Hoppat storhäst ✌️
Snälla Madde låter mig rida hennes fina Mondrian nu när Flimmra har tappat en sko. Idag fick jag prova hoppa honom lite eftersom tanken är att jag ska rida hoppträning med honom imorgon. Behöver jag säga hur läskigt det var att hoppa en storhäst när man är van vid en c-ponny?
 
Mondrian är Flimmras raka motsats att rida. Flimmra är som en liten raceraket som vinglar och lyssnar på det hon känner för. Mondrian, å andra sidan, är en bekväm herre som inte går fortare än han måste, går stabilt framåt (förutom när det finns monster i hinderboden) och lyssnar på varje hjälp man ger. Om man glömmer bort en sida faller han iväg och om man inte orkar driva sjunker tempot direkt. Det var verkligen en utmaning, men en angenäm.
 
Jag var helt slut nästan på en gång bara av att få fram honom eftersom jag inte är van vid det. Mycket jobb också för att få med sig bakdelen och få ihop "en hel" häst. Även att han är relativt lättriden märks det verkligen att jag är van vid en klart mycket mindre häst. Men jag tog fram min vilja och envishet och bet ihop.
 
Vi började med små skutt över låga kryss och sockerbitshinder. Jag visste inte riktigt hur jag skulle hjälpa honom och han slarvade. Men sen kom vi in i det mer och hoppade upp till 90 cm. Helt galet högt tyckte jag (men inte Mondrian så klart)! Den höjden har jag inte hoppat på över 10 år plus att jag faktiskt aldrig har hoppat storhäst förut (ett skutt med Tryggve räknas inte) så jag är lite nöjd med mig själv ändå. 
 
Madde filmade andra gången jag hoppade över 90-hindret och min sits är lite katastrof. Jag sitter typ framåtlutad i stolsits, men jag skyller på  att jag var väldigt trött då och lovar att försöka undvika det på träningen imorgon.
 
 
När jag kom hem var jag helt slut och typ däckade i sängen en stund. Vet inte vad det är för skum sjukdom jag har för det har typ tagit hårdast på mitt huvud, som blir trött och värker. Men ikväll blir det lite glass framför en film och sen lär jag somna för att ögonen inte orkar kolla på nåt. Helt sjukt egentligen hur mycket jag har sovit de här dagarna. Mina vakna timmar per dygn har varit mellan 8 och 10 typ. Men men, bara hoppas på att det går över snart.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress