Rabarberkräm
Med sommaren kommer rabarberna och alla fantastiska saker man kan göra med dem. Häromdagen kokade jag ju rabarberkräm och här kommer det utlovade receptet. Jag hade lite svårt att välja mellan kräm eller saft, men det fick bli kräm haha. Jag har ett grundrecept som jag fått av nån för länge sen, men som jag gjort om lite. Hur gott som helst!
 
 
Ingredienser
ca 500g rabarber
4 dl vatten
1 dl socker
ev 1 tsk vaniljsocker
3 msk potatismjöl
 
Skär rabarbern i mindre bitar. Koka upp vattnet och sockret. Lägg i rabarbern och koka under lock ca 5 min, tills den är mjuk. Rör ut potatismjölet och vaniljsockret i lite kallt vatten. Häll försiktigt i redningen i kastrullen medan du rör samtidigt. Krämen ska sedan bara koka upp. Rör om ordentligt.
 
Godast tycker jag det är att äta krämen sval med mjölk.
 
 
Veronica

Åh vad gott :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress