En hel vetenskap att åka med SL
Enklaste sättet att ta sig in till stan i rusningstid är så klart att åka kollektivt. MEN det är inte helt enkelt med SL sen de gjorde om betalsystemet. Det har blivit en hel vetenskap att försöka ta reda på hur man betalar, hur mycket man ska betala och registrera sig hit och dit. 
 
Jag tog mig idag tid att försöka förstå hur jag skulle betala för att ta mig till stan. Det tog en bra stund och runtsurfande på hemsidan för att jag skulle förstå NÄSTAN. Slutsatsen blev att jag enklast betalar på Pressbyrån för en reskassa och sen får det lösa sig hur jag ställer in antalet kuponger. (Det gjorde det också tack vare att jag efter besöket på Pressbyrån kollade kortet i eb automat och där kunde ställa in.) 
 
Men helt seriöst, hur har de tänkt sig att folk ska kunna och vilja åka kollektivt när det är näst intill omöjligt att förstå sig på betalsystemet!? Här har SL verkligen inte tänkt till utan gjort det så krångligt det bara går. Jag skulle gärna åka mer kollektivt både för miljöns och ekonomins skull, men som det ser ut nu är det inget kul. Det är både dyrt och extremt krångligt. Väldigt synd tycker jag.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress