Kunskap kommer genom erfarenhet och misstag
Jag köpte ett helt fantastiskt tyg sist jag var i tygaffären som jag tänkte sy en tunika av. Jag har letat och letat för att hitta ett bra mönster och nu har jag hittat ett som jag tror kan bli fint. Men när jag har klippt ut mönsterarken och börjar lägga ut dem på tyget inser jag att tyget inte kommer att räcka. (Tack och lov finns det mer i affären, så det var bara till att beställa hem mer.) Jag har inte förrän nu börjat inse att det går åt mer tyg än vad jag tänker när man ska klippa ut ett mönster. Likaså tog det ganska lång tid för mig att inse hur mycket garn det faktiskt går åt när man ska sticka eller virka någonting.
 
Så dagens läxa blir att antingen ha ett mönster i åtanke när jag köper tyg eller garn, eller så får jag helt enkelt alltid köpa lite extra. Eller snarare typ dubbelt av vad jag tror från början, då borde det bli ungefär lagom...
Ledig måndag
Jag vaknade upp lite stressad över vad jag hade glömt att jag skulle göra idag. Men vid närmare eftertanke var det faktiskt ingenting. Förmiddagen ska ägnas åt lite pyssel i lugn och ro och sen ska jag till stallet och rida Flimmra, innan jag ska få följa med på hoppträning och rida fina Mondrian.
Helt enkelt en perfekt start på veckan.
 
Jag bara älskar min ponnys hoppstil haha
Lite virkning till ponnyn
Jag provade den andra huvan jag virkat och hittade lite som behövde justeras, så ikväll har jag försökt mig på en ny. Den får följa med till stallet imorgon för provning.