Vårsol och tråkigt beslut

Publicerad 2015-04-25 09:10:35 i Allmänt,

Jag har verkligen passat på att njuta av vårsolen när vi hade den här på besök. Har varit ute i naturen, gått i skogen och suttit vid vattnet och lyssnat på vågorna. Bästa sättet att slappna av och bara vara.
 
Sen har ett väldigt tråkigt beslut fattats som innebär att en del av mitt hjärta slits ut och krossas. Min älskade ponny och följeslagare sen ungefär åtta år kommer snart att galoppera på de evigt gröna ängarna. Hennes hälta blir inte bra och hon trivs inte med att bara gå i hagen och inte få komma ut och springa och busa. Tiden sen förra sommaren har inneburit otaliga veterinärbesök, behandlingar och försiktiga igångsättningar som alla har slutat i en ny hälta. Det är inget liv för Flimmra att bara gå som sällskapshäst eftersom hon är som hon är, så tyvärr kommer hon att få sluta sina dagar ganska snart. Även att jag vet att det är rätt beslut skär det i hjärtat och hon kommer för alltid att vara saknad.
 
 

What a wonderful day

Publicerad 2015-04-19 22:18:51 i Allmänt,

Jag har haft en helt underbar dag idag. Tog sovmorgon i morse och gjorde mig ingen brådska alls upp. Åt frukost i lugn och ro och pysslade lite smått hemma.

Sen begav jag mig ut i solen. Red ut en lugn och mysig tur med Flimmra och trevligt sällskap och sen hittade jag en jättefin plats på en sten i vattenbrynet alldeles ensam i skogen. Där satt jag en bra stund och lyssnade på vinden och vågorna och njöt i solen. Så härligt och en perfekt avslutning på helgen.


A day off

Publicerad 2015-04-18 19:16:13 i Allmänt,

Jag har kopplat ifrån hjärnan lite och suttit vid symaskinerna, lyssnat på ljudbok och ridit ponnyn idag. Tror att jag behövde det, även om ångestklumpen i magen säger nåt annat.
 
Vid symaskinerna fick jag ett par nya tröjor och i stallet fick ponnyn göra av med lite överskottsenergi över några bommar. Känns ärligt talat sådär att rida på en häst som inte känns helt fräsch, men samtidigt vet jag att hon inte är halt och att hon mår bäst av att få gå (i samråd med veterinär så klart).

Lite soffmys med de små luddtussarna

Tankar som far

Publicerad 2015-04-16 09:33:45 i Allmänt,

Jag har haft svårt att sova på senaste tiden för att tankarna far omkring så. Resultatet blir att jag är konstant trött och lite illamående. Men jag överlever😏

Ditåt tankarna oftast flyger är runt människor, tankar och handlingar. Att människor är ologiska och irrationella har jag konstaterat för länge sen, och det håller jag fast vid. Det är både på gott och ont, men det gör människor till något intressant att studera. Dock kan jag i vissa fall uppröras över när människor medvetet eller omedvetet gör andra illa. Ord som kastas som knivar och vuxna människor som lägger ansvaret för sig själva och sitt liv i någon annans händer. 

Jag tror (och hoppas) att människan till naturen är god och vill alla väl, även om man i ett sårat tillstånd ibland kan råka kasta ur sig ord som man vet gör ont. Men trots det tror jag att vi alla behöver ta ansvar för oss själva, för våra ord, våra handlingar och för hur vi mår. Visst är våra liv sammanflätade med en hel massa andra personer, men det yttersta ansvaret vilar på var och en att utforma sitt liv som man vill leva det. 

Omständigheter kan så klart påverka, men vår inställning till det som händer tror jag ändå är det viktigaste. Jag har gått igenom perioder i livet som inte alltid varit lätta eller roliga, men jag har alltid försökt välja att se något positivt i allt som sker. Det tydligaste exemplet på det är väl när Mamma gick bort. En tråkig omständighet som jag tyvärr inte kunde påverka alls. Men trots det valde jag att se på det som att det var skönt för Mamma att det gick fort på slutet, hon slapp lida längre än nödvändigt och vi närmaste fick vara hos henne i dödsögonblicket. Trots allt tragiskt och sorgligt är det nånstans ändå ett ganska fint minne tack vare min inställning.

Mitt liv har inte alltid varit enkelt och jag har ibland gjort val som kanske inte alltid har varit de bästa. Men jag har alltid tagit ansvar för mig själv och för mitt liv. Jag har brutits ner, åsidosatt mig själv, försökt hjälpa där ingen hjälp går att ge, men bara till en viss gräns. Sen vet jag att det inte håller längre. Jag måste själv ta ansvaret för mig, ingen annan varken kan eller ska göra det. Bara jag kan veta vad som är bäst för mig, precis som bara Du kan veta vad som är bäst för Dig.

En plats i naturen

Publicerad 2015-04-13 20:55:58 i Allmänt,

Efter att jobb och stall var avklarat för idag drog jag på mig träningskläder och gav mig ut på en powerwalk. Springa kan jag tyvärr inte (just nu i alla fall) för jag får alldeles för svårt att andas. Vet inte vad det beror på, men sånt är läget. I vilket fall gick jag på ett ställe där jag har varit massa gånger förut, men hittade en ny liten avstickare som jag drog ut på. Tänkte kolla vart man hamnade och hittade en hög kulle. Självklart kunde jag inte låta bli att ta mig upp på toppen och det behövde jag inte ångra. Utsikten var kanske inte exemplarisk, men jag tyckte verkligen om den. Skog åt alla håll nedanför kullen, några hus ner mot vattnet och sen Mälaren. Precis en sån plats där jag älskar att vara på och bara sitta och filosofera, så dit kommer jag garanterat att gå igen.

Tyvärr blir natur sällan bra på bild genom iPhone-kameran, men här får ni ett hum om utsikten från "min" plats åtminstone


En tid för själv-pepping och ego-coaching

Publicerad 2015-04-12 20:12:57 i Allmänt,

Jag har nog inte på något sätt stuckit under stol med att jag haft lite mycket omkring mig och kanske inte mått så bra. Jag har isolerat mig lite och dragit mig undan. Gått in i mig själv och rannsakat mig. Undangömda vrår har besökts och tårar har runnit. Men av detta vill jag tro att det kan bli något bra på andra sidan. Jag vill se saker och ting ur ett positivt perspektiv och tror faktiskt att jag lyckas ganska ofta. Myntet har alltid två sidor och jag har alltid tyckt om att vända och vrida på det tills jag hittar nåt positivt.
 
Lite är det nog så att "inget ont som inte har nåt gott med sig" och "inget gott som inte har nåt ont med sig". Man kan välja att gnälla och tycka synd om sig själv, eller att lyfta sig själv i kragen och kämpa för det man vill ha ut av livet. Jag väljer det andra alternativet och kämpar just nu för att klara både jobb och studier parallellt. Ingenting är omöjligt!
 
 
 

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela