Kanske en liten ljusning, förhoppningsvis
Jag fick hjälp av snälla Annelie att dra av Flimmra skon och verkligen göra rent under hoven. Vi hittade inget särskilt, men efter att skon var avdragen stod hon med hela tyngden på den hoven igen. Innan har hon stått och avlastat. Så vi beslutade att dra av även den andra framskon så att hon kan gå så några dagar. Ingen reaktion på visitertången någonstans på hela hoven.
 
Eftersom hon stod så bra då, gick vi ner till ridbanan och testade att ha henne på lina för att se hur hon skulle röra sig. Visst markerar hon fortfarande på det benet, men nu står hon åtminstone inte och avlastar det när hon står still.
 
En teori är att det kan ha kommit in nån liten sten eller liknande under skon som har kilat in sig i något gammalt sömhål och legat och skavt. Eller så blev det nån liten blödning eller så när hon tappade skon.
 
I vilket fall ska hon nu få gå barfota i fram tills hovslagaren kommer ut om en vecka ungefär. Förhoppningsvis kan eventuell smuts eller liknande ha försvunnit och hoven fått återhämta sig lite till dess. Sen får vi se vad hovslagaren säger. Om man inte hittar något och om hon fortfarande är halt då ringer jag och bokar tid på klinik så får de göra en ordentlig utredning på henne.
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress