Kunskap kommer genom erfarenhet och misstag

Publicerad 2014-03-31 13:11:04 i Allmänt,

Jag köpte ett helt fantastiskt tyg sist jag var i tygaffären som jag tänkte sy en tunika av. Jag har letat och letat för att hitta ett bra mönster och nu har jag hittat ett som jag tror kan bli fint. Men när jag har klippt ut mönsterarken och börjar lägga ut dem på tyget inser jag att tyget inte kommer att räcka. (Tack och lov finns det mer i affären, så det var bara till att beställa hem mer.) Jag har inte förrän nu börjat inse att det går åt mer tyg än vad jag tänker när man ska klippa ut ett mönster. Likaså tog det ganska lång tid för mig att inse hur mycket garn det faktiskt går åt när man ska sticka eller virka någonting.
 
Så dagens läxa blir att antingen ha ett mönster i åtanke när jag köper tyg eller garn, eller så får jag helt enkelt alltid köpa lite extra. Eller snarare typ dubbelt av vad jag tror från början, då borde det bli ungefär lagom...

Ledig måndag

Publicerad 2014-03-31 10:16:16 i Allmänt,

Jag vaknade upp lite stressad över vad jag hade glömt att jag skulle göra idag. Men vid närmare eftertanke var det faktiskt ingenting. Förmiddagen ska ägnas åt lite pyssel i lugn och ro och sen ska jag till stallet och rida Flimmra, innan jag ska få följa med på hoppträning och rida fina Mondrian.
Helt enkelt en perfekt start på veckan.
 
Jag bara älskar min ponnys hoppstil haha

Lite virkning till ponnyn

Publicerad 2014-03-30 21:04:42 i Allmänt,

Jag provade den andra huvan jag virkat och hittade lite som behövde justeras, så ikväll har jag försökt mig på en ny. Den får följa med till stallet imorgon för provning.
 
 

Ingen rosett, men en duktig ponny ändå

Publicerad 2014-03-29 17:26:37 i Allmänt,

Vi tog oss iväg till träningstävlingen men väl där blev det lite hets att hinna både gå banan och rida fram innan jag skulle ut som första start. Flimmra blev ganska stressad av de andra hästarna som for omkring på framridningen och jag hade svårt att nå fram till henne. Så hon hann aldrig riktigt landa och lugna sig innan det var dags att gå in på banan.
 
Inne på banan tänkte jag visa henne några hinder, men hon brydde sig inte om dem alls. Hon hade istället full koll på alla hästar runt omkring och sprang och skrek hela tiden. Så vi körde på. Hindrena låg bara på 50 cm så att hon kunde ta sig över lite hur som helst. Fort gick det och hon var okoncentrerad och sprang fortfarande och skrek mellan alla hinder. Vi fick en vägran, men annars tog hon sig runt.
 
Det et blev lite en urladdning tror jag för när vi kom ut från banan hade hon lugnat lite och kunde stå och vila lite innan vi skulle in igen och hoppa 60 cm.
 
Snälla Lina och Lotta var med och fungerade som hästskötare. Jättesnällt verkligen och det behövdes. Så TACK! <3
 
Väl inne på 60 cm hoppade hon jättefint och gick stadigt och bra mellan hindrena. Tyvärr petade vi ner en bom, men hon var ändå riktigt duktig. Även om vi inte fick med oss någon rosett hem är jag ändå mycket nöjd med ponnyn. Det var trots allt första gången hon var iväg på nåt sånt här. Och nu börjar vi planera för nästa :)
 
Sötnosar på väg till tävlingsplatsen

Förbereder lite för morgondagen

Publicerad 2014-03-28 13:09:11 i Allmänt,

Eftersom vi åker iväg på träningstävling imorgon så är det lite förberedelser idag. Tyvärr hade vattenslangen frusit så det blev ingen dusch, men noggrann tvätt av svansen och borstning. Benen är ingen idé att tvätta så noga eftersom hon ska ut i leran en stund innan vi åker imorgon, så dem får vi ta då.
 
Har även börjat packa så smått  så ikväll väntar bara att smörja sadel, träns och stövlar. Förhoppningsvis kommer hovslagaren också eftersom han inte kunde i förmiddags.
 
 

Jag lever

Publicerad 2014-03-28 03:20:35 i Allmänt,

Länge sen jag tittade in här på bloggen och jag har saknat det. Har haft mycket med jobb och så, men sen sist har jag bland annat haft en jättetrevlig middag med min moster och min bror och deras respektive.
 
Sen har jag kanske gjort nåt dumt, men det får gå som det går. Jag har nämligen anmält Flimmra till en träningstävling i hoppning imorgon (lördag). Vi har aldrig någonsin varit iväg på nåt sånt och har lyckats få första startnumret. Jag hade hoppats på nån innan mig så jag åtminstone hade fått en chans att se hur det går till innan vi ska in på banan, men men. Min största utmaning kommer vara att hålla mina nerver i schack, för annars kommer Flimmra flippa ur. Äsch, vi ska bara gå in och ha kul (och hoppa utan att slippa bygga 😉) sen är det ju bara att hoppas på att vi kommer runt. Blir det en felfri runda är det bara bonus.
 
Lite stressigt kommer det bli idag dock med alla förberedelser för hovslagaren kommer på förmiddagen och sen ska jag direkt iväg till bilbesiktningen (med Johans bil) och på möte i stan. Någonstans där ska jag hinna bada och borsta ponnyn ordentligt, putsa utrustningen och packa det som ska med. Plus att jag ska hinna rida igen henne och hoppa nåt språng innan det blir mörkt ute.
 
Jag bara konstaterar att sömn kan jag glömma. Efter jobbet på morgonen är det raka vägen till stallet och full fart. Hoppas i alla fall på en tidig kväll så jag hinner ladda lite innan tävlingen.

Då är man portförbjuden i stallet då

Publicerad 2014-03-23 10:45:21 i Allmänt,

Idag är jag inte välkommen till stallet för världens bästa stallkompisar tvingade mig att vara hemma och sova ordentligt. Men Flimmra får bästa tänkbara omvårdnad ändå och komma ut på en tur nu när underlaget börjar bli bra igen.
 
Så jag har börjat dagen väldigt lugnt med sovmorgon och låg och drog mig en bra stund även efter att jag vaknade. Sen i togs frukost som gulliga Johan hade förberett i kylen tillsammans med världens gosigaste katt (som just nu ligger och snarkar och smaskar i  en dröm bredvid mig).
 
Men snart ska jag sätta lite fart. Har en hel del att göra innan vi får middagsgäster ikväll. Så mycket att jag borde göra en to do-list för att inte glömma nåt haha.
 
Trött mys-katt

Långt dygn

Publicerad 2014-03-21 20:30:44 i Allmänt,

Efter att jag varit med Johan till läkaren igår och han blev sjukskriven åkte jag på att jobba natten till idag. Tack och lov bara ett kort pass, men det blev ändå bara knappt två timmars sömn innan jobbet under gårdagen och sen hann jag inte med nån mer för jag hade sedan tidigare bokat in ett extrapass under eftermiddagen/kvällen idag. Så jag måste erkänna att jag är lite lagom sliten nu och ska alldeles strax däcka i sängen och sova Törnrosa-sömn tills jag måste upp och jobba igen imorgon. Jaja tur att jag gillar mitt jobb i alla fall.

Om världen har blivit vit

Publicerad 2014-03-19 18:04:40 i Allmänt,

Om vädret ser ut som det gör nu med massa snö som faller och världen har blivit vit tolkar jag det som en perfekt anledning att inte kliva utanför dörren. Jag kryper i myskläderna, lagar en god middag och tänder ljus. Sen blir det mys med lite fortsatt rensning av fotografier och kanske lite sömnad.
 
Hoppas ni andra också passar på att ta tillvara även såna här dagar när man helst vill dra täcket över huvudet och inte vakna förrän solen kommer tillbaka. Ta fram myspläden och kryp upp i soffan med favorit-teet och läs en bra bok eller se en bra film istället.
 
 

Oj hoppsan och sorry

Publicerad 2014-03-19 05:27:33 i Allmänt,

Jag veeet att jag har varit lite frånvarande. Ingen bra ursäkt kanske men jag skyller det på jobb och att jag inte mått helt hundra. Sen var det ju så klart inget kul med bakslaget som kom med snö och kyla, men vad göra. Det var ju kanske lite väl tidigt att hoppas på vår redan nu. Men blommorna börjar ju så smått titta fram ändå och det är ljust så mycket längre. Jag njuter varje kväll på väg till jobbet och på morgonen på vägen hem att jag faktiskt hinner se ljuset nu. Underbart.
 
Flimmra har fått vila nu för att det har varit så isigt och halt eftersom hon blev av med både snösulor och broddar i samband med att hon fick på sig sin tappsko. Nu är jag lite i valet och kvalet om jag ska brodda på igen eller om hon ska få vila tills det värsta är borta...
 
 

Firar in våren på balkongen

Publicerad 2014-03-14 18:10:46 i Allmänt,

De senaste morgnarna när det har varit så fint väder har jag passat på att fixa en ordentlig frukost och sitta ute på balkongen och njuta av solen. Det är lite av en tradition för mig att fira in våren så.
 
 

Namnskylt

Publicerad 2014-03-13 19:26:40 i Allmänt,

Då har jag äntligen fått upp Flimmras namnskylt på boxdörren efter att hon bytte box. Tycker det ser så snyggt ut att ha det så och tydligt vilken häst som står var.
 
 

Världens bästa ponny har hoppat idag

Publicerad 2014-03-13 16:07:10 i Allmänt,

Jag byggde upp lite klurigheter åt Flimmra idag och utmanade henne med olika vägar och höjder. Störst fokus låg på vägarna och att hon skulle ta hjälperna. Högerskänkeln ville hon inte riktigt lyssna på, men annars skötte hon sig fantastiskt bra och vi fick till både galoppombyten över hinder och en tvåkombination som till slut låg på 80 cm. Det var riktigt roligt och jag är SÅ stolt över ponnyn idag. :D
 
 

En hel vetenskap att åka med SL

Publicerad 2014-03-12 17:13:54 i Allmänt,

Enklaste sättet att ta sig in till stan i rusningstid är så klart att åka kollektivt. MEN det är inte helt enkelt med SL sen de gjorde om betalsystemet. Det har blivit en hel vetenskap att försöka ta reda på hur man betalar, hur mycket man ska betala och registrera sig hit och dit. 
 
Jag tog mig idag tid att försöka förstå hur jag skulle betala för att ta mig till stan. Det tog en bra stund och runtsurfande på hemsidan för att jag skulle förstå NÄSTAN. Slutsatsen blev att jag enklast betalar på Pressbyrån för en reskassa och sen får det lösa sig hur jag ställer in antalet kuponger. (Det gjorde det också tack vare att jag efter besöket på Pressbyrån kollade kortet i eb automat och där kunde ställa in.) 
 
Men helt seriöst, hur har de tänkt sig att folk ska kunna och vilja åka kollektivt när det är näst intill omöjligt att förstå sig på betalsystemet!? Här har SL verkligen inte tänkt till utan gjort det så krångligt det bara går. Jag skulle gärna åka mer kollektivt både för miljöns och ekonomins skull, men som det ser ut nu är det inget kul. Det är både dyrt och extremt krångligt. Väldigt synd tycker jag.

Underbar dag

Publicerad 2014-03-12 13:48:09 i Allmänt,

Medan Flimmra stod och solade i hagen passade jag och Missy på att mysa lite i solen vi också.
 
 
Sen red jag ut en tur med Flimmra. Så underbart skönt att våren är här och solen skiner. Flimmra hade som vanligt en massa åsikter om vägen jag valde, men vi tog oss runt och jag passade på att njuta av vädret.
 
 

Sol ute och sol i sinnet

Publicerad 2014-03-12 09:19:43 i Allmänt,

Jag tycker alltid att allt känns lättare så fort solen skiner. Mitt huvud känns heller inte lika tungt längre, även om det fortfarande dunkar ibland. Jag har verkligen passat på att ta det lugnt och bara vara eller pyssla i min egen takt de här dagarna. Riktigt skönt. Hittade även ett klart vårtecken i och med krokusarna som tittar upp utanför huset.
 
 
Idag står en mysig uteritt med Föimmra först på schemat och sen ska jag ta mig in till stan för att äta middag med en av min mammas barndomsvänner. Jag har inte träffat henne på fem år så det ska bli trevligt. Lär bli en massa prat om mamma och minnen

Dressyrpass på schemat

Publicerad 2014-03-11 18:31:57 i Allmänt,

Eftersom Flimmra har fått stå en del i och med tappskon så tyckte jag att hon behövde en ordentlig genomridning nu när skon var på plats igen, så idag blev det dressyr. Ponnyn var inte helt medgörlig, men inte helt ovillig heller. Vi kämpade oss igenom hörnpasseringar och bra vägar. Ställning och rakställning på volter och fyrkanstsspår och mycket tempoväxlingar. 
 
Jämfört med duktiga Mondrian ligger Flimmra ljusår efter och jag vet egentligen inte riktigt hur jag ska få henne dit jag vill. Jag kan göra precis samma sak men ändå få olika resultat beroende på vad Flimmra känner för.
 
Men i stort tycker jag ändå hon var duktig idag och gjorde det jag begärde, även om jag var tvungen att ta vissa övningar lugnt och steg för steg.
 
 

Nysydda pyjamasbyxor

Publicerad 2014-03-11 12:52:46 i Allmänt,

När Johan var med till tygaffären sist pekade han på ett flanelltyg och sade att han gillade det. Självklart nappade jag på det och erbjöd mig att sy ett par pyjamasbyxor åt honom. Det tog lite tid att få till mönster och mått men till slut var de klara. Och det verkar som om de är uppskattade då han går runt i dem hela tiden hemma.
 
 

Hoppträning

Publicerad 2014-03-10 21:08:18 i Allmänt,

Idag lastade vi in Via och Mondrian och åkte iväg på hoppträning. Eller egentligen var det markarbete med ett par små skutt. Jag jobbade som en tok i början för att få Mondrian att gå fram. Men det fick jag igen sen för då lyssnade han fint och gick på bra. Visst kunde jag inte slappna av och bara låta honom gå för då tappade vi farten direkt, men han lyssnade bra och det krävdes inte lika mycket jobb.
 
Det var ett riktigt roligt träningspass och verkligen roligt att få rida en häst som går så bra och kan så mycket mer än Flimmra. Tack Madde! :)
 
Jag tror att även tränaren var nöjd med oss för det var sällan vi fick göra om samma övning flera gånger. Fick även lite "beröm" på slutet och hon tyckte min ridning var bättre på Mondrian än på Flimmra för att hon är svårare i och med att hon antingen försöker springa ifrån arbete eller stänger av helt.
 
 

Hej träningsvärk

Publicerad 2014-03-10 10:22:49 i Allmänt,

Jag känner mig helt död i kroppen idag efter ridningen igår. Varenda muskel i ryggen, axlarna, rumpan och insidan av benen värker. Tur jag har sovit i hundra år i alla fall och sen är det väl bara att trycka i sig en Ipren innan träningen idag. 
 
Vill inte ens tänka på hur träningsvärken kommer kännas imorgon efter träningen idag. Haha vi får se om jag ens tar mig upp ur sängen.
 
Å andra sidan säger de ju att man ska träna bort träningsvärk, så det är väl bara på't igen. Eller kanske inte. Men Flimmra ska få på sig sin sko ikväll så då behöver ju hon sin motion. Tack och lov att hon har egen turbomotor och efter den ofrivilliga vilan lär ju den gå på högvarv.. :)
 
Skönt i alla fall att huvudet känns lite bättre idag. Hoppas bara det håller i sig. Men ska fortsätta vila och sova så mycket som möjligt så länge jag är ledig.

Hoppat storhäst ✌️

Publicerad 2014-03-09 18:35:49 i Allmänt,

Snälla Madde låter mig rida hennes fina Mondrian nu när Flimmra har tappat en sko. Idag fick jag prova hoppa honom lite eftersom tanken är att jag ska rida hoppträning med honom imorgon. Behöver jag säga hur läskigt det var att hoppa en storhäst när man är van vid en c-ponny?
 
Mondrian är Flimmras raka motsats att rida. Flimmra är som en liten raceraket som vinglar och lyssnar på det hon känner för. Mondrian, å andra sidan, är en bekväm herre som inte går fortare än han måste, går stabilt framåt (förutom när det finns monster i hinderboden) och lyssnar på varje hjälp man ger. Om man glömmer bort en sida faller han iväg och om man inte orkar driva sjunker tempot direkt. Det var verkligen en utmaning, men en angenäm.
 
Jag var helt slut nästan på en gång bara av att få fram honom eftersom jag inte är van vid det. Mycket jobb också för att få med sig bakdelen och få ihop "en hel" häst. Även att han är relativt lättriden märks det verkligen att jag är van vid en klart mycket mindre häst. Men jag tog fram min vilja och envishet och bet ihop.
 
Vi började med små skutt över låga kryss och sockerbitshinder. Jag visste inte riktigt hur jag skulle hjälpa honom och han slarvade. Men sen kom vi in i det mer och hoppade upp till 90 cm. Helt galet högt tyckte jag (men inte Mondrian så klart)! Den höjden har jag inte hoppat på över 10 år plus att jag faktiskt aldrig har hoppat storhäst förut (ett skutt med Tryggve räknas inte) så jag är lite nöjd med mig själv ändå. 
 
Madde filmade andra gången jag hoppade över 90-hindret och min sits är lite katastrof. Jag sitter typ framåtlutad i stolsits, men jag skyller på  att jag var väldigt trött då och lovar att försöka undvika det på träningen imorgon.
 
 
När jag kom hem var jag helt slut och typ däckade i sängen en stund. Vet inte vad det är för skum sjukdom jag har för det har typ tagit hårdast på mitt huvud, som blir trött och värker. Men ikväll blir det lite glass framför en film och sen lär jag somna för att ögonen inte orkar kolla på nåt. Helt sjukt egentligen hur mycket jag har sovit de här dagarna. Mina vakna timmar per dygn har varit mellan 8 och 10 typ. Men men, bara hoppas på att det går över snart.

Trötter

Publicerad 2014-03-09 00:05:55 i Allmänt,

Nej, jag mår nog inte helt bra när jag efter min stund på balkongen och att ha varit uppe några timmar slocknar i soffan även att jag faktiskt vill se det som visas på tv. Sover över 6(!) missade samtal på mobilen och vaknar av det sjunde. Nu blir det sängen och sova i hundra år. God natt!

Hur mysigt

Publicerad 2014-03-08 14:16:24 i Allmänt,

Hur skönt är det inte att kunna sitta på balkongen och äta en glass medan solens strålar leker mellan grenarna och värmer en i ansiktet. Våren är verkligen på ingång nu och jag älskar det. Hoppas det fina vädret håller i sig imorgon också för då ska jag ta en lång dag i stallet och bara pyssla och mysa.

Trött sällskap

Publicerad 2014-03-07 20:47:55 i Allmänt,

Jag tillbringar kvällen hemma i soffan då min kropp har tagit lite slut. Känner mig trött både fysiskt och psykiskt så jag sjukskrev mig från jobbet och ska göra ingenting hela helgen. 
 
Just nu har jag lindat in mig i en pläd i soffan framför Lets dance och har sällskap av två trötta katter som ligger här och sover.
 
 

Hoppsan

Publicerad 2014-03-05 09:42:41 i Allmänt,

Dagen har knappt börjat ännu och jag har redan ringt 2 nödvändiga samtal och gjort av med 8000 kr. Helt sjukt! 8000 kr för att jag måste köpa nya sommardäck. Nog för att jag hade räknat med att det skulle bli dyrt, men inte SÅ dyrt. Jaja, tur att man har en snäll pojkvän när saldot på kontot står på typ 100 kr efter detta och det är mycket månad kvar...

Sovmorgon och jobb

Publicerad 2014-03-04 20:02:18 i Allmänt,

Jag tyckte att jag förtjänade en ordentlig sovmorgon idag så jag har sovit typ hela dagen. Riktigt skönt eftersom jag jobbar hela veckan. 
 
När väl gick upp hade Johan lagat mat. Perfekt vardagslyx. :)
 
Självklart hade jag sällskap av den här i sängen. Myskatten med gosmage ❤️

Uteritt på knasiga hästar

Publicerad 2014-03-03 16:23:57 i Allmänt,

Det blev en ganska händelserik uteritt idag pga att hästarna var lite knasiga. Först ville ingen av dem gå ifrån stallplanen så jag fick sitta av och dra med mig Flimmra. Sen mötte vi ett travekipage som var ute och tränade. Då blev båda hästarna tokiga och jag satt av igen för att det inte skulle hända nåt. På ängen sen travade Flimmra ifrån Mondrian som fick ett litet tokspel.
 
Väl på väg hem möter vi travekipaget igen och båda hästarna fryser fast. Sen kör de iväg och vi kan fortsätta. Men när vi kommer till ett litet dike så hoppar Mondrian först och Flimmra sen. Men Flimmra hoppar så stort att Mondrian blir rädd och båda hästarna får spel igen. Till slut kommer vi därifrån och travar över ängen hemåt. Men då från ingenstans får Flimmra för sig att dra iväg och det tar en stund innan jag lyckas få stopp på henne. Tack och lov hade inte Mondrian hängt på, han hann nog inte fatta vad som hände haha.
 
Behöver jag säga att min ponny var svettig när vi väl kom hem :P
 
Knasig men söt 💖

Omaka vänner

Publicerad 2014-03-02 19:40:55 i Allmänt,

Flimmra älskar verkligen alla djur och skulle gärna ha en egen hund om hon fick bestämma.
 
Idag var hon glad åt att få busa i lina på ridbanan. Vi lekte lite ledarskapslekar och allmänt bus. Hon blev så lycklig att hon både stegrade, bockade på stället och sparkade bakut. Nästan hela tiden sprang hon och skakade på huvudet. Haha söt.
 
Roxy gick under magen på Flimmra flera gånger och hon tyckte bara det var mysigt :)

Lite brist på motivation

Publicerad 2014-03-02 15:39:03 i Allmänt,

Jag åkte till stallet och var peppad på att rida ett dressyrpass på ponnyn idag. Men jag vet inte riktigt vad som hände för jag landade i sadelkammaren och letar motivation till att ens resa mig upp. 
 
Jag har i alla fall varit lite duktig på förmiddagen idag och tvättat och sytt lite. Förhoppningsvis blir Johans nya pyjamasbyxor färdiga ikväll, men jag måste ta ett par mått först innan jag kan göra det sista. 
 
Annars väntar en middag borta ikväll för vi är bjudna till Johans pappa. Det brukar alltid vara trevligt och var länge sen jag var där. Så det ser jag fram emot.
 
Nej, nu ska jag väl ta tag i mig själv och se om jag kan hitta en ponny under all lera.

Så. Galet. Mätt.

Publicerad 2014-03-01 22:08:14 i Allmänt,

Helt sjukt vad mätt man kan bli om maten är god och man trycker i sig en trerätters. Men vad gör det. 
 
Vi vi var ner till Båthuset i Sigtuna och åt deras fantastiska mat och hade en mysig kväll, jag och Johan. Det bjöds på både kräftskagen och oxfilé och underbar sorbet till dessert. Men nu är jag så mätt att jag håller på att sprängas och allt blod är i magen. Så jag tror jag kastar in handduken och däckar vart jag råkar befinna mig.

Det är farligt att rida i skogen

Publicerad 2014-03-01 16:53:22 i Allmänt,

...i alla fall om man har en ponny som inte vill gå i lera och stryker sig mot träden. Mitt knä är rätt svullet och ömt nu.. Men det var en rolig tur annars på en pigg Flimmra tillsammans med Lina och Faith. :)
 

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela