Mina mål för 2015

Publicerad 2015-01-01 17:29:20 i Allmänt,

Årets mål är alls inte lika utvecklade eller specifika som förra årets. Kanske mest för att jag inte har haft tid eller ork att sätta mig med det, men även efter allt jag fått uppleva nu på det senaste. 
 
Mitt första och största mål är att vara tacksam. Tacksam för att jag lever, för allt jag får uppleva och för alla som jag får äran att träffa och umgås med. Ta vara på livet och vara tacksam för det jag får helt enkelt.
 
Eftersom Flimmras framtid är så oviss tänker jag inte sätta några mål alls kring henne. Min önskan är givetvis att hon ska bli bra, men det viktigaste är att hon mår så bra hon kan och att hon inte ska behöva lida i onödan. 
 
Däremot har jag, oavsett vad som händer med Flimmra, mål för min egen ridning. Jag vill få möjlighet att utveckla den och rida för tränare. Jag vill bli en bättre ryttare och lära mig rida svårare övningar, framför allt inom dressyren.
 
Jag har även ett ekonomiskt mål att spara ihop en lagom buffert och att varje månad lägga undan en fast summa. Usch, det här är verkligen ett stort ångestmål för mig, men jag ska på alla sätt försöka.
 
Men viktigast är, som sagt, att vara tacksam och ta vara på de chanser och möjligheter som erbjuds mig. Våga tacka ja och kasta mig ut i det okända om det känns rätt i magen.
 
 

Kommentarer

Postat av: Siri

Publicerad 2015-01-01 19:34:44

Jag läser faktiskt en bok nu av Mia Törnblom som handlar om tacksamhet, självkänsla och att se hjälpa sig själv se mer positivt på tillvaron, finns en övning jag tänkte tipsa om nu när jag såg att du skrev om tacksamhet; ha en bok där du varje dag skriver ner följande tre punkter:

1. Bra - skriv ned minst tre saker som har varit bra med dagen idag, det kan vara svårt i början men det är bara att fundera tills du hittar tre, spelar ingen roll hur små de är.

2. Glad eller tacksam för - skriv ned tre saker som du är, eller vill, vara glad/tacksam över. Att vara det betyder inte att vi inte vill ha mer men det är smart att vara glad för det vi har, det gör att vi sätter pris på det vi får. är den bästa kuren mot offerkoftan. (Säger inte alls att du har den utan skriver bara rakt av från boken!)

3. Jag vill ha, behöver, längtar efter eller bara HJÄLP! - Att avsluta dagen med att be om hjälp för morgondagen er ett väldigt effektivt knep för att må bra. Om du varje kväll i några månader skriver ned vad du vill ha hjälp med kommer du märka att det fungerar. Det sistnämnda kan jag inte översätta rätt 'du vil få en pepp og hjelp med hvirdan du skal tenke for å komme dit du vill'.

Jag tänkte själv göra det till en liten ritual att sätta mig med en kopp te och skriva lite varje dag :)

Svar: Jag har läst den också och skrev sån bok ett tag. Får se om jag kanske tar upp det igen... :)
Annika

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika

Välkomna! Jag som driver den här bloggen heter Annika Lindström och är bosatt i Sigtuna utanför Stockholm. Här skriver jag om allt som rör mitt liv och kanske särskilt min fritid, vilken jag delar mellan stallet och olika pyssel hemma. Kontakt: annika.c.lindstrom@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela