Syrensaft - recept

Publicerad 2014-06-03 02:20:37 i Allmänt,

 
(Ursäkta kvaliteten på bilden)
 
Fantastiskt vackra är dem och doftar underbart. Men inte hade jag någon aning om att man även kunde göra en både vackert rosa och ljuvligt god saft av dem också. Jag sprang på receptet nyligen och bestämde mig för att testa, och den gick verkligen hem i vårt hus. Så om ni hittar några syrener som ännu inte har blommat ut rekommenderar jag er att testa.
 
 
 Ingredienser
 
 20 klasar syren (det ska vara den vanliga lila bondsyrenen)
1 kg socker
1 l vatten
1 citron
30 g citronsyra
 
Gör så här
Skölj blomklasarna och rensa dem så att bara blommorna blir kvar.
Tvätta och skär citronen i skivor och lägg tillsammans med blommorna i en stor skål med lock (eller som jag en bunke som man sen lägger plastfolie över).
Koka upp vattnet och sockret och rör tills sockret har löst sig. Rör sen ner citronsyran.
Häll sockervattnet över blommorna medan det fortfarande är hett och låt det svalna under lock.
Ställ sedan in det i kylen och låt det stå i 3 dagar.
Sila därefter saften genom en silduk (eller om du inte har det fungerar en ny nylonstrumpa lika bra) och tappa upp på flaskor.
Färdig saft blandas ungefär 1 del saft och 4 delar vatten.
 
 
Härlig rosa färg och smakar mums. Lycka till!

Kommentarer

Postat av: Jessica

Publicerad 2014-06-03 06:13:38

Coolt! hade jag ingen aning om :)

Postat av: Catrine

Publicerad 2014-06-03 09:22:39

va gott, det måste ja prova:)

Postat av: Annika

Publicerad 2014-06-03 12:49:57

Oj, vad spännande. Har aldrig smakat syren saft :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela