I en annan del av Sigtuna

Publicerad 2015-01-28 20:44:27 i Allmänt,

Idag har bilen fått träffa doktorn och fått lite nya delar, vilket var välbehövligt (tydligen 😏). Men nu hoppas vi på att den ska kunna rulla ett tag till, min traktor.
 
Medan bilen var borta passade jag på att plugga. Måste erkänna att jag faktiskt tycker att företagsekonomi är roligare än det låter, hehe. Saknar bara mina böcker som förhoppningsvis kommer på posten snart så jag kan läsa ordentligt.
 
Annars snurrar tankarna mest runt i mitt huvud just nu. Mest så klart runt Flimmra, men när en pusselbit i livet inte ligger bra på sin plats berörs andra bitar också. Men det blir säkert bra i slutändan... Jag är i alla fall obeskrivligt tacksam för mina fina vänner som finns för mig när det stormar! <3
 
 

Pluggdag

Publicerad 2015-01-24 12:49:47 i Allmänt,

Imorse rullade jag norrut och landade på högskolan i Gävle i lagom tid inför en dag med skola. Lite information och teknikaliteter innan vi kastades in i psykologins värld. Wundt gled över till Stanley och vidare till Freud. Hej och hå, nu kör vi. 
 
Om allt går som planerat kommer jag efter denna termin kunna tillgodoräkna mig 45 högskolepoäng till. Det vore bra, och alltid roligt med ny kunskap (speciellt när det rör sig om två helt skilda, och för mig ganska nya, ämnen).
 
 

💔

Publicerad 2015-01-23 18:23:00 i Allmänt,

Jag satt på Flimmra en stund på ridbanan idag och försökte göra av med lite överskottsenergi (utan att belasta benet mer än nödvändigt). Himmel vad pigg hon var, gick åt alla håll samtidigt, haha. Att styra var det liksom bara att glömma, och tempot hade jag heller inte så mycket att säga till om. Men vad gör man inte för att få ponnyn lite nöjd, hehe.
 
Även att hältan inte är helt bra var jag ändå så glad att ha ridit och gosat lite med min finaste bästa och knasigaste ponny. Men sen slogs mitt hjärta i småbitar av ett samtal från veterinären.
 
Jag skulle ju återkoppla till veterinären nu efter att Flimmra hade vilat helt i fyra veckor. Jag berättade precis hur det är med hältan och vad Flimmra tycker om livet som konvalecent. Vi pratade en stund och det landade vid att vi ska komma upp till kliniken igen på ett återbesök så de får kolla på henne. Men om hältan då är lika som vid första besöket eller sämre (enligt min bedömning är den ungefär lika) kommer Flimmra att dömmas ut och få somna in.
 
Min finaste ponny och bästa vän. Jag vet vad som är bäst för henne, men jag kommer sakna henne så mycket. (Jag vet att det finns en liten chans att hon är bättre, men den är mikroskopisk och ganska så otrolig.) 💔
 
 

Bästa helgen

Publicerad 2015-01-18 22:23:26 i Allmänt,

Söndag kväll nu och helgen börjar lida mot sitt slut. Lite trist för jag har verkligen haft en bra helg (trots beskedet om bilen). 
 
Jag har myst med Flimmra och skrittat henne barbacka ca 15 min både lördag och söndag. Pigg är hon absolut, men hyfsat kontrollerbar så länge vi hållit oss på ridbanan. Underlaget är väl sådär, men det fungerar så länge vi håller oss i skritt. Hon var nöjd att få komma ut, men tyvärr fortfarande inte helt fräsch så vi får se vad veterinären säger i veckan.
 
Sen har jag hunnit med både mys med mitt <3 och en trevlig dag/kväll hos vänner. Så helt enkelt den bästa helgen på ganska länge.
 
 

Dessa komplicerade och krångliga bilar

Publicerad 2015-01-17 14:02:03 i Allmänt,

Jag gillar min bil och jag gillar min bilverkstad. Men när saker och ting krånglar till sig är det inte lika roligt längre. Jag visste inte att man var tvungen att ha koll på varenda liten del på bilen och veta vad som behöver bytas och när, eller att man efter en service måste dubbelkolla så allt är fixat och klart. Jag har nånstans i min naivitet trott att det löser sig och att folk är ärliga och hjälpsamma. 
 
I våras nångång kom jag att tänka på att jag inte visste hur det var med kamremmen på min bil eller när den skulle bytas (för det har jag ju lärt mig att det måste man göra regelbundet). Jag frågade min vän Google och upptäckte att oj då, den skulle ha varit bytt för ett bra tag sen. Ringde verkstan i panik och fick en tid. 
 
När var bytt andades jag ut. Puh, bilen kan rulla några år till utan attjag behöver fundera på annat än service. Och service, ja det gjordes ju när jag köpte den så det är lugnt. 
 
Men nu när det blev kallt började bilen bli svår att starta och jag tänkte på att det säkert är batteriet. Jag fick hjälp att byta det, men problemet kvarstod. Här nånstans börjar det sträcka sig lite för långt utanför min kunskap och jag får hjälp att klura och undersöka.
 
Vi gick tillbaka i papperna och hoppsan, det är visst både det ena och det andra som inte är gjort/bytt och som borde ha blivit fixat för länge sen. En del mer panik än annat. Men det är väl bara att bita i det sura äpplet, ta emot lärdomen och göra nåt åt det...

Men det är ju fredag idag

Publicerad 2015-01-16 20:58:53 i Allmänt,

Den här veckan har flugit iväg galet fort och jag har haft roligt både på jobbet och hemma, samtidigt som jag mår mycket bättre nu. Energin är tillbaka och jag bara längtar efter att få både träna och röra på mig och att hitta på roliga saker.
 
Träning får nog vänta lite till för säkerhets skull, men roliga saker kan jag ju hitta på. Helgen är inledd med virkning framför en film med te och semla, så jag mjukstartar lite. Men sen får vi se vad som händer.
 
Har ni några roliga planer för helgen? 
 
 

Somnar med ett leende

Publicerad 2015-01-15 21:43:16 i Allmänt,

Jag hade en rolig dag på jobbet med lite specialuppgifter som jag lär mig massor av och så roliga kollegor på det så är arbetsdagen perfekt. 
 
Sen pussa väldens bästa ponny. Även om jag inte har fått tag på veterinären ännu känns det ändå positivt att hon var så pass bra med hältan igår.
 
Och kommer hem till en dukat bord med lövbiff. Hur perfekt dag är inte det liksom. Så nu somnar jag snart med ett leende och vaknar upp till en förhoppningsvis lika bra dag imorgon.
 
 

Positivt med ponnyn

Publicerad 2015-01-14 20:33:37 i Allmänt,

Tog ut och kollade Flimmra idag på ridbanan. Behöver jag säga hur lycklig hon var att få springa lite? Tur kanske att det var så pass mycket snö att det blev tungt för henne och överskottsenergin rann av relativt fort.
 
Jag hade lagt på sadeln också för att kunna känna lite på henne ifall hon verkade någorlunda okej. Så när hon inte visade någon tydlig hälta på lina satt jag upp. Då visste Flimmra knappt till sig igen, haha. Fick några små bocksprång innan det gick att rida, men hon kändes bra mycket bättre nu. Fortfarande inte helt ren, men klart mycket bättre. Så nu får vi bara se vad veterinären säger och hur vi ska gå vidare..
 
 

Fullt upp

Publicerad 2015-01-13 19:23:19 i Allmänt,

Jag har varit ledig i två dagar nu, men har haft fullt upp hela tiden. Igår var jag iväg och hjälpte en vän lite och idag först möte på banken och sen hovslagaren. 
 
Äntligen har Flimmra fått på sig skor med broddar och snösulor (när vi ändå höll på). Jag trodde hon skulle tycka det vad jobbigt att stå still med hovslagaren, men hon skötte sig exemplariskt trots lite extra tid pga att hovslagaren hade en lärling med sig. Så imorgon ska jag ta ut henne och se ordentligt hur hon rör sig och sen ringa veterinären igen. Håller tummarna för att hon är bättre!
 
Som jag och Flimmra ❤️

Lite mycket på jobbet idag

Publicerad 2015-01-10 21:31:39 i Allmänt,

Även att dagen borde ha kunnat ses som en lugn dag på jobbet hade jag ändå fullt upp. Pysslade med en massa saker som man inte riktigt hinner annars, samtidigt som rutinerna fortfarande ska funka.
 
I varje fall kan jag glädjande konstatera att mina frekvensen på mina yrselanfall (eller vad man ska kalla det) minskar. Det blir mer och mer sällan och oftast inte lika kraftiga. Hoppas att det fortsätter så!
 
 

Men hej på er

Publicerad 2015-01-09 14:19:48 i Allmänt,

Jag har haft två riktigt lugna dagar med lite pyssel i stallet, bokläsande i soffan och småpulande hemma. Jag är inte alls lika trött längre men jag känner fortfarande av yrseln, så det är skönt att passa på att ta det lugnt när jag kan. Huvudet känns ungefär som när man råkar resa sig lite för fort och det snurrar till, förutom att det gör så mest hela tiden oavsett vad jag gör.
 
Men nu har jag i alla fall tagit med mig mitt snurriga huvud och ska jobba hela helgen.
 
Flimmras ben är fortfarande svullet och varmt, men ingenting verkar hjälpa så hon får fortsätta sin vila i hagen och så hoppas vi på att det läker ur av sig självt (självklart har vi extra koll).
 

Ändrade planer, som vanligt med min ponny

Publicerad 2015-01-07 11:58:52 i Allmänt,

Så typiskt att det alltid ska vara nåt med Flimmra. Den här dagen hade jag verkligen sett fram emot för hovslagaren skulle komma ut så Flimmra kunde få på sig broddar och snösulor. Men tyvärr hade han blivit sjuk så han var tvungen att skjuta på det. 
 
Men jag tänkte ändå att jag skulle ta henne på lina på ridbanan och se hur hon rörde sig, plus att hon skull få lite extra uppmärksamhet så. Men det gick inte heller som planerat för hon var varm och svullen i ena bakkotan/-benet.
 
Jag misstänker att hon har lyckats trampa snett i hagen eftersom det är ganska knöligt underlag där nu när leran har frusit. Hon fick lite arnikaliniment och lindor på under dagen, så får jag kolla henne igen ikväll. (Det var inte helt lätt att försöka göra nåt alls med henne för hon dansade mest bara runt.)
 
Fröken hopplös som inte kan stå still eller hålla sig på mattan. Lindarna fick jag till slut sätta på ute i hagen (då stod hon nästan still).

Back to work

Publicerad 2015-01-05 19:28:47 i Allmänt,

Tyckte att jag kunde gå och jobba idag, men så här med facit i hand var det kanske inte det smartaste jag har gjort. Nu är jag helt slut, känns som lite feber och längtar bara efter sängen. 
 
I vilket fall var det lite skönt att vara tillbaka samtidigt och få göra nåt annat än att bara ligga i soffan och ömsom läsa ömsom sova. Men vi får väl se hur jag känner mig imorgon. Känner jag mig lika överkörd då som nu lär det bli sängen imorgon, annars jobb då också.

Börjar bli människa igen

Publicerad 2015-01-04 17:52:59 i Allmänt,

Min aptit börjar komma tillbaka och sovrutinerna börjar likna de vanliga. Yrseln håller fortfarande i sig, men är mycket bättre. Så skönt att börja återgå till att vara människa igen, även om jag så klart fortfarande är trött och ganska orkeslös. Tror att kroppen helt enkelt blev så slutkörd att den behövde en paus. 
 
Jag laddar upp med mycket vila och lite tillskott av vitaminer och mineraler och hoppas att kroppen återhämtar sig så snart som möjligt. 
 
 

När världen snurrar

Publicerad 2015-01-03 15:52:08 i Allmänt,

När man sover så mycket som jag gör nu och världen snurrar så mycket som min drömmer man de mest märkliga drömmar.
 
Första dagarna sov jag utan att drömma och huvudet var tomt från tankar, men det tar min kropp igen nu. Igår kväll när jag skulle sova var tankarna i mitt huvud ungefär som att fem personer stod och pratade med mig samtidigt om helt olika saker. Jag lyckades bara snappa upp ett ord här och en mening där. Helt galet.
 
Och när jag sen somnade har jag både suttit på en två meter hög chokladhäst (tänk gigantisk dalahäst fast i choklad) och smakat lite på hoven på den, bott i ett stort lyxhus i gammal stil, suttit barnvakt åt prinsessan Estelle och bevittnad en olycka på ett nöjesfält (en karusell stor som en lyftkran välte).
 
Helt stört och jag har verkligen ingen aning om var allt kommer ifrån, haha. Jag längtar efter ett normalt liv med normala drömmar, helst utan så mycket yrsel också... 

Trevlig catch up

Publicerad 2015-01-02 19:07:37 i Allmänt,

Lunchen var jättetrevlig och jag fick möjlighet till lite catch up med släktingar jag inte träffar så ofta. Så kul! 
 
Bara synd att jag är så trött. Har ansträngt mig för att vara vaken en stund efter att jag kom hem, men nu ska jag och katten sova en stund i soffan. Har liksom inte lust att gå och lägga mig riktigt ännu...
 
Yes, that's me 😜
 

2 jan 2015

Publicerad 2015-01-02 10:39:48 i Allmänt,

God morgon! Måste börja vänja mig att skriva 2015, det tar alltid ett tag tycker jag.
 
Jag började dagen tidigt i stallet, så var tillbaka hemma tidigt och har sovit en stund till. Det krävs verkligen inte mycket för att göra mig trött nu, och att fixa stallet gör mig ganska yr. Hoppas verkligen det går över snart!
 
Men nu ska jag iväg på lunch och träffa släktingar. Det ska bli trevligt!
 
Inte alls bortskämda när Johan gör frukost... 😏

Mina mål för 2015

Publicerad 2015-01-01 17:29:20 i Allmänt,

Årets mål är alls inte lika utvecklade eller specifika som förra årets. Kanske mest för att jag inte har haft tid eller ork att sätta mig med det, men även efter allt jag fått uppleva nu på det senaste. 
 
Mitt första och största mål är att vara tacksam. Tacksam för att jag lever, för allt jag får uppleva och för alla som jag får äran att träffa och umgås med. Ta vara på livet och vara tacksam för det jag får helt enkelt.
 
Eftersom Flimmras framtid är så oviss tänker jag inte sätta några mål alls kring henne. Min önskan är givetvis att hon ska bli bra, men det viktigaste är att hon mår så bra hon kan och att hon inte ska behöva lida i onödan. 
 
Däremot har jag, oavsett vad som händer med Flimmra, mål för min egen ridning. Jag vill få möjlighet att utveckla den och rida för tränare. Jag vill bli en bättre ryttare och lära mig rida svårare övningar, framför allt inom dressyren.
 
Jag har även ett ekonomiskt mål att spara ihop en lagom buffert och att varje månad lägga undan en fast summa. Usch, det här är verkligen ett stort ångestmål för mig, men jag ska på alla sätt försöka.
 
Men viktigast är, som sagt, att vara tacksam och ta vara på de chanser och möjligheter som erbjuds mig. Våga tacka ja och kasta mig ut i det okända om det känns rätt i magen.
 
 

God fortsättning!

Publicerad 2015-01-01 12:42:04 i Allmänt,

Just idag kan man nog säga god morgon också även att klockan är mitt på dagen. Men jag gick och lade mig tidigt igår, orkade inte hålla mig vaken så jag var uppe tidigt i morse och släppte ut hästarna och fixade stallet.
 
Sen kom jag i och för sig hem och somnade igen. Helt galet hur trött jag är. Undrar om de kanske borde ha kollat mitt blod-/järnvärde innan de släppte hem mig från sjukhuset, för det här kan inte vara normalt. Jag sover hela dagarna och hela nätterna, bara med avbrott för att äta i princip. 
 
Men i vilket fall har vi gått in i 2015. Förhoppningsvis det bästa året hittills! Gjorde ni nåt kul igår på nyår? Vad är det viktigaste/roligaste/härligaste ni tar med er från 2014? Har ni några nyårslöften för 2015? Peppra mig gärna med roliga och kloka kommentarer nu!
 
 

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela