Barnsäkra
Nu har vi tydligen kommit till stadiet där alla lådor ska öppnas och undersökas och alla dörrar ska öppnas och stängas. Så klart blir följden av detta att små fingrar kommer i kläm ibland i lådorna och risken för att klämmas i en dörr är stor, även om det tack och lov inte har hänt ännu, Vi passar henne så klart hela tiden, men för att underlätta lite har jag försökt barnsäkra de mest utsatta lådorna. Några har fått ett stopp i form av ett skohorn och några har jag knutit en träningsband kring. Påhittighet är bra, haha!
(null)

Pulkaåkning
Idag tog vi oss äntligen ut och testade pulkorna ordentligt. Molly fick åka sin bebispulka till och från backen. Jag tror hon tyckte det var spännande för hon pratade och log.
(null)

I backen tog vi stora pulkan och så fick Molly åka i mitt knä. Det var också spännande och lite kittligt i magen tror jag. 
(null)

Kul aktivitet för mamman också ju, haha. Men tusan vad jobbigt det är att gå i snö och särskilt upp för backen inför varje åk. Och usch vilken dålig kondis jag har fått efter graviditet och bebistid. Helt klart dags att ta tag i träningen! 
Mål för 2019
Jag vet att det redan gått lite tid på 2019, men bättre sent än aldrig tänker jag. Här kommer mina mål jag har satt upp för 2019.

1. Bli en mer närvarande partner (igen efter att Molly har tagit upp 100% av min tid sen hon kom). 
Försöka få till minst en kväll i veckan då jag kan smita upp efter att ha lagt Molly och ha lite "vuxentid".

2. Dra ner på socker och onyttigheter. 
Den här skrev jag efter att det blivit lite väl mycket gottis under jul- och nyårshelgerna och tiden där omkring. Det är egentligen något jag faktiskt brukar vara ganska duktig på även om jag på intet sätt är -eller vill vara-extrem. Klart jag kan äta det jag vill, kanske vara inte jämt.

3. Hålla bättre ordning i hemmet. Städa oftare, plocka dagligen och se till att "farligheter" hålls undan från Molly.
Inte helt lätt det här när man bor med två tonåringar och en slarvpelle som gärna droppar saker och ting lite här och var. Men jag ska åtminstone ha som mål att försöka göra så gott jag kan.

4. Göra klart webbkursen jag har påbörjat.
Spännande projekt som jag verkligen hoppas kunna lägga lite tid på under 2019.

5. Lägga undan pengar varje månad.
Ett mål som jag haft tidigare men inte riktigt lyckats uppnå. Just nu ser det lite surt ut på den här fronten också då sparpengarna kommer gå till att köpa bil. Men absolut ett mål.

6. Besöka både min och Niclas släkt.
Hoppas på att kunna göra båda delarna även om det innebär både en resa söderut och en norrut.

7. Byta bil till en lämplig familjebil där alla får plats.
Ja, här är jag ju redan på god väg.

8. Ordna hemmet mer hemtrevligt. Fixa gardiner, tavlor m.m.
Vi har faktiskt bott här i nästan 2,5 år och inte fått upp några gardiner i vardagsrummet ännu. Men jag har en plan som jag testar just nu med längder och hissgardiner. Det är ett ganska svårt fönsterparti då det är väldigt långt och avslutas med en altandörr, men jag tror att vi hittar nåt bra till slut.

9. Veckovis ordna matlådor och även fixa barnmat att frysa in.
Det här gäller ju främst från när jag börjar jobba, nu kan jag lösa det dag för dag.

10. Den viktigaste: Ta vara på tiden med Molly!❤️

11. Få ordning i klädkammaren och bland mins kläder. 
Det är för rörigt nu med för mycket kläder på för liten yta. Jag vill rensa ut ordentligt och få ordning.

12. Fota mycket. 
Jag vill dokumentera tiden med Molly, den kommer ju aldrig tillbaka. Vill kunna gå tillbaka och titta på bilder och minnas.

13. Hitta en bra förskola till Molly där hon trivs att vara.

14. Göra fint på Mammas grav.
Jag vill plantera lite blommor och göra den till en fin(-are) plats.

15. Lära mig bygga hemsidor.

16. Lära mig bygga appar.

17. Ta mig lite egentid regelbundet.
Egentid har varit något jag ibland fått i duschen bara sen Molly kom. Jag älskar att vara med henne, men behöver få vila i mig själv lite grann ibland också. Jag ska försöka bli bättre på det i år.