Snart halva livet
Om två år har jag levt hälften så länge som mamma fick göra. Det är en skrämmande tanke. Tänk om jag får lika många år som mamma fick, då har jag redan upplevt nästan hälften av allt jag kommer att få uppleva. Jag tycker att jag i mångt och mycket har levt fullt ut under min tid här på jorden, men det finns alldeles för mycket kvar som jag vill hinna med innan min tid här tar slut.
 
Jag hörde för länge sen ett citat som jag tyvärr inte minns varken ursprunget till eller exakt hur det var. Men det handlade om att leva fullt ut och jag skrev en snabb anteckning om det i mobilen. Anteckningen har jag kvar och lyder som följer:
 
På min dödsbädd vill jag inte skryta om alla mina bravader eller fantastiska mål jag har uppnått. Jag vill hellre känna att jag har levt fullt ut varje dag och njutit av, och lärt mig av, allt livet har givit mig.
 
Precis så vill jag känna. Jag vill inte "fastna i ekorrhjulet" och nöja mig med "lagom". Jag vill ta vara på chanser och möjligheter, kasta mig ut i nya äventyr och prova på saker jag aldrig testat förut. Men samtidigt vill jag leva i samklang med mig själv och omgivningen/naturen. Hinder på vägen vill jag se, och suga tag i, precis som hästen på hoppbanan gör. Ingenting är omöjligt, det tar bara lite längre tid.
 
Tyvärr har jag många gånger fegat ur lite och tagit en bekvämare väg, och så kommer det säkert alltid att vara. Men jag hoppas att jag alltid kan ha i baktanke att livet är till för att levas. Den lilla tid vi får här är begränsad och det är upp till var och en att göra det bästa av den.
 
 
Katta

Bra inlägg. Men man vet aldrig hur länge man lever :)

Svar: Tack! Nej så är det ju, på gott och ont :)
Annika Lindström

Juliaj

Måste kännas ytterst onödigt att tänka att du kanske redan levt halva livet. Precis vad som helst kan hända och ingenting är förutbestämt, vilket betyder att du även kan leva tre-fyra gånger så länge. Lev i nuet, som du själv menar. Lev här och nu :)

Isa

Så jäkla sant skriver! känner också att jag har såå mycket mer jag vill göra, hur ska man hinna allt i livet? Vill aldrig nöja mig med att allt bara är ok och att dagarna går.. jag vill NJUTA av livet!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress