Att välja förskola
Det är verkligen inte lätt att hitta en förskola som "har allt". Vi vill att lokalerna ska vara tillräckligt stora för lek och så pass väl planerade att barnen kan välja att gå undan eller att vara med de andra. Golven ska vara så pass att man inte behöver tjocksockor eftersom Molly troligen kommer tillbringa mycket tid på golvet till en början. Personalen får gärna vara utbildad och så klart gärna så hög personaltäthet som möjligt. 

Den förskolan som vi från början hade tänkt skulle vara vårt förstahandsval hade pyttesmå och väldigt kalla lokaler i en barack visade det sig när vi var där och tittade. I princip fanns bara ett ganska litet rum där 15 småttingar skulle både leka och äta och allt annat under dagen. Inte aktuellt alls alltså. 

Då började den riktiga jakten och jag mailade runt till de allra flesta förskolor i kommunen och bad att få komma och titta. Vissa svarade att de har speciella besöksdagar och att vi får invänta en sådan medan andra sa att vi var välkomna. Tyvärr verkar besöksdagarna inte infalla förrän i mars vilket är lite för sent då vi behöver lämna in ansökan i februari för att få så lång kötid som möjligt inför att det är dags för Molly att börja i augusti.

Vi har nu varit runt och tittat på sju olika förskolor. (Den sjunde besökte vi idag.) Jag skulle säga att av alla dem så är det egentligen bara tre jag tycker verkar bra, även om även de har vissa nackdelar. Men hos dessa tycker jag fördelarna överväger. Jag vet inte om vi är extremt kräsna som inte "nöjer oss" med vilken som, men efter att ha sett alla dessa kan jag inte annat än hålla tummarna för att vi får plats till Molly på någon av dem vi önskar.

(null)
Total koncentration när Molly fick smaka blodpudding för första gången och råkade tappa en bit i haklappen. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress