Test av ny bärsele
Sen Molly var bara någon månad gammal har jag burit henne i sjal och sele i princip dagligen. I början var det för att hon vägrade vagnen men sen har vi fortsatt för att det är mysigt.❤️ På promenad när det är kallt ute kan vi dela värmen med varandra och på kvällen inne har vi använt bärandet som ett sätt att varva ner och komma till ro. Ibland har hon också sovit i selen. 

Hittills har jag alltid burit henne fram på magen och det har funkat väldigt bra. Vid vissa tillfällen har jag dock önskat att kunna ha henne på ryggen istället, t ex när jag städar eller lagar mat. Mest för att hon då faktiskt är i vägen på magen, särskilt nu när hon har blivit lite större. Jag har ju egentligen alla möjligheter att bära henne på ryggen antingen i sjal eller i hennes sele, men jag har inte riktigt vågat testa. Dessutom tycker hon att det är alldeles för roligt att "studsa" i selen för att jag ska våga mig på sjal just nu.😏 

Tanken har ändå funnits att försöka hitta en bra lösning för att kunna variera så idag var jag och Molly till en bärcoach och tittade på selar anpassade för ryggbärande. Eftersom Molly tyckte att det fanns alldeles för mycket spännande leksaker där vi var kunde jag tyvärr inte testa med henne i selen utan fick använda en docka istället. Jag förstod ändå själva principen, även om jag tycker det verkar ganska så krångligt att få upp barnet i selen på ryggen. 

För att kunna testa ordentligt hyrde jag med mig en sele så vi kan testa i lugn och ro hemma och jag kan få träna på att få upp barn och sele. Självklart ville jag testa så fort vi kom hem och Niclas fick hjälpa till att lyfta upp Molly så att jag skulle få en känsla för hur det ska vara och Molly fick prova på att sitta i selen på ryggen.
(null)
Det fick klart godkänt av Molly efter att hon kom upp och jag studsade runt och busade lite med henne i selen. Nästa steg är bara att lyckas få upp henne på egen hand. Tur att youtube finns😉.


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress