Dessa komplicerade och krångliga bilar

Publicerad 2015-01-17 14:02:03 i Allmänt,

Jag gillar min bil och jag gillar min bilverkstad. Men när saker och ting krånglar till sig är det inte lika roligt längre. Jag visste inte att man var tvungen att ha koll på varenda liten del på bilen och veta vad som behöver bytas och när, eller att man efter en service måste dubbelkolla så allt är fixat och klart. Jag har nånstans i min naivitet trott att det löser sig och att folk är ärliga och hjälpsamma. 
 
I våras nångång kom jag att tänka på att jag inte visste hur det var med kamremmen på min bil eller när den skulle bytas (för det har jag ju lärt mig att det måste man göra regelbundet). Jag frågade min vän Google och upptäckte att oj då, den skulle ha varit bytt för ett bra tag sen. Ringde verkstan i panik och fick en tid. 
 
När var bytt andades jag ut. Puh, bilen kan rulla några år till utan attjag behöver fundera på annat än service. Och service, ja det gjordes ju när jag köpte den så det är lugnt. 
 
Men nu när det blev kallt började bilen bli svår att starta och jag tänkte på att det säkert är batteriet. Jag fick hjälp att byta det, men problemet kvarstod. Här nånstans börjar det sträcka sig lite för långt utanför min kunskap och jag får hjälp att klura och undersöka.
 
Vi gick tillbaka i papperna och hoppsan, det är visst både det ena och det andra som inte är gjort/bytt och som borde ha blivit fixat för länge sen. En del mer panik än annat. Men det är väl bara att bita i det sura äpplet, ta emot lärdomen och göra nåt åt det...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela