldigt fort att göra.
 
Jag gjorde den med 2 liter rosenblad som fick koka upp med 2 liter vatten. Koka under lock ca 5 min.
Ta av från värmen och blanda i 14 dl socker och 2 msk citronsyra. Sen fick det koka upp igen.
Därefter var det dags att sila saften och tappa upp på flaska.
 
 
Enkelt och snabbt. Dessutom blev det gott. Riktigt sommarfräsch smak och inte lika söt som jordgubbs- eller syrensaft.
 
 

Alla hästarna motionerade

Publicerad 2014-07-10 22:13:29 i Allmänt,

Vi red ut med alla hästarna i stallet på en mysig liten tur. Det märks verkligen på Flimmra att det är varmt nu för hon är jätteseg och orkar knappt röra sig. Inne sover hon bara, lilla skruttis.
 
 
 

Snart halva livet

Publicerad 2014-07-10 17:07:31 i Allmänt,

Om två år har jag levt hälften så länge som mamma fick göra. Det är en skrämmande tanke. Tänk om jag får lika många år som mamma fick, då har jag redan upplevt nästan hälften av allt jag kommer att få uppleva. Jag tycker att jag i mångt och mycket har levt fullt ut under min tid här på jorden, men det finns alldeles för mycket kvar som jag vill hinna med innan min tid här tar slut.
 
Jag hörde för länge sen ett citat som jag tyvärr inte minns varken ursprunget till eller exakt hur det var. Men det handlade om att leva fullt ut och jag skrev en snabb anteckning om det i mobilen. Anteckningen har jag kvar och lyder som följer:
 
På min dödsbädd vill jag inte skryta om alla mina bravader eller fantastiska mål jag har uppnått. Jag vill hellre känna att jag har levt fullt ut varje dag och njutit av, och lärt mig av, allt livet har givit mig.
 
Precis så vill jag känna. Jag vill inte "fastna i ekorrhjulet" och nöja mig med "lagom". Jag vill ta vara på chanser och möjligheter, kasta mig ut i nya äventyr och prova på saker jag aldrig testat förut. Men samtidigt vill jag leva i samklang med mig själv och omgivningen/naturen. Hinder på vägen vill jag se, och suga tag i, precis som hästen på hoppbanan gör. Ingenting är omöjligt, det tar bara lite längre tid.
 
Tyvärr har jag många gånger fegat ur lite och tagit en bekvämare väg, och så kommer det säkert alltid att vara. Men jag hoppas att jag alltid kan ha i baktanke att livet är till för att levas. Den lilla tid vi får här är begränsad och det är upp till var och en att göra det bästa av den.
 
 

Bortskämd morgon

Publicerad 2014-07-10 12:43:18 i Allmänt,

Efter lite sovmorgon (vi har ju faktiskt semester) gjorde Johan fattiga riddare till mig. Mums. Lyxigt att inte behöva göra nåt, utan bli serverad.
 
Nu har min bränna lagt sig nästan helt, så om det fina vädret håller i sig tror jag att det blir lite sol och bad imorgon (men med solskydd den hör gången). Det är ju så härligt att passa på nu när vi faktiskt har helt underbart väder i Sverige.
 
Dagen idag är ganska oplanerad. Ska till stallet en sväng och rida lite, och gymmet ska besökas. Annars gör vi vad vi får lust till. :)
 
 

Fintårta och mysigt avslut på dagen

Publicerad 2014-07-09 21:28:32 i Allmänt,

Har haft en jättemysig dag ute i Skokloster med Johans familj. Bara suttit och pratat och ätit god mat. Johans syster Annelie gjorde en jättefin och mumsig tårta också. Helt enkelt en perfekt semesterdag.
 
 

Varför är det egentligen så intressant med andra människor?

Publicerad 2014-07-09 14:46:57 i Allmänt,

Idag finns det ett stort antal så kallade livsstilsbloggar, dvs personer som skriver en slags dagbok om sig själva på nätet. Många har ett stort antal läsare.
 
Sen har vi alla biografier som skrivs som böcker och görs som filmer. Många populära och vällästa/välsedda.
 
För att inte tala om sommar- och vinterpratare och alla skvallertidningar och artiklar som berör olika personers öden.
 
Men vad är det egentligen som är så intressant? Vad är det som gör att vi läser/tittar/lyssnar? Jag kan bara utgå ifrån mig själv. Jag läser gärna om andra människor och lyssnar gärna på olika livshistorier och -öden. För mig är det en inspirationskälla. Eftersom alla människor lever sina liv på olika sätt och med olika omständigheter har vi alla olika idéer och insikter. Varje livsöde innehåller sina egna tragedier och framgångar.
 
Att lyssna på olika människor ger mig idéer till hur jag kan leva mitt eget liv och skapar nya tankar och lösningar runt sådant jag upplever på min väg.
 
Jag lyssnade idag på ett par olika sommarpratare. Så intressant. Alla, verkligen alla, har en historia att berätta. Alla har varit med om olika saker och skaffat olika insikter. Både historierna och insikterna tycker jag om att höra.
 
Vad är det som gör att du läser eller lyssnar på texter om andra människor?

Njuter lite

Publicerad 2014-07-09 13:54:51 i Allmänt,

Håller mig i skuggan idag, men rätt trevligt här i Skokloster ändå. Passade på att flagga också med nya flaggan från Ullared.
 
 

Uppe med tuppen och motionera hästar

Publicerad 2014-07-09 10:49:12 i Allmänt,

Även att det blev ganska sent igår drog jag mig upp ur sängen tidigt i morse och åkte till stallet. Flimmra blev ordentligt ompysslad och en mysig uteritt. Hon var lite seg av värmen även att det var tidigt och hon hade sovit inne, men verkade ändå tycka det var kul att komma ut lite.
 
 
Sen var det Mondrians tur. Han fick jobba lite dressyr. Trots värmen och lite hyss gick han riktigt bra, så det var jättekul.
 
 
Så nu har fuxarna och jag fått lite motion. Missy ville så klart också vara med, men tyckte det var lite varmt så hon vilade mest.
 
 
De blev lite svettiga av ridpassen båda två, så Mondrian kastade sig ner och rullade så fort han kom ut i hagen, haha.
 
 De fick varsin ny flughuva också från Ullared. Vad gillar ni Mondrians? 👀😃

Kvällspyssel i stallet

Publicerad 2014-07-08 23:26:27 i Allmänt,

Eftersom det var så varmt idag åkte jag till stallet sent och kom precis hem. Flimmra och Mondrian var glada att få komma in och såg jättetrötta ut, så de kommer få sova inne i natt.
Pysslade om dem ordentligt och red Flimmra lite grann. Passade också på att prova en del av alla fynd från Ullared. Sjukt nöjd med Back on track- grejerna som satt jättebra på henne. 
 
Imorgon ska jag åka ut tidigt och rida innan det blir för varmt tänkte jag.
 
Flimmra hittade nåt spännande att titta på utanför fönstret.
 
 Nya skydd...
 
 ...och boots.
 
 Sitter som en smäck och har avtagbara gjordar, riktigt bra.
 
 BoT-skydden var lite stora, men det gör inget. Nu funkar de ju både fram och bak.
 
Missy var så klart med och undersökte allt.
 
 Och en liten igelkott kom också på besök, tyvärr var han lite för blyg för att våga visa huvudet på bild.

Smälter bort lite i värmen

Publicerad 2014-07-08 17:43:06 i Allmänt,

Eftersom huden fortfarande är lite fint rödbränd på axlarna och låren är det solförbud just nu. Alltså har vi tillbringat dagen inomhus idag. Helt galet hur varmt det är bara så vi gör inte många knop. Har knappt pallrat mig ur soffan på hela dagen. Ingen idé att åka till stallet heller så länge det är så här varmt. Hästarna orkar ändå inget förrän det blir lite svalare ikväll.
 
Har kikat lite smått på bilderna från resan. Några är riktigt fina. Ska se om jag kan ladda upp dem åt er sen. Men först ska jag smälta lite till, kanske ta en glass eller nåt.
 
En till som tycker att det är varmt
 

God morgon, eller god dag kanske haha

Publicerad 2014-07-08 12:16:08 i Allmänt,

Tog verkligen en lång sovmorgon idag. Riktigt skönt. Sen är dagen så gott som helt fri. Ska ut till stallet en sväng bara och mysa med hästarna och rida Flimmra och Mondrian. Kanske försöka planera lite för min födelsedag också.
 
Fick en ny tidning med posten idag, så jag kanske "måste" provsy nåt mönster ur den också 😉

Home sweet home

Publicerad 2014-07-08 01:13:00 i Allmänt,

Även att vi har haft helt fantastiska dagar är det ändå skönt att komma hem till vår egna säng och alla djuren.
 
Både ponnyn och katterna var glada att se oss igen
Helsingborg var underbart och det var så roligt att träffa Angelica och Minda. Och Ullared var ju en upplevelse utan dess like. Kul att ha varit där, men inget jag behöver göra om å det snaraste. Och herre vad vi shoppade. Fyllde hela sängen med alla grejer för att se vad det var vi hade köpt egentligen. Mycket hästgrejer blev det, men också en hel del annat.
 
Helt sjukt mycket grejer, inte ens hälften syns ordentligt på bilden. Och kolla in längden på kvittot, den går nästan över hela (140-)sängen! 
 
Nu är vi båda rätt färdiga och sitter i soffan och laddar lite för att orka gå och lägga oss. Imorgon väntar en skön sovmorgon och en lugn nästan helt oplanerad dag.

Intensiva dagar

Publicerad 2014-07-07 07:21:29 i Allmänt,

Måste erkänna att jag är ordentligt trött nu efter dessa intensiva dagar. Men vad gör det. Idag taggar vi Ullared. Här ska shoppas😉
 
Kan i alla fall inte klaga på hotellrummet

Underbar dag i Helsingborg

Publicerad 2014-07-06 22:37:04 i Allmänt,

Jag har verkligen haft en helt fantastisk dag i Helsingborg idag. Åkte ut till stranden och mötte upp min syster Angelica och hennes dotter Minda. Så roligt att träffa dem igen, det blir ju inte så ofta tyvärr. 
 
Min vackra syster <3
 
Tillbringade några timmar där med sol, bad och massa trevligt prat. (Ja, både jag och Johan brände oss i solen, blekfisar som vi är. Aj!) Sen åkte vi och tittade på Angelicas fina frisersalong innan vi åkte ut till deras mysiga kolonistuga. Angelica har verkligen gjort den jättefin! Så mysig och charmig. Tyvärr glömde jag helt bort att fota där för vi hade så trevligt.
 
Johan och Minda blev bra kompisar
 
Vi åt fantastiskt god mat, lekte med Minda och hade en underbar eftermiddag/kväll. Synd att vi inte kunde stanna längre, men förhoppningsvis ses vi om inte alltför länge igen.
 
Fullt ös med lek och bus

Helsingborg levererar

Publicerad 2014-07-06 10:19:48 i Allmänt,

Även att vi inte hade strålande sol när vi kom fram igår var det ändå varmt och skönt, och vi hade en trevlig kväll. Promenerade upp till tornet och gick sen ut på piren i hamnen. 
 
 
De de har nån slags fest i stan så det är tivoli här och vi stannade och tittade en stund på lite live-musik. Passade även på att testa några olika spel och vann varsin guldhatt, en guldslips och Bertil the zebra, haha. Receptionisten skrattade bara åt oss när vi kom tillbaka. 
 
Kvällen avslutades med ett par drinkar på hotellets nattklubb.
 
Med guldhatt och Bertil the zebra
 
 
Så härligt
 
 

Brev till himlen

Publicerad 2014-07-05 17:30:37 i Allmänt,

Jag önskar att jag kunde skriva ett brev till Mamma i himlen (eller vart man nu hamnar när man dör). Det finns så mycket jag skulle vilja säga som aldrig blev sagt. Jag formulerade en del i tanken när hon låg på dödsbädden, men jag vågade aldrig säga det. På ett sätt ångrar jag att jag inte sade nåt då, men samtidigt är jag på många sätt för lik Mamma för att ha kunnat göra det.
 
Mamma var alltid stark och kämpade på i det tysta. Hon hade det inte lätt alla gånger, men försökte alltid göra det så bra som möjligt för alla. Den hon glömde bort i det hela var sig själv. Sig själv gav hon bort så mycket av att hon under flera år var sjukskriven för utbrändhet.
 
Jag stod bredvid. Jag såg det. Ingen hade kunnat påverka henne eller prata med henne då. Hjulet snurrade och hon sprang på.
 
Vad jag på senare tid har fått höra från vänner och släktingar har hon egentligen aldrig haft det helt lätt. Livet var en kamp på många plan, men fasaden utåt var intakt.
 
Jag har lärt mig mycket av det. Jag sprang med i hjulet ett tag. Gjorde vad som krävdes av mig och försökte leva upp till förväntningarna, andras och mina egna. Jag iakttog människor i min omgivning och såg både positiva och negativa sidor. Lärde mig att inget är helt svart eller vitt, att alla har både bra och dåliga egenskaper och erfarenheter.
 
Jag vet att Mamma alltid gjorde sitt bästa, precis som jag själv alltid försöker att göra. Jag vet att hon kämpade och slogs för mig och Stefan. Hon ville ge oss allt och försökte verkligen att göra det. Ibland blev det lite fel, men jag vet att hon ville och att hon försökte. 
 
Vad jag verkligen skulle önska att jag kunde säga henne är Tack! Tack för allt vi fick och att Du alltid försökte och aldrig gav upp. Förlåt att jag inte visade mer uppskattning! Det borde jag ha gjort. Förlåt att jag inte hjälpte till mer, men det var så svårt när du ville göra själv och inte ta emot hjälp. När du sen behövde den visste jag inte. Jag förstod inte att du behövde mer hjälp eller att du ville att jag skulle göra mer. Inte förrän vi pratade där i trappan och vi förklarade för varann hur vi tänkte och kände förstod jag.
 
Förlåt att jag inte hjälpte dig mer de sista dagarna eller på sjukhuset. Jag visste inte, förstod inte då. Jag skulle verkligen vilja säga en sista gång hur mycket jag uppskattar allt du gjorde och hur tacksam jag är över att ha haft en sån Mamma. Jag älskar dig! ❤️
 
 

Mycket godis till färdkost

Publicerad 2014-07-05 15:41:23 i Allmänt,

I Nyköping stannade vi och köpte massa godis på deras godisställe. Det finns typ hur mycket som helst där.
 
Sen stannade vi igen i Gränna och köpte lite polkagrisar och gick och tittade på ruinen. Passade också på att fota lite där, så förhoppningsvis kan jag bjuda på lite fina bilder när vi kommer hem.
 
Nyköpings godisställe nomnom

På väg mot Skåne

Publicerad 2014-07-05 10:11:42 i Allmänt,

Som vanligt kom vi inte iväg riktigt så tidigt som vi hade tänkt, men nu rullar vi i alla fall. Skåne och Helsingborg är målet, men självklart måste vi stanna både i Nyköping och köpa godis och i Gränna och köpa polkagrisar på vägen.
 
Förhoppningsvis kommer vi fram så vi hinner få några timmar i Helsingborg ikväll innan det är dags att krypa i säng. 

Trött ponny

Publicerad 2014-07-04 22:42:17 i Allmänt,

Kom till stallet och hittade en trött ponny i boxen. Lisa hade tagit in dem så de fick sova lite.
 
Red ut en liten sväng. Flimmras ben ser bättre ut och blir bättre då hon rör sig, men det är inte helt hundra ännu. Tur jag har en väldigt snäll stallägare som kollar till det åt mig medan vi är borta. 
 
Ikväll väntar packning och en kastrull med blivande saft står på spisen. Imorgon bär det av söderut :)
 
 

Morgon hos veterinären

Publicerad 2014-07-04 12:04:58 i Allmänt,

I morse packade jag in katterna i varsin bur och åkte till veterinären. Det var dags för vaccination. Jag har slarvat lite med det ett tag, men jag ska försöka skärpa mig. Vaccinering är bra, även på innekatter.
 
Snart är det dags för stallet och motionera hästarna. Passa på att mysa lite när det är fint väder och innan vi åker imorgon. För sen kommer de få vila 3 dagar medan jag är borta.
 
 

Och så lite kvällsträning på det

Publicerad 2014-07-03 21:04:26 i Allmänt,

Det känns direkt i hälen när jag ansträninger den, så jag kör fortsatt sittande träning. Men jag lovar er att det ger träningsvärk det med. Idag är det axlar, rygg och mage som ska få jobba lite.
 
 

Två hästar motionerade

Publicerad 2014-07-03 17:55:47 i Allmänt,

Först red vi ut på ponnyerna. Flimmras ben såg bättre ut idag, men hon fick ändå spritbandage på det och sen ut och skritta. Enda hästen jag vet som blir svettig av att bara skritta, men det kan ju bli så när man går och spänner sig och är rädd för allt. Knasiga hopplösa ponny.
 
Sen fick Mondrian ett litet dressyrpass på banan i regnet. Vi hade lite diskussioner om huruvida han skulle gå fram eller inte och om hinderboden var farlig eller om man kunde gå förbi den. Till slut blev den en liten kompromiss, men jag tycker ändå att jag vann för han fick jobba igenom kroppen ordentligt och gjorde det bra.
 
 

En sån dag

Publicerad 2014-07-03 11:32:11 i Allmänt,

Gick upp och åkte till läkaren i morse. Lite blodprover som skulle tas. Min mage har bråkat en del, så vi får se om de hittar nån allergi eller nåt sånt.
 
Men snart blir det stallet. Fixa med Flimmras sår och rida Mondrian. Annars ska jag nog mest städa idag. Ska försöka gå igenom och rensa garderoben och bokhyllan. Ganska svårt och tidskrävande, men välbehövligt.
 
 

Nya fransar!

Publicerad 2014-07-03 00:34:49 i Allmänt,

Jag var ju ner till Sigtuna idag och gjorde en ögonfransförlängning. Tjejen som fixade det var jättegullig och vi pratade verkligen om allt mellan himmel och jord under tiden det tog att fixa.
 
Direkt när det var klart och jag fick se resultatet var jag lite chockad. Jag har ju aldrig haft lösögonfransar eller massa smink eller nåt, så skillnaden var verkligen stor. Lite kände jag mig typ som en porrskådis och undrade vad sjutton jag hade gjort.
 
Men när jag kom hem tyckte Johan att det var supersnyggt och erbjöd sig direkt att betala om jag vill göra det igen. Han sade att han tyckte jag såg ut som en fotomodell, haha.
 
Även i stallet fick jag positiv respons att det såg snyggt ut. Och nu när jag har fått vänja mig lite tror jag att det blir nog bra. Jag tycker ju att det är snyggt på andra. Så jag kör på det här ett tag och så får vi se. Fördelen är ju att det faktiskt går att ta bort om jag skulle vilja det.
 
 

Nähä det blev ju inte så mycket ridning när ponnyn hade ett svullet ben

Publicerad 2014-07-02 21:19:14 i Allmänt,

Vet inte riktigt vad som hänt för från hasen och halvvägs ner till kotan var ena benet varmt och svullet. Ett litet sår som antagligen blivit infekterat. Snälla Lisa hjälpte mig att tvätta och lägga på spritbandage och så fick jag skritta henne lite. Svullanden gick ner en del, men inte helt. Så blir till att hålla extra koll på det där nu. Så typiskt att det alltid ska hända nåt precis när jag ska eller har börjat sätta igång henne...

God morgon ☀️

Publicerad 2014-07-02 11:10:08 i Allmänt,

Jag fick inte gå upp för katten, haha. Han somnade på mig och sade att det var så mysigt där att jag var tvungen att ligga kvar i sängen tills han vaknade. Men det är inte helt fel ändå att vakna mellan mitt ❤️ och en gosig katt.
 
Idag ska jag ner i Sigtuna och göra en ögonfransförlängning. Jag har länge tyckt att det är så snyggt så nu ska jag testa. Hoppas det blir så snyggt som jag tror.
 
Sen stallet en sväng och rida ponnyn. Får se om det blir dressyr eller lite markarbete. Beror lite på hur hälen känns och vad jag har lust med...
 
 

På hästryggen ❤️

Publicerad 2014-07-01 22:20:20 i Allmänt,

Mondrian gick ut en lugn tur och Flimmra fick jobba lite stretchande på banan. Hon är jättestel nu och har tappat kondition, så det kommer bli mycket fokus på grunderna med både stretcha/sträcka ut och samla/bygga upp. Så klart blandat med mysiga och tokbusiga uteritter. 
 
Taxi med släp till hagen 😜

We´re going to Ullared!

Publicerad 2014-07-01 21:00:56 i Allmänt,

Wohoo på lördag åker vi ner till Helsingborg och hälsar på världens bästa syster, nämligen min. Sen åker vi upp till Ullared och tokshoppar innan det bär av hemåt igen. Ska bli så himla kul både att träffa Angelica och att få se Ullared. Jag har aldrig varit där, men har hört att det ska finnas massa "bra att ha-saker" och annat onödigt och roligt. Hästavdelningen ska ju också vara bra har jag hört. Får väl se hur mycket nytt som "råkar" slinka ner i korgen och hem till Flimmra. Åh det ska verkligen bli jätteroligt!
 
Lycklig som ett barn på julafton, eller som en Annika som ska få pannkakor :D

Lite frånvarande

Publicerad 2014-07-01 14:21:51 i Allmänt,

Hoppsan, jag var visst lite frånvarande här idag. Förmiddagen har ägnats åt tvättstugan och hälla saft på flaskor. Dock räckte inte flaskorna, så jag får köpa fler sen. 
 
Jag har också tackat ja till ett vikariat på Migrationsverket så i augusti övergår jag till en behovsanställning på Securitas.
 
Och så har vi försökt oss på lite semesterplaner. Men än så länge hänger dem lite löst av olika anledningar.

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela