Tankar som far
Jag har haft svårt att sova på senaste tiden för att tankarna far omkring så. Resultatet blir att jag är konstant trött och lite illamående. Men jag överlever😏

Ditåt tankarna oftast flyger är runt människor, tankar och handlingar. Att människor är ologiska och irrationella har jag konstaterat för länge sen, och det håller jag fast vid. Det är både på gott och ont, men det gör människor till något intressant att studera. Dock kan jag i vissa fall uppröras över när människor medvetet eller omedvetet gör andra illa. Ord som kastas som knivar och vuxna människor som lägger ansvaret för sig själva och sitt liv i någon annans händer. 

Jag tror (och hoppas) att människan till naturen är god och vill alla väl, även om man i ett sårat tillstånd ibland kan råka kasta ur sig ord som man vet gör ont. Men trots det tror jag att vi alla behöver ta ansvar för oss själva, för våra ord, våra handlingar och för hur vi mår. Visst är våra liv sammanflätade med en hel massa andra personer, men det yttersta ansvaret vilar på var och en att utforma sitt liv som man vill leva det. 

Omständigheter kan så klart påverka, men vår inställning till det som händer tror jag ändå är det viktigaste. Jag har gått igenom perioder i livet som inte alltid varit lätta eller roliga, men jag har alltid försökt välja att se något positivt i allt som sker. Det tydligaste exemplet på det är väl när Mamma gick bort. En tråkig omständighet som jag tyvärr inte kunde påverka alls. Men trots det valde jag att se på det som att det var skönt för Mamma att det gick fort på slutet, hon slapp lida längre än nödvändigt och vi närmaste fick vara hos henne i dödsögonblicket. Trots allt tragiskt och sorgligt är det nånstans ändå ett ganska fint minne tack vare min inställning.

Mitt liv har inte alltid varit enkelt och jag har ibland gjort val som kanske inte alltid har varit de bästa. Men jag har alltid tagit ansvar för mig själv och för mitt liv. Jag har brutits ner, åsidosatt mig själv, försökt hjälpa där ingen hjälp går att ge, men bara till en viss gräns. Sen vet jag att det inte håller längre. Jag måste själv ta ansvaret för mig, ingen annan varken kan eller ska göra det. Bara jag kan veta vad som är bäst för mig, precis som bara Du kan veta vad som är bäst för Dig.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress