Hustips för att bekämpa hosta

Publicerad 2014-09-08 11:31:51 i Allmänt,

Eftersom jag varje morgon vaknar med världens hosta som inte ger sig på en bra stund har jag hunnit testa lite och kommit fram till nåt som faktiskt hjälper. Vanlig receptfri hostmedicin har ju faktiskt ingen vetenskapligt bevisad effekt, så det känns ju onödigt att lägga pengar på. Men slemmet behöver ju fortfarande lösas upp. Kranvatten konstaterade jag river mer i halsen än vad det löser upp slem. Men om man hettar upp vattnet och pressar lite färsk citron i så hjälper det faktiskt förvånansvärt bra. Genom att dricka ett sådant glas det första jag gör på morgonen så kan jag snabbt och enkelt hosta upp slemmet som har samlats under natten och slipper hosta sönder kroppen i en jättehostattack. Så det är ett tips att testa nästa gång ni blir förkylda. :)
 
Hur som helst, jag är ledig idag efter att ha jobbat helgen så jag ska åka och köpa lite hästfoder och sen pyssla om Flimmra. Självklart ska jag kolla hältan och om det är som jag befarar att den är lika eller sämre utan att jag hittar någon orsak ska jag ringa vår stallveterinär. Med lite tur kanske hon i så fall kan komma ganska snart och kika. Ingen kul att stå med en halt ponny och inget kul för ponnyn så klart att ha ont.
 
Lite plugg ska jag förhoppningsvis också hinna med. Matte och svåra svenska ord. Vi kanske ska börja med dagens svåra ord här på bloggen..? Ifall fler vill lära sig :)
 
Älskar våra stora fina tekoppar också som vi hittade i nån liten bod i somras.
 
 

Kommentarer

Postat av: Oslofru

Publicerad 2014-09-08 14:29:15

Så fina tekoppar! förstår att du gillar dom! :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela