Vecka 15
Jag har ju glömt uppdatera er, men nu är jag i vecka 15. Magen har typ krympt till nästan normalt. Är det ens möjligt?
 
Efter min blödning för ett par veckor sen läste jag lite och såg att man kan vara typ "skengravid". Att det kan vara nån slags blåsor istället för foster där inne. Självklart blir man orolig och tänker en massa, men eftersom jag i vilket fall inte kan påverka är det bara att vänta till ultraljudet och se.
 
Min högst ovetenskapliga teori/gissning är att min känsliga mage reagerade på hormonomställningen i början på graviditeten och svullnade, och det är den svullnaden som lägger sig nu. För jag tror inte det är ovanligt med brist på gravidmage fram till runt vecka 20. Eller är det nån som vet eller har någon annan teori?
Sarah

Det och missed abortion/kvarhållet missfall är vad jag var rädd för innan Kub-ultraljudet. Nu är jag istället rädd för sent missfall. Tror man får acceptera att man kommer vara konstant nojig från ett positivt gravtest, först för missfall, sen för skador på barnet, sen för olycka/sjukdom osv osv... Själv har jag börjat få lite mage nu senaste veckan. Men tror inte det är ovanligt alls att magen kommer och går lite innan fostret är tillräckligt stort pga svullna tarmar och sånt. Blod kan ju komma från lite allt möjligt, sköra slemhinnor tex.

Svar: Skönt att det inte bara är jag. :) Vi valde ju att inte göra kub-testet så jag får snällt vänta till stora ultraljudet. Men man får väl hoppas och tro att allt går som det ska.
Annika

Jenny

För mig så var det i vecka 15 som vi tyckte att min mage äntligen visade att jag var gravid...men då hade jag inte gått upp mycket alls i vikt men så gick jag ju bara upp 7 kg totalt hela graviditeten också.

Svar: Då finns det hopp alltså :)
Annika

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress