Det var ju inte alls speciellt svårt att koka egen sylt

Publicerad 2014-06-30 23:22:00 i Allmänt,

 
Jag har för första gången idag försökt mig på att koka sylt. Jordgubbssylt var det tänkt och jordgubbssylt blev det. Jag hade verkligen förväntat mig att det skulle vara svårt och krångligt, men det var det verkligen inte. Jag delade 500g jordgubbar lite och hällde ner dem och 500g syltsocker i en stor kastrull. Sen rörde jag medan det kokade i 4 minuter. Eftersom jag inte gillar klumpar i sylt mixade jag den lite med stavmixern innan jag skummade av och hällde upp i burkar. Klart. Hur enkelt som helst verkligen!
 
 
Nu ska det bara få svalna över natten så ska jag provsmaka till plättar imorgon. Det ska bli spännande, men jag har höga förväntningar. Brukar ju alltid bli godare med hemgjort.
 
 

Alltså den här katten

Publicerad 2014-06-30 16:44:53 i Allmänt,

Lilla Missy i stallet skulle gärna gosa dygnet runt om hon fick bestämma. Hon blir överlycklig när man sätter sig i sadelkammaren och flyger upp i knät. Sen far hon runt och kastar sig ner och rullar och vet inte till sig när man kelar med henne. Så söt och mysig!
 
Här lyckades jag fånga henne på bild mitt i en rullning, haha.
 

God morgon måndag och välkommen semester

Publicerad 2014-06-30 10:55:49 i Allmänt,

Nu börjar min semester på riktigt. Jag vet att jag redan har varit hemma nästan en månad med fripass, arbetstidsförkortning och sjukskrivning. Men från och med idag och resten hela juli är det semester och ledigt. Hur härligt låter inte det liksom. Nu hoppas jag bara på att-göra-listan bestämmer sig för att bli bra snabbt och att vädergudarna ger oss lite sol. Sen är nog världen komplett för en stund. 
 
Men oavsett vilket ska jag strax iväg och pussa på min söta lilla ponny och sen tror jag att jag ska försöka mig på ett pass på gymmet. Enbart övningar som utförs sittande, men vad sjutton det borde ju gå ändå.
 
 

Vilket busväder

Publicerad 2014-06-29 22:31:39 i Allmänt,

Självklart öppnade sig himlen i regn och åska när jag var och tittade till hästarna. På nolltid blev jag blöt ända in på skinnet, inte ett plagg var torrt. Men men, har man ett djur får man ta hand om det. Och det hade ju kunnat vara värre, det var ju åtminstone inte snöstorm... ;)
 
Dessutom utgör busväder en utmärkt ursäkt att sitta inne och mysa med hallonkaka och te.

Hallonkaka

Publicerad 2014-06-29 13:18:02 i Allmänt,

När jag ändå var i köket hela kvällen igår passade jag på att slänga ihop en hallonkaka. Hur enkelt som helst egentligen. Jag gjorde en vanlig sockerkakssmet och blandade ner färska hallon som jag mosade lite. Smaken blir lite härligt sötsyrlig.
 
Mums :)

Lycklig ponny

Publicerad 2014-06-29 10:28:00 i Allmänt,

Igår släppte vi ut Flimmra och Mondrian i den största sommarhagen med mest gräs för gräset började ta slut i den andra. Båda blev så glada att de inte visste vart de skulle börja äta, haha. Gick runt och tog en tugga här och en där.
 
Båda så där härligt sommartjocka :)
 
 
 

Att. Göra. Saft. Tar. Tid. Nu. Är. Jag. Trött.

Publicerad 2014-06-28 23:55:37 i Allmänt,

Hela kvällen har gått åt till saftverkstad. Massvis med flädersaft kommer det bli, så jag hoppas verkligen den blir god. Vi får se om ett par dagar när den har dragit klart.
 
Nu har jag i alla fall landat lite med en kopp te, så snart är det dags för sängen. Helst innan ögonen faller ihop... :)
 
Jag kommer säkert drömma om fläder i natt, haha

Nu ska här göras saft

Publicerad 2014-06-28 16:12:32 i Allmänt,

När man inte har någon egen trädgård är jag enormt tacksam när erbjudandet dyker upp att få fläderblommor från en vän. Massor dessutom, så ikväll ska jag för första gången försöka mig på att göra flädersaft. Men jag säger som Pippi Långstrump "Det har jag aldrig gjort förut, så det klarar jag alldeles säkert".
 
 

Lite orättvist

Publicerad 2014-06-28 09:53:50 i Allmänt,

Måste säga att min häl är lite orättvis ibland. Igår gjorde jag verkligen ingenting för att anatränga den och i natt har jag sovit och alltså bara vilat den. Ändå gör den mer ont idag än igår. Men det är väl bara att ta en värktablett och vila lite till. Det dör jag inte av ;)
 
Annars är morgonen rätt bra. Vaknade av en katt som ville gosa och somnade om tillsammans med honom. Men nu lite frukost ackompanjerad av en bra bok.
 
 

Efter en del om och men är dagens skörd avklarad

Publicerad 2014-06-27 21:23:07 i Allmänt,

Efter att ha fått kasta mig iväg och köpa en ny tvillingnål till symaskinen lyckades jag till slut få ihop dagens skörd av tröjor. (Petra, jag har inte glömt dig. Måste bara tvätta nya tyget först innan jag syr till dig.)
 
3 minionströjor av varierande modell och storlek, 3 lösa t-shirtar och 2 zebra-linnen blev det. Nu ska jag börja smygkika lite på mina nya mönster och leka lite med vilka tyger som skulle passa. ;)
 
 

Så typiskt

Publicerad 2014-06-27 16:43:59 i Allmänt,

Några tröjor har jag fått klart, men sen gick självklart nålen av. No nog deal, om det inte hade varit för att det var min sista. Nu hoppas jag bara på att tygaffären har öppet längre än till kl 17 och att de har såna nålar...

Att fylla jämnt - en ny epok i livet?

Publicerad 2014-06-27 12:08:45 i Allmänt,

Ja, enligt mitt pass fyller jag alltså jämnt snart. 30 år levda. Hua, det låter mycket äldre än vad jag känner mig. Men någonstans börjar jag väl ändå inse att det kanske är dags att bli vuxen på riktigt. Eller vuxen, vad innebär det egentligen? Att bo själv? Tjäna sina egna pengar? Klara sig på egen hand i livet? Det har jag gjort länge, så i den bemärkelsen har jag varit vuxen i många år.
 
Men känslan, och allt man förväntas göra och vara som vuxen. Ansvarsfull? Det har jag också varit länge. Hitta en partner och bilda familj? Partner har jag ju, en som jag önskar dela resten av mitt liv med. Barn har inte varit aktuellt ännu. Visst har vi pratat om det, men skjutit det på framtiden. Det känns så, jag vet inte, vuxet? Permanent? Haha, jag det är det ju så klart. Men sen är det väl också så att man vet vad man har, men inte vad man får. Ett barn innebär ju alltid en stor förändring i livet. En förändring som man bör förbereda sig på och vara beredd att ta, oavsett vad som händer och sker.
 
Som vuxen förväntas man även agera på ett visst sätt. Man ska moget kunna överväga alternativ, och man ska finnas till och hjälpa till där man förväntas och behövs. Jag minns under tonåren när man var lite osäker på om man skulle räknas till vuxen eller barn. När vi då gick bort på middag visste jag aldrig om jag skulle erbjuda mig att hjälpa till i köket eller inte. Risken om man erbjöd sig var ju att någon ville ha hjälp, och ofta då med att skära sallad. Just sallad tyckte jag inte alls om att skära för alla har sina egna idéer om hur sallad skärs bäst och hur stora bitar det ska vara. Eftersom jag var i en period då jag absolut inte vill göra "fel" var jag därför tvungen att fråga om varje grönsak hur den skulle skäras, och det hela blev ganska jobbigt.
 
Nu skulle jag nog förvisso inte bry mig så mycket på det sättet och jag är uppfostrad som jag är med att erbjuda min hjälp och uppföra mig väl. Men fortfarande finns det vissa outtalade förväntningar på en som vuxen. Dessa är lite olika i olika sammanhang och med olika människor, men de finns ändå alltid där. Ingen pratar om dem och man säger aldrig till om någon inte uppför sig efter dessa förväntningar, men man kan prata om det i efterhand och bakom personers rygg.
 
Som vuxen finns det helt klart en hel del förväntningar och ansvar som man förväntas ta och när jag nu fyller så pass mycket som jag gör kan jag inte gömma mig bakom någon ungdomsfasad längre (även om jag fortfarande får visa leg på systemet ibland). Jag måste seröst fundera på mitt liv och kunna svara på andras frågor om giftermål, barn, bostad, karriär osv osv. Innan har det mesta kunnat förklaras bort med att "jag är ju inte så gammal ännu", men nu vette sjutton. Mamma visste aldrig vad hon "ville bli när hon blev stor", men jag vill kunna ge ett svar. Ha en dröm och ett mål att sträva efter. Jag skulle verkligen behöva sätta mig ner och fundera igenom det. Finna ett svar som passar mig och som jag kan stå för och är beredd att offra vad som krävs för att nå.
 
Så även om jag absolut har lite åldernoja och 30-årskris kan jag väl ändå tycka att det är lite skönt på nåt sätt. Mina år som barn är slut, mina år som ungdom är slut och nu börjar på riktigt åren som vuxen. Jag har slutat bry mig så mycket om småsaker och sätter större värde på vad jag har. Jag vet att livet är skört och kan ställas på ända i en handvändning. Lite känns det som om en ny epok i livet börjar nu. Jag kan lägga mycket bakom mig och kan blicka framåt på en framtid som förhoppningsvis både blir ljus och innehållsrik.
 
 

Snurrig morgon

Publicerad 2014-06-27 10:57:52 i Allmänt,

När jag vaknade var jag mitt inne i en dröm som det tog lång tid för mig att förstå att det bara var en dröm och inget som hände på riktigt, haha. Jag minns inte riktigt vad det var, men jag var riktigt snurrig och förvirrad en lång tid efter att jag hade gått upp. Inte förrän jag hade ätit lite frukost började världen klarna lite.
 
Tror att jag har sovit lite för mycket de senaste nätterna, då brukar jag bli så här. Har svårt att somna och börjar drömma om märkliga, och ofta obehagliga, saker redan innan jag har somnat. Sen när det är dags att vakna på morgonen vill jag bara sova vidare.
 
Det var därför jag tvingade mig själv upp idag, även att jag var mitt i en dröm och sängen var bra mycket skönare än att pallra mig upp. Men upp kom jag och nu har jag landat lite med en kopp te.
 
Dagen ser väl ut som gårdagen ungefär. Ska sy klart kläderna jag har börjat på. Nu är det inte mycket kvar... Sen ska jag nog försöka mig på att rita upp och testa ett av dem nya mönstrena tror jag. Är lite sugen på att testa sy en kofta, eller en långärmad tröja. Vi får se vilken det blir, eller om det blir båda, haha.
 
Sen en sväng och titta till hästarna och kanske att jag ser om jag kan klippa ihop en liten filmsnutt till er från när jag filmade min ansökan till ATG-tjänsten. Vet att flera ville se den :)
 
 
 

En riktig livsnjutare

Publicerad 2014-06-26 13:32:49 i Allmänt,

Jag älskar stilen på våra katter ibland, de kan befinna sig på de mest oväntade ställena eller i de konstigaste poserna ibland. 
 
Katter är verkligen härliga djur och lever bara för sig själva och njuter av nuet. Världen kretsar kring dem och vi människor är bara betjänter.
 
 

Arbete pågår

Publicerad 2014-06-26 13:01:47 i Allmänt,

Har trots ordentlig sovmorgon haft en ganska produktiv morgon. Sytt lite på kläderna och bakat en äppelkaka som jag lovade Johan. Han är fortfarande inte bra från sin förkylning och jag har ju min häl, så det är lite sjukstuga här hemma. Därför tycker jag att vi förtjänar lite extra lyx (typ äppelkaka och nysydda kläder).
 
 

Mumsar kvällsfikat

Publicerad 2014-06-25 23:17:39 i Allmänt,

Bästa kvällsfikat ikväll med melon- och bananbitar och te. Mumsar i mig det i väntan på att min smärtlindring ska börja verka. Hälen går lite i vågor, men det blir lätt för mycket ansträngning på den när jag blir rastlös...
 
 

Inte så lätt

Publicerad 2014-06-25 21:42:28 i Allmänt,

Att titta till Mondrian i hagen är inte helt lätt alla gånger. Flimmra kommer alltid fram och hälsar och är mysig, men Mondrian säger hejdå och drar. Det tog en bra stund innan jag ens lyckades komma i närheten av honom, och när jag väl gjorde det var det lättare att lyfta en hov än att få på grimman. Knasiga häst! Men alla verkar må bra i alla fall :)
 
Hopplösa häst :P

"Råkade" visst beställa lite mer tyg

Publicerad 2014-06-25 13:36:11 i Allmänt,

Alltså, minions-tyget tog ju nästan slut igår så jag var bara "tvungen" att köpa lite mer. Dessutom behöver jag fler färger på muddtyg. Tur att Johan inte har vaknat än och inte såg när jag lade upp och fotade tygerna jag redan har 😜
 
Vadå, det här är ju inte så mycket. Eller? 😳😂

Lite sent kanske, men god morgon :)

Publicerad 2014-06-25 11:49:52 i Allmänt,

Eftersom jag inte kan röra mig ordentligt blir jag rastlös. Alltså måste jag hitta på nånting som jag kan göra. Igår kväll innebar det att jag fastnade vid klippbordet (läs: golvet) och kröp runt och ritade nya klädmönster och klippte tyg. Jag hann börja sy så smått (tur att högerfoten funkar så jag kan köra maskinerna), men sen upptäckte jag att klockan sprungit iväg. Jag fastnade alltså lite grann, så jag somnade inte förrän vid 2, haha. 
 
Men det gjorde inte så mycket, jag har ju liksom ingen brådska nånstans idag. Nu ska jag äta lite frukost i lugn och ro och börja läsa på en ny bok. Den förra tog slut igår. Sen lär jag sätta mig vid sybordet igen och fortsätta på de nya kläderna.
 
Några av tygerna jag pysslade med igår

Livet med kryckor

Publicerad 2014-06-24 20:04:21 i Allmänt,

Jag måste bara konstatera att man tar sig fram väldigt långsamt med kryckor. Även om man bara går en kortare sträcka tar det lååång tid och man blir trött. Så att ta sig till hästhagen för att kolla till hästarna och se så de hade vatten var en kraftansträngning. Jag satte mig och vilade en stund på vägen, haha.
 
Tur i alla fall att man kan krypa runt på golvet och rita t-shirtmönster och klippa tyg. Det blir min kvällssysselsättning.
 
Vilar lite tillsammans med mina kompisar (och nej jag red inte, ridbyxorna var bara mest bekväma över hälen)

När man inte kan gå

Publicerad 2014-06-24 13:05:35 i Allmänt,

...så får man mysa i soffan med gott te, en bra bok och en söt katt som gärna däckar med magen upp så man kommer åt att klia lite där.
 
 
 

Lite mys

Publicerad 2014-06-24 10:37:33 i Allmänt,

Hur mysigt är det inte att vakna mellan sitt sovande <3 och en liten spinnande katt. Dessutom njuter jag av att hälen inte gör speciellt ont alls så länge jag ligger still och inte belastar den. 
 
Alltså trivs jag väldigt bra i sängen och har inte haft någon lust att gå upp än. Men magen kurrar så det är väl dags snart ändå...
 
Utsikten framför mitt ansikte: en mysig och spinnande liten Smulan

Häl-rapport efter sjukhusbesöket

Publicerad 2014-06-23 19:43:50 i Allmänt,

De klämde, böjde och tryckte på och runt hälen när jag var på sjukhuset. Sen fick jag åka säng bort till röntgen en sväng, innan det bar av tillbaka till läkaren igen. 
 
Efter undersökningarna kunde hon konstatera att inget verkade trasigt, men att jag har fått en ordentlig smäll. Av smällen har troligtvis slemsäckarna runt hälsenan blivit inflammerade och svullna. 
 
Jag fick med mig ett recept på antiinflammatoriskt och smärtstillande. Läkaren sa att om det inte är bättre/bra om några veckor ska jag komma tillbaka, men förhoppningsvis bör jag kunna stödja ordentligt på den om en vecka ungefär. Tills dess ska jag umgås med mina nya vänner - kryckorna.
 
Mina nya bästa vänner. Helt underbart att kunna förflytta mig utan att det gör så ont

Akuten nästa då

Publicerad 2014-06-23 12:10:10 i Allmänt,

Vi tiggde till mig skjuts av ställa Zetterberg, så nu bär det snart av till akuten. Jag lyckades sova nån timme i soffan tack vare Ipren i kombination med högläge utan att hälen nuddade något. Riktigt skönt, så nu laddar jag för x antal timmar på akuten. 
 
Säkert kommer jag få skäll när jag kommer dit eftersom jag inte kom in direkt, men det får jag ta. Det har ju blivit värre...

Min näst högsta önskan

Publicerad 2014-06-23 05:37:32 i Allmänt,

Eftersom jag antar att hälen inte går att byta bort önskar jag mig istället kraftiga smärtstillande och ett par kryckor. Eller det går ganska bra med en frisk pojkvän också så jag kunde fått skjuts till nån läkare.
 
Aj aj inte kul nu. Har knappt fått sova pga smärtan och funderar skarpt på hur sjutton jag ska lyckas ta mig upp ur sängen och förflytta mig. Gå kan jag inte utan att möjligen hoppa på ett ben, köra bil är inte att tänka på om jag ens skulle lyckas ta mig så långt. Trapporna känns också som ett oöverstigligt hinder.
 
Smärta stänger av fantasin, men samtidigt har väl nöden ingen lag. Så det löser sig nog. Men första steget blir ju i vilket fall att försöka ta mig upp ur sängen...

Önskar mig en ny häl

Publicerad 2014-06-23 00:29:09 i Allmänt,

Just nu gör verkligen allt ont, och inte bara lite. Vet inte om jag ska skratta eller gråta för hur jag än lägger foten gör det ont. Ska försöka sova lite nu och hoppas på att det fungerar. Jag vill att det ska gå över, men just nu lutar det åt att det får bli ett läkarbesök imorgon, hur lite jag än vill det.

Kanske inte helt genomtänkt

Publicerad 2014-06-22 21:30:02 i Allmänt,

Jag vet inte hur smart det var att klä på ponnyn en dressyrsadel och mig stövlar och sporrar. Det blev förvisso lite dressyr, men med stark betoning på "lite". Hälen gjorde ganska ordentligt ont och att skänka ordentligt gick bara inte. Men Flimmra gjorde bra ifrån sig och jobbade igenom sig bra på den korta stunden.
 
Nej, nu ska jag hem och vila hälen. Varken promenad, ridning eller bilkörning är särskilt skönt och kombinationen har skapat ett stadigt dunkande i hela foten.
 
Duktig liten ponny trots allt <3

Nya ridbyxor

Publicerad 2014-06-22 14:00:12 i Allmänt,

Jag tänkte inviga mina nya snygga ridbyxor från Star rider idag, men i det här busvädret vette sjutton om jag har någon lust att gå ut alls. Så jag stannar nog inne en stund till och hoppas på att det slutar...
 
Svårt att få till en vettig bild i ett mörkt rum och med bara mobilkamera, men typ nåt sånt ser de ut :)

Och där damp den manliga förkylningen ner

Publicerad 2014-06-22 11:20:30 i Allmänt,

Jag upphör aldrig att förvånas över hur ynkliga män blir när de blir förkylda. Kvinnor är mer "get up, dress up and show up" oavsett om det är en influensa eller ett brutet ben, medan män blir sängliggande (eller soffliggande möjligen)  av en vanlig förkylning.
 
I vårt hus damp den manliga förkylningen ner som en brev på posten idag. Jag fixar tvätten trots min lite begränsade rörelseförmåga i foten, kokar te och pular lite, medan Johan landade i soffan framför tv och dator.
 
Det är tur att jag älskar honom ändå och gärna servar så gott jag kan. :) <3

Fördelen med ett tillfälligt handikapp

Publicerad 2014-06-22 08:47:56 i Allmänt,

Här hemma är det oftast jag som plockar och fixar och hämtar saker, men eftersom det tar lite tid för mig att halta mig fram just nu tycker Johan lite synd om mig. Alltså följde han med mig ner till tvättstugan och bar påsarna och nu fixar han frukost till mig. Väldigt snällt och ganska trevligt att få vila foten lite, bara jag inte blir för bortskämd. ;)
 
 

Två hästar motionerade och en ond hälsena

Publicerad 2014-06-21 19:11:54 i Allmänt,

Flimmra blev rädd för nånting när vi var på väg in från hagen. Hon hoppade till och råkade olyckligtvis sparka till/landa på min hälsena. Jag behöver nog inte säga hur ont det gjorde, och fortfarande gör. Men det gick faktiskt ganska bra att rida ändå. (Det är att gå och att köra bil som glr mest ont.)
 
Både världens bästa ponny Flimmra och världens fegaste häst Mondrian fick komma ut på en varsin lugn och mysig tur. Jag njuter aldrig så mycket av att rida Flimmra som när jag har ridit andra hästar ett tag. Hon passar mig verkligen som handen i handsken, även att vi bråkar ibland haha.
 
Mondrian var också trevlig. Han tvekade flera gånger och funderade på hur han skulle komma undan och vända hem, men med lugn och envishet vann jag varje gång utan att ens behöva bråka med honom.
 
Tillbaka till hagen fick Flimmra bära mig för att jag skulle försöka gå så lite som möjligt på hälen, och Mondran fick följa med på släp. Det gick hur bra som helst och de verkade bara tycka det var trevligt att ha den andra med.
 
 

Time for some riding

Publicerad 2014-06-21 14:27:53 i Allmänt,

Dags att ta en långpromenad bort till hagen och hämta hem världens bästa ponny och fina Mondrian. De ska få komma ut på varsin mysig uteritt. Det känns lagom att börja sätta igång dem så efter lite sommarlov.
 
 

Lite sovmorgon såhär på midsommardagen

Publicerad 2014-06-21 10:57:02 i Allmänt,

Det blev ganska sent igår eftersom jag agerade chaufför och skjutsade hem lite folk, så jag passade på att ta lite sovmorgon idag. Men kvällen var trevlig med god mat och trevligt sällskap. Vi grillade och pratade en massa. Några bastade och badade i poolen, men det stod jag över.
 
Idag ska jag njuta lite av att bara vara hemma och ta mig till stallet en sväng. Massa mys med ponnyn och en liten ridtur är tanken.

Trevlig midsommar allihop!

Publicerad 2014-06-20 16:03:03 i Allmänt,

Självklart åkte jag raka vägen till stallet från båten och gav Flimmra en stor puss och en morot. Alla hästarna såg ut att må bra så imorgon ska jag ut och rida två hästar. 
 
Sen en hem och pussa lyckliga katter och en glad pojkvän lite snabbt. För sen fick jag skynda mig att hoppa i duschen och göra mig iordning för att fira midsommar i Skokloster.
 
Hoppas ni alla får en riktigt trevlig midsommar!
 
 

På väg hem

Publicerad 2014-06-20 07:35:00 i Allmänt,

Jaha, då var min vistelse på Gotland över för den här gången. Det har varit riktigt roligt och jag har träffat många både gamla och nya vänner och hästar. Många kommer jag sakna, men som tur är finns Facebook och möjlighet att träffas igen. 
 
Samtidigt ska ska det bli skönt att komma hem också och träffa Johan, Flimmra och katterna och få sova i min egen säng.
 
Jag älskar frisyren på lilla Mirk, haha

En trevlig kväll

Publicerad 2014-06-19 23:11:13 i Allmänt,

Vi hade en jättetrevlig kväll i Visby med god mat och gott sällskap. Även servitrisen var trevlig och kom och pratade lite häst med oss, haha.
 
Men nu är det hög tid att blunda en stund. Båten hem går tidigt imorgon.
 
Nomnom 😋

Blöt ridtur på Tryggve

Publicerad 2014-06-19 17:53:20 i Allmänt,

När lägret var slut åkte tvärs över ön till Madde och Lina som jobbar på ett annat ridläger på Gotland. Jag fick låna Linas fina Tryggve och så red vi ut en sväng. Det är verkligen jättefint vid havet, men tyvärr öppnade dig himlen i både regn och åska. Så vi har dyngsura när vi kom tillbaka, men det var kul ändå haha. 
 
Ikväll ska vi möta upp lite folk inne i Visby och gå ut och äta middag. Ska bli trevligt.

Sista hoppningen

Publicerad 2014-06-19 13:01:40 i Allmänt,

Alla hästarna och ryttarna var lite trötta under sista passet, så det blev bara några språng var. Men det var kul och Gry var duktig.
 
Nu är det bara avskedet kvar. Trist som vanligt och dagarna har gått alldeles för fort. Tur att vi redan nu börjar planera för nästa år, haha.
 
 
 
 

Packning och städning

Publicerad 2014-06-19 09:46:10 i Allmänt,

Förmiddagen so far har varit hektisk och effektiv. Frukost, hämta häst, packa och städa. Det mesta är klart och jag har slängt in så mycket jag kunde i bilen. 
 
Nu väntar ett hopp-pass på Gry och sen är det hejdå för i år :'(

Kadrilj

Publicerad 2014-06-18 18:28:17 i Allmänt,

Vi fick ihop ett litet kadrilj-program som vi red på eftermiddagen. Jag red lilla Gry, så vi hade lite svårt att hinna med ibland. Men det var kul!
 
Och efter passet red vi ut alla hästar i hagen igen. Det är alltid lika mysigt att rida barbacka på de här snälla fjordingarna. <3
 
 

Förmiddagspass i dressyr

Publicerad 2014-06-18 11:34:29 i Allmänt,

I dressyren på förmiddagen red jag Smilla. Det känns att man börjar bli lite mör i kroppen nu, men det var kul. Hon kändes mycket stadigare idag och vi fick till ett bra pass.
 
I eftermiddag tror jag det blir kadrilj-ridning, men jag vet ännu inte vilken häst jag ska ha. Imorgon avslutar vi i alla fall med lite hoppning och då ska jag rida Gry. Kul :)
 
 

Uteritt med fart och bocksprång

Publicerad 2014-06-17 18:56:03 i Allmänt,

Eftermiddagens uteritt var en lång tur med ganska mycket trav och galopp. De första hästarna drog ifrån oss andra, men som tur var kunde Lena hålla Bloss så att inte han drog efter. Då hade både Felix, som jag red, och säkert många fler hängt på. Felix bockade ett par gånger i galoppen för att han tyckte det var så kul och flera av de andra drog tydligen iväg i ordentliga bockserier. Men alla lyckades hålla sig kvar och vi kom hem i ett stycke.
 

Markarbete

Publicerad 2014-06-17 12:59:50 i Allmänt,

Jag fick rida lilla Gry på förmiddagens markarbete. Hon tyckte det var jätteroligt och bjöd på allt som byggdes upp. Även om hon inte är så rutinerad hoppade hon fint de flesta gånger. Så det var riktigt roligt.
 
I eftermiddag väntar en lite längre uteritt och då ska jag få testa nån annan häst igen.
 
Söta lilla Gry

Liten söt fölis

Publicerad 2014-06-16 22:04:40 i Allmänt,

Ikväll passade vi på att gå en promenad bort och kika på årets fjordföl. Det är Gåva, som jag skulle ha ridit på lägret förra åren men som blev halt, som har fått föl. En söt liten rackare som tyvärr inte är så van vid människor ännu, så den tyckte att vi var spännande men rätt läskiga.
 
Bättre bilder kommer så snart jag har hunnit ladda över från kameran till datorn
 
 

Dressyrpasset

Publicerad 2014-06-16 18:55:45 i Allmänt,

Eftermiddagens dressyrpass var roligt. Vi jobbade med temoväxlingar och övergångar med eller utan stigbyglar. Gry var jättemysig. Det märktes att hon är mest riden av barn för hon hade lite åsikter och tyckte det blev jobbigt när jag kom åt henne. Men det var roligt och hon var härlig att sitta på.
 
Sen fick vi en jättegod soppa till middag gjord på ärtor bland annat. Jag är inget fan av ärtsoppa, men den här var jättegod. 
 
Världens mysigaste vita älg som jag fick hämta från hagen idag

Körning på banan

Publicerad 2014-06-16 14:21:49 i Allmänt,

Det blev lite dressyrkörning på banan. Jag och Karin körde Magne. Han gick faktiskt på förvånansvärt bra idag. Duktiga Magne! Även de andra ekipagen gick fint och efter lite stök fick vi till några kadrilj-övningar med allihop. Fjordingarna är ju underbart snälla och Blenda fn duktig körlärare.
 
Nu i eftermiddag väntar dressyr i ridhuset. Jag ska få testa Gry, som egentligen är en barnhäst men gärna får gå med någon vuxen ibland.
 
 

Dags för körning

Publicerad 2014-06-16 09:43:35 i Allmänt,

Första passet idag blir körning på banan. Det ska bli kul för det var verkligen jättelänge sen jag körde. Lite dressyr och lite precision lär det bli. 
 
Jag och Karin ska köra Magne. Han är lite seg, men får man väl fram honom brukar han vara jättefin.
 
Söta Magne

Kvällsaktivitet

Publicerad 2014-06-15 21:15:23 i Allmänt,

Vi fick följa med på 3 års-test där Lisa hade med två ponnyer på löshoppning. Det var roligt att se och båda två hoppade fina språng.
 
 

Snart är första dagen slut

Publicerad 2014-06-15 20:05:22 i Allmänt,

Vi började med en uteritt på förmiddagen. Då fick jag rida mysiga Balsa. En lugn ritt med allihop. Fast vi är inte så många, 12 vuxna blev det bara. Men det är ganska skönt och vi får möjlighet att byta lite hästar och så. 
 
Lilla söta gråa Balsa
 
Men det var många som vill ha Balsa så på eftermiddagen fick jag byta och rida dressyr på Smilla. Med Balsa behöver jag bara tänka och så gör hon, men på Smilla fick jag verkligen jobba. Hon var vinglig och om jag inte var med flöt rumpan eller bogen iväg. Så det var lite utmaning, men det var kul. 
 
Till i morgon får vi väl se hur det blir. Vi ska i alla fall köra på förmiddagen.
 
Smilla

Lukten av Gotland och fjording

Publicerad 2014-06-14 21:15:33 i Allmänt,

 
Äntligen framme efter en lite stormig överresa och några timmar i Visby. Det är härligt att vara här igen och kul att träffa både gamla och nya vänner, både tvåbenta och fyrbenta.
 
Trött som en sengångare ska jag väl försöka pallra mig i säng snart. Imorgon börjar äventyret på riktigt när vi får våra hästar tilldelade och den sista lägerdeltagaren anländer.
 
Snyggingen Lordi

Nu bär det av

Publicerad 2014-06-14 08:50:18 i Allmänt,

Det tog flera timmar att lyckas förstå sig på programmet för videoredigering och få till en hyfsad video. Sen strulade det ändå, men efter mycket om och men kom ansökan iväg strax efter kl 3 i natt. Då var det hopp i säng och snabbsova ett par timmar innan jag skulle upp och packa bilen. Jag hoppas nu bara att jag inte har glömt nåt viktigt, haha. Men både kameran och datorn är med, så jag lovar er updates i vilket fall.
 
Trots trötthet och lite stress på morgonen är jag både laddad och lite nervös. Man vet ju aldrig vilken häst man får eller vilka människor som ska på samma läger. Haha, jag känner mig verkligen som ett barn som ska iväg. Men det kommer bli bra och vi ska ha roligt!
 
Vad kan väl vara bättre än barbackamys på en fjordingrygg

Lång dag och lite krångel med filmningen

Publicerad 2014-06-13 22:43:20 i Allmänt,

Jag har hunnit med en hel del idag trots allt. Jag har både lyckats packa ner det mesta (hoppas jag) och filmat. 
 
Och filmningen förresten, vad kul det var! Men svårt. Jag glömde manus hela tiden eller så gjorde inte Flimmra som jag ville. Dessutom blev det lite tidspress för det var lite folk i stallet och hovslagaren skulle strax komma till en häst. Utöver det blåste det så mycket ute att vi inte kunde göra vissa scener som jag hade tänkt mig.
 
Men det blev en hel del film och många omtagningar med lite olika variationer. Jag har ännu inte hunnit titta på det, men ska sätta mig med det nu. Hej långa natt, men det är kul samtidigt. Hoppas verkligen att jag får ihop nåt bra så att jag i alla fall har en chans till jobbet.
 
Sen är det ju bra träning också eftersom jag har en idé om att försöka bjuda er på lite videoklipp här framöver. Men en sak i taget, så nu ska det bli spännande att se om jag fastnade på filmen.
 
Den här sötnosen är med i hela filmen :)

Gymmet avklarat och nu stryka

Publicerad 2014-06-13 16:28:27 i Allmänt,

Jag var nästan helt ensam på gymmet idag. Så skönt! Jag körde på hemmasytt idag också, med en lös t-shirt. Luftig och skön. 
 
Sen var det bara till att dra fram strykbrädan och försöka pressa sömmarna på allt nysydd från igår. Ska försöka visa bilder på det sen. 
 
För övrigt är manuset klart till min film, så nu ska jag bara försöka få med mig Johan till stallet för att filma det hela.
 
 

Chefen i huset

Publicerad 2014-06-13 10:10:48 i Allmänt,

I vårt hus har vi en mycket bestämd chef med bestämda åsikter om hur saker och ting ska vara. Vi måste bete oss på ett visst sätt och lyda alla order och nycker. Annars får vi skäll och en tråkig stämning här hemma. Det roliga i det hela är bara att chefen är klart minst i familjen, har fyra ben och svans, luddig päls och säger mjau. Men det är inget som hindrar henne och vi har bara att lyda. Hopplösa, men söta, lilla katt.
 
Det ska finnas en pläd åt henne att ligga på i knät, man ska sitta på ett särskilt vis och hålla i hennes baktass medan man klappar henne på magen

Ute i sista minuten - som vanligt

Publicerad 2014-06-13 09:23:00 i Allmänt,

Jag nu är det ju tydligen så att jag åker imorgon och innan dess måste jag ha packat och fått in ansökan till ATG-jobbet. Låt oss konstatera att det kommer att bli lite stressigt. Packningen är nog inget problem, bara jag får med mig hjälm, stövlar och väst från stallet. Men ansökan. Hur tänkte jag där? Jag ska liksom förutom den vanligan ansökan, även spela in en video (inget jag har gjort förut och jag har inte ens manus klart), redigera den (öh, hur? Vilket program använder man?) och sen få in alltihop före klockan 8 imorgon bitti när jag åker. Haha lite panik, men det löser sig säkert. Det måste det ju göra.
 
God morgon i alla fall! Hoppas allt är bra med er :)
 
Åh, snart blir det fjordingmys <3

Jordgubbar, rosé och kvällssömnad

Publicerad 2014-06-12 21:44:00 i Allmänt,

Jag fick för mig nåt när jag var på väg hem från stallet, så jag åkte och köpte rosé och jordgubbar. Sen började jag mumsa på det medan jag lagade mat och tog med mig resten till sybordet. Jag fick nämligen hem lite tyger häromdagen som nu är tvättade, och planen var att jag skulle hinna sy lite nya t-shirtar inför Gotland. Det börjar arta sig, även om jag har en del kvar på dem. Åh vad jag önskar nu att jag hade haft en bandkantare, men men. Det funkar utan också, tar bara lite längre tid.
 
Med jordgubbar och rosé...
 
...framför symaskinerna :)

Nu är det inte långt kvar

Publicerad 2014-06-12 11:04:54 i Allmänt,

På lördag åker jag till Gotland och underbara Sindarve. Ridning på fina fjordingar, semester och mys. Ska bli så roligt att komma tillbaka dit. Jag vet inte hur många gånger jag har varit där, men det är lika härligt varje gång. Kul också att träffa alla människor, en del "gamla" och en del nya. I år verkar det dock som om en del har fallit bort för barnen börjar bli vuxna och vill inte längre åka på ridläger eller med sina mammor, men kul i alla fall med dem som kommer.
 
Sen är det så klart alltid lite spännande att se vad man får för häst. Man blir som ett barn igen som vill ha sin favorithäst, haha. Bara synd att inte Flimmra kan följa med, men det går ingen nöd på henne hemma i sommarhagen.
 
Idag har jag sprungit fram och tillbaka till tvättstugan för att vara säker på att alla kläder jag vill ha med mig är rena. Jag ska väl försöka fundera lite på vad jag ska packa sen och så får jag (som vanligt) slänga ner allt i väskan i all hast imorgon, haha.
 
 

På gymmet i hemmasytt

Publicerad 2014-06-11 22:08:15 i Allmänt,

Idag passade jag på att inviga mitt nysydda linne när jag gick till gymmet. Jag tyckte att lazy smurf passade bra, haha. Lite kul att kunna använda kläder som man sytt själv och folk tror att det är köpekläder. Dessutom är dem sköna och man kan ju fritt välja modell och ändra som man vill.
 
 
 

Med en liten lurvig i hagen

Publicerad 2014-06-11 20:38:54 i Allmänt,

Idag fastnade jag flera timmar i stallet utan att ens hinna byta om till ridkläder, haha. Det blir så när man har så bra stallkompisar. Alla människor i vårt stall är verkligen jättetrevliga. Det är så viktigt när man ändå är där några timmar varje dag. Jag har stått i stall där det har funnit olika problem av varierande slag, och även i vårt stall har vi haft lite konflikter ibland. Men nu är det världens bästa gäng där och de är noga med vilka som kommer in, så jag hoppas verkligen att det förblir så här bra.
 
Jag fick med mig en liten lurvig till hagen också när jag gick för att titta till hästarna. Han var lycklig och sprang och nosade på grästuvorna och hästarna undrade vad sjutton jag hade tagit med mig. De var nyfikna och gick för att försöka nosa på honom, men eftersom han aldrig stod still var det svårt. Tyvärr fick jag ingen bild på det för det såg riktigt roligt ut, haha.
 
 
 

Syrener

Publicerad 2014-06-10 22:19:41 i Allmänt,

 
På trädgården när jag var liten hade vi en stor syrenbuske som ibland skickade iväg små skott att gro på olika ställen i trädgården. De flesta försvann innan de hann bli något av dem, men en lyckades slå rot och växa fram mellan stenarna i utkanten på uteplatsen. Mamma ville absolut gräva upp och slänga den, men jag protesterade. Jag ville så gärna att det skulle bli en berså av uteplatsen, så jag skyndade mig att säga att jag ville ha den lilla syrenplantan. Mamma gick med på det om jag lovade att flytta den. Jag lovade, men det blev aldrig något av med det. Istället växte den sig ganska så stor och mamma lät den vara. Till slut blev det en rolig historia mellan oss.
 
Så det är lite extra kul att jag nu har lärt mig göra saft på dem och att använda dem istället för att bara titta på dem, även om dom så klart är väldigt vackra också.
 
 

Med nya fotodrömmar

Publicerad 2014-06-10 10:01:31 i Allmänt,

Ja, det blir väl så att när man börjar lära sig lite mer om något så upptäcker man hur mycket saker man inte har och som finns på marknaden... Jag har ju börjat en fotokurs på nätet och försöker förstå mig på kameran lite mer. Det är inte lätt eftersom det är så många nya inställningar och krångliga ord att hitta och förstå, men det är kul och förhoppningsvis lär jag mig kanske att ta bättre bilder. Men i och med att jag lär mig mer upptäcker jag ju också begränsningarna i den utrustning jag har. Bland annat började jag snegla lite åt ett nytt objektiv med andra möjligheter än de två som jag har, men sjutton vad dyrt det var. Den utrustning jag redan har fick jag i present för ett antal år sen, så jag har aldrig riktigt förstått hur mycket det faktiskt kostar med fotoutrustning. Hua. Men som tur är kommer jag ju faktiskt ganska långt på det jag har och sen får jag väl spara till nya grejer sen när jag har lärt mig hur det jag redan har fungerar.
 
Jag vet inte om jag har berättat det heller, men jag har köpt en videokamera också. Den ligger i laddaren nu, men med lite tur kanske jag kan spela in lite videos sen också. Jag måste bara lära mig redigera också, haha. Ingen som vet någon som är bra på sånt och vill hjälpa till att både göra och lära mig? ;)
 
Tänk vad mycket bättre bilder med bättre kvalitet jag kommer kunna erbjuda er sen :D
 
 

Kärt återseende och lite belöning

Publicerad 2014-06-09 21:43:35 i Allmänt,

Då kom jag så äntligen iväg till gymmet ikväll efter ett alldeles för långt uppehåll. Riktigt skönt var det och jag kommer säkert ha träningsvärk imorgon. Jag gillar det. 
 
Sen måste jag ju så klart unna mig en god belöning när jag var så duktig, så det blev lite jordgubbar och glass. Mums. Jag vet att någon säkert kommer säga att träningen då var onödig, men nej det var den inte. Det var skönt och glassen skulle jag ha ätit i vilket fall, haha.
 
Nom nom

Hon är ganska snygg när hon blåser upp sig, annars är hon mest söt :)

Publicerad 2014-06-09 13:44:39 i Allmänt,

 
 
Flimmra har alltid pratat ganska mycket, gnäggar ofta i olika tonläge beroende på vad hon vill. Men nu har hon börjat göra det ännu mer. Gnäggar när hon ser mig i hagen eller när hon ser min bil. När jag slutar klia och går ut ur hagen eller åker iväg med bilen har hon ett annat gnägg. När hon myser gnäggar hpn mjukt som ston gör till sina föl, och när jag går iväg med henne eller rider ifrån övriga flocken skriker hon. Jag har aldrig träffat någon häst förut som pratar så mycket som hon och det är så roligt att alla ljud är olika och betyder olika, men jag har aldrig några svårigheter att förstå dem. Min söta knasboll till ponny.

Jag skulle kunna vänja mig vid det här

Publicerad 2014-06-08 21:11:08 i Allmänt,

En riktigt lugn och bra dag med några timmar i solen på stranden, en liten tur nere i Sigtuna, en mysig uteritt på Flimmra och en skön kväll i soffan med lite pyssel och en bra bok. Hur härlig dag som helst. Det känns så lyxigt att verkligen känna att man är ledig och fri att göra vad man vill. Ofta är det ju en massa saker som ska göras eller hinnas med, men idag kopplade jag bort allt  sånt och bara njöt av att det är sommar och jag är ledig.
 
Imorgon är planen att jag ska jobba lite, men förutom det tänkte jag försöka ta mig till gymmet en sväng (ja det var länge sen och ja jag har saknat det, eller i alla fall att vara vältränad, haha) och så klart pussa på ponnyn och se om hon kanske har lust till ett lättare dressyrpass.
 
Men först återgå till lite pyssel och sen min bok.
 
 

Bra start på dagen

Publicerad 2014-06-08 13:32:48 i Allmänt,

Hur tillbringar man bäst en ledig varm och solig förmiddag? Självklart i solen. Sen är man väl lite fåfäng och vill bli brun också, så jag lade mig på balkongen först. Men det var mest varmt och obekvämt, så jag åkte ner till stranden istället. Ännu är det rätt lugnt där och när jag kom var jag nästan ensam med en liten flock kanadagäss. Riktigt skönt faktiskt.
 
 
Dock så kom det lite mer folk sen, men det gjorde inget. Det fanns ju fortfarande gott om plats. Men det var lite väl kalt i vattnet. Jag kände bara med fötterna, men knappt ens barnen badade. De stod mest i kanten och skvätte. Då vet man att det är kallt, haha. 
 
Mina nya kompisar
 
Jag låg och lyssnade på podcast och bara njöt när jag hörde "kvack kvack" ovanför huvudet. När jag vände mig om och kollade stod det två ankor helt nära och undrade om jag hade nåt ätbart till dem. Och när jag tittade på dem och pratade med dem kom de så nära att jag hade kunnat klappa dem. De var jättesöta så det var synd att jag inte hade nåt till dem, haha.

Nysydda t-shirtar

Publicerad 2014-06-08 00:04:01 i Allmänt,

Igår sydde jag klart några nya t-shirtar till Johan. Om pojkvännen ber en att sy och väljer tyg, så är det bara till att sy. Dessutom tycker han mer om min hobby då och är mer villig att sponsra, hehe.
 
Tre stycken blev det den här gången. Lite mer är "beställt", men först ska jag sy lite till mig själv. ;)

Flimmras sår

Publicerad 2014-06-07 14:24:27 i Allmänt,

Jag har ju förresten glömt bort att berätta hur det har gått med Flimmras sår. Hon fick, som sagt, ett långt sår/jack tvärs över rumpan för typ en vecka sen. Den här årstiden är ju det det sista man vill ha, men det har gått förvånansvärt bra. Eftersom jag inte ville täppa igen såret med salva eller nåt har jag haft på en trögflytande vätska (som egentligen är för eksemhästar) som innehåller bl a tjära. Den verkar ha fungerat att hålla insekterna borta utan att försvåra läkningen.
 
Idag när jag tog in och rengjorde såret ordentligt ramlade sårskorpan av tillsammans med all smuts. Då kunde man se såret ordentligt. Det har läkt ihop fint, men hon lär ändå få ett litet ärr där. Det är dock fortfarande lite kvar av såret, så hon får gå med sån där tjärvätska ett tag till. Sen blir det salva tills det är helt läkt och fint. Men hon verkar inte besväras av det i alla fall, som tur är.
 
Så här såg det ut idag när jag hade tvättat det

Äntligen!

Publicerad 2014-06-07 14:13:49 i Allmänt,

Idag kom då äntligen hovslagaren, eller hans lärling rättare sagt, efter att ha lovat några gånger och vi har väntat och väntat. 2 veckor utan sko och således utan ridning. Men idag fick vi äntligen komma ut lite. Både jag och Flimmra var lyckliga och Flimmra gick och gjorde små glädjeljud. Vi tog bara en liten lugn tur eftersom hon fortfarande var lite öm i hoven av all tid utan sko. Men på ängen tyckte Flimmra ändå att hon ville sträcka ut lite och galoppera, så jag lät henne göra det och bara njöt av att sitta på min söta, knasiga och lyckliga ponny. <3
 
 
 

Nationaldagen

Publicerad 2014-06-06 22:25:16 i Allmänt,

Det är så synd att vi inte har någon riktig tradition för nationaldagen i Sverige. Där borde vi verkligen lära oss något från andra länder som t ex Norge och USA, även om vi ändå har blivit bättre. Det är ju faktiskt också i princip den enda dagen det fortfarande är okej att vifta med svenska flaggan och sjunga nationalsången, ha på sig gulblå kläder eller nationaldräkt. Tyvärr har ju allt sånt börjat tolkas som rasistiskt i Sverige. Så synd. Jag tycker vi ska njuta av vårt land och fira det på samma sätt som andra länder gör. Jag kan inte se det rasistiska i det och firar gärna nationaldagen med alla människor, oavsett etnicitet eller medborgarskap. På samma sätt som vi som turister får vara med när andra firar sina nationaldagar, så är alla andra välkomna att turista och fira Sveriges.
 
Hoppas i alla fall att alla har haft en bra dag i dag oavsett om ni firade nationaldagen eller inte! Själv har jag ju som sagt jobbat hela dagen och åkte förbi och pussade på Flimmra på vägen hem från jobbet. Ikväll ska jag försöka sy klart Johans t-shirtar och sen blir det sängen.
 
Lilla söta sessan i nationaldräkt

Tur att jag är bra på hets

Publicerad 2014-06-06 09:01:31 i Allmänt,

Vid kvart i sju i morse ringde telefonen. Jag hade inte riktigt vaknat ännu, men det var från jobbet så jag svarade. Frågan var då i princip "hur snart kan du vara här?". Jag skulle egentligen inte börja förrän 11 men de hade fått lite personalbrist. Så det var bara till att hoppa i duschen, kasta i mig lite frukost samtidigt som jag gav katterna mat och skrev en lapp till Johan och åka. Inget ovanligt med tvära kast och lite stress i mitt liv.
 
Men en himla tur att jag har jobbat på att lära mig hantera såna situationer. För något år sen pratade jag om detta i en coachingsession att jag ville lära mig att skynda mig och göra saker snabbt utan att bli stressad mentalt på insidan. Min coach trodde nog inte riktigt att det skulle gå, men jag var övertygad.
 
Sen dess har jag utvecklats mycket och har faktiskt lärt mig just det. Jag kan skynda mig och stressa så fort att världen omkring nästan stannar, utan att bli uppstressad mentalt. Jag har installerat en mental start- och stoppknapp som gör att jag kan stänga av stressen och vara helt lugn på nolltid.
 
Största anledningen till att det fungerar tror jag är för att jag har sett över mina prioriteringar. Jag hatar att komma försent och är hellre en timme för tidig och får vänta, än att komma 10 minuter försent. Men samtidigt vet jag att i det stora hela spelar inte de här minuterna någon roll. Jag är inte större än en liten prick på jorden, även om varje prick kan göra skillnad.
 
Så där någonstans går min morgons förvirrade filosoftankar, haha.

Kanske dags nu

Publicerad 2014-06-05 12:53:28 i Allmänt,

Efter att jag har haft min systemkamera i jag vet inte hur många år så kanske det är dags att jag faktiskt lär mig den nu. Jag hittade en webkurs som verkar bra som innehåller grundinställningar och allmän kunskap om systemkameran och dess inställningar. Jag beställde den och så får vi se hur det går... Men som det är just nu tycker jag att mobilen får bättre inställningar vad gäller skärpa och ljus än vad kameran får, så jag borde verkligen lära mig. Det ska bli kul att se hur det går och om jag kan lyckas få till några bra bilder med systemkameran sen efter kursen.
Om någon mer är intresserad av att kika på kursen så finns den och andra fotokurser här.
 
 

Johans undersökning och yr i mössan

Publicerad 2014-06-05 00:25:43 i Allmänt,

Vi var ju till sjukhuset idag Johan och han gjorde nästa undersökning. De kollade med kamera men hittade ingenting. Dock var den här läkaren tydligen väldigt duktig och hade en teori om vad det kunde vara. Han sade att vissa människor, väldigt få men vissa, kan känna sina tarmrörelser i magen och kan då få liknande symtom som Johan har haft. Om det är detta kommer han att få leva med det resten av livet, men det går att lindra lite genom att äta mer kraftiga fibrer. Eller nåt sånt förklarade Johan efter undersökningen.
 
Om det är det så är det ju åtminstone inget allvarligt, även om det kan vara obehagligt. Men de tog också vävnadsprover som skulle ta 6 veckor att få svar på. Så vi får väl se. Han mår i alla fall bättre nu och är tillbaka på jobbet heltid fr o m fredag.
 
När vi kom hem var jag trött och hade yrsel så jag slocknade i soffan och vaknade inte förrän flera timmar senare, haha. Men yrseln försvann i alla fall, så kvällen har ägnats åt lite sömnad.
 
 

Vad är det för fel på folk?

Publicerad 2014-06-04 13:51:09 i Allmänt,

Om man sitter i en reception tycker jag att man borde vara trevlig då man är företagets ansikte och det första man möter. Speciellt om det är ett privat företag (och inte statligt). Men tydligen inte. Receptionisten som tog emot Johan på sjukhuset var allt annat än trevlig och var dryg mot alla som kom och hade någon fråga eller nåt. Inte så kul...

Dessa konstiga ayurveda-grejer

Publicerad 2014-06-04 11:20:17 i Allmänt,

Jag var ju på en ayurvedisk hälsokonslutation nyligen. Det var häftigt för hon sade massa bra saker och trodde att hon skulle kunna hjälpa mig med symtom som jag har haft sen jag var liten och räknat med att få leva med hela livet.
 
Efter konsultationen fick jag i alla fall ett gäng grejer jag ska äta och göra. Konstiga frön och oljor och några yogaövningar m.m. Jag måste säga att alltihop går jättebra och gör kanske förhoppningsvis skillnad med lite tid, utom en grej. Färsk ingefära. Det ska jag enligt henne äta före intag av lunch och middag tillsammans med ett par andra saker. Men usch, fy och hua. Riktigt riktigt vidrigt tycker jag det är. Jag trodde att jag kanske skulle vänja mig, men alltså nej. Det blir bara värre och värre för varje gång.
 
Jag vet att ingefära är nyttigt och att många tycker om det, men jag kan för mitt liv inte göra det. Jag får prata med henne tror jag och hoppas på att det finns nåt alternativ...
 
 

Man kan tydligen prata med ihopsydda läppar

Publicerad 2014-06-04 00:59:31 i Allmänt,

Ja, det var en något händelserik dag idag. Det blev lite kaos ett tag och jag kan nu meddela att det fungerar alldeles utmärkt att prata med ihopsydda läppar och att själva grejen att sy ihop sina läppar är ingen bra lösning på nånting. Så nu vet vi det och jag ska sova en stund. Ny dag imorgon med lite tvätt och hushållspyssel innan jag ska skjutsa Johan till läkaren för nästa undersökning.

Syrensaft - recept

Publicerad 2014-06-03 02:20:37 i Allmänt,

 
(Ursäkta kvaliteten på bilden)
 
Fantastiskt vackra är dem och doftar underbart. Men inte hade jag någon aning om att man även kunde göra en både vackert rosa och ljuvligt god saft av dem också. Jag sprang på receptet nyligen och bestämde mig för att testa, och den gick verkligen hem i vårt hus. Så om ni hittar några syrener som ännu inte har blommat ut rekommenderar jag er att testa.
 
 
 Ingredienser
 
 20 klasar syren (det ska vara den vanliga lila bondsyrenen)
1 kg socker
1 l vatten
1 citron
30 g citronsyra
 
Gör så här
Skölj blomklasarna och rensa dem så att bara blommorna blir kvar.
Tvätta och skär citronen i skivor och lägg tillsammans med blommorna i en stor skål med lock (eller som jag en bunke som man sen lägger plastfolie över).
Koka upp vattnet och sockret och rör tills sockret har löst sig. Rör sen ner citronsyran.
Häll sockervattnet över blommorna medan det fortfarande är hett och låt det svalna under lock.
Ställ sedan in det i kylen och låt det stå i 3 dagar.
Sila därefter saften genom en silduk (eller om du inte har det fungerar en ny nylonstrumpa lika bra) och tappa upp på flaskor.
Färdig saft blandas ungefär 1 del saft och 4 delar vatten.
 
 
Härlig rosa färg och smakar mums. Lycka till!

Var tog dagen vägen?

Publicerad 2014-06-02 22:26:40 i Allmänt,

Jag var nog lite trött när jag kom hem från jobbet i morse. Slocknade vid 10 och sen väckte Johan mig vid sju. Haha galet. Jag skulle ju inte sova så länge idag så jag kan ställa om för dagjobb imorgon. Men det får lösa sig ändå.
 
Ikväll ska jag göra mer syrensaft och bjuda på receptet. Sen blir det lite sömnad innan sängen.
 
Sommarkväll, mys

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela