Nationaldagen

Publicerad 2014-06-06 22:25:16 i Allmänt,

Det är så synd att vi inte har någon riktig tradition för nationaldagen i Sverige. Där borde vi verkligen lära oss något från andra länder som t ex Norge och USA, även om vi ändå har blivit bättre. Det är ju faktiskt också i princip den enda dagen det fortfarande är okej att vifta med svenska flaggan och sjunga nationalsången, ha på sig gulblå kläder eller nationaldräkt. Tyvärr har ju allt sånt börjat tolkas som rasistiskt i Sverige. Så synd. Jag tycker vi ska njuta av vårt land och fira det på samma sätt som andra länder gör. Jag kan inte se det rasistiska i det och firar gärna nationaldagen med alla människor, oavsett etnicitet eller medborgarskap. På samma sätt som vi som turister får vara med när andra firar sina nationaldagar, så är alla andra välkomna att turista och fira Sveriges.
 
Hoppas i alla fall att alla har haft en bra dag i dag oavsett om ni firade nationaldagen eller inte! Själv har jag ju som sagt jobbat hela dagen och åkte förbi och pussade på Flimmra på vägen hem från jobbet. Ikväll ska jag försöka sy klart Johans t-shirtar och sen blir det sängen.
 
Lilla söta sessan i nationaldräkt

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela