Fullt ös i stallet
Hela helgen gick åt till stall, hästar och ridning. Lördag höll jag i en turridning och på söndag var jag iväg på kurs. Två nya hästar har också hunnit att anlända till stallet.
 
Lördagens turridning gick bra. Feila är en sån fantastiskt klok häst. Hon höll själv koll på att alla hästar var med och anpassade sina steg efter den långsammaste hästen. När någon häst var på väg att gå förbi henne vred hon sig på tvären och spärrade vägen. Hon vet vad som gäller och kan sitt jobb utmärkt. Fina Feila <3
 
Sen på kursen för Peter Häggberg i söndags hade jag med mig lilla Dimma. Hon är i utbildningsfasen där hon ska töltsättas. Spännande och lärorikt för mig att få vara med i den fasen och lära mig. Grundridningen i övrigt har jag ganska bra koll på, men tölten är fortfarande relativt nytt. Förra kursen fick jag lära mig om hur man kan få tölten mer avslappnad och stärka upp den, och nu fick jag lära mig om hur man utbildar hästen och töltsätter den. Hoppas på att få vara med och lära Dimma detta och därigenom lära mig själv mer.
 
Igår fortsatte jag jobba lite med Dimma och hennes töltsättning. Det kommer ta tid, men det sade Peter på kursen att det ska det göra. Det måste få ta den tid det tar för att grunden ska sätta sig ordentligt. Dock har hon börjat brunsta så hon visste inte riktigt var hon skulle göra av sig själv. Hon gick och småstudsade, sparkade med bakbenen, stampade i marken och smågnäggade hela turen, haha.
 
Påbörjade också arbetet med en av de nya hästarna igår, Saga. Hon är 10 år, men knappt hanterad. Så det var träning att leda i grimma och grimskaft (longerlina), stanna och gå på kommando och lite träning på lina. Hon var väldigt lyhörd och försökte göra rätt, även om hon blev lite okoncentrerad när hennes mamma stod och skrek efter henne i hagen. Men hon verkar lära sig väldigt fort så det kommer nog bli en riktigt rolig häst att rida sen.
 
Instruktioner och genomgång av Peter på kursen i lördags. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress