Intensiv dag igår med info hos barnmorskan och klippning av ponny
Jag slocknade helt slut när jag kom hem igår. Det gick verkligen i ett hela dagen. Först var det helt galet mycket på jobbet, vi sprang runt som yra höns allihop. Sen direkt till barnmorskemottagningen på gruppinformation. De skojade om att det var vårt första föräldramöte. Även om det inte var så mycket ny information kändes det ändå bra. De berättade lite om vanliga "biverkningar" av graviditeten. Jag kunde skriva under på nästan alla, haha. Framför allt har jag ju ganska mycket yrsel och det blir värre om jag står upp länge. Lite jobbigt ibland på jobbet, men det brukar bli bättre av om jag sätter mig en liten stund eller kan luta mig lite mot en vägg eller så. Andra "biverkningar" de gick igenom var illamående, trötthet, huvudvärk, magvärk och säkert nåt mer som jag har glömt nu.
 
En dietist kom och pratade lite om vad man "får" och "inte får" äta. Det mesta var ändå okej, men eftersom immunförsvaret går ner under graviditeten är det bra att undvika sådant som ofta innehåller bakterier, t ex blodigt kött, osköljd sallad, råa ägg och frysta bär.
 
De pratade också lite om ultraljud och olika undersökningar. Även om det, som sagt, inte var så mycket nyheter är jag ändå glad att vi gick dit. Jag tror att min hjärna behöver gå igenom allt sånt för att börja förstå vad som händer.
 
Efter barnmorskemottagningen åkte jag vidare till stallet och fick hjälp av bästa Annelie att klippa ponnyn. Lilla lurvponnyn hade sprungit sig svettig i hagen när vi kom så det var inte helt lätt att klippa henne, men jag tycker det blev bra ändå. Skönt att kunna rida utan att hon behöver svettas för ingenting.
 
Flimmra ser lite skeptisk ut, men hon skötte sig bra ändå :)
Xanthopteryx

Tråkigt att de lever med gammal kunskap. Immunförsvaret går inte alls ner...

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress