Både positivt och negativt på kliniken med ponnyn

Publicerad 2014-10-21 20:26:00 i Allmänt,

Flimmra blev verkligen grundligt undersökt på kliniken av både veterinär och massa veterinärstudenter. Hon fick också rörelserna undersökta med sensorer och reflexbollar som hon fick ha på olika ställen på kroppen. Resultaten skapade diagram i ett dataprogram som visade ganska exakta värden. Det ska användas till ett forskningsprojekt, men ändå kul att få se resultaten så också.
 
Så snygg med sina reflexbollar och sensorer, haha
 
Det började med en spontan hälta på vänster bak. Den lokaliserades till hasleden. När den var bedövad dök en hälta upp i höger fram, vilken lokaliserades till kotleden.
 
Duktig ponny som skötte sig jättebra och visade sin bästa sida (ända fram till vi skulle lasta på hemvägen, men ändå)
 
Efter mycket om och men och sprutor i flertalet leder och röntgenplåtar konstaterades måttlig spratt på båda bakbenen och en lindrig kotledsinflammation på vänster fram.
 
Hon charmade de flesta med sina små egenheter
 
Hon behandlades för alltihop idag och ska på återbesök om 3-4 veckor. Det positiva är att de hittade vad som är fel och att om vi har tur kommer hon bli fullt ridbar igen och för en lång framtid. Det negativa är om vi har otur och spatten blir sämre eller hon fortsätter ha ont av den. I så fall är prognosen tyvärr inte så bra. Så jag antar att det mest är att hålla tummarna nu och se vad som händer.
 
Dataprogrammet som mätte alltihop
 
Tack Madde för bilderna och för all hjälp idag!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela