När alla möjligheter finns blir valet svårt

Publicerad 2014-07-16 16:40:54 i Allmänt,

Om endast två alternativ finns blir valet ganska enkelt, men om möjligheterna är oändliga är valet desto svårare.
 
Just nu står jag inför ett sånt val. Jag har sagt upp mig från min trygga fasta anställning för att den började kännas som en för liten tvångströja. Självklart hoppar jag inte blint över stupet, utan har en tillfällig anställning fram till årsskiftet. Men istället för en för liten tvångströja har jag nu miljarder små stigar att välja mellan som jag inte vet vart de leder.
 
Jag vet inte varför jag utsätter mig för sånt här för det skapar en oerhörd stress i mig och en önskan att "välja rätt". Men jag gör det gång på gång i större eller mindre frågor.
 
Men hur sjutton ska man kunna veta vad som är rätt, åt vilket håll man ska vända sig? Hur vet man egentligen vad man verkligen vill och när det är läge att ångra sig eller välja en ny väg?
 
I yrkeslivet skulle jag vilja prova allt. Men det är inte möjligt, så långt är inte livet. Alltså måste man välja en väg och välja bort de andra. 
 
Hur tänker man egentligen vid ett sånt här val? Vilken väg ska man ta?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela