Tur att jag är bra på hets
Vid kvart i sju i morse ringde telefonen. Jag hade inte riktigt vaknat ännu, men det var från jobbet så jag svarade. Frågan var då i princip "hur snart kan du vara här?". Jag skulle egentligen inte börja förrän 11 men de hade fått lite personalbrist. Så det var bara till att hoppa i duschen, kasta i mig lite frukost samtidigt som jag gav katterna mat och skrev en lapp till Johan och åka. Inget ovanligt med tvära kast och lite stress i mitt liv.
 
Men en himla tur att jag har jobbat på att lära mig hantera såna situationer. För något år sen pratade jag om detta i en coachingsession att jag ville lära mig att skynda mig och göra saker snabbt utan att bli stressad mentalt på insidan. Min coach trodde nog inte riktigt att det skulle gå, men jag var övertygad.
 
Sen dess har jag utvecklats mycket och har faktiskt lärt mig just det. Jag kan skynda mig och stressa så fort att världen omkring nästan stannar, utan att bli uppstressad mentalt. Jag har installerat en mental start- och stoppknapp som gör att jag kan stänga av stressen och vara helt lugn på nolltid.
 
Största anledningen till att det fungerar tror jag är för att jag har sett över mina prioriteringar. Jag hatar att komma försent och är hellre en timme för tidig och får vänta, än att komma 10 minuter försent. Men samtidigt vet jag att i det stora hela spelar inte de här minuterna någon roll. Jag är inte större än en liten prick på jorden, även om varje prick kan göra skillnad.
 
Så där någonstans går min morgons förvirrade filosoftankar, haha.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress