Varit och ridit
Idag var jag och red "min" fina Tvista. Det kommer ta ett bra tag att vinna hennes förtroende tror jag. Hon har förmodligen blivit lite missförstådd hos sina tidigare hem så hon litar inte på människor, särskilt inte såna hon inte känner. Hon stressar upp sig och spänner sig för minsta lilla.

Vi höll oss på ridbanan och koncentrerade oss mest på att hon skulle slappna av. Eftersom det bara var andra gången jag red henne och hon inte är fullt igång tog vi det lite lugnt. Jobbade i skritten tills hon frustade och skrittade rent utan att studsa. Höger varv är jobbigt för henne. Men vi tar det en liten bit i taget och försöker stärka upp henne jämnt och stretcha ut vänstersidan och få in höger bakben en aning.

Hon är en sån fin häst så jag hoppas verkligen det kommer gå bra och att vi kommer att bli ett bra team.
I'm so happy
Åh, jag är så lycklig. Varje gång jag är i ett stall inser jag hur mycket jag saknar hästar i mitt liv och idag har jag varit just i ett stall. Jag var där och provred en helt underbar liten häst. Hon är lite lättstressad och spänner sig gärna för minsta lilla, kan både bocka och sticka. Men vi tog det försiktigt och lärde känna varandra i lugn och ro på ridbanan. Ingen stress och inga krav. Så mysig var hon och en rolig utmaning. Hon påminner väldigt mycket om hur Flimmra var som unghäst, vilket är väldigt roligt. Det är ju just den här typen av häst jag trivs allra bäst på.

Fast det kommer bli en del nytt för mig att lära i och med att hon är en islandshäst. Visst har jag ridit islänning förut, men inte "på riktigt". Det har mest varit turridning eller uteritter, inte jobb och riktig ridning. Men en sak i taget, först ska vi lära känna varann ordentligt. Det ska bli så kul!😃

Hittade den här bilden på henne på ägarens facebook. Den är förvisso några år gammal, men se hur fin hon är lilla Tvista.